Šta je novo?

Diablo 3

Ja sam zeleo wizarda da igram odavno ali firebird mi se ni malo ne svidja.
sada sa talrashom i novim setom jedva cekam da ga igram :D

ja je necu ni igrati

Ja cu verovatno uzeti barba ili mozda wizarda pa cisto uzeti da izlevelam jednog od njih za s3 ali ne verujem da cu je igrati cisto da uzmem ono sto daju za lvl 70 i to je to i onda se ceka gta 5 naravno narodnjak jer trenutno sam u buli sa kintom ali kada skupim ce mozda kupim oridjdji!

Ja sam pocinjao i prvu i drugu sezonu i ni jednu nisam zavrsio tj izgrindao lika do 70. Prosto me smori da grindam lika ispocetka kad znam da imam sve likove izgrindane i spremne da farmaju t6 i riftove :). Pre cu da igram riftove i da upgrejdujem opremu za barba i da isprobavam nove setove.

Mnogo brzo može da se dođe do LVL70, još ako sa nekim kreneš onda možeš brže difficulty da dižeš i više XP dobijaš.

Ja iskreno sad imam šta da igram drugo (Pillars of Enternity), ali rado bi počeo neki rush do LVL70, jer tek postaje zanimljivo kad stigneš po bounties i riftove.

Necu imati previse vremena za ovu sezonu pa je preskacem, ali verovatno izlevelujem neki char do 70 samo za transmog.

Brzo ide leveling. Igrao sam na master od pocetka sa Wizom, za nekih 4-5h dosao sam do lvl 40 (zvekno SK i igrao jos malo dalje). Posle toga public adventure, prvo bounties, pa riftovanje... posle 26h wiz je na Lvl 70 + paragon 118 i napakovan sa solidnom opremom. Sada igram riftove na T5 i lvl 25 Greater riftove. Legendarija ima na pretek, kako i obicnih tako i set itema.

Poslednja izmena:
Haha, kao "ajde samo jos malo cu"... :)

Jel moze neko da mi pomogne, ja nikako ne mogu da ukapiram ros endgame. Imam barba lvl 70 sa lvl 60 ik setom I skornom I sa njim sam presao mozda pola acta v. Sad igram ostatak acta na torment 1, ali jos nisam dobio nijedan upgrade(tj imam celu novu opremu sa vit I str na svakom delu, ali kad probam da igram sa tom opremom torment 1 postane ne igriv). Kako to da gearujem svog lika(pitanje se odnosi I na itemizaciju I na nacine dobijanja opreme)? Koje statse da trazim? Da li da se cimam oko craftinga obicne opreme ili to nema smisla? E da jos jedno pitanje za kraj, jako davno sam igrao Sword'n'Board barba, jel je tako nesto uopste viable ili je Crusader jedini koji moze da efektivno koristi stitove.

Poslednja izmena:
daj link od armory da vidimo sta imas od opreme. mozes sa nama nekoliko runova mozda padne nesto.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/solesoslav-2980/hero/169545

Zadnji pasiv menjam po potrebi izmedju tog i onog koji mi omogucava da regenerisem fury. Uglavnom radim hit and run sa Rend/Overpower dok ne dobijem skoro ceo Fury, odnosno prodje CD za Wrath.

Iskreno, nije mi ni problem da farmam ActV(ili mozda neki raniji? Act2/3) na torment 1 dok ne skupim nesto sto valja, samo me zanima kakvu to opremu trebam da trazim. Vidim da se dosta buildova online zasniva na elemental damage, ali mene zanima da li taj stat dolazi na scenu tek kada krecem u ozbiljniji endgame ili trebam od pocetka da skupljam takav gear?

Poslednja izmena:
uzmes sada season chara napravis i krenes sveze od pocetka, mozemo da te levelujemo do 70, pada svasta, bice bolje :)

Ionako sam planirao da napravim Crusadera za Season i da mi on bude main a da visak gear-a saljem Barbu.

Imaj samo u vidu da za svakog chara postoje set itemi koje bi trebalo da juris da bi bio efficient na visim torment i grift nivoima, tako da to sto je crusi visak u principu barbu ne koristi osim ako je neki amulet, ring ili ancient weapon.

Za barba je recimo trenutno popularan WW set, imas i Reakor da se zaleces sa Furious Charge ili Earth da bacas Earthquake kad leapujes. Procackaj malo youtube za popularne buildove da vidis koji gear da juris.

Da li neko ima neki link na kojem bih mogao da procitam o sim novitetima od momenta nestanka prodavnice ajtema do danas jer imam jako mnogo pitanja (sta su paragoni, kakve su to kozmeticke fore na likovima, Crusader!?!?, sta su sezone i sezonski likovi, sta se promenilo kod sakupljanja ajtema, dropova i sl.)? Toliko dugo nisam igrao Diablo 3, a zeleo bih da ponovo pocnem sa igranjem.

Da li neko ima neki link na kojem bih mogao da procitam o sim novitetima od momenta nestanka prodavnice ajtema do danas jer imam jako mnogo pitanja (sta su paragoni, kakve su to kozmeticke fore na likovima, Crusader!?!?, sta su sezone i sezonski likovi, sta se promenilo kod sakupljanja ajtema, dropova i sl.)? Toliko dugo nisam igrao Diablo 3, a zeleo bih da ponovo pocnem sa igranjem.

Probaj ovo:
http://www.reddit.com/r/Diablo/comments/2051bj/reaper_of_souls_mega_faqhelp_thread/
http://diablo.wikia.com/wiki/Diablo_III:_Reaper_of_Souls

Znam da disciplina moze da zarola na : cloak, weapon i quiver. Ima li mozda jos negde? Imam 4 kridera ( od toga 1 ancient ) i nijedan nije zarolao disciplinu. Hocu da izvucem max koliko mogu.....

ne, samo ta tri. mozes na legacy soj, ali nema mesta za treci ring :)

max je 3x12 i 15 od skilla (ukupno 81)

imas i manalad heal ring isto sa disciplinu

al dzabe kad mora se nosi focus i restraint sa UE dh

tako da ti je cloak quiver oruzje i imas Preparation skill sa disciplinu runu

U poslednje vreme sam poceo malo da soliram griftove sa UE dh cisto da vidim dokle mogu ( pre se nisam bas trudio oko toga ) i krenem od 40 pa polako stigao do 47. 48 sam probao par puta i nisam imao srece. jednostavno, treba toliko stvari da se poklopi da bi grift bio ociscen ( mapa, mobovi, boss ). Po meni solo grift ima smisla samo da se malo digne cap na shardse i nista vise, narocito zato sto me rank na leaderbordsu uopste ne dotice. U par reci - soliranje grifta je cist mazohizam :)

^
Bas tako,samo sto sam ja izgleda imao tu srecu da sam ocistio 48 za 14:36 ili tako nesto!Sada prosto nema teorije da je ocistim ponovo ili je density veoma mali ili naidjem na par reflect elita u toku rifta i tu je kraj!Jedino sto me moze spasiti da nastavim dalje je neki ancient DoD!Mada meni vise odgovora da igram solo bas zbog toga koliko mogu dogurati sa trenutnim gear-om,leaderboards me takodje ne zanima!

Zato sam ja sada i pauzirao na neko vreme sa diablom, nemam sta vise da radim u sezoni.
Vracam se kada u ptr-u ubace nesto novo, do tada cu igrati PoE :D

Najvece problem kao sto svi znamo u GR-u su reflect i lightning elite,od njih je jako tesko preziveti,ali i za njih ima resenje!Jedino resenje kod reflect elita je to da se ne napaduje onih par sekundi kada su "rage modu" posto onda ne primate skoro nikakav dmg od njih(jeste da usporava napredak u GR-u,ali barem necete ginuti puno)!Od Lightning elite prosto se ne moze pobeci,ali zato je tu Xephirian amulet i bez njega ne treba ni raditi GR-ove od 47,48 pa nadalje!Starim igracima i ne vredi pisati posto to vec verovatno znaju,ali ima i onih koji nisu dugo u igri!
Evo sad sam bas odigrao 47 GR i mislim da je najgori do sada!Bile su samo elite o kojima sam pisao i kombinacija i jednih i drugih,ali nisam nijednom zaginuo+ mobovi iz Act 5-WD klasa!

Poslednja izmena:
Najvece problem kao sto svi znamo u GR-u su reflect i lightning elite,od njih je jako tesko preziveti,ali i za njih ima resenje!Jedino resenje kod reflect elita je to da se ne napaduje onih par sekundi kada su "rage modu" posto onda ne primate skoro nikakav dmg od njih(jeste da usporava napredak u GR-u,ali barem necete ginuti puno)!Od Lightning elite prosto se ne moze pobeci,ali zato je tu Xephirian amulet i bez njega ne treba ni raditi GR-ove od 47,48 pa nadalje!Starim igracima i ne vredi pisati posto to vec verovatno znaju,ali ima i onih koji nisu dugo u igri!
Evo sad sam bas odigrao 47 GR i mislim da je najgori do sada!Bile su samo elite o kojima sam pisao i kombinacija i jednih i drugih,ali nisam nijednom zaginuo+ mobovi iz Act 5-WD klasa!

Jailer je najgori afix od svih, ogroman dmg i ne moze da se izbegne, sto se tice reflecta nije to bas tako lako, npr. monk ako ne udara umire sigurno jer on zavisi od lpss/lph, wizz ako procuje od talrashe meteor koji ima delay i ako se tada ukljuci reflect onda moze samo da gleda meteor.
Meni je najveci problem u ovoj igrici sto se mnogo trazi, da dobijes prave mobove, prave pylone na pocetku, dobru otvorenu mapu, dobru gustinu i da se dobije kameni boss na kraju, a kada se igra ladder mislim da ne treba da toliko zavisi od srece i onda vecini dosadi jer neki dobiju u prvih 10 pokusaja dobar grift neki od 100 a neki nikad.

Vrh Dno