Šta je novo?

Diablo 3

zar nisu rekli da je igra izlaskom u open beta postala live? znaci ljudi daju pare za beta igru?
odakle ti to da se u d3 menjaju 2-3 stvari po patchu? pogledaj patch notes nekad :)

edit: nisam rekao da je diablo 3 savrsena igra, vec da je PoE savrsena igra

Ronine nisi cuo za knjige, frp i trading card igre gde se illidan pojavljuje? Mozda lik nije NI PROBAO WC/WoW, a nick mu je takav jer cita lore? Ima covek sa nickom Ilidan na ovom forumu, covek se bavi ozbiljim stvarima i mogu da se kladim da ne igra wow.

Cak i da je igrao i sekao vene za WCom i WoWom (kao ja, pre 6 godina), mozda je takva grafika bila prikladna 2004, ne znaci da je prikladna u 2012 i 2013. jer sada mogu da izvuku realisticnu grafiku, detalje i senke sto pre 10 godina u 3Du nisu mogli.

zar nisu rekli da je igra izlaskom u open beta postala live? znaci ljudi daju pare za beta igru?
odakle ti to da se u d3 menjaju 2-3 stvari po patchu? pogledaj patch notes nekad :)

Igra je jos uvek u Beta fazi. Niko ne daje pare za beta igru, nego imas mogucnost da im doniras posto je free 2 play (i kao sto sam spomenuo, tim ljudi koji rade na igri je veoma mali i nemaju publishera za finansije). U zavisnosti koliko doniras, oni ti daju poene koje mozes da potrosis u Shopu. Sve naravno ostaje na tvom accountu i kad igra konacno bude "shipped". A Diablo 3 patch notes su za smejanje, zato sam i rekao da budu 2-3 stvari koje su iole vredne i to jednom u sto godina. Kao i taj PvP koji je obecan 2008.-e kojeg smo se naigrali. Kad je zadnji put ubacen neki content, a da se ne racuna Infernal Machine? Paragon leveli su bili za mazanje ociju.

Sobzirom koliko ljudi i koliko love je ulozeno u d3, a koliko u poe, poe ko da su nadljudi pravili. Tim iza PoE je pokazao kako treba da izgleda igra koja se pravi za fanove.

Cak i da je igrao i sekao vene za WCom i WoWom (kao ja, pre 6 godina), mozda je takva grafika bila prikladna 2004, ne znaci da je prikladna u 2012 i 2013. jer sada mogu da izvuku realisticnu grafiku, detalje i senke sto pre 10 godina u 3Du nisu mogli.

Zasto bi mijenjali stil?! Ne treba Warcraftu realisticna grafika nista, jer to bi onda bila skroz druga igra. Evo 2012. godine pa su Diablo 3 uradili stilizovano, nisu realisticno a trebali su i mogli su. Eto koliko su ostali dosledni originalu. Mada to i nije neki problem, koliko to sto igra nema sadrzaja, jednom kada se predje vise nema sta novo da se vidi, osim neki legendarni predmet.

Kad su vec napravili igru da se igra preko interneta, kao i mmorpg, mogli su onda makar jednu novu teritoriju, sa nekim novim kvestovima, i cudima da ubace za ovih godinu i vise dana. Kolika su kompanija i koliko novca samo imaju, nisu u stanju tako nesto da urade, pa makar nekoliko novih kvestova, ili coop radi za 4 igraca PVE, bilo sta... Sramota!

I vise mi ne pada na pamet da kritikujem Arena Net i Guild Wars 2, jer ljudi svaki mjesec neki novi sadrzaj ubacuju, a duplo su manja i siromasnija firma od Blizzarda. Kad vidim sta ovi pohlepnici rade, njima mogu samo da skinem kapu.

Ronine nisi cuo za knjige, frp i trading card igre gde se illidan pojavljuje?

Cuo sam za knjige, igre sa kartama, stripove... Jednostavno nema medija koji Warcraft nije obuhvatio, eto mozda film jos nisu i igranu seriju.

Poslednja izmena:
objasni to realisticno, ako u igri ubijas demone

Igra je jos uvek u Beta fazi. Niko ne daje pare za beta igru, nego imas mogucnost da im doniras posto je free 2 play (i kao sto sam spomenuo, tim ljudi koji rade na igri je veoma mali i nemaju publishera za finansije). U zavisnosti koliko doniras, oni ti daju poene koje mozes da potrosis u Shopu. Sve naravno ostaje na tvom accountu i kad igra konacno bude "shipped". A Diablo 3 patch notes su za smejanje, zato sam i rekao da budu 2-3 stvari koje su iole vredne i to jednom u sto godina. Kao i taj PvP koji je obecan 2008.-e kojeg smo se naigrali. Kad je zadnji put ubacen neki content, a da se ne racuna Infernal Machine? Paragon leveli su bili za mazanje ociju.
a sta je doniranje nego davanje para, znaci ljudi doniraju da bi imali normalan stash size
sto nisu u nekom od tih patcheva povecali stash, ako rade za fanove? ne verujem da se niko nije bunio na velicinu stasha :)

ja mislio da se zna da blizzard contente dodaje u expanzijama, mozda da to promene pa da moze da se kaze kako kopiraju PoE :)

Poslednja izmena:
Da ne ispadne da hejtujem Diablo 3, ubedjen sam da kad bi promenili samo 2-3 stvari, enormno bi se povecao replayability same igre. Tuzno je sto je tim koji nema nikakve veze sa Blizzardom izvukao one najbolje lekcije od Diabla 2 i primenio na svoj proizvod, dok trenutni Diablo 3 tim glumi neko ludilo sa konzolitisom. Naime:

1) Da se ponovo uvede Ladder kao sto je bio u Diablo 2. Ovo je Path of Exile doveo na mnogo veci nivo sa PvP Cutthroat, Onslaught, itd. ligama, ali cak i obican Ladder iz Diablo 2 bi bio dovoljan. Za one koji nisu upoznati, Ladder se resetuje svakih npr. 4-5 meseci. Samim tim vas teraju da zapocinjete nove karaktere, botovi gube smisao. Stari karakteri se prenose u Standard ligu koju mozete da igrate kad god zelite. Ladder takodje ima posebne monstrume i dodatne iteme/kvestove, kao motivacija. Lestvica je dodatak za one koji vole da se takmice.

2) Da se vrati kazna na umiranje tj. gubitak experience i golda na Nightmare/Hell i Inferno tezinama, kao sto je bilo u Diablo 2. Ovo podrazumeva da se retardirani Paragon sistem izbaci iz igre i da se vrate 1-99 leveli. Ovim ubijaju tri muve. Prvo, drasticno se menja gameplay posto ljudi vise nece trcati ko muve bez glava i ginuti svakih par minuta. Prioritet itema se menja, ponovo se koriste stitovi, glavni stat vise nece biti samo Agi/Str/Int u zavisnosti koju klasu igrate. Siri se dijapazon itema koji ce se kupovati/prodavati na AH. Takodje se balansira ekonomija na AH sa gubitkom golda, nece biti toliko ljudi sa milijardama i bilionima.

Nazalost ove stvari nema smisla spominjati Blizzardu, posto su sami izmislili ovo jos pre 13 godina i nisu zeleli da iskoriste. Ali pokazuje koliko bi malo bilo potrebno da se igra promeni na bolje.

EDIT:

a sta je doniranje nego davanje para, znaci ljudi doniraju da bi imali normalan stash size
sto nisu u nekom od tih patcheva povecali stash, ako rade za fanove? ne verujem da se niko nije bunio na velicinu stasha

Ti to ozbiljno ili? Daju igru besplatno, apsolutno nemas nikakve restrikcije za igranje. Imas mogucnost da prosiris stash za svotu koja je mnogo manja od onoga koliko smo mi potrosili na D3. Dok smo skoro svi platili 60 evra kad je izasao Diablo 3 i dobili ovaj nakaradni proizvod gde se moraju moliti developeri na njihovom forumu i ostalim sajtovima, kako bi se smilovali i uradili ono sto community trazi. Jeste, u pravu si, katastrofalna ***** su ovi u Grinding Gear Games i nemaju nikakvog postovanja prema fanovima. Em slusaju publiku i menjaju stvari na skoro nedeljnom nivou, em ne traze svotu za igru dok je njihova konkurencija pravila igru od 2000.-e i koju ni dan danas nisu zavrsili tj. nisu ispunili ono sto su obecali pre launch-a. Zamisli samo koliko je GGG mogao da zaradi da su bili posteni prema korisnicma i imali manjak kopija kao sto je Blizzard uradio na launchu (i to jos digitalnih) pa se prodavalo i po 65-70 evra (rekordna cena za PC igru). Ne znam samo kako se usude.

I onda se pitaju zasto je D3 ovakav kakav jeste, kad se ljudi nose ovakvim mentalitetom.

EDIT 2: Tuzno je sto i pored svega ovoga, D3 ima manji stash od pocetnog Path of Exile. Jos cinjenica da Path of Exile nema limit na stash tabove, tako da ako imas para i hoces da hoardas sve zivo, mozes.

Poslednja izmena:
objasni to realisticno, ako u igri ubijas demone

Znaci da demoni treba da izgledaju kao u crtanom filmu?! Heh... smesan si. ;)

Evo ti primjer, realisticne grafike i stilizovane pa uporedi razliku. Withcer 2 je trebao da ima kameru iz pticje perspektive, pa zamisli onda kako bi tek zigledao u poredjenju sa D3.

Prilozi

• diablo.3.classes.beast.jpg
    diablo.3.classes.beast.jpg
    148.4 KB · Pregleda: 86
  • VideoGameArt_TheWitcher2_Troll01_ArkadiuszMatyszewski.jpg
    VideoGameArt_TheWitcher2_Troll01_ArkadiuszMatyszewski.jpg
    810.6 KB · Pregleda: 88
Thanx to presjajni Vlada Dbravez, ponovo se od veceras vracam u sanctuary, pitanje je samo da li sa barbom ili dh : )

Znaci da demoni treba da izgledaju kao u crtanom filmu?! Heh... smesan si. ;)

Evo ti primjer, realisticne grafike i stilizovane pa uporedi razliku. Withcer 2 je trebao da ima kameru iz pticje perspektive, pa zamisli onda kako bi tek zigledao u poredjenju sa D3.
ne mogu da nadjem nigde screenshot iz witchera gde se bori protiv desetak tih drvenih trollova ili sta je vec. moze slika?
ne izgledaju kao u crtanom filmu, vec kao u video igri

edit: ovo su realisticni?

Prilozi

• thewitcher211.jpg
    thewitcher211.jpg
    530.8 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
To je igra stara 6 godina, i da realisticnija je grafika nego u Diablu 3 iz 2012. godine! Ja ti samo navodim primjer sta je ralisticna 3D grafika i sta je stilizovana, a vidim da si ukapirao koja je zahtjevnija.

Evo ti odgledaj ovo do kraja, pa uporedi. Izgleda mngo bolje nego D3, teksture i modeli su duplo bolji, tu su i neki efekti o kojima D3 moze samo da sanja, a mozes da prebrojis slobodno koliko monstruma ima u kadru.

dobrodosao nazad Ixinho !
Ja mislim da je trenutno najteze igrati DH-a na mp10, ostale 4 klase su ok.
Bolje je Illidan upucen, ali znam ovako generalno iz publica

demon hunter ima najlosiji effective dps, i za efektivan mp10 treba godly gear
TheProHacker ako ga neko zna, streamuje covek, igra mp8 (efektivno) a ima 400k dps

To je igra stara 6 godina, i da realisticnija je grafika nego u Diablu 3 iz 2012. godine! Ja ti samo navodim primjer sta je ralisticna 3D grafika i sta je stilizovana, a vidim da si ukapirao koja je zahtjevnija.

Evo ti odgledaj ovo do kraja, pa uporedi. Izgleda mngo bolje nego D3, teksture i modeli su duplo bolji, tu su i neki efekti o kojima D3 moze samo da sanja, a mozes da prebrojis slobodno koliko monstruma ima u kadru.
koliko vidim ta realisticna grafika je ista kao u diablo 3, a texture ne vidim bas dobro ali mi ne izgledaju duplo bolje od onih u d3, mozda onaj boss na kraju ima extra texture, slican je i diablo (skidam ovaj kvaliteteniji video od 2.5G), takodje efekti ne vidim nesto drasticno extrmnije od onih u d3, jedino onaj mag ima nice efekte.
nesto mi je spor gameplay nije nesto dinamicna igra.

nego ti sad trazis da pokazes sta je sve bolje od d3? a sta cemo sa tl2?

Poslednja izmena:
Sto jaci crveni gem u helm, i Cain set obavezno, to mogu ja da ti pozajmim.
Zatim Hellfire ring, ali njega nemas jer tek kreces, a ne mozes da kupis pozajmis jer je account bound. To je ono sto je do tebe.

E sad, moze neko da te provede za par sati, tako sto ce brzo da ocisti normall, nightmare i hell na mp10 a ti samo trcis sa njim.
Ako nadjem malo vremena veceras mozda uletim da te ubrzam

Ako imas prijatelja sa max levelom, pitaj ga da te boostuje na Monster Power lvl 10. Ako ne, kupi bilo koji weapon i helm sa socketom, nabaci maksimalni red gem u oba i igraj maksimalni Monster Power.

Pretece me DBraveZ.

koji ti je bnet tag da te dodam?

Evo ovaj sto je u potpisu, al nisam jos napravio heroja, veceras kad dodjem s posla, bicu online oko 22-22:30 . Neki boost bi bio odlican : )

94639804.png

Koliko moze ovo da kosta ???

hmm, nisam igrao WD ali izgleda mi jako dobro :)
jel ti to sad palo ?

Gz, udaricu ti jedan free bump na d2jsp :p

Tvrdio si da je igra losa i losija od tl2, a ne da je losija od D2. Pa si onda video da te 10 likova satrlo komentarima i argumentima i sad backpedal lagano :p.

@ Alister
Mozda mu je reportovan bio post pa je drugi mod uklonio. Ipak je post bio nebulozan :p.

^Ako je tako, onda bi bilo dobro da taj mod uđe ponovo, i malo dovede temu u red... :\

Vrh Dno