Šta je novo?

Diablo 3

Svima vama kojima smeta toliko toga u D3, sto ne biste lepo onda zaobisli ovu temu i nastavili da igrate sta vec igrate i ono sto vam odgovara ? Mislim igrao sam i ja godinama D2 i uzdizao ga u nebesa ali ok, dosta je s tim, ovo je sto nam je , love it or hate it....

Smorilo je da na pola svake strane rasprava bude napad d3 / odbrana d2 . Aman ...

+1

Svima vama kojima smeta toliko toga u D3, sto ne biste lepo onda zaobisli ovu temu i nastavili da igrate sta vec igrate i ono sto vam odgovara ? Mislim igrao sam i ja godinama D2 i uzdizao ga u nebesa ali ok, dosta je s tim, ovo je sto nam je , love it or hate it....

Smorilo je da na pola svake strane rasprava bude napad d3 / odbrana d2 . Aman ...

Ja kritikujem samo izgled i ovu bezveznu grafiku, manga likove i nabudzene magije... Moze li iko da iznese neko kontra misljenje, zar je sve tako sjajno i bajno?!

Sve to sto ti kritikujes se znalo kako ce izgledati jos pre 3-4 godine, i moglo se i predpostaviti a i videti na brojnim klipovima/slikama, tako da ne znam cemu sad revoltiranost necim sto je vec odavno poznato...ja sam nakon silnih odgledanih klipova pre dobijanja bete tacno znao kako skoro sve izgleda, tako da prvi put kad sam upalio igru nisam bio ni odusevljen ni razocaran, znao sam tacno sta dobijam...

A i ko je malo citao blogove i komentare sa d2jsp foruma od ranijih godina dok jos nijedan gejmplej d3 nije bio prikazan, mogao je procitati da je najveci deo fanova pretpostavljao da ce blizzard nakon mnogo godina wowa primeniti wow-grafiku i u svom sledecem naslovu...

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/4241234476

Ovo tako dobro zvuci !!!

Nephalem Valor Buff
Blizzard just posted an article describing the mechanics and the goal of the new Nephalem Valor buff!
Blizzquote
We’re working hard on balancing and testing Diablo III, and one of the major components is making sure that the end game experience is fun and exciting. We’d like to share a few of our goals for end game:

We have an enormous number of skill build combinations, and we want a lot of those skill builds to be viable and interesting
While there are millions of skill builds available to players, we don’t want players swapping skills regularly to beat specific encounters as they come up
We don’t want repeatedly running specific three-minute chunks of the game to be the most efficient way to acquire gear for your character
While a three-minute run shouldn’t be the most efficient, we also don’t want you to feel like it’s a two-hour commitment every time you sit down to play
Bosses should still feel worth killing

Nephalem Valor is one of the major new systems in Diablo III and it kicks in at level 60. Keep in mind that this is still in testing and we’re still working out the details. Here’s how it currently works internally: Rare and Champion packs already have great loot on them. By killing a Rare or Champion pack, not only do you get their loot, but you’ll also receive a buff granting you increased magic find and gold find. However, if you change a skill, skill rune, passive, or leave the game, the buff disappears. As an extra reward, if you kill a boss while this buff is active, you’ll receive extra loot drops from that boss.

The exact amount of magic find and gold find provided by the buff is still being reviewed, as is the amount of extra loot you get from a boss while the buff is active. We’re also playing around with whether or not the buff stacks, what the duration should be, and whether or not it should persist through death. We want to make sure the buff is strong enough to make staying in your current game more rewarding than creating a new game. At the same time, if the buff is too strong, it risks making shorter play sessions feel not worthwhile.

We expect this system will encourage players to stick with a skill build of their choice, select an area of the game they enjoy, and sweep it for rare and champion packs on their way to a boss, finishing off a run with a boss that’ll be worth killing. If you wanted a shorter play session you could be done at that point, but if you have more time, the path of least resistance would ideally be to stay in the same game and make your way towards the next boss.

I malo QA

Originally Posted by Blizzard
When you say extra loot, do you mean, extra loot. Or do you mean extra loot that is on par with what elite/champs drop. I remember from the article before, bosses do not drop gear that is as good as champs/elites.
They will drop gear as good as champions and elites with this buff (because you have to kill champions and elites to get it, which was the point). With the buff active you’re guaranteed one extra item drop from the boss, and it’s likely that it’ll be 1 item per stack of the buff. Up to X stacks. We don’t know how many it’ll be, probably a handful.

How many stacks will there be if any?
We're not totally sure but probably a number you can count on one hand.

Do you lose the buff when you die?
It lasts through death currently, and we like it. I know some people will also want it to be a punishment for death, but repair costs are already extremely impactful.

Does the buff splits between players?
Like someone joins after you've been killing and they have less stacks? It's a direct increase to your MF/GF, so it uses the same mechanics.

Do you lose it on disconnect?
There's a small grace period, similar to WoW where you can get back into the game before your character is actually logged out (ie a timeout), but yes if your character times out you would lose the buff.

What is the Time limit on the stack, if any?
We're messing with times from about 15 minutes to an hour. We don't know yet.

Do Stacks get removed after a boss?
We don't really think it needs to. Your focus is still going to be seeking out champions and rares. If you want to get full stacks, kill a boss, and then try to rush to kill another boss before the buff falls off... have fun? It's not going to be the most lucrative way to play, so it's likely a non-issue hypothetical.

Poslednja izmena:
Sve to sto ti kritikujes se znalo kako ce izgledati jos pre 3-4 godine, i moglo se i predpostaviti a i videti na brojnim klipovima/slikama, tako da ne znam cemu sad revoltiranost necim sto je vec odavno poznato...ja sam nakon silnih odgledanih klipova pre dobijanja bete tacno znao kako skoro sve izgleda, tako da prvi put kad sam upalio igru nisam bio ni odusevljen ni razocaran, znao sam tacno sta dobijam...

A i ko je malo citao blogove i komentare sa d2jsp foruma od ranijih godina dok jos nijedan gejmplej d3 nije bio prikazan, mogao je procitati da je najveci deo fanova pretpostavljao da ce blizzard nakon mnogo godina wowa primeniti wow-grafiku i u svom sledecem naslovu...

Upravo ovo druze.

Prvi gameplay Diabla 3 je izasao, mislim, u septembru 2008. godine. A neki sada, posle 3 ipo godine, su nasli da pljuju igru koja isto izgleda kao i na tim prvim screenshotovima... Nazivaju sebe fanovima igre, a meni deluje kao da su tek sada, kada su culi da ce igra uskoro izaci, po prvi put videli gameplay.

Kao sto sam napisao na nekoj od predhodnih strana, apsolutno podrzavam Blizzard u njihovoj nameri da nasu omiljenu igru ucine dostupnom svima. Ova grafika cini da ce igra raditi i na krs racunarima sto automatski znaci da ce je vise ljudi igrati. Vise ljudi igra -> vise transakcija na RMAH -> vise novca Blizzu -> mnogo expanzija, patcheva i mnogogodisnjeg supporta za Diablo.

sto ljudi, sto cudi :) svako ima pravo na svoje misljenje i sve to stoji...
al najjaci su mi komentari vezani za spelove, zasto spelovi tolko svetle? WTF? necu da sudim ljudima na njihovoj masti, ali ja kad sam bio klinac rec magija sama po sebi mi je bila jednom recju magicna :D sve knjige epske fantastike koje sam citao, u kojima se pojavljuju magije, zamisljao sam ih bas tako, da svetle, bleste... mislim najopstiji primer Gandalfa, cak i u filmu...
i onda neko dodje i kaze, a sto je ovo ovako svetlo, daj da bude mrak, magije mi mnogo bljeshte?
i slazem se sa Ixinhom, sve sto je maltene najavljeno ss-ovima, klipovima je tako kako jeste ne znam odakle sad neka iznenadjenost sto je to tako kako je...
najbolje je da naprave igru samo za vas hc fanove i da prodaju 10x manje primeraka igre, ipak im je to u njihovom najboljem interesu ;)

Blizzard je uvek isao na veliko, njima je bitno da im igra radi na i na vodokotlicu
Diablo 2 kad je izasao ,meni je bio smesan sa grafikom ,800x600 alo bre , Diablo 1 je bolje izgledao, ali to nije omelo igri da zavlada svetom ,kao ni jednom drugom Blizzardovom naslovu.
Blizzard zna sta radi i znaju koja im je ciljna grupa, ali da imaju propusta imaju.
Diablo 3 je iskreno mogao mnogo bolje da izlgeda,i da se namesti da radi i na vodokotlicu i na besnom kompu, da ljudi koji su ulozili u hardware uzivaju u igri.
Cisto da se razumemo igrao sam sve delove, i ovaj sam kupio, igracu ga i sa ovakom grafikom ,ali da je moglo bolje moglo je

sto ljudi, sto cudi :) svako ima pravo na svoje misljenje i sve to stoji...
al najjaci su mi komentari vezani za spelove, zasto spelovi tolko svetle? WTF? necu da sudim ljudima na njihovoj masti, ali ja kad sam bio klinac rec magija sama po sebi mi je bila jednom recju magicna :D sve knjige epske fantastike koje sam citao, u kojima se pojavljuju magije, zamisljao sam ih bas tako, da svetle, bleste... mislim najopstiji primer Gandalfa, cak i u filmu...
i onda neko dodje i kaze, a sto je ovo ovako svetlo, daj da bude mrak, magije mi mnogo bljeshte?
i slazem se sa Ixinhom, sve sto je maltene najavljeno ss-ovima, klipovima je tako kako jeste ne znam odakle sad neka iznenadjenost sto je to tako kako je...
najbolje je da naprave igru samo za vas hc fanove i da prodaju 10x manje primeraka igre, ipak im je to u njihovom najboljem interesu ;)

Ma da, paladin i varvarin su u predhodnom dijelu bacali ovakve magije. Nisam znao da je varvarin postao carobnica?!:S: Zasto tako olako zaboravljate neke stvari?! Ali sta da se radi, publika je takva danas posle 11 godina, nisu valjda ludi da ne iskoriste popularnost Wow-a i ucine srecnim te n00bse kojima je to bila prva igra u zivotu! Njihove vjerne platise, steta sto se i D3 ne placa mjesecno.:p
Ili jos bolje, da spoje Diablo i Warcraft u jednu igru, to bi bilo najjace! Zasto praviti razliku izmedju tih igara?! Ovako fino imamo War sa muzikom iz Diabla jos samo da nema krvi, radi rejtinga, i svi srecni i zdovoljni, narocito ovi sto se brzo prilagodjavaju na nove stvari, jer sve sto je novo to je najbolje...

Blizzard je uvek isao na veliko, njima je bitno da im igra radi na i na vodokotlicu

Da i Lara Kroft radi na upaljac pa ne izgleda kao crtani film, pardon Warcraft 4.

Poslednja izmena:
^^
Meni su recimo bas kod barbariana , koji mi je fav.class, najmanje naglaseni "efekti,svetlece magije itd" . Nije da sam pristrasan, ali mi je on sasvim korektan u tom pogledu, sva tri left click napada (bash, cleave i frenzy) ne prste i ne svetle previse, pogotovo frenzy koji je meni omiljeni i planiram da pravim frenzy build barbariana, onaj hammer bi mogao malo diskretniji da bude, ali uz grmalja kakav je barbarian mi se cak i slaze...leap attack je lepo animiran, ground stomp isto...to je nesto sto ce se najvise i koristiti, za ovo ostalo i ne znamo kako ce sve izgledati...

edit : da , ali recimo kad su Laru Croft stavili u izometrijsku perspektivu, sta se desilo? Izgled igre potpuno promenjen, grafika a la Blizzard...postoji neki stil grafike koji se mora primeniti na izometrijsku igru radi bolje preglednosti...

Poslednja izmena:
Bas varvarin koji se oslanja samo na oruzje treba da ima sto manje onih ludilo animacija, na primjer ono kada se vrti kao ratnik u WoW-u, pa tragvi kada zamahne sa macem, mislim... Da ne spominjem onog Monk-a koji izgleda kao Mocni Rendzeri. Sve mi nekako djeluje previse cartoonish, da nema one muzike koja daje tu neku mracnu notu i krvi pomislio bih da je neka japansak verzija WoW-a ili tako nesto...

Bas varvarin koji se oslanja samo na oruzje treba da ima sto manje onih ludilo animacija, na primjer ono kada se vrti kao ratnik u WoW-u, pa tragvi kada zamahne sa macem, mislim... Da ne spominjem onog Monk-a koji izgleda kao Mocni Rendzeri. Sve mi nekako djeluje previse cartoonish, da nema one muzike koja daje tu neku mracnu notu i krvi pomislio bih da je neka japansak verzija WoW-a ili tako nesto...

Pretpostavljam da mislis na whirlwind, ali posto si dosta hvalio D2, stekao sam utisak da si ga igrao, a onda valjda znas kako je tamo whirlwind izgledao i da nije bio nista manje "nabudzen" ...

Pretpostavljam da mislis na whirlwind, ali posto si dosta hvalio D2, stekao sam utisak da si ga igrao, a onda valjda znas kako je tamo whirlwind izgledao i da nije bio nista manje "nabudzen" ...

Da, ali ti kad na sve to dodas bloom efekat pa jos nekoliko pratecih svjetlosnih efekata, puta stilizovana grafika i kao slag na tortu onaj nabudzeni armor... Mislim da je jedini lijek da probam igru i onda da komentarisem, jer ovako mogu samo da mlatim i da se vrtim u krug sa istom pricom. Kad izadje igra fino, pa kad je natenane isprobam onda cu da vidim kako ce to sve da izgleda.

Ako nisi isprobao betu, mogu ja da ti je uzajmim na jedan dan, da vidis ti to malo "ingame" kako je ;)

Nisam je igrao, a volio bih da je isprobam zasto da ne.:D Poslacu ti pm da se dogovorimo, unaprijed hvala. ;)

I posle pola sata gameplay-a ces zaboraviti na grafiku :D

Meni kako se cini naspram onih prvih gameplay videa (sa barb i witch doktorom) ovo sad izgleda za nijansu mracnije.

Ma da, paladin i varvarin su u predhodnom dijelu bacali ovakve magije. Nisam znao da je varvarin postao carobnica?!:S: Zasto tako olako zaboravljate neke stvari?! Ali sta da se radi, publika je takva danas posle 11 godina, nisu valjda ludi da ne iskoriste popularnost Wow-a i ucine srecnim te n00bse kojima je to bila prva igra u zivotu! Njihove vjerne platise, steta sto se i D3 ne placa mjesecno.:p
Ili jos bolje, da spoje Diablo i Warcraft u jednu igru, to bi bilo najjace! Zasto praviti razliku izmedju tih igara?! Ovako fino imamo War sa muzikom iz Diabla jos samo da nema krvi, radi rejtinga, i svi srecni i zdovoljni, narocito ovi sto se brzo prilagodjavaju na nove stvari, jer sve sto je novo to je najbolje...

Da i Lara Kroft radi na upaljac pa ne izgleda kao crtani film, pardon Warcraft 4.

iz daljih postova sam i skontao da nisi imao nekog kontakta sa betom, cim tako pricas... Barb nije charobnica, al spelovi i nisu nabudzeni, ali opet ne mozes ne naglasiti specijalne abilitije karaktera, i staviti ih kao regularne napade... To bi bio fejl... Elem ja nemam problema ni sa kartunish grafikom, ni sa WOW-om, tako da eto, ima jednostavno ljudi kojima se to ne svidja i kojima se svidja i tako ce uvek biti.
Ko je probao betu, zna kakvo je iskustvo, ko nije shteta, ako moze neka proba preko nekoga, pa onda neka odluci da li mu se svidja ili ne...
Sve u svemu igra nikako nece biti promasaj i znam da ce se igrati dugi niz godina, kao i svaki blizzardov naslov. Pozdrav

Ufff Barb carobnica, samo da cujes zvuke njegovih skilova kao da je neka saobracajka u blizini a ne "piu-piu-piu" magic missle.

Btw. kakve su vam performase u D3, posebno me interesuje ko ima neki jaci CPU jer, meni radi sve na max 60 FPS, samo kad ima mnogo loma hoce da padne na 40 a video sam i na 20 FPS ... jeste da je retko, ali izgleda dam im physic engine malo je CPU zahtevan.

Poslednja izmena:
Meni sa i5 2500k na 4,6ghz, nije jos nijednom spao ispod 60fps , zakucano je sta god da radim , igrao solo ili 4 co op...rez je 1680x1050...

onda se meni definitivno zabagovao afterburn, jerbo na full hd rezoluciji mi je oko 120fpsa...
edit: slagao sam za 8fps-a :D 112 doduse na login skrinu i po menijevima, in game od 90 pa do 35 zavisi od guzve

Poslednja izmena:
Meni je isao i preko 150 sa iskljucenim vsync, mada ja igram samo sa vsync on, tako da mi je zakucan na 60, ne zalim se, super radi :)

Ufff Barb carobnica, samo da cujes zvuke njegovih skilova kao da je neka saobracajka u blizini a ne "piu-piu-piu" magic missle.

Hahaha... zvuk je fenomenalan tu nema price. Evo upravo igram pa cu kasnije napisati neke utiske, za sad djeluje obecavajuce... :D

^^ One soul enlightened and set on the right path. :d

Meni recimo uspori kad se radi onaj quest gde oslobodis Templara i kad on rusi one podlje na stepenicama tu obavezno uspori na jedno 45 FPS, ali hoce i ponekad (ali retko) kad je bas tezak krsh i lomljava.

Dawn of men cheers

Znaci vredi izaci u lov :-devil-:

^ Eto prilike za sve one koji su nesigurni u sebe (da ne koristim neki skakljiviji termin)... :d

Svi oni koji su "nesigurni" u sebe 15. maja će igrati Diablo :D

Ja neću, ne zato što nisam nesiguran, već zato što će trebati da moja kopija dobutuje iz UK :d

Pa ja cu igrati u noci od 15. od 00:00 do recimo jedno 03:00 a 15. uvece (~20:00) ko zna gde cu biti i sta cu raditi :D.

Vrh Dno