Šta je novo?

Diablo 3

Ček, da li to negde neko rekao da od toga zavisi izlazak igre... kao da je u pitanju recimo Indija pa da imaju ograman broj potecijalnih kupaca.

s'obzirom da je prodaja karaktera zabranjena u wow-u sumnjam da je ovako nesto u opste postojalo kao ideja za diablo

Gde si ovo nasao? Jel mozes da okacis link?

p.s. Jay Wilson bi trebalo da ove nedelje izbaci developer article o tome na cemu trenutno rade (jaaaaaaako tesko da ce to biti release date). Takodje Bashiok je najavio da ce deliti nove beta keyove, sto me takodje navodi da sumnjam u istinitost ovog clanka. Nema logike da daju nove kljuceve za betu ako ce igra izaci uskoro.

Izvor (96 strana korisnik krackhead)

Lik je kačio ovo na BattleNet forume ali mu uredno brišu.

Izvor (96 strana korisnik krackhead)

Lik je kačio ovo na BattleNet forume ali mu uredno brišu.

Hvala Alex, evo sad cu malo pratiti i taj forum... A sto se tice autenticnosti tog posta, nemam pojma... Mislim nije rekao nista sto vec ne znamo. Jedino na cemu Blizz trenutno radi je sistem runa i verovatno ce ga Jay Wilson u tom developer clanku opisati malo detaljnije posto trenutno nemamo pojma kako ce se rune "dobijati". Sigurno ce i u beti uslediti novi patch u kome ce i rune moci da se probaju i nakon toga mozemo da ocekujemo objavu release-a. Kao sto sam i napisao u nekom od predhodnih postova, ja objavu release date-a ocekujem oko nedelju dana pre sastanka akcionara Blizzarda koji se odrzava (mislim 15. Februara), a sam release za kraj Marta. Sve pre toga, iako bih jako voleo, je vrlo nerealno ocekivati. Cak je i taj kraj Marta po meni optimisticna prognoza... :)

Rune ce biti drop-ovi (level 1 = normal; level 2 = hell; level 3 = nightmare; leveli = 4,5,6 i 7 = inferno) i moci ce da se "craftuju" do odredjenog nivoa, mislim treceg. Nivoi 4,5,6 i 7 runa ce moci da se dobiju samo kao "drop".

Rune ce biti drop-ovi (level 1 = normal; level 2 = hell; level 3 = nightmare; leveli = 4,5,6 i 7 = inferno) i moci ce da se "craftuju" do odredjenog nivoa, mislim treceg. Nivoi 4,5,6 i 7 runa ce moci da se dobiju samo kao "drop".

To je stari sistem runa koji je scrapovan odavno. Posle njega je dosao sistem "Unattuned" runa. Taj sistem je bio takav da nisi znao kakva je runa (da li je alabaster, indigo...) dok je ne stavis u skill. I taj sistem je scrapovan pre jedno 2-3 meseca. Na cemu trenutno rade, niko ne zna jer od tog poslednjeg scrapa se o runama nista ne zna.

mozda je scrapovan al to je ono sto pise na battle.net-u. U svakom slucaju dobro je da jos neko prati radnju fabule :)

Sistem runa je jedini veliki sistom koji i dalje nije finalizovan.

Bice mi meh ako 50% najboljih runa pada samo u infernu, a situacija sa gem-ovima je jos gora. Samo pocetnih par nivoa ispada u celoj igri, svi ostali moraju da se craftuju [a ima bash puno nivoa powera gemova].

Sta mislite, objektivno, da li je bio veci hajp i iscekivanje pre starcraft 2 ili sad pre diablo 3?

za ovo prvo nisam ni pratio, a za ovo drugo ga preterasmo :p

I ja se slazem. Odigrao sam SC2, ali cak mozda i 6 meseci posto je izasao... Nisam neki fan SCa, ali su prica i single player misije bile NEVEROVATNO dobre.
A za Diablo... Sta reci osim stvarno sam ga preterao... Svako jutro prvo se otvaraju svi sajtovi/forumi sa potencijalnim vestima vezanim za d3, pa tek onda otvaram emailove vezane za posao. Znaci D3 pobedjuje ubedljivo:)

ne znam za vas, ali moj neki utisak je da je sc2 imao mnogo vecu reklamnu masineriju iza sebe... mozda zato sto release date za d3 nije jos objavljen :) videcemo kakvo ce tek ludilo da nastane

Meni se isto cini da je SC2 imao vecu reklamu. Bas me zanima kakva ce biti prodaja D3, SC2 je bio cini mi se najprodavanija 'pc only' igra svih vremena ako se ne varam. Doduse diablo izlazi i za konzole :(

Hmmm kako sam citao ne izlazi D3 odmah za konzole, a jos ce oni pokrenuti masovnije reklame, negde mesec pre izlazka SC2 izasla je ona TV reklama, pa oslikali su 2 ona aviona sa reklamamom... i sta ko zna sta jos.

StarCraft je imao jači marketing od strane Blizzarda dok za D3 još ništa od toga nije ni krenulo nego se narod prži ko nenormalan na svaku glasinu.

Citam i nonstop pominjete neke rune, jeste da sam odavno igrao D1 i D2, ali ja se runa ne secam, samo nekih gemova koje stavljam u socekte oruzja ili sl.?
Opet se ogradjujem jer poslednji put sam D2 igrao pre pola decenije bar..
Moze li neko da mi objasni pojam i svrhu runa?

vidim da ne znaš šta znači kada paladin može da se teleportuje :p nisi ti igrao diablo2. poigraj se malo sada bar pre nego što izađe trojka.

Meni se isto cini da je SC2 imao vecu reklamu. Bas me zanima kakva ce biti prodaja D3, SC2 je bio cini mi se najprodavanija 'pc only' igra svih vremena ako se ne varam. Doduse diablo izlazi i za konzole :(

Sims je najprodavanija PC igra of all time :p Jedno 3-4 puta vise nego sc2 :D

Poslednja izmena:
vidim da ne znaš šta znači kada paladin može da se teleportuje :p nisi ti igrao diablo2. poigraj se malo sada bar pre nego što izađe trojka.

Daj ne zezaj čoveka, naravno da je igrao D2. Ali verovatno nije igrao LoD. U vanilla Diablo nije bilo runewordsa.

cek ja sam odmah igrao LoD, u vanili nisu bile one rune isti k kao gemovi???
Znam da runewords su ubacili u LoD.

Nisam igrao expanziju za D2.
Hvala u svakom slucaju, nasao sam na Diablo wiki sta su rune:
Nesto kao gems ali mogu da se enchantuju i mixuju, kao u igrici Torchlight.

@hype: Znam par njih offline (ukljucujuci i mene) koji ce sve ostaviti kad izadje D3 :) I naravno, svi cemo kupiti original.

pa tesko da ce pirat biti igriv

Barem nece biti ociglednih cheatova na bnetu, dupliranja opreme i rusenja ekonomije.

A posto su odredjeni delovi igre prebaceni na cloud, hackeri ce morati sami smisljati AI rutine za monstere. Its doable, ali potrajace izlazak lek-a. Ja se bacam na orginal cim se igra pojavi.

Vrh Dno