Šta je novo?

Diablo 3

ma nije poenta u tih 50eura sto cu da dam za diablo,nego se vodim primera iz wowa.igram wow preko 5 godina na orginalu i onda kad odem u igraonicu i vidim koliko jadno i osakaceno izgleda ****ni pirati wowa da mi se smuci zivot i da neko moze da igra to ******.a taj office i win o kome pricate,isto radi onom koji je platio 200eura za to kao i meni sto imam prvog krekovanog pirata sa torenta kog sam dohvatio.u tom je poenta da je blizard majstor u peglanju sa piraterojm dok microsoft i drugi puse.

edit:
i da za net i konekciju,mislim u normalnim evropskim zemljama i usa internet konekcija se podrazumeva u standardni deo zivota tako da je to zbog toga,a drugo sto mi zivimo u srbiji i da smo dobili adsl pre 3godine.

Poslednja izmena:
Ja ne verujem da vi i dalje o ovome.

I uopste ne razumem ovaj crusade koji pojedicni vode protiv vecine jer su:

1.) platili/platice pare za software (u ovom slucaju, igru) i to im je normalna stvar,
2.) se raduju i podrzavaju XY nacin zastite od piraterije, jer ce njihovo gaming iskustvo biti bolje.

@Nightbringer
Licemerno? Sabani? GTFO molim te.

Trujete nam temu :(

pa ok normalno je platiti igru koju volite i igrate i uzivate u njoj, ali je zaista bespotrebno ubodjenje stalne veze sa singl, i jos se onda reklamiraju kao drm free!!!1

Ja ne verujem da vi i dalje o ovome.

I uopste ne razumem ovaj crusade koji pojedicni vode protiv vecine jer su:

1.) platili/platice pare za software (u ovom slucaju, igru) i to im je normalna stvar,
2.) se raduju i podrzavaju XY nacin zastite od piraterije, jer ce njihovo gaming iskustvo biti bolje.

@Nightbringer
Licemerno? Sabani? GTFO molim te.

Trujete nam temu :(

Veruj mi velika većina sa ovof foruma koji očekuju D3, će ga i uzeti original, pre će biti da su ti većina i da im smeta trovanje teme o zaštitama i piratima umesto da se piše o samoj igri. :)

Ko nece da da 35 evra za igru koju svi cekamo 10 godina, ne zasluzuje ni da je igra. Koga briga dal treba non stop net, ionako nas je vecina vec godinama na brzom netu non stop.

Ja licno uzimam Collectors edition cim se pojavi negde u ponudi.

We're currently in the process of preparing the next beta patch for release and wanted to provide all beta testers with a heads-up that a character wipe will be included. Please note that, as with previous character wipes, this wipe will also affect gold, items, followers, and artisans.

We're hoping to release beta patch 10 before the weekend (potentially as soon as tomorrow evening), but we don't yet have a precise ETA. We'll provide more information as it becomes available, and patch notes will be posted once the patch is live.

Thanks for your continued feedback and testing!

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/3932984016

We're currently in the process of preparing the next beta patch for release and wanted to provide all beta testers with a heads-up that a character wipe will be included. Please note that, as with previous character wipes, this wipe will also affect gold, items, followers, and artisans.

We're hoping to release beta patch 10 before the weekend (potentially as soon as tomorrow evening), but we don't yet have a precise ETA. We'll provide more information as it becomes available, and patch notes will be posted once the patch is live.

Thanks for your continued feedback and testing!

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/3932984016

Preduhitrio si me :) Taman sam hteo da okacim:)

p.s. Zarhym said last week that in a next couple of weeks that a writeup of what is being worked on would be posted.This week? Comment?
I don't know what he was talking about. He drinks a lot of cough syrup. (jk it'll be going up tomorrow)

Jay verovatno sutra objavljuje taj developer article... Ja sam gotovo siguran da su rune uradjene, zato ce izaci i nova beta... Da li se to konacno bilizimo kraju naseg iscekivanja? :)

ma nije poenta u tih 50eura sto cu da dam za diablo,nego se vodim primera iz wowa.igram wow preko 5 godina na orginalu i onda kad odem u igraonicu i vidim koliko jadno i osakaceno izgleda ****ni pirati wowa da mi se smuci zivot i da neko moze da igra to ******.a taj office i win o kome pricate,isto radi onom koji je platio 200eura za to kao i meni sto imam prvog krekovanog pirata sa torenta kog sam dohvatio.u tom je poenta da je blizard majstor u peglanju sa piraterojm dok microsoft i drugi puse.

edit:
i da za net i konekciju,mislim u normalnim evropskim zemljama i usa internet konekcija se podrazumeva u standardni deo zivota tako da je to zbog toga,a drugo sto mi zivimo u srbiji i da smo dobili adsl pre 3godine.

amin!
wow pirat igrao, i pored xy bugova, exploitova i sta vec sve ne. necu da gresim dusu, zezao sam se profi, jer je bilo 70% koje znam irl pa smo terali cirkus... elem odbijao sam original, jer mi je tad iz te perspektive (nisam imao stalan priliv novca) bilo suludo placati za igranje na mesencom nivou... malo pre izlaska cataklizme sam uhvatio neku akciju blizzardovu za neke male pare sve, a u to vreme sam vec bio zaposlen i nije mi problem da jednom u 2 meseca izdvojim 22-3e... kada sam poceo na retailu da igram, skontao sam da su to 2 potpuno razlicita sveta, i koliko je bolji original... nema laga, nema dropovanja servera, nema rollbackova, nema dnevnog farmanja icc-a po par puta (na retailu postoji lock, dok na nekim piratima i ne, tacnije na onom na kom sam ja igrao je bio poseban sistem sto se toga tice) itd, itd...
Sve u svemu, poenta je, da kolko god se trudili da hakuju, emuliraju i sta vec ne, retail i pirat su 2 razlicita univerzuma, dve razlicite igre...
Razumem ljude koji nece kupiti i koji ce igrati na piratu, i one koji ce uraditi suprotno, svako ima izbora... Onaj ko voli verovatno ce ispazariti, ili pak nece iz finansijskih razloga, jer nije u pitanju igra koja se igra cao lupam COD, instaliras, predjes, obrises, sto u sustini mozes i sa piratom, dok je sa D3 skruz druga prica, i drugo iskustvo igrati i online i original i sta sve vec nudi... Plus sto blizz stalno radi neke patcheve, hotfixeve, tako da po meni vredi... Nisam neki fan originala, i sve originale koje posedujem su blizzove igre, i GW koji je tu zalutao, i kojeg sam uzeo bas iz razloga sto nisam mogao da priustim u to vreme wow, vec sam trazio povoljniju alternativu, tako da D3 uzimam u CE varijanti jer znam da igra nece omanuti...
Sto se tice stalne konekcije, opet ista prica i isto kukanje... Igra nije namenjena zemljama treceg sveta, gde internet predstavlja luksuz, tako da ne znam sto vas cudi taj potez...

stvar je u tome što starom sistemu ništa nije falilo- igraš singleplayer offline, to možeš i sa piratom. ako hoćeš full ugođaj, multiplayer, onda plati. ja sam oduvek bio protiv toga da se sa piratom igra online. to realno nikad ni nije bilo moguće izvesti kako valja...

aj se drzimo diabla a za "pirat - ne pirat" otvorite novu temu pliz

stvar je u tome što starom sistemu ništa nije falilo- igraš singleplayer offline, to možeš i sa piratom. ako hoćeš full ugođaj, multiplayer, onda plati. ja sam oduvek bio protiv toga da se sa piratom igra online. to realno nikad ni nije bilo moguće izvesti kako valja...

sve je to super, al kad komsija bude poceo da ti parkira kola u dvoriste bez pitanja i da ulazi u tvoju kucu uzme iz frizidera sta mu treba i izadje, a da ti to pritom ne zasmeta i ne pomislis da se zastitis ti javi :D
elem da batalimo vise i da ne preispitujemo njihove odluke, rade ono sto je najbolje za njih, sto je i normalno, i trude se maximalno da nama izadju u susret sto je moguce vise tako da...
dajte bre CE preorder?! :D

Mlataranje glave levo-desno u 3 izjutra zbog tenisa mi pomutilo misli očito, izvinjavam se :D

Igra ce biti super, a sto se tice Online DRM-a to je najgora glupost ikada vidjena. Singleplayer kod svake igre treba da bude offline i punto. Zato se i zove "single".

sve je to super, al kad komsija bude poceo da ti parkira kola u dvoriste bez pitanja i da ulazi u tvoju kucu uzme iz frizidera sta mu treba i izadje, a da ti to pritom ne zasmeta i ne pomislis da se zastitis ti javi :D
dakle ti uzimaš iz frižidera samo od određenih komšija - microsoft, adobe, a od određenih nikako - blizzard? ili ja opet nešto ne razumem.

ljudi da li ste vi svesni da vi podržavate pirateriju operativnih sistema, paketa za poslovnu primenu i ostalih ne blizzard igara, a istom tom silom branite blizzardove igre- (to su oni teškom mukom napravili, ne sme se krasti, komšijin frižider i parking)

opet kažem, auto cad, office i windows su pali sa neba, to nije krađa- to je dozvoljeno jer su ti paketi skupi- igra je jefinta, ma kod ovog komšije se može parkirati, nije njemu problem, a i iz frižidera mu se može uzeti, pa taman posla neće se ljutiti.

ostavite se vi frižidera i parkinga, krađe i svih ostalih poređenja. o tome možemo da pričamo kad:
- kupite windows
- platite office
- acdsee, corel, photoshop, šta već
- krenete da slušate audio cd, a ne mp3, ili kupite mp3
- kupite sve do jedan program i igru na vašem mobilnom telefonu
- ili batalite sve ovo iznad i podržite open source.

over and out. moja priča na ovu temu je završena

gresis u jednoj stvari.
Ti te programe koristis sam uglavnom, za svoju potrebu.
Kada budes igrao Diablo 3 bice interakcije i sa ostalim igracima, pa samim tih sto bolja podrska u tom segmentu je vredna placanja :)

I ja bih voleo da postoji offline singleplayer kao za Starcraft 2, ali ne mogu da budem besan na Blizzard sto je pronasao poprilicno dobar nacin da se bori sa piraterijom. Mogu jedino da budem srecan sto i ostale kompanije (i za igre i za ozbiljan server) jos nisu na istom nivou :)

niko nikoga ne tera da igra D3, ima bar 100 dobrih igara koje su na Steam sale-u i amazon popustima bile po 2-3 evra/$.
Zar treba da navodimo igre: BFBC2, AliceMR, Dead Space 2, Crysis 2, ma bar jos 50... sa smesnim cenama od 300din.
***, ni ja ne vozim ferari :) ne mora ni svako da igra igre od 50$ neka igra one od 3$
salu na stranu, zaista ne vidim da neko napada pirate, svi smo odrasli na taj nacin.
Ali evo posle 5-6 godina neki ljudi i dalje placaju WoW, sistem radi, zadovoljni su.
Tako ce biti i sa Diablom 3, sto se pre pomirite i oprostite od 40evra (ja sam uzeo za 35 pre-order), to ce biti manje spama u temi...

Poslednja izmena:
Da te prosvetlim , zove se tako jer igras sam, a ne zato sto je offline :d

dakle ti uzimaš iz frižidera samo od određenih komšija - microsoft, adobe, a od određenih nikako - blizzard? ili ja opet nešto ne razumem.

ljudi da li ste vi svesni da vi podržavate pirateriju operativnih sistema, paketa za poslovnu primenu i ostalih ne blizzard igara, a istom tom silom branite blizzardove igre- (to su oni teškom mukom napravili, ne sme se krasti, komšijin frižider i parking)

opet kažem, auto cad, office i windows su pali sa neba, to nije krađa- to je dozvoljeno jer su ti paketi skupi- igra je jefinta, ma kod ovog komšije se može parkirati, nije njemu problem, a i iz frižidera mu se može uzeti, pa taman posla neće se ljutiti.

ostavite se vi frižidera i parkinga, krađe i svih ostalih poređenja. o tome možemo da pričamo kad:
- kupite windows
- platite office

Ako mene pitaš, imam original windows preko faxa, imam licencirani office 2003, od ostalog softvare-a korisitm isključivo freeware, od igara imam ~180 na steamu, ~20 na originu, i još nekih 10-tak retail igara koje se ne aktiviraju na tim sistemima, ~15 za PS3. Za muziku koristim moje youtube plejliste. Toliko...

A da se ja pitam itekako bih kažnjavao postove na ovom forumu u kojima se na bilo koji način ohrabruje piraterija. Nas ne zanima da li ko koristi pirate ili ne, i sasvim razumem da neko nema keša, ali to nije razlog da se o tavim stvarima raspravlja ovde ;)

Poslednja izmena:
Sve ja razumem, da bi se igrala igra mora da se plati a najbolje je naći gde ima jeftinije.

Ali molim vas, da bar ovog puta neko uslika i postavi ovde sliku tog famoznog CE izdanja :)

Witcher 2 nisam video, Skyrim nisam video, bar da vidim Diablo III CE.

auuu ala ste dosadni sa tim CE izdanjem :)
google brate, prvi link i klik

http://www.diablowiki.net/Diablo_III_Collector's_Edition

D3ce-features.jpg

Box-ce-regular.jpg

cena se jos ne zna

http://us.battle.net/d3/en/services/collectors-edition/

http://us.battle.net/d3/en/blog/3767199/Diablo_III_Collector’s_Edition_Unboxing-10_21_2011

@G@W :
oces da ti donesem i posluzavnik u krevet :D ??

Poslednja izmena:
Sve ja razumem, da bi se igrala igra mora da se plati a najbolje je naći gde ima jeftinije.

Ali molim vas, da bar ovog puta neko uslika i postavi ovde sliku tog famoznog CE izdanja :)

Witcher 2 nisam video, Skyrim nisam video, bar da vidim Diablo III CE.

Diablo 3 Community site... imaš sve slike i podatke :)

- kupite windows
- platite office

od ovog Lovca ne mogu ništa da napišem, uvek me pretekne za par sati :)

ne razumemo se negde. samo kažem da je u redu da kupi igru ko hoće (kupiću je i ja sigurno), ali je smrdljiv taj on-line način zaštite. samo me nervira to što je potpuno normalno i opravdano piratizovanje svega ostalog, a istovremeno je nemoralno i strašno piratizovanje Blizza.
ja (a verovatno još dosta ljudi) planiram da je igram isto kao što sam i D2, znači ja sam protiv svih karakondžula :) i apsolutno mi je nepotrebna bilo kakava interakcija sa bilo kim.
i naravno da je igranje na piratskom serveru čisto mučenje.

@Wavrinka
i po tebi je OK ako koristiš krekovan Photoshop koji nisi platio ni 1 dinar i njime zaradio hiljade evra, ali nije OK da igraš krekovanu igru koju igraš iz dosade?? a pritom PS košta 40 puta više.

dosta sam i ja davio ovde. neću više :)

Niste me razumeli. Okačite svoje CE izdanje koje kupite, vi što kažete da će te uraditi preorder istog ;)

U prevodu, cut the crap sa tim uzimam CE od 100 i više evra. Witcher 2 tema je bila puna toga a na kraju samo tri čoveka uzela digital izdanje od 40 evra preko GoGa. Ostali igrali pirata...

@Nightbringer

naravno da nije ok, zato procitaj ponovo sta sam napisao :

I ja bih voleo da postoji offline singleplayer kao za Starcraft 2, ali ne mogu da budem besan na Blizzard sto je pronasao poprilicno dobar nacin da se bori sa piraterijom. Mogu jedino da budem srecan sto i ostale kompanije (i za igre i za ozbiljan server) jos nisu na istom nivou

mozes i ti da krades komsiji wireless ali ne mozes da se ljutis na njega kad stavi sifru.
U tome je poenta, a takodje i u cinjenici da su do pre par godina pir.diskovi u GL.softu kostali 200-300din, a sada za toliko mozes da uzmes AAA naslove na snizenjima...

@G@W
da, otprilike sam i skontao da si na to mislio dok sam kacio linkove :)

Poslednja izmena:
Za kraj, pre nego što obrišu sve ovo prepucavanje da dam svoje viđenje ovog problema.

Sa pojavom steam-a i sličnih digital servisa smo se podelili u sve grupe, jedni koji kupuju igre za 2-20 evra i druge koji i dalje isključivo igraju pirate.

Meni je 50-60 evra previše da platim za video igru. Nekih 35-40 evra je neka gornja granica što i jeste cena igara u USA.

Kada bi novi AAA naslovi poput Skyrima imali preorder cenu od 19.99 evra ja zaista ne bih više piratizovao video igre. Međutim to nije tako i zato sam igrao a i dalje igram piratsko izdanje Skyrima.

Sa druge strane su ljudi koji igru ne bi platili ni kada bi koštala 99 evro centi na launchu jer im je cimanje ili šta već. Stoga cela je ova rasprava između ljudi koji kupuju igre i onih koji isključivo nabavljaju scenska izdanja, besmislena.

@Nightbringer
mozes i ti da krades komsiji wireless ali ne mozes da se ljutis na njega kad stavi sifru.
U tome je poenta, a takodje i u cinjenici da su do pre par godina pir.diskovi u GL.softu kostali 200-300din, a sada za toliko mozes da uzmes AAA naslove na snizenjima...
moja poenta!
@ed_hunter uzimam od komsija koji zazmure na mene ili ostave otvorena vrata nisam im ja kriv sto ne umeju da okrenu kljuc, od onih od kojih dobijem po nosu ne uzimam i to je to... nigde ja nisam rekao niti podrzavam pirateriju, cak sta vise nemam nista legalno od softvera, osim par igara i to je to... samo mi nije jasno kako mozes na nekog da se ljutis i da ti nije jasno zasto sad taj neko hoce da zastiti sebe, svoj proizvod, uslugu ili sta vec...
biti svaki put online, da bi igra single, jeste pomalo glupo, al opet svaka njima chast, uvalili su prc mnogima tim nacinom zastite, i ne sudim im zbog toga i .
@CE nikad se nisam lozio na CE varijante bilo cega, ali obzirom da na usb-u se dobija d2 i exp a to bi me ovde kostalo malo ispod 20e, a ne verujem da ce u pre orderu biti neka preterana razlika izmedju CE i normalne verzije, tj i da bude duplo tj oko 70e opet mi je to cena koja mi odgovara, tako da sto se mog slucaja tice, samo cekam da se pojavi u pre orderu i narucujem odmah...

Poslednja izmena:
Meni je 50-60 evra previše da platim za video igru. Nekih 35-40 evra je neka gornja granica što i jeste cena igara u USA.

Pa zato treba da poručuješ iz UK, ili uzmiaš prek cdkeys sajtova, nećeš sigurno davati keš ovim našim retail grebatorima :)

Meni je D3 rezervisan za 25 funti sa poštarinom na dvd.co.uk. Sad je 3-4 funte više. Skyrim odakle možeš da poručiš za 28funti (kad ti odbiju VAT na checkout).

Poslednja izmena:
Ajde ljudi jos jednom i ja da vas zamolim da je tema prerasla u raspravu o piratski/original software, pa da se vratimo na temu koja se zove Diablo 3:

Bashiok je tweetovao upravo: We will absolutely not be announcing a release date tomorrow. Spread the word. Source sa tweetera

Vrh Dno