Šta je novo?

Diablo 3

Diablo 3 won't be 'more complex' than predecessor

Blizzard has told CVG that Diablo 3 won't be "more complex" than its predecessor - despite new ideas ensuring a "richer" features and an improved combat system.

Lead designer Jay Wilson revealed that Diablo 3 would not only contain improved fighting - but also include a "deeper item range".

However, he wouldn't be drawn on a release date of the game - merely indicating that the game will hit shelves "when it's done".

Discussing the blueprint behind Blizzard's design, Wilson said: "We have a series of seven pillars [to follow]. I can never remember them all but they are things to live by, about the setting and about co-operative play - and always focusing on a good item game, really powerful heroes. All of those things are at our core."

He added: "One of the big things is to create a game that really builds on the depth of the previous Diablo games for a deeper, richer game. We want to create a deeper combat experience, a deeper item range, without making the game more complex."

Wilson added that gamers will experience a closer tie to the narrative of the title than in Diablo 2.

He commented: "Story is very important to us and so we focused a lot on enhancing the story elements in Diablo 3 - and there's a lot more to the story. There's a lot more involvement in the story as you play the game, the world is kind of alive with the story as you move through it. that's the best way to describe it."

naravno, moze biti samo jednostavniji

Mene samo zanima šta je bilo 'kompleksno' u prva dva dela?:D

Mene samo zanima šta je bilo 'kompleksno' u prva dva dela?:D

Pa nista! Zato i jesu bile genijalne i zarazne igre.
Jedino sto je bilo komplikovano je u D2 ono zezanje sa Runama, milion vrsta, kombinacija. :sceptic:

koje do 1.10 nisi mogo ni da vidis, iz aviona. ja sam se bukvalno iznervirao kad sam prvi put video editor, znajuci da sam skupio sve, osim runi koje su mi falile i to u ogromnom broju.

hehe, ta vremena prosla, ali sam ubedjen da sam medju prvim igracima koji su skupili imortal king, i bul katos za varvaricu. :)

Mene samo zanima kad će da se pojavi igra !!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Sledece godine izlazi 100%. Igra je verovatno 70% gotova, nadam se beti na prolece.

moja procena je kraj sledece pocetak 2012. jer sad rade na WOWu, pa kad njega zavrse onda krece prica sa D3

Sledece godine izlazi 100%. Igra je verovatno 70% gotova, nadam se beti na prolece.

Nema sasne da izadje sledece godine. Bar ja tako mislim. Najverovatnije 2012, i to negde u periodu jun-septembar.

Ja sam takodje ubedjen da ce izaci sledece godine,ali videcemo.:)

Ja sam takodje ubedjen da ce izaci sledece godine,ali videcemo.:)

Mislim da mi svi želimo da izađe što pre pa se nadamo da će izaći 2011...
ali ipak mislim da je realnije da izađe 2012. godine !

Uostalom bliži se Blizzcon pa se nadam da će dati odgovor na ovo pitanje.

Kad rece da se blizi BlizzCon kad je on?

22. i 23. oktobar.

Debelo kasne ove godine, vise nego ikad. Upravo zato sumnjam da cemo ista novo videti do kraja godine, cak ni najavljeni Cataclysm...

Na diablo 3 forumu se pojavila vest o navodnoj najavi izlaska igre za 01.03.2011. po ceni od 60$.
Vest je stara desetak dana.
Neko je uslikao Blackberry uredjaj jednom od sefova GameStop prodavnice sa listom skoro izlazecih igara na kojoj se vidi izlistan i D3.
http://www.pubarticles.com/article-diablo-3-release-date-leaked-out-1283492920.html
Takodje nesto ranije je objavljena i ova stranica online prodavnice CDWow koja navodi januar 2011, ali to bas izgleda nerealno.
http://www.cdwow.com/games/diablo-iii-pc/dp/4759437#bc=19b4

S obzirom da Blizzard nikada ne zuri nije iskljuceno da je sve ovo fake i da do 2012. necemo videti D3 mada s druge strane meni je ipak nelogicno toliko cekanje pogotovo ako se uzme da je D3 u sustini DX9 igra, a do 2012. DX11 standard (a verovatno i noviji) ce zasigurno postati sve zastupljeniji. Bez obzira na maltene zagarantovan vrhunski Blizzard gameplay recenzenti ce to verovatno uzeti za zlo sto moze da utice na nove i mlade igrace koji ce videti da D3 izgleda losije od ostalih nn DX11+ igara koje ce te 2012. biti prisutne na trzistu.

Nije bitan DX, i da bude DX8 5 miliona ljudi ce kupiti igru JER CE ONA BITI KVALITETNA i izbrusena do savrshenstva.

Nije bitan DX, i da bude DX8 5 miliona ljudi ce kupiti igru JER CE ONA BITI KVALITETNA i izbrusena do savrshenstva.

U potpunosti se slažem, mislim da Blizzard ne izbacuje igru dok u potpunosti nisu sigurni da je ona maksimalno pripremljena, a i nemaju potrebe da žure zato što mlate pare na sve strane !!! :)

Na diablo 3 forumu se pojavila vest o navodnoj najavi izlaska igre za 01.03.2011. po ceni od 60$.
Vest je stara desetak dana.
Neko je uslikao Blackberry uredjaj jednom od sefova GameStop prodavnice sa listom skoro izlazecih igara na kojoj se vidi izlistan i D3.
http://www.pubarticles.com/article-diablo-3-release-date-leaked-out-1283492920.html
Takodje nesto ranije je objavljena i ova stranica online prodavnice CDWow koja navodi januar 2011, ali to bas izgleda nerealno.
http://www.cdwow.com/games/diablo-iii-pc/dp/4759437#bc=19b4

S obzirom da Blizzard nikada ne zuri nije iskljuceno da je sve ovo fake i da do 2012. necemo videti D3 mada s druge strane meni je ipak nelogicno toliko cekanje pogotovo ako se uzme da je D3 u sustini DX9 igra, a do 2012. DX11 standard (a verovatno i noviji) ce zasigurno postati sve zastupljeniji. Bez obzira na maltene zagarantovan vrhunski Blizzard gameplay recenzenti ce to verovatno uzeti za zlo sto moze da utice na nove i mlade igrace koji ce videti da D3 izgleda losije od ostalih nn DX11+ igara koje ce te 2012. biti prisutne na trzistu.

Da bi se Diablo pojavio u martu sledeće godine oni moraju na nadolazećem BlizzConu da najave betu i puste je u promet za max mesec dana. Tako da će BlizzCon dati odgovor na pitanje da li ćemo videti Diablo sledeće godine ili ne.

^^Slazem se, max po meni je da tada obelodane start bete za 3.2011, a full igra nema sanse tako rano da izadje. Blizzard voli da nabija hype

Na Blizzconu nece biti najavljena beta, ali bice prikazan playable demo. :)

Evo i nove vesti od Blizzard postera direktno sa battle.net foruma:
http://forums.battle.net/thread.html?topicId=27026323953&sid=3000

Every Tuesday and Thursday leading up to BlizzCon on October 22 we'll be sharing a behing-the-scenes sneak peek at a gear set that will be featured in the playable demo at the event. Please enjoy!

9/30 Male witch doctor - http://twitpic.com/2tdu5f

10/5 Female wizard -

10/7 Female barbarian -

10/12 Female witch doctor -

10/14 Male wizard -

10/19 Male barbarian -

Mislim da oni nema sanse da ga izdaju prije 2012. godine. U to sam 100% siguran. Cak i ako bi tada izasao ( svi znamo koliko njima treba da zavrsi jednu igru) to bi bilo bi super.

Poslednja izmena:
Ocekujem, u najboljem slucaju, da izadje krajem 2011, mislim da je ovaj datum 03.2011. nerealan a o prethodnom nema potrebe da se komentarise.
U svakom slucaju, bice ovo epic kad god da izadje.

Ne bi me cudilo da 03.2011 izbace betu :)

Izasao je raspored po desavanjima Blizzcona 2010 i nazalost samo 3h ukupno je posveceno Diablu 3. (kompletan dogadjaj vezan za Main Stage traje 2 dana, odnosno 10+11h efektivno)

Logicno je da akcenat bude stavljen ponajvise na najnoviji WoW Expansion, ali ipak ovo pomalo obeshrabruje i doprinosi tezi da D3 ipak nece skoro biti zavrsen. Bruka.

Poslednja izmena:
Izasao je raspored po desavanjima Blizzcona 2010 i nazalost samo 3h ukupno je posveceno Diablu 3. (kompletan dogadjaj vezan za Main Stage traje 2 dana, odnosno 10+11h efektivno)

Logicno je da akcenat bude stavljen ponajvise na najnoviji WoW Expansion, ali ipak ovo pomalo obeshrabruje i doprinosi tezi da D3 ipak nece skoro biti zavrsen. Bruka.

Da tako brzo stancaju igre kao drugi, nijedna im ne bi valjala i imali bi losu reputaciju. Ovako ljudi rade ono sto je najbolje. Kada bude gotovo, tada izlazi. A posto exp. za SC2 izlazi 2012, ne treba ocekivati D3 pre 2012. Tek posle expa za SC, a mozda ni tad.

Nazad
Vrh Dno