HAHA . . ubiti Diabla, takva je nekada bila prica!😀
Nadam se da ga nece pretvoriti u "spansku" seriju😀 Ja bih vise volio da se malo ugledaju na neke ozbiljnije rpg igre, BG ili Planescape. . Da to ne bude previse pojednostavljeno sa tri, cetiri npc-a i kolji sve ostalo. Jer Blizzard je odavno poceo da izbacuje neozbiljne igre za omladinu od 12+ god.
Ne svidja mi se sto ganjaju isti stil u svim igrama. Stil warcrafta. Nekada nije bilo tako. Po svemu do sad vidjenom, meni ovo djeluje kao WOW. Ista stilizacija, ikonice grafika skoro sve. Mozda im ponestaje kreativnosti, ili su im pare udarile u glavu:d
Ne slazem se sa tim da treba od Diabla praviti full blown RPG. Diablo je zamisljen od starta kao alternativa takvim igrama.
A sto se tice grafike za to postoji jako dobar razlog. Diablo I i II su igre koje je radio ogranak Blizzarda koji se zvao Blizzard North. Od 2005. ta kompanija vishe ne postoji. I ljudi koji su tu radili ne rade vishe u Blizzardu (prvenstveno designeri Diabla I i II Erich i Max Schaefer i David Brevik). Kasnije su osnovali Flagship studio koji vishe ne postoji.
Blizzard Entertainment nikada nije radio na vizuelnom izgledu Diablo igara nego su radili ostale tehnikalije (animacije i zvuk) kao i storyline, questove.
Onaj ko se sada pita oko grafike je covek koji je radio na animacijama za Diablo I i II Samwise Didier. Takodje je kreator vizuelnog stila ostalih Blizzardovih igara kao sto je Warcraft serijal (glavni odgovorni), WoW, The Lost Vikings i Starcraft (gde je radio zajedno sa Chris Metzenom ali se Metzen pitao
😉).
Taj isti Metzen je jedan od vodecih ljudi u Blizzardu (glavni je Mike Morhaime tj. onaj lik iz South Parka) i on je kreator svih Blizzardovih prica i svetova. Takodje on crta artwork u manualima za Blizzardove igre.
Kako stvari sada stoje Metzen ne radi direktno na prici za D3 nego Boyarski (kreator Fallouta) kao sto se ne pominje Samwise kao lead designer (on je sad Art Director). To moze da znaci dve stvari, ili ce Diablo 3 ima kompleksniju pricu i potpuno drugaciji vizuelni stil od prethodnih delova (ne obazirem se puno na trejlere jer je prosle godine dosao novi lead designer sto moze da znaci da ce biti odlozena do 2012 i izaci sa potpuno drugacijom grafikom). Ili se Samwise i Metzen pitaju pa cemo dobiti grafiku ala WoW i storyline kao u kecu i dvojci.
Ja od Diablo 3ojke ne ocekujem ni meni primamljiv graficki stil (povraca mi se od Samwiseovog vizuelnog stila btw :S
🙂 niti bogzna kakvu pricu. Ono sto meni treba je dobar multiplayer i balansiran powerlvling ociscen od svih elemenata koji trose vreme bezveze kojih u WoW like igrama ima na pretek (gathering, crafting, putovanje od pola sata s jednog kraja mape na drugi itd.).