Šta je novo?

Diablo 3

Realno, u junu im uopšte nije u interesu da ga izdaju. Počinju godišnji odmori, ljudi generalno manje igraju tokom raspusta, i sl... Dakle ili u aprilu/polovinom maja, ili na jesen

@Wahad

evo da te umirim makar za dve stvari.

1. sve do 13.patcha (ovog poslednjeg) bio je prisutan basic attack za svaku klasu, sad su ga izbacili ali su odmah rekli da se vraca u patchu 14, nesto testiraju s njim.

2. ima drag and drop spellova, u opcijama imas da ukljucis "elective mode", onda ti nisu skillovi lockovani.

Inace ja volim ovakav tip grafike pa mi to ne smeta ni malo, nisam wow-ovac, igrao sam ga 2 meseca sve ukupno, ali mi ovako nesto lezi.

Mislim da ti je to samo prvi utisak, nisam ni ja bio nesto odusevljen kad sam prvi put upalio betu, vremenom mi se sve vise i vise svidjala..

Postoje vrlo dobari razlozi zbog koga je izabrana tako cartoon-like grafika (ja nemam zamerke na nju).

Mnogo je manje zahtevna za racunare. Njima je cilj da sto vise ljudi igra D3, pa cak i oni sa krs kompovima. Vise ljudi -> vise transakcija na RMAH -> vise $$$ za Blizz.

Igre koje su tako uradjene (WOW) mnogo duze traju od igara koje se trude da budu fotorealisticne. To im garantuje da ce se igra igrati i za 10 godina.

Blizzard na žalost postaje isto što i Activision, nije ni čudo što su u talu....

Pa vec je nekog od Blizzardovca spomenuo da nece biti igra bozanski savrsena i da ne ocekujemo previse.

Meni je isto grafika OK, i ako onu u Wow ne podnosim, ovo samo na male momente izgleda tako, ali kad si u nekom zabitom delu mape plus ofc. nocu ima da se najezis i odlicno se tamni tonovi uklapaju, mislim da to nebi uspeli tako efektivno da postignu nekim drugim engineom (uspeli bi ali sta bi onda dobili zahtevnost Witcher 2).

Ja sam malo bio smoren sto su izbacili onaj Mystic ,i ako ga nisam video uzivo na papiru mi izgledao kao dobar napredak i da se igra okrene malo vise grindu sa svrhom, ovo sad je blize Diablo I nego vise od Diablo II.
I onaj interfejs za skillove,jos kroz ceo ekran pu pu pu konzole, ali to manje vise.

Danas ako is gamer veteran i plus imas visoke zahteva, onda te ceka puno razocarenja, sve je vec prezvakano, niko da uradi nesto stvarno novo i bolje.

Poslednja izmena:
Problem je sto su ljudi cekali 10-ak godina na ovo, i stvorili sliku da treba da bude bozanska neka igra. Postavili ste prevelike standarde samo zato sto je razmak izmedju delova ogroman. Ocekujete da sve bude savrseno ....

Da tako je bilo prvo, izgleda neko glavniji (za odnose sa zajednicom Bashiok) u Blizz ustao na levu nogu i malo mu lose krenuo dan a i mozda se uplasio od silnog hype-a koji igra ima.
Pa zborio ovako:
On a more serious note, I too worry that we won't be able to meet the expectations people have built up for themselves. Part of my job is managing people's expectations, so… eh… stop it. Stop thinking about how awesome this game could be. Just imagine it's a new M. Night Shyamalan movie. Sure Sixth Sense was amazing and Unbreakable had it's moments, but this right here is the sequel to The Village … or The Happening … or Signs … or any of the movies besides the two I first mentioned. So just like, lower those expectations, but still definitely buy the game please, and everything will be just fine. K?

Evo tu ima sve ovo i plus kasnije sta je napisao Jay Wilson:
Diablo III Devs Re-Manage Expectations: Game in Great Shape, Release Date Coming Soon, Blizzard Says

Evo i org izvor, to Bashiok-u izletelo:
http://www.diablofans.com/index.php?app=tracker&module=tracker&section=topic&tid=217642

Poslednja izmena:
Дошао сам и ја до бете, одиграо сам мало и такође доживео велику дозу разочарења. Оно што ме повезује са старим Диаблом је фонт, понеки звук, декард Каин. Графика је бледуњава, све је зелено/плавичасто, 3д модели су ужасно лоши и делује ми као да су их извукли из неког корејског ММО. Ова игра није прављена за нас, који смо хардкор фанови двојке већ за нову генерацију и тако и треба да је прихватимо, као потпуно нову игру. Морали су да придобију многобројну WoW публику, арт је јако сличан, и све у свему, игра је, ај тако да кажем, промашила поенту. Некоме ће се већ свидети.

Zao mi je sto cujem ovo jer sam igru preorderovao :(
Da budem iskren sve sto si napisao za 3jku sam ja doziveo za dvojku nakon premracnog keca i hellfire-a XD Samo sto me srcka nije udarila kada sam naleteo na zelenu dzunglu i pigmejce, bljak, to ni danas ne mogu da svarim.
Ali vremenom sam i Diablo 2 zavoleo nenormalno, ali nikada kao Diablo 1 :) Tu teskobu, taktiziranje i osecaj jeze nijedna igra nije ponovila.
I da, ladno mi je neki lik prodao original Diablo 1 za sitne pare 1998-9 XD

Poslednja izmena:
Zao mi je sto cujem ovo jer sam igru preorderovao :(
Da budem iskren sve sto si napisao za 3jku sam ja doziveo za dvojku nakon premracnog keca i hellfire-a XD Samo sto me srcka nije udarila kada sam naleteo na zelenu dzunglu i pigmejce, bljak, to ni danas ne mogu da svarim.
Ali vremenom sam i Diablo 2 zavoleo nenormalno, ali nikada kao Diablo 1 :) Tu teskobu, taktiziranje i osecaj jeze nijedna igra nije ponovila.
I da, ladno mi je neki lik prodao original Diablo 1 za sitne pare 1998-9 XD

E upravo ovo sto si rekao. Takodje je neko od Blizz glavolja skoro postavio post u kome je pisalo sta su fanovi D1 zamerali D2. Vrlo komican post zato sto 90% stvari koje se nalaze na listi, ljudi sada zameraju i D3. Jednostavrno ljudi uvek gledaju na predhodni deo igre kao da je savrsen (iako naravno da nije).

Ja ne razumem kakvu ste vi grafiku ocekivali u igri ovakvog tipa. Ne mozemo kao reper uzimati 10+ godina star d2 a ne moze se uzimati ni grafika a la skyrim. Meni je bilo sasvim logicno jos pre 3-4 godine kad je D3 najavljen da ce blizzard primenjivati istu foru sa grafikom kao u WOW- u, dakle jedan igriv sablon koji mozes da volis ili mrzis , nema izmedju..

Sve samo ne childish grafiku i uzasne manga like modele i animacije sa wizardom koji kao da je iskocio iz Harry Potter filmova....

Samo treba jos da vidim one karitkature of maceva od 5 metara u razmeri 1:10 u odnosu na karaktera i stitove kao u neki budokai i ona ostala japanska ****** ****** ovo ono i odjavljujem pre-order

Poslednja izmena:
Za animacije se slazem, ali grafika je meni nista manje childish nego u wow-u tako da sam to ocekivao - to i dobio . Diablo3 je jedino mogao da lici na wow po grafici, nema druge "non strategy" igre od blizzarda na koju je mogao da se ugleda, ***.

Meni je wow ocajan... 4x sam pokusavao da ga igram za ovih 7 godina i na kraju odustao

Ali zato radi na skoro svakoj konfiguraciji.
To i ciljaju sa Diablom, da radi na sto vise racunara. Ne mega imba preteranu grafiku ala crysis,skyrim koja NORMALNO:) radi sa 3 graficke u dobroj rezoluciji sa dobrim detaljima:).

Igram ga igram vec 6 godina i zavoleo sam taj graficki stil iako me je u pocetku odbijao. Ali to NIJE stil koji zelim za Starcraft i Diablo. Vec su u Diablo 2 poceli da idu na tu stranu, mada im je i prvi starcraft vec vukao na cartoonish sa animacijama, dok sa Diablom 1 to nije bio slucaj. Mada, sa onim direct3d filterima izgleda mnogo mnogo bolje, ako nista onda ce biti force driver XD

*** ljudi omatorili ste,kao i ja sa vama!Vise vam igre nisu kao pre,kada ste pocinjali sa igranjem i kada vam je svaka igra imala vauuu..efekat!Pola od nas ovde se igra ne zato sto hoce nego je to postalo vise stvar navike!Upalis igru,odigras sat,eventualno dva i to je citavo igranje!Zato i dolazi do ovih negativnih komentara!Nece nijedna igra izaci koja ce pruziti neko novo igracko iskustvo,jer mislim da su ideje u bilo kom zanru presusile!

Ja ne razumem kakvu ste vi grafiku ocekivali u igri ovakvog tipa. Ne mozemo kao reper uzimati 10+ godina star d2 a ne moze se uzimati ni grafika a la skyrim. Meni je bilo sasvim logicno jos pre 3-4 godine kad je D3 najavljen da ce blizzard primenjivati istu foru sa grafikom kao u WOW- u, dakle jedan igriv sablon koji mozes da volis ili mrzis , nema izmedju..
Није проблем у графици као, графици, није потребно да прште детаљи нити да се сваки лист на жбуну помера, проблем је (бар мени, а видим да нисам једини) је стил који је одабран. Људи који су задужени за диабло 2 и готик атмосферу, нису више у тиму (ако сам добро испратио вести), а они који јесу у тиму су само применили формулу, ако нешто ради како треба не треба мењати. Copy warcraft paste diablo и ето нове игре.

А можда сам и ја очекивао превише, не знам ни сам.

Nisi jedini koji tako misli, grafika jeste sarena, kao da je crtani film u pitanju, modeli likova i njihove magije, kao da su izasli iz neke Anime serije. U predhodnim djelovima kada se igra sa varvarinom ili paladinom, nema uopste ovih fensi tragova maca i ludilo efekata, ovaj varvarin sada izgleda kao da je neki carobljak koji baca magije. Diablo serijalu vise prilici realisticni prikaz, bez stilizaciej i Vorkraft fazona...

Poslednja izmena:
sta ja znam,igram wow jako dugo i mene je ta grafika privukla ,tako da mi se i diablo-va grafa svidja.
a cinjenica je da se od d3 previse ocekivalo ,mada sam ja super zadovoljan sa onim sto sam video u beti.

Pa kada je izometrijski WoW sa anime likovima, svakom WoW-cu ima da se svidi.

Novi tweet Jay Wilsona: https://twitter.com/#!/Angryrobotics/status/176886185975746561

"Looking forward to #ME3. Unfortunately I'm off to GDC tomorrow. No, not to announce anything, and not sign of release.".

fuuuuuuu.png

Vesti koje su vec zastarele. Amazon.it je sklonio 17.04. kao release date, a sajt sa koga je sve poteklo http://www.mmorpgitalia.it/ je totalno nebitan/nevazan na svetskom nivou... To bi bilo kao kad bi neko od urednika Bencha stavio vest da D3 izlazi tog i tog datuma, a ceo svet preneo tu vest... Dok ne bude press release na blizzardovom sajtu, ili ne cujem to iz usta Jay Wilsona, sve takve objave treba uzeti sa velikom dozom rezerve.

Ajde ovi gadljivi na D3 da malo sheruju betu sa ostalom ekipom koja bi igrala.

Pa kada je izometrijski WoW sa anime likovima, svakom WoW-cu ima da se svidi.

U mad bro:)?
Pa naravno da ne moze svima da se svidi. Bitno je da se vecini svidja, i onda mogu da sloze jos vise kesa kod sebe...

Nazad
Vrh Dno