Samo malo da te podsetim....
Diablo - nije vidjeno do tada
Warcraft III - strategija koja do tada nije vidjena (heroji, magije, predmeti itd.)
WoW - nikom do tada nije palo na pamet da napravi tako nesto
kraj.
Od ovoga sto si nabrojao, jedino je Diablo bio fresh and new kad se pojavio. Postojali su RTS/RPG klonovi i MMO igre mnogo pre Warcrafta III i WoW-a. Blizzard nikad nije blistao po pitanju originalnosti, oni su prakticno uvek tudje ideje dovodili do savrsenstva.

SC i WC svetovi su pozajmili dosta toga od Warhammera i 40k, pa su opet 50X zanimljiviji, raskosniji i kvalitetnije "izbruseni" od svojih uzora.
Ja se ne secam da sam negde "pljuvao" Blizzardove igre, kako su to neki ovde prokomentarisali, cak sam naglasio da predstavljaju poslednji stamen bastion PC gaminga, ali da ova sad kompanija i ona mala grupa entuzijasta, koji su nas toliko radovali svojim naslovima krajem '90-ih, nazalost, imaju malo toga zajednickog. Tu pre svega mislim na poslovnu politiku i primarne ciljeve, koji se sada iskljucivo svode na grindovanje novca. Celokupan battle.net projekat, ukidanje podrske za lan i naplacivanje jedne igre 3X, dovoljno govore o njihovom trenutnom poslovanju. Naplacivanje letecih konjica u WoW-u ne zelim ni da komentarisem...
A sto se tice samog Diablo-a, ***... keca sam igrao prvi put 1999, kad sam tek nabavio prvi komp. Tad sam imao 14 godina. Dvojka je stigla 2000, taman da me obraduje za letnji raspust.

Tada, kao adolescentu, besuvislo kliktanje na levi klick misa i unistavanje svega sto mi se nadje na putu, uz povremeni health potion, mi je bilo neopisivo zabavno, cak nezaboravno iskustvo, koje cu jos dugo pamtiti... Ali, sada sa svojih 25 godina, sumnjam da ce me ovakav koncept igre moci da drzi uz racunar duze od pola sata. Mozda cu ga probati, cisto da se podsetim bezbriznog detinjstva, ali da bacim 60 evra cikicama iz Blizza ne bih li do besomucnosti kliktao levim klickom na horde NPC-jeva koji navaljuju na mene, tesko.... Prosto, vec dugo nisam u tom filmu. Kako neko lepo rece, omatorilo se...