Šta je novo?

Diablo 3

Што се те разноврсности тиче, рецимо у двојци сам могао од друида да направим неког тенка, могао сам да идем као summoner, или да идем као мејџ, или да напуцавам декстерити па да комбинујем са животињама. Дакле атрибути су морали да се распореде другачије у сваком билду (а иста је класа), док овде једино што разликује два лика је скил који је одабран...

sjajno, sad ce da povecaju cenu popravki, a skapavace se zbog laga samo tako...
koji tardovi...ako jos potraje ovaj pakao sa serverima, ja definitivno vise bliz igru kupiti necu...danas sam umro x puta zbog kasnjenja...likovi me ubijali dok nisam video sta se desava na ekranu...sa svakim vecim coporom mobova slajd sou

Igrao sam skoro opet D2 na battlenetu, ali opet je leveling mnogo sporiji od ovog u D3.
Igrao sam 15-20 dana, do sredine ACT-a 5 i negde sam 34,35 lvl. Kojih crnih par dana, ko moze da sedi 15h dnevno i igra neku igru?!?

Ne znam za tebe, ali ja sam dobijo level u ACT 5 samo da predjema par puta onu pocetnu deonicu. Tu se najbrze leveluje. Malo dosadno,ali brzo.

Konacno, posle 119 sati u igri ispade prvi legendary Kymbo's Gold amulet. Ispao od plavog moba pre Azmodana (Hell). Kako sam krenuo, sledeci pada na 250 sati, ako se ne smorim do tada.

Hmm, bas sinoc uzeo malo da igram Normal od pocetka sa Witch Doctorom i onda shvatim da u celoj listi prijatelja
niko ne igra njega. Zar je moguce da se bas nikome ne dopada?
Koliko vidim sada (lvl 21 - kraj Act-2) po meni jedan od najboljih karaktera za kajtovanje :)

Poslednja izmena:
sjajno, sad ce da povecaju cenu popravki, a skapavace se zbog laga samo tako...
koji tardovi...ako jos potraje ovaj pakao sa serverima, ja definitivno vise bliz igru kupiti necu...danas sam umro x puta zbog kasnjenja...likovi me ubijali dok nisam video sta se desava na ekranu...sa svakim vecim coporom mobova slajd sou

Dobro nemoj tako sada. Nije pakao već Inferno sa serverima. :D
Nego realno stanje se znatno popravilo u odnosu na prethodne nedelje. Meni ping ne prelazi 200 ms sada a uglavnom se kreće između 100-150 ms.

Uvece (20:00 - 23:00) je ping oko 100-160ms retko kad 200ms, a preko dana milina 50-60 ms. Mada skontao sam da na Inferno ne umirem zbog laga nego zato sto malo zakasnim sa skillom, ***. trebaju refleksi kao za Quake.

Stvarno malo ljudi igraju Witch Doc, najvise Barbova pa Wizarda a Monkova i DH ima podjednako.

Hmm, bas sinoc uzeo malo da igram Normal od pocetka sa Witch Doctorom i onda shvatim da u celoj listi prijatelja
niko ne igra njega. Zar je moguce da se bas nikome ne dopada?
Koliko vidim sada (lvl 21 - kraj Act-2) po meni jedan od najboljih karaktera za kajtovanje :)

Ja ga igram od bete. Samo njega i nista drugo. Vrac je odlican. Najpriblizniji necrou iz D2. Ako me nemas u listi, dodaj me: Testera 1625

Evo ti ga moj vrac:

Vi sa barbovima, da li koristite mighty weapons ili obicna oruzja?

ja koristim mace-ove , a koristio sam swordove, u sustini mi je bitno samo da nema manji attack speed od 1.40

Ja koristim Axe sa 1,20 AS. Nego tu sam pogrešio jer sam pre nje koristio dagger sa AS od 1,74. Međutim, Axe mi ima VIT +240, STR +190 i Life per Hit 160. Samo je šteta što ne zamahuje brže sa njom.

Verovatno je vecina vas primetila onaj zesci shuttering kad direkt sa waypointa uletite u neku masu neprijatelja, igra naprosto blokira jedno 2-3.5 sec i ovo je posebno izrazeno ako se igra nalazi na istom fizickom disku gde i OS.
To se desava zato sto igra konstantno streamuje podatke sa diska u malim delovima, tako da recimo po ulazku u lokaciju prvo se ucitaju najblize texture, a neprijatelji i njihovi resursi tek kad se pojave na radaraju, tako da svaki novi tip monstera moze da izazove shuttering. Ovo uopste nama veze do laga servera, mada isti moze da pogorsa situaciju, sve je problem tehnicke prirode tj. kako je napravljen resource menagment igre.

Resenje je da se napravi simbolicki link sa Diablo III\Data_D3\PC\MPQs folderom koji je kopiran na USB flash stick 16GB ,verovali ili ne (8GB je mali stick fali 200mb). Brzina od 30mb/s read USB flasha je dovoljna ,ali najbitnije sto cini razliku je response time koji je mnogo manji na USB flashu nego na hard disku koji jos čačka i OS.
Ja sam za sada probao da MPQs folder premestim na najbrzu particiju zasebnog harda i ima razlike mozda smanjen shuttering na jedno 1-2,5sec i onaj povremeni je smanjen malo ali i dalje je prisutan. Kasnije cu da probam da vidim kako to radi sa SUB flasha.

Ko ima 12GB RAM-a ili najbolje 16GB, moze da se zeza sa RamDisk-om, isti je postupak samo se MPQs citaju sa particije napravljene na RAM-u.

Vise o tome: HDD Major-Stuttering Solved (not micro-Stutt)

Poslednja izmena:
ili da se pazari ssd :)

Ili jednostavno nabavi SSD :)

Meni je diablo na SSD-u i moram priznati da ovakvih problema nemam, tj. igra nikad nije "zasekla" iako postoje delovi na mapi gde se primeti onaj mikro stuttering.

Edit: Pretekoše me

1h axe 800 dps ias 25% speed 1.67+frenzy 1.86

110e nije vise tako puno za brzinu koja se dobija. Ni kod mene na ovom "sporaću" nema tog problema sa ucitavanjem.

Meni je D3 instaliran na cetvrti, ne sistemski hard disk. Mora da zbog toga nisam imao ovakav problem.

Pa u tom slucaju samo cut i paste Diablo III direktorijuma za C-a na neku drugu particiju ili disk. Sad sam to uradio pa cu da isprobam veceras da li ima seckanja ili ne. :)

ae pa javi, meni na laptopu posebno ovo smeta jos pogotovo sto je 5400 obrtaja!!

Neke dodatne promene u 1.0.3 i moguce novotarije za kasnije:

• 'Shielding' affix is being nerfed: Monster's with this will cast the shield less often.

• 'Invulnerable Minions' affix is being changed: Vulnerable Champion will now have less life and be easier to kill.

• Mobs that flee will do so less often, including blue/yellow packs of fleeing Monsters.

http://dd.reddit.com/r/Diablo/comments/uoyyg/a_few_new_and_upcoming_changes_from_todays_amaa/

sve to malo razvuceno i jos nesto:
http://d3db.com/news/id/257-overview-of-the-reddit-amaa-with-diablo-iiis/

Zavrsio sam normal sa lvl32 doktoricom. Cini mi se oko 24h igranja sa proverenim svakim coskom svake mape.
Mozda je igra trebala biti malo duza, jos dva poglavlja bi bila onako taman ali ipak mali razvojni tim i kratak budzet.

malo je bolje na ne sistemskom disku...ili haluciniram:)

Definitivno je bolje na odvojenom HDD-u, ali nije bas savrseno.

Ali u onom threadu sto sam stavio, gde lik objasnjava postupak ima i blue odgovor gde lik kaze da programeri rade punom parom da to srede.

Sta znaci "Weapon Damage %"? Tacnije, na oruzju kada je jedan od modova npr "+50% Damage" (50% je max koliko vidim).
Da li je to vec uracunato u Damage oruzja (npr 450-850) koji se posle mnozi sa brojem udaraca u sekundi i cini DPS?
Nadam se da nije uracunato jer ako jeste onda po meni to samo zbunjuje, da ne kazem obmanjuje.

Poslednja izmena:
Predjoh Hell bez AHa, ali prvi elite pack u Infernu i - :S:

Konacno posle malo vise od 90 sati igranja prvi Legendary ! i to bolji item nego sto imam i skoro sa perfektnim statsima, i to jos za moju main klasu.
http://eu.battle.net/d3/en/item/spirit-stone/#type=legendary

1st-legendary.jpg

Armor je mogao da bude veci i fali za hp za spirit spend fali 1.8, da je imao min +40 All resist vredeo bi mnogo miliona.

Nazad
Vrh Dno