Šta je novo?

Diablo 2 Battlenet

Taj problem sa likovima zaista smara zestoko...
Sa lvl81 likom, nema shanse da napravim igru, ali zato ona boranija ispod 10og pravi za sekundu... Ajd. da je to do normal-a, prvo sam mislio, ali posle je zaista ispalo da sa ovim jachim likom imam 10 puta manju shansu da kratiram igru...

Treba malo spamovati Blizzard da ne zapostavlja Diablo2 igrache ;)
p.s. hehe, jednom sam probao da napravim igru blizzards.hit, i izbacilo je neshto poput "neprihvatljivo ime" :D :D

Ej procitao sam ono o upgrade-ovanju, ali me interesuje gde tu spadaju itemi koji su socket. Npr. Grief ili Fortitude?
Mnogo dobro bije onaj grief, i jako je brz. Samo sto me zezaju resistance, inace je jako dobro. Trebao bih da nabavim jos neke stvari sa life leach-om da budem jos mocniji.

Poslednja izmena:
Ej procitao sam ono o upgrade-ovanju, ali me interesuje gde tu spadaju itemi koji su socket. Npr. Grief ili Fortitude?
Mnogo dobro bije onaj grief, i jako je brz. Samo sto me zezaju resistance, inace je jako dobro. Trebao bih da nabavim jos neke stvari sa life leach-om da budem jos mocniji.

Pa Grief, Fortitude i ostali RW-ovi ne mogu da se apgrejduju (u textu lepo pise da mogu samo normal i exceptional unique itemi).

Sto rece moj drug Vlada koji me je i uputio u svet Diabla: "Life leech je osnova za pala zealer build". Tako da trazi neke dobre dual leech rings, i po mogucstvu perfect String of Ears i perfect Dracul's rukavice.

Ok razumeo.
Diablo jel bi mogao da okacis screenshotove skillova i statsa od onog tvog barba, franzy, kao sto si za paladina? Posto nikad nisam igrao sa barbom ne znam njegove skillove i to sve. Aj ako mozes postavi.

E, stvarno, i mene zanima, treba da se krene uskoro sa novim likom :)
Jovcove, ako krenesh uskoro, ne zaboravi da me pozovesh...

Poz.

To je Whirlwind barb, a ne frenzy. :)

Kad budem stigao okacicu slike.

Poz

@silent: Ja sam krenuo sa novom sorc, posto mi ona stara ne valja. Sada sam 10 level. Ova ce da mi bude mf sorc, a sa paladinom sam 85 level. Kretacu sa barbom kad diablo okaci slike da ne pogresim negde. Tebe nema u poslednje vreme na bnetu.

@Diablo: Vazi kad budes imao vremena ti okaci.

Evo i slika.

Slike 1, 2, 3, 4, 5: PvM WW barb

Slika 1: bez opreme.
Slika 2: u inventaru imam 7 warcries skillera.
Slika 5: sa opremom, posle warcries-a.
Resistance mogu da popravim tako sto bih socketovao helm sa UM runom, ali iovako mi ne smeta. :)

Slike 6 i 7: PvP WW BvA barb (Barb vs All)

Build za PvP barba je slican kao i za PvM, samo sto je oprema koju koristim drugacija (vidi dole ispod napomene).

Dakle, ovo su neke srednje vrednosti. Brojevi variraju u zavisnosti od opreme koju stavim (a to zavisi s kojom klasom se borim).

Napomena za Grief (berserker axe) od PvP barba:
U igri postoji bag tako da je prikazana steta od Griefa totalno pogresna (u mom slucaju 942-2943). Mnogo je veca u stvarnosti nego sto se prikazuje, jer u obzir nije uzet onaj +340-400 damage (u mom slucaju +394), vec samo onaj od oruzja (u mom slucaju 24-71).

Jako bitna stvar:
Veoma bitna razlika izmedju PvM i PvP barba jeste da morate da zrtvujete nesto life-a u korist dexterity-ja. Kad stavite na sebe stit i stanete kursorom misa na "defense" (desno od dexterity), mora vam pisati "chance to block 75%" (CTB) sto je i maximum. Ovo je MUST za PvP!!! E sad, kako se budete levelovli, taj CTB ce se menjati. Nemojte odmah sve da spiskate u dexterity da ne biste preterali i dzaba potrosili poene. Rasporedjujte polako i planirajte unapred. Dobri igraci na samom pocetku igre vec znaju koju opremu ce koristiti na nekom 90+ levelu i imaju papir na kome sve lepo preracunaju upravo da se ne bi presli kod distribuiranja poena!

Poslednja izmena:
Da li ste do sad imali nekih zanimljivih susreta sa smaracima na bnetu?

Kad se setim dobrih starih vremena od pre pola godine ili vise kad sam sa svoja dva ortaka iz srednje cepao D2. Tad sam tek kretao da igram sa barbom i naravno pogresno ga napravio skroz pa sam tek posle tog promasaja napravio svoja dva koja su i danas u funkciji. :)

Elem, jedan od te dvojice je imao veoma dobrog barba kojeg je koristio uglavnom za PvM. PvP ga nije mnogo zanimao, a u tu svrhu ga je koristio samo ukoliko bi se pojavio neki klinac smarac koji bi ga prozivao ili pokusao da prevari na neki nacin i slicno.

Tako jednom u moju igru udje neka amazonka i pocne da me maltretira. Ubije mi barba pa mi ne da da pokupim telo i sve vreme nesto *****. Pozovem ja ortaka, on dodje sa svojim barbom, a amazonka pocne da se krije. Nadje je on, krene ona ka njemu i ortakov merc je bocne jednom ili dvaput i ova rikne na mestu. Ortak me nazove telefonom i smeje se 5 minuta... Posle on njoj nije dao da pokupi telo. Uf kako mi je bilo drago. :)

Isto tako, tog ortaka sa barbom krene da smara jedna sorc. Izaziva ga ona na duel i smara, prica gluposti. Njemu pukne film, izadju oni iz grada i barb se teleportuje do nje i odvali je ko pi*ku. Valjda nije ocekivala da barb ima teleport. :D Pozove ta sorc jos dvoje svojih prijatelja u igru da joj pomognu protiv opakog barba ;) (jos jedna sorc i amazonka). Tako njih troje krene na ortaka. Pocele magije da pljuste, fireballovi, meteori, frozen orbovi, munje, vatra po celoj zemlji... nista se ne vidi na ekranu. Barb ih ko od sale razbije svo troje i ovi se iznerviraju i odu. :D

Tako kad god ortak udje u moju igru i iz inventara pocne da izbacuje usi drugih igraca koje je ubio, ja krenem da se cepam i kazem: "Sta, opet te neko smarao?" :d

Poslednja izmena:
Hvala za ovo. Bas si se raspisao. Nego sam hteo da te pitam za warcries. Kazes da imas 7 skillera a svi skillovi su ti na 7, da nemas 6 skillera?

Hehe, sinoc sam ispazario 3 Ist-a :)
25 p.gemova po Ist-u, i sad mi ostaje samo josh da uzmem jednu Lo runu pa da pravim fortitude :)

Nego, razmishljam da uradim sledece umesto sadashnje kombinacije Shaftstop armor + Buriza cross, da stavim Fortitude armor + Spirit one hand weapon + Spirit shield...
Nemam rune za neshto jache, a rachunam da ce mi ovo biti mnogo bolja kombinacija za vuchka bar za neko vreme :)

Shta mislite?

@jovcov: U pravu si. Imam 6 wc skillera i sedmi je gheed's charm.

@Silent: A sto ne napravis Oath u eth Cryptic swordu? Kad bolje razmizlim imam da ti dam Oath u eth cryptic swordu, samo nije bas najsjajnije ispao. :( Al' opet bi ti super doslo.

Uh, uh, uh, gde ne bi :D
Sad gledam Oath karakteristike, extra bi mi pasovao... A rekoh vec, nedostatak runa i dobrih itema mi je konstantan problem...

Skoro sam nashao dva fina polearma za merc-a i tu se dvoumim shta da njemu nabudzim... Razmishljam o Honor i Insight runewords...

@Diablo: ako na mene ne naletish skoro, ostavi Jovcovu taj mach :)
@Jovcov: nadam se da se ne ljutish :D

Poslednja izmena:
Pa pazi, ja koristim Insight u eth Colossus Voulge-u (moze i eth Cryptic Axe) na mercu od PvM barba jer se non stop teleportujem pa da bi mi se mana obnavljala.

OK, nema frke bre. :) Samo me malo nervira jedna "sitnica" a to je da kad izadjem iz Diabla sve ikonice mi poprime izgled onih belih windows default ikonica. Kad izadjem iz WoW-a to se ne desava! ***a, kad sam ranije koristio neki program za te ikonice pa ih sve promenio i sad me Diablo zeza. Posle svakog ulaska u D2 (i izlaska) moram da radim image restore pomocu norton ghosta. :S:

Ajde recite mi imate li jos nekih stvari koje bi vam dobro dosle da vam sve to dam o jednom trosku? Bilo bi lepo kad bi obojica bili online pa da vas lepo pitam sta vam treba od stvari koje imam na mulama. Problem je i taj sto imam oko 50 mula i na svakoj neke iteme, a blizzard ne dopusta vise od 7-8 (ako se ne varam) uzastopnih ulazaka/izlazaka iz igre. Posle toga popijes ban od jednog sata valjda. Desavalo mi se puno puta vec tokom prebacivanja itema. :(

Poslednja izmena:
Hehe, mislim da imam i colosus woulge i cryptic axe sa po 5soc :)
Ima medju njima razlika i u brzini i u damage-u, pa se josh nisam odluchio za koju sam...

Samo, nije mi jasno zashto je bitno da li su etheral??
Mislim, osim ako se kupuju... Merc-u je ionako svejedno da li je etheral ili ne, dok za lika nije...

A shto se tiche ikonica... Strpaj ih sve u jedan folder, pa taj folder na destop, i drzi ga otvorenim kad god ti treba neshto... Ili tako, ili ih lepo rasporedi kraj start dugmeta ili neki dodatni toolbar da namestish... U svakom sluchaju, teshka je gnjavaza kad ikonice zezaju :(

Za merca je bitno da je ethereal jer ethereal oruzja prave prilicno vecu stetu nego ista takva non ethereal. :)

Za ikonice ne moze tako jer mi se bukvalno sve poremeti i na desktopu i u start meniu i u my computeru... Uzas! Prilicno duboko sam zalazio pri menjanju istih. :( Znaci, kao da sam pravio novu temu za windows pa sve izmenio i tu se sad nesto kosi sa Diablom!

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ali secam se ranije da sam koristio Registry Mechanic i tacno izbegavao odredjene fajlove da brisem upravo da mi se ne bi ovo ****** desilo i sad tih fajlova uopste nema nigde! Ako se ne varam D2 mi nije pravio ove probleme tad, ali sad kad tih fajlova vise nema... Radio sam i restore registryja i opet ih nema nigde. Ma nebitno... necemo vise o ovom glupom problemu. Napisite mi samo sta bi vam dobro doslo od opreme (ili sta trenutno nosi vas lik) pa cu videti sta imam za vas.

Hmm... Ovaj moj werewolf fury/rabies druid trenutno nosi Jalal mane/ string of ears/ buriza/ shaftstop... Trebalo bi mi: rukavice, chizme, armor, oruzje, amulet... I eto zashto me posle svi mlate u PvP-u :D

Inache, nije potrebno naci svaki item Diablo, dovoljno je dati preporuku za item ili runeword, pa cu vremenom naci ;)

Inache, bitno mi je: IAS, Life leach, res, speed (najbitnije), block i recovery (manje bitno) :D

OK, ako stignem onda cu sutra po podne da svratim na bnet i podelim sta budem nasao. :)
Sad radim neki bekap i testiram hard.

Diablo nasao sam dusk shroud 406 def 4sox i uvalio ga za ist, i nabavio sam flail 4sox i najverovatnije cu praviti Hoto. Koliko je tesko naci eth Berserk 6sox za breath, posto planiram da nosim to sa barbom?
Ja idem na kraci odmor, pa se necemo videti jedno nedelju dana. Poz.

Pa prilicno je tesko naci eth ba, a kamo li jos tacno sa 6c soc. Ako nadjes eth ba non soc odneses je do Larzuka u grad (act 5) i das mu da je soketuje. Kod njega uvek ispadne max broj soketa za taj item (armors 4x, phase blade 6x, col. voulge i crypt. axe 6x, itd...). A ako hoces da ustedis taj socket kod Larzuka onda rizikuj sa cube-om. Mada ja ne bih. ;)

Mislim da bi ti jednostavnije bilo da kupis botd u eth ba ili bar da kupis eth ba (6 soc) pa sam poubacujes rune ako ih imas.

Nego da vas pitam ja sad. Koliko ste usli u foru sa trade-ovanjem na bnetu i cenama? Pitam posto imam gomilu itema za prodaju, a nemam bas vremena da visim i trpim uvrede punoglavaca. Pa ako ste zainteresovani lepo da vam sve to dam da vi prodate pa posle da podelimo profit? :)

Ajd' pa mi javite ako se slazete sa predlogom. Samo da vas upozorim da imam puno itema!!! Zadrzite od toga sta zelite, ostalo prodajte i dajte mi deo. ;)

Pa usao sam u foru sa tradovanjem, onako. Ne znam koliko vrede svi itemi. Uglavnom znam, ali dosta ne znam. Tako da ono. Videcemo se za nekih nedelju dana. Poz.

Pa, 'bem ga, ja sam slab sa cenama, uglavnom pitam Jovcova i Blackbomb-a sa savet :)

Mogao bih da ti pomognem oko rasprodaje, ali, jedino da me prvo Jovcov ili neko drugi uputi shta da trazim zauzvrat...

Ja sam nekada znao, ali cene su se toliko promenile da sad nemam pojma sta koliko vredi.

edit: Ah... slucajno se setih ovog. Staro je al nema veze.

Poslednja izmena:
Hahaha sada pricam sa onim mojim ortakom kog sam spominjao u postu #189 i kaze da ima oko 140 IST runa. :D

Inace rekao mi je neke cene na bnetu:

Shako: 2 hr
Berserker axe 5x soc: 2 hr +
Berserker axe 5x ili 6x soc eth: i do 10 hr.

Inace, ortak je dobio za Mal runu 7 Ist-ova (2 nedelje pre nove godine). Igra se znala "N Mal O 7 Ist". Kaze da samo treba cekati i naici ce lepa ponuda.

P A Z N J A ! ! ! !

Kod PvP-a. Ima hackova gde kad vas roknu u borbi poispadaju vam svi itemi koje ste nosili. Tako da se rokajte sa poznatim likovima (sa foruma po mogucstvu).

Poslednja izmena:
Ehej, ljudi, da ozivim malo temu :)

Zbog isp. roka ne stizem puno da igram, ali danas sam ugrabio vreme da polupam malo Countess, da ispusti koju runu :D
Dodushe, ispustila je i Key of Terror pride, tako da, mogli bi jednom da se dogovorimo, nadjemo i posetimo Tristram svi zajedno :D

Ja sam za, ali za Tristram bi bilo lepo da ste oko lvl-a 90 i imate svu potrebnu opremu i MNOGO resistances-a. Mephistova conviction aura nam skida 100 do 150 resistance!!!

Dakle evo kako smo ortaci i ja njih lesili tamo:
- Barbarian (najvise za battle orders),
- Pala zealer/smiter (obavezna dobra oprema ukljucujuci Dracul's Grasp rukavice zbog "Life Tap-a"),
- Sorc (ona tamo nema bas sta da trazi, jedino mozda zbog onog "Static Fielda" koji bossu skine 50% life-a za 1-2 sekunde pa posle toga da se skloni u stranu da je ne bi isprasili).

OK, ako ste za uber Tristram, recite sa kojim likovima biste igrali.
Ja bih usao ili sa barbom ili sa pala zealerom. Ne znam koliko bi druid bio koristan tamo.
Mislim da bi 2 barba + 1 paladin bili ok ili 1 barb + 2 paladina.

E, ali pre ubera moramo da skupimo organe. Tu cemo imati problema sa Andariel zbog njenog poisona i mozda kod Smith-a jer je ta lokacija puna onih knight-ova sto bacaju Iron Maiden pa bi ovde bio pozeljan neki caster (sorc, hammerdin...). Sam Smith je bulja, kao i Duriel.

Poslednja izmena:
***. ovaj moj je 82. lvl, ali je slab bash zbog opreme :(
Zato i jurim rune...

Ajmo bolje prvo na neke Baal runove da idemo, tacnije da organizujemo.
Ja pravim igre, a vi ulazite. Samo recite neko doba dana kad nema laga.

Nazad
Vrh Dno