Šta je novo?

DFI's LANParty UT NF4 Ultra-D

monteboy je napisao(la):
Hmmm, na mojim G-Skill modulima su isto TCCD tako da je veoma interesantno da
na tvojoj makini Sandra puca na 2,5 a kod mene radi i na 2,8

Dali si stavio najnoviji performanse Bios NF4D310p ?

Jesam, ali dzaba, a i nesto ne vidim sta su promenili osim izmenjenih tajminga memorije (max async latency, idle cycle limit...)
Vratio sam na 209, oni mi barem pokazuju tacnu 1T komandu u Sandri, ako nista :D

Nasao sam jos par ljudi sa problemom oko TCCD i DFi:
http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=88699
Evo krenuo sam da skidam nove NForce drajvere, pa o tom, potom.

EDIT: Sto je najcrnje, na DFI sajtu je ova memorija pod recommended, izmedju ostalih. :d http://www.dfi.com.tw/Support/mb_faq_us1.jsp?FAQ_ID=3577&PAGE_TYPE=US&SITE=NA

Poslednja izmena:
Problem nije ni u NForce drajverima, ali sam dosao do necega...

Probao sam da spustam VDimm do 2.7 (sto je i njen default) i primetio da sad oce da odradi ScienceMark i Sandrin MB na 2.66GHz (mem 283).
Na 2.8V i iznad nece da radi ta dva programa ni u jednom slucaju, a da je klok CPU-a iznad 2.5GHz.

Veoma zanimljivo, s obzirom da u ostalim stress&bench programima memorija na 311MHz@1T (3V VDimm) i procoser na ~2.7GHz, sve odlicno radi (Prime, S&M, SuperPi 32M,)...

Eto nasao sam gde lezi problem, ali nemam resenje.
Eee, izgleda nista od 8.3GB/s u Sandri :D

Bogami ja nisam imao taj problem, radi i na 2.8 i na 2.9 i na 3.0 v. Uzgred na 2.66 Ghz, ne moze memorija da ti radi na 283, ni pod razno, ako ti je mnozilac polovican, delilac za memoriju ti je deo broj, pa ti memorija sa CPU na 9.5x283 radi na 266 Mhz.
Definitivno imas dobar CPU, posto ovaj kod mene nece nikako da radi testove preko 2.7 Ghz na bilo kojoj magistrali. Da bi napumpao rezultat za memoriju, moras da nasviras i frekvenciju CPU-a, kao i mnozilac.
Na 9x mnoziocu bandwidth effiecency je negde oko 82% dok na 10x skace na skoro 90%.
Kada bi ti CPU radio na 10x280, dobio bi mnogo bolje rezultate.

Poslednja izmena:
Mislio sam na pojedinacne stavke, da radi i na 283MHz, i na 2.66G (kao 266x10).
Nikako zajedno :)

Ova Sandra mi popi mozak, sad mogu da dobijem 8100 cak i na 8x311, pa i 7x311!
(Kada dignem iz biosa 9x311, pa clockgenom spustim mnozioc)

Poslednja izmena:
Mozete li vi koji ste kupili ove ploce da napisete jos koju rec o njima,cini mi se da bi vise koristilo nego stetilo...
Niko ovde nije postavio pitanje kako ce sve to da funkcionise sa napajanjima koje vecina ovde poseduje....Po nekim povrsnim informacijama koje sam uspeo da prikupim za ove ploce ispod 400W kvalitetnog napajanja malo ce toga dobrog doneti buducim vlasnicima...
Plus jedna isto nespomenuta stvar a to je da je socket za konektor napajanja 24-pinski,dok je vecina napajanja sa 20-pinskim konektorom osim najnovijih modela...
DFI ne preporucuje stavljanje adaptera za premoscavanje ovog problema ,tako da tu ima dosta nedorecenih stvari o kojima bih voleo da cujem vasa misljenja...
Imao sam u planu da kupim ovu plocu ali da li bi to bilo to sa Antec napajanjem 350W?

Ja sam licno sam video SLI plocu na ANS napajanju u M&D Profy-ju, kako radi. Sto se tice adaptera za napajanje, ne treba ti, mozes klasican 20-to pinski da ubodes u plocu koja prima 24-pinska napajanja.
Sto se tice ploce, SLI radi bez problema na Chieftec-u dual fan od 360W sa 24 pinskim konektorom, a recimo, enermax od 435W, radi, ali mi se nekoliko puta desilo da se masina jednostavno ugasi u sred rada!!!
Mislim da bi ti ultra D radila bez problema sa tim Antecom.

Ja sam MSI K8N SLi Platinum na poslu, pri probavanju,terao na JNC-u , a kod kuce je sa 2x6800 radila na Enermaxu 431w, pritom nasvirane i karte i sve ostalo i radilo kao sat par dana (naravno i dan-danas radi sa 1x6800)
Cini mi se da SLi ploce nisu toliko tripozne po pitanju napajanja, kako se to u prvi mah cinilo.

Da,svi se u tome slazu da radi bez problema i sa 20 pinskim konektorom,kao i sa "slabijim" napajanjima....
Medjutim DFI zvanicno je saopstio da je minimum na kom ploca radi bez problema 480W,kao i da se slucajno ne isprobavaju OC stuffs sa 20 pinskim napajanjem.....to je ono sto je zvanican stav...
Ono sto po forumima se saznaje od vlasnika ove ploce je da ona moze odlicno da radi sa "slabijim" napajanjima,ali se isto slazu da OC ne dolazi u obzir...Gotovo svi se slazu da je ploca fantasticna....
I dolazim do kljucne stavke koja me se tice licno i pitam vas da li se isplati kupovati ovu plocu ako po prici vecine korisnika njen puni potencijal ne moze biti iskoriscen na napajnju koje ja posedujem?

drpiga je napisao(la):
Mozete li vi koji ste kupili ove ploce da napisete jos koju rec o njima,cini mi se da bi vise koristilo nego stetilo...
Niko ovde nije postavio pitanje kako ce sve to da funkcionise sa napajanjima koje vecina ovde poseduje....Po nekim povrsnim informacijama koje sam uspeo da prikupim za ove ploce ispod 400W kvalitetnog napajanja malo ce toga dobrog doneti buducim vlasnicima...
Plus jedna isto nespomenuta stvar a to je da je socket za konektor napajanja 24-pinski,dok je vecina napajanja sa 20-pinskim konektorom osim najnovijih modela...
DFI ne preporucuje stavljanje adaptera za premoscavanje ovog problema ,tako da tu ima dosta nedorecenih stvari o kojima bih voleo da cujem vasa misljenja...
Imao sam u planu da kupim ovu plocu ali da li bi to bilo to sa Antec napajanjem 350W?

Pa to ti je isto kao da zelis da kupis ferarija a da mu stavis Tigrove gume !
klijentela koja kupuje DFI nf4 plocu sigurno to cini prvenstveno zbog OC discipline jedna od osnova OC'a je kvalitetno i dobro napajanje a sobzirom da na ovakvu plocu ispada grijeh nabosti shit graficku sasvim je logicno da ako se ubode savremena graka da ce i ona imati svoj dio potrosnje o SLI'u ne zelim ni da pricam tu sa tvojih 350W neces ni blizu imati srece.

Kod napajanja je uvijek pravilo bilo, od viska glava ne boli ako zelis napajanje koje je solidno za OC i ne kosta previse onda ti preporucujem LC Power 550 W ovdje u germaniji je ispod 30 Evra licno ga imam i strasno sam zadovoljan sa njim. Daleko stabilnije rezultate sam postigao sa njim nego sa duplo skupljim Taganom TG-380 U1

Poz....

Kljucna razlika izmedju napajanja od 8 i 68€ je ta da ce ono prvo logaritamskom progresijom da popusta sve do momenta kada nece paliti plocu ili u boljem slucaju, gasice diskove (a graficka koja se napaja eksterno ce pucati pod punim opteresenjem - recimo Mother Nature test je "zlo" za losa napajanja povezana na jake graficke)!
Sve u svemu, kada kupujes tako skupu plocu, kakva je SLI ploca, onda je imperativ da tu investiciju obezbedis jakim napajanjem!
Srki, mislim da si se ti razboleo z(s)a tom Sandrom :d

Kad si vec pitao za utiske, ja sam povezao napajanje iz siga (20 pinsko)
i masina se (i dalje) klokuje ko blesava. A da imam potrosaca u njoj, imam.
I to na pretek. Jedina zamerka koju bi uputio ploci je nedostatak
com porta, pa mogu da se slikam sa daljinskim od PCTV-a.

Pretpostavljam da je preporuka 480W-atnog napajanja za overclock vezana
za cinjenicu da ploca daje do 4V VDimm i do 2V VCore (teoretski).
Plus kad povecas voltazu za LDT i cipset do maksimuma, postane veselo
za napajanje.

Bas cu ovih dana da vezem dodatno napajanje na plocu, pa ko zna
mozda Sandra ozdravi. :smash:

Nedjo je napisao(la):
Srki, mislim da si se ti razboleo z(s)a tom Sandrom :d

Sandra je bolesna. Dokazano. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno