Šta je novo?

DFI's LANParty UT NF4 Ultra-D

A zasto nigde na Md&Profy sajtu ne pise koliko kosta DFI Lanparty nF4 UT Ultra-D ploca? :trust:

POZ :wave:

[Mancha] je napisao(la):
Ma daj, Fedja, tolike ploce su mi prosle kroz ruke i nemam ni priblizno slicna iskustva. Ne znam od kog dobavljaca su te MSI ploce koje su ti pravile probleme i spaljivale komponente, ali mi nesto govori da su u pitanju bile popravljane ploce. Slicna iskustva sam imao sa ASSus plocama koje su pre godinu-dve stizale iz DirectLinka, na svakoj su na stickerima bile sitne tackice u raznim bojama (verovatno neko interno obelezavanje), a problema na pretek, cak su mi par komada A7V266-C spaljivale cpu u par navrata (pri paljenju samo izgori u momentu).
Mi MSI ne popravljamo, kupci uvek dobijaju novu plocu, tako da imamo jako malo problema (a i sam procenat neispravnih je mali)
Stop se tice K8N SLi Platinum, mogu da potvrdim da je izvanredna ploca, nikakvi tripovi, a ima onboard Audigy (koji by-the-way ima bolji zvuk od audigy kartice koju sam probao kuci), sto je svakako pohvalna stavka. Nije bolja za O/C od DFI-a, prevashodno zbog malog Vcore-a, ali je svakako perfektna ploca.
Inace, i K8N Neo4 Platinum kosta isto koliko i K8N Neo2 Platinum
Ok, mozda gresim, u poslednje vreme, citaj poslednjih dve godine ne radim toliko sa MSI plocama, ali konkretno, znam za ranije slucajeve, sta se desavalo.
Znam za to spaljivanje procesora, to je poznata stvar kod tih asusa, ali se desavalo ranije i sa MSI plocama (nekadasnji Turbo2, itd....), a da ne pricam o losim kondenzatorima(nForce420/415 ploce itd...) itd...., ovo ti govorim posto smo servisirali takve ploce, tamo gde sam radio.
Ako su se popravili to je ok, ali smatram da MSI ipak ne moze da se poredi sa DFI-jem, barem po pitanju BIOS-a, i fleksibilnosti maticne ploce.
Inace, gledao sam juce vas dilerski cenovnik, i Neo4 Platinum je otprilike kao DFI NF4 ultra.
Ne znam sta ce ti Audigy onboard, jednostavno, to je uvaljivanje od strane MSI-ja. Ocu plocu bez zvucne, uostalom imam Audigy2. Uzgred, na kojim si to zvucnicima probao da li je bolji zvuk sa ploce ?

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Ne znam ko ovde prica napamet. A BTW evo jednog DFI pored mene, testiram ga. Opet ne citas pazljivo, samo da mi izkontriras nesto. Taj konttroler je bulja. MSI ima 3132 koji podrzava NCQ diskove i SATA II standard.
Pa pogledaj sta si pre toga napisao, a sta sad pises.... Niko ti ne kontrira, nego si tako napisao.
Ma vazi, gde ti te cene nalazis . BTW, MSI Diamond ima mnogo bolje dzidza-bidze, npr. drugi SATA kontroler. Dakle, opet se razlika svodi na neke opcije za OC.
Inace taj 3132 je ok, samo ako je konektovan preko PCI-x BUS-a. Inace sam cipset podrzava SATA300 i NCQ, pa tu opciju imaju obe ploce u cipsetu, osim ako neces da budzis 8 SATA2 hard diska.

Gidra85 je napisao(la):
A zasto nigde na Md&Profy sajtu ne pise koliko kosta DFI Lanparty nF4 UT Ultra-D ploca? :trust:

POZ :wave:

145 eura u din. protivrednosti (kurs 81.50 din)

A toliko kosta i MSI K8N Neo4 Platinum. Prema tome, DFI nije skoop, samo pitanje koliko je dostupan.

Gidra85 je napisao(la):

A jel te zanima koliko kosta, ili zasto ne pise koliko kosta? :)
Ako je prvo u pitanju, 11.828.00

[Mancha] je napisao(la):
Nije bolja za O/C od DFI-a, prevashodno zbog malog Vcore-a, ali je svakako perfektna ploca.
Inace, i K8N Neo4 Platinum kosta isto koliko i K8N Neo2 Platinum
Pa ne bi trebalo vise da kosta, evo DFI NF4 Ultra D kosta 145 eura, maloprodajna sa PDV-om, sto je isto kao MSI.

Evo setih se nekih gluposti kod MSI-ja, a to je onaj Core Center. Ok, mozda je to dobro za nekog usera, koji voli malo da o.c. itd... ali mene te fore izbacuju iz koze. Ah, da, jos jedan trip sa MSI-jem, CCMOS, veoma cest problem, prilikom pogresnog setovanaj BIOS-a, nadrljao si.... ne gine vadjenje dzampera. Druga stvar, ne znam sta im treba onaj dinamicki overklok, kao Core Cell fore itd....
Najjaci je onaj CPU undervolt na MSI K8N Neo ili kolega sto je imao korupciju fajlova na MSI 865PE Platinum, zbog ploce, a ne zbog napajanja i hard diska.
Posto ne radim vec duze sa MSI-jem, ne mogu da tvrdim kakve su u serijama.

drfedja je napisao(la):
Ok, mozda gresim, u poslednje vreme, citaj poslednjih dve godine ne radim toliko sa MSI plocama, ali konkretno, znam za ranije slucajeve, sta se desavalo.

Dakle generalizujes...

drfedja je napisao(la):
Ako su se popravili to je ok, ali smatram da MSI ipak ne moze da se poredi sa DFI-jem, barem po pitanju BIOS-a, i fleksibilnosti maticne ploce.

BIOS je veoma slican. Razlike se svode na Vcore i Vdimm i memtest86 (mislim daj molim te).

drfedja je napisao(la):
Ne znam sta ce ti Audigy onboard, jednostavno, to je uvaljivanje od strane MSI-ja. Ocu plocu bez zvucne, uostalom imam Audigy2. Uzgred, na kojim si to zvucnicima probao da li je bolji zvuk sa ploce ?

Ja sam probao na Tannoy zvucnicima koje imam kuci i zvuk je odlican, mozda cak i bolji od regularnih Audigy kartica. Ti hoces plocu bez zvucne, nekome ce to mozda dobro doci. Sve u svemu, vecina MSI ima Audigy, sto je samo jos jedan plus.

drfedja je napisao(la):
Inace taj 3132 je ok, samo ako je konektovan preko PCI-x BUS-a.

Kontroler je ODLICAN i izveden je preko PCIe (PCI-X je nesto sasvim drugo) magistrale.

drfedja je napisao(la):
Evo setih se nekih gluposti kod MSI-ja, a to je onaj Core Center. Ok, mozda je to dobro za nekog usera, koji voli malo da o.c. itd... ali mene te fore izbacuju iz koze. Ah, da, jos jedan trip sa MSI-jem, CCMOS, veoma cest problem, prilikom pogresnog setovanaj BIOS-a, nadrljao si.... ne gine vadjenje dzampera. Druga stvar, ne znam sta im treba onaj dinamicki overklok, kao Core Cell fore itd....

Sto se tice dinamickog OC...Ljudi samo prate trendove, nista vise. Tebi, ako se to ne svidja, mozes slobodno da ih ne koristis. A ne moras da instaliras ni taj Core Cell.

Sto se tice CCMOS-a. U vecini slucajeva radi Insert, a u najgorem scenariju imas fensi prekidac na ploci: pritisnes i to je to.

drfedja je napisao(la):
Najjaci je onaj CPU undervolt na MSI K8N Neo ili kolega sto je imao korupciju fajlova na MSI 865PE Platinum, zbog ploce, a ne zbog napajanja i hard diska.

Od Neo2 serija pa ovamo, MSI je stvarno odlican. Nikada nisam bio pobornik integrisanih cip-kontrolera na ploci, medjutim, MSI je moj stav promenio (to nije uradio ni jedan Asus, ni Epox, ni DFI, nego MSI, kojeg BTW nisam nikada nesto preterano voleo i gotivio, osim ako izuzmemo BX mastera).

MSI 865PE Platinum? Nista cudno...Nije do MSI vec bugovitog ICH5 bridge-a. Video sam neke Asusove ploce (i to dosta komada) na kojima je soutbridge bio spaljen.

I sad mi reci da ne pricas napamet i da nemas pojma kakve su nove MSI ploce...

Poz

Poslednja izmena:
Ja bih ipak sacekao Abit-An-8 jeste da nisu u istom cenovnom rangu ali da vidimo onda ko je sampion :)

Na zalost tako sam i ja mislio. Tako se jedna ABIT Fatal1ty AN8 nasla u mojim rukama. Posle silnih peripetija i veza konacno prevalila put od Keln-a do Beograda. Sledi razocarenje. Pakovanje odlicno, sminka 10-ka a u radu cist prosek. Sa istim CPU-om i memorijom DFI Ultra-D postize 309MHz, Abit Fatal1ty na jedvite jade odrzava stabilnost na 293MHz. Ocigledno je da ce odlazak glavnokomandujuceg iz R&D odeljenja skupo kostati ABIT. Dakle ni senka od starog Abit-a :(

Kakaroth je napisao(la):
Na zalost tako sam i ja mislio. Tako se jedna ABIT Fatal1ty AN8 nasla u mojim rukama. Posle silnih peripetija i veza konacno prevalila put od Keln-a do Beograda. Sledi razocarenje. Pakovanje odlicno, sminka 10-ka a u radu cist prosek. Sa istim CPU-om i memorijom DFI Ultra-D postize 309MHz, Abit Fatal1ty na jedvite jade odrzava stabilnost na 293MHz. Ocigledno je da ce odlazak glavnokomandujuceg iz R&D odeljenja skupo kostati ABIT. Dakle ni senka od starog Abit-a :(
Oni su verovatno skonatali da im je Fata1ty jeftiniji u odnosu na onog baju iz R&D-a!
A posto je ABIT postao marketinshka agencija, lik se pokupio i presao u DFI.

Dakle generalizujes...
Ne generalizujem nego, prenosim svoja iskustva sa razlicitim serijama MSI ploca. K8N Neo2 i jace ploce su veoma sveza roba, a vreme ce pokazati kakve su.
BIOS je veoma slican. Razlike se svode na Vcore i Vdimm i memtest86
Bios je slican koliko i sa Matsonic-om :d
Ja sam probao na Tannoy zvucnicima koje imam kuci i zvuk je odlican, mozda cak i bolji od regularnih Audigy kartica. Ti hoces plocu bez zvucne, nekome ce to mozda dobro doci. Sve u svemu, vecina MSI ima Audigy, sto je samo jos jedan plus.
Ok, mozda jeste ( + ) za tebe, ali to znacajno poskupljuje plocu, a u pitanju je ipak starija verzija audigy-ja. Jedino je tu dobro sto eventualni gamer-i imaju odlican zvuk za igre, sa hw EAX podrskom i mali procesorskim zauzecem. S' druge strane DFI ima Karajan Audio Codec, pa je samim tim omoguceno fizicko uklanjanje zvucne kartice sa ploce, sto ima svojih prednosti u odnosu na klasicna AC97 resenja. Ne zelim ja sad da dokazujem da je Karajan Audio Codec bolji od Audigy-ja, ali Audigy pored svega znatno povecava cenu ploce.
Genijalcin@23 je napisao(la):
Kontroler je ODLICAN i izveden je preko PCIe (PCI-X je nesto sasvim drugo) magistrale.
Kontroler ne znam kakav je (3132) posto ga nisam probao. A sto se tice moje greske, vrlo dobro pravim razliku izmedju PCI-E i PCI-X magistrala. Kada sam rekao, mislio sam na PCI-E, posto, koliko znam ne podrzava PCI-X na 3.3 i 5v, osim eventualno AMD8000 cipseta i slicnih serverskih.
Sto se tice dinamickog OC...Ljudi samo prate trendove, nista vise. Tebi, ako se to ne svidja, mozes slobodno da ih ne koristis. A ne moras da instaliras ni taj Core Cell.
Pa ja ga i ne instaliram, vec je instaliran na ploci :d, a Core Center, to sigurno ne instaliram, mada to radi vecina korisnika. Licno mislim da je to teska gloopost.

Sto se tice CCMOS-a. U vecini slucajeva radi Insert, a u najgorem scenariju imas fensi prekidac na ploci: pritisnes i to je to.
Ajde molim te prosvetli me !? :D Da li si video ranije MSI modele pre Neo4, ili samo radis sa Neo4 :d
Dakle, generalizujem ;)
MSI 865PE Platinum? Nista cudno...Nije do MSI vec bugovitog ICH5 bridge-a. Video sam neke Asusove ploce (i to dosta komada) na kojima je soutbridge bio spaljen.
Bug-ovi u ICH5 se svode na kojekakve gluposti, neprepoznavanja SATA diskova pod Rad Hat kernelima, nemogucnost hot-plug-a SATA diskova itd... da ne pricam dalje. Taj problem je losa kontrola kvaliteta. Asus je tu jos gori.

I sad mi reci da ne pricas napamet i da nemas pojma kakve su nove MSI ploce...
Ko si bre ti mali da ti se ja pravdam i da ti priznajem ? Lepo sam napisao sta mislim i koja su mi bila iskustva sa MSI plocama.
Evo na primer cuveni MSI Neo2 Platinum, prilikom O.C.-a odlepe prva dva sata PHY. Sta kazes na to genije ? :)

A BTW evo jednog DFI pored mene, testiram ga.
Prijatelju, ja vec imam gotovu masinu koja radi vec 48 sati pod 100% opterecenjem. :)

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Oni su verovatno skonatali da im je Fata1ty jeftiniji u odnosu na onog baju iz R&D-a!
A posto je ABIT postao marketinshka agencija, lik se pokupio i presao u DFI.
Pa ja vec neko vreme pricam da Abit nije ono sto je nekada bio, iako sam bio nekada glavni Abitovac :d

drfedja je napisao(la):
Bios je slican koliko i sa Matsonic-om :d

Ako je tako, onda nije los Matsonic.

http://www.tbreak.com/reviews/fullimage.php?image=9110
http://www.tbreak.com/reviews/fullimage.php?image=9109

Podrzava half-multies i nedokumentovane mem. delioce. i ima podesavanja tajminga na nivou A64Tweakera. Sa ovom plocom smo nagurali TCCD na 310MHz 1T (na 2.85V) prolazi S&M memtest (doduse nismo probali long). Jedino joj fali malo vise napona za CPU i memoriju.

Ma to je ok, mada zavisi dosta od kvaliteta memorijskih modula.

drfedja je napisao(la):
Ma to je ok, mada zavisi dosta od kvaliteta memorijskih modula.

Naravno.

P.S. Proveri PM ;)

drfedja je napisao(la):
Evo na primer cuveni MSI Neo2 Platinum, prilikom O.C.-a odlepe prva dva sata PHY. Sta kazes na to genije ? :)

Kazem da se to isto desava i na Epoxu, a bogami i DFI (nF3).

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Pa ja vec neko vreme pricam da Abit nije ono sto je nekada bio, iako sam bio nekada glavni Abitovac :d
Koliko sam cuo Foxconn bi trebalo da kupi Abit :wall:

Samo neka stigne pa da vidimo ko je u pravu :)

drfedja je napisao(la):

Abit trenutno nije OC lider ali za normalnu populaciju nije nista manje atraktivan nego sto je bio ranije. Uzeo bih primer KV8 Pro i AV8 ploca koje i dalje predstavljaju bolji izbor od svega na trzistu kada izuzmemo MSI KN8 Neo2 i DFI LP Ultra-D koje zaista nisu za sire narodne mase. Ni ostalim plocama se nema sta zameriti (NF8, AX8...)

Nije poenta u tome da li je o.c. lider ili ne, ali KV8 Pro i AV8 nisu uopste jeftine ploce, cak stavise, kostaju kao DFI NF4, mozda koji euro manje. NF8 je pristojna ploca, AX8 takodje, ali to nije to. Nekada su imali ako ne najbolje ploce, onda barem u vrhu, kao sto je to sada DFI. Sada, smatram da su daleko od vrha, cak stavise, cist prosek i pored toga prilicno nepouzdane ploce sto se tice kvaliteta, kvarova itd... Abit ima najrazlicitije probleme i to zavisi od serije do serije.
Moze da uleti serija koja je odlicna, bez greske, a moze da bude veoma problematican.
Evo, recimo koje Abitove ploce su do sada bile ekstra, za AMD u poslednje tri godine:
1. Abit KT7(A) svi znaju kakva je to ploca bila, Abit KT7-E - dan danas ljudi teraju TBredove na njoj iako je FSB200 Mhz!!!
2. Abit KX7-333, Abit KR7-A - izuzetna ploca
3. Abit NF7-S - dobar dizajn, losa konzistentnost u kvalitetu
4. Abit AN7 - dobra, ali nedovrsena ploca, bugovit bios, kojekakvi problemi sa losijim memorijama
Za Intela:
1. Abit TH7-TH7II za RAMBUS - ploca je tada bila nesto najbolje za Intel CPU
2. Abit BD(E)7-RAID ... - dan danas se prodaju ploce sa tim layoutom
3. Abit IC7(MAX) - ne treba da trosim reci o ovome?
4. Abit IS7 - dobra ploca, ali kvalitet ....

Ove nove serije deluju kao bleda slika nekadasnjih Abitovih ploca, kao pokusaj da se prati hiperprodukcija MSI-ja i Asusa. Uostalom, videcemo sta ce biti sa Abitom i sa njihovim Fatality serijama. Cinjenica je da od kad su poceli u Kini da prave ploce, da im kvalitet nije na zavidnom nivou, bilo je i ranije propusta poput jednog BX 133 RAID-a za kojim su klinci po forumu sekli vene, ali se ta ploca pokazala kao veliki peh. Ja koliko znam, skoro sve su riknule :d ,a tada ih je Sinteh uvozio, pa mozes njih da pitas sta misle o Abitu :)
Ja ne zelim da favorizujem ni jednog proizvodjaca ploca, samo je bitno koliko je kome potrebno da uzme odredjeni tip ploce. Na primer, DFI je odlicna serviserska ploca, veoma robustna, sa sopstvenim mikroprekidacima, memtestom itd.... Koliko je kvalitetna, to cemo da vidimo jos. Nove MSI serije su sasvim ok, doduse sa nesto konzervativnijim opcijama i gomilom dodatne opreme ako racunamo jacu klasu, dok je recimo, ponuda za s754 relativno losa, a tu mislim na K8N Neo FISR Neo Platinum i onu budzevinu od Neo3 .

Fedja sve to sto si ti napisao, a tice se cinjenica mi je poznato. Tamo gde ti cinjenice prestaju pocinje tvoje licno misljenje. Moj prethodni post je takodje misljenje bazirano na sopstvenom iskustvu. Ploce koje sam pomenuo nemaju ozbiljnih mana. Tu i tamo im se moze ponesto zameriti ali po meni predstavljaju optimalan izbor. Ploce su solidno opremljene (AV8 ima i firewire), monitoring opcije i generalno BIOS su vrhunski, kostaju taman koliko nude, a nude dovoljno. Ovo je vec drugi post u kojem skrecem paznju na realnost, a ona nije na strani ljudi koji ovde insistiraju na plocama koje su skupe i kompletne. Te ploce svakako imaju svoje kupce i tako ce biti uvek. Baviti se samo sa dve ploce na forumu postaje dosadno i nekorisno. Nisam pomenuo Abitove ploce sa ciljem da ih poredim sa najboljima vec kao alternativu u razmisljanju. Smorio me DFI i idolopoklonsvo pa htedoh da razbijem monotoniju koja definitivno ovladala.

Poslednja izmena:
Primetio sam jedan veliki problem sa DFI Ultra D.
Sandra i ScienceMark (mem bandwith testovi) pucaju iznad 2.5G (dok je Neo2 radio i do 2.8G)!
Videcu poslepodne da nije do Nforce drajvera (trenutno su 6.37).

U isto vreme Prime, SuperPi 32M prolaze cak i na 2.7xG, gde Neo2 nije imao sanse, bez obzira na VCore.
Iako memorija radi do 312@1T, Memtest+ (koji dolazi uz bios) nalazi greske na 295MHz (na manje nisam robao, mada ne bi me cudilo da puca i na mnogo manje. Probacu)

srkiller je napisao(la):
Primetio sam jedan veliki problem sa DFI Ultra D.
Sandra i ScienceMark (mem bandwith testovi) pucaju iznad 2.5G (dok je Neo2 radio i do 2.8G)!
Videcu poslepodne da nije do Nforce drajvera (trenutno su 6.37).

U isto vreme Prime, SuperPi 32M prolaze cak i na 2.7xG, gde Neo2 nije imao sanse, bez obzira na VCore.
Iako memorija radi do 312@1T, Memtest+ (koji dolazi uz bios) nalazi greske na 295MHz (na manje nisam robao, mada ne bi me cudilo da puca i na mnogo manje. Probacu)

Kod mene je bilo bas obrnuto Sandra prolazi na 2,8 a SuperPI nece da prodje 2,7 normalno sa boxed coolerom :D dok ne dodje vodeno :banana:
Tako da taj tvoj slucaj nebih okarakterisao kao generalni problem.

Rekoh da uzmem za ove dane dok ne dodju vodene komponente neki jeftini cooler odlucih se za Thermaltake TR2-M6 sto je bio veliki promasaj jer AMD'ov boxed cooler bolje hladi !

Poz....

Poslednja izmena:
Pa postace generalni problem ukoliko se pokaze problematicnim i sa drugim TCCD cipovima. Daj boze da je do NForce drajvera...

Poslednja izmena:
srkiller je napisao(la):
Pa postace generalni problem ukoliko se pokaze problematicnim i sa drugim TCCD cipovima. Daj boze da je do NForce drajvera...

Hmmm, na mojim G-Skill modulima su isto TCCD tako da je veoma interesantno da
na tvojoj makini Sandra puca na 2,5 a kod mene radi i na 2,8

Dali si stavio najnoviji performanse Bios NF4D310p ?

Paradigma je napisao(la):
Fedja sve to sto si ti napisao, a tice se cinjenica mi je poznato. Tamo gde ti cinjenice prestaju pocinje tvoje licno misljenje.
Apsolutno :d
Moj prethodni post je takodje misljenje bazirano na sopstvenom iskustvu. Ploce koje sam pomenuo nemaju ozbiljnih mana. Tu i tamo im se moze ponesto zameriti ali po meni predstavljaju optimalan izbor. Ploce su solidno opremljene (AV8 ima i firewire), monitoring opcije i generalno BIOS su vrhunski, kostaju taman koliko nude, a nude dovoljno.
Slazem se, na primer KV8pro je odlicna VIA ploca, a to sam i sam rekao pre nekog vremena. Ali za te parice ima isto tako odlicna nForce3 ploca, pa zato ne mislim da je Abit idealno resenje. S' druge strane Abit NF8 koji je takodje solidna ploca, i ima FireWire, neopravdano je skuplja od recimo, Epox-a 8KDA3j, koji je po mom licnom iskustvu i misljenju bolja ploca. Dakle, ovde ne poredim Abita i DFI, nego ga poredim sa Epox-om, koji pravi veoma dobre ploce sa dobrim odnosom cena/kvalitet. Ono sta se moze zameriti Epoxu je nesto siromasniji BIOS.
Ovo je vec drugi post u kojem skrecem paznju na realnost, a ona nije na strani ljudi koji ovde insistiraju na plocama koje su skupe i kompletne. Te ploce svakako imaju svoje kupce i tako ce biti uvek. Baviti se samo sa dve ploce na forumu postaje dosadno i nekorisno. Nisam pomenuo Abitove ploce sa ciljem da ih poredim sa najboljima vec kao alternativu u razmisljanju. Smorio me DFI i idolopoklonsvo pa htedoh da razbijem monotoniju koja definitivno ovladala.
Jeste, glupo je baviti se sa dve ploce, na celom forumu, ali thread govori o DFI-ju, pa bi rasprava oko desetih ploca vec bila offtopic, a sto se tice realnosti, pa ona je svuda oko nas, svakodnevno :d , dakle, ko radi sa ovim stvarima, svaki dan vidja budjave Asuse A** -x , Matsonic-e, kojekakve budjave MSI modele, poneki Epox i Abit, a DFI je ipak nesto sasvim novo, a naravno, ne treba "seci vene" zbog toga sto ti je DFI na stolu. :)

drfedja je napisao(la):
Slazem se, na primer KV8pro je odlicna VIA ploca, a to sam i sam rekao pre nekog vremena. Ali za te parice ima isto tako odlicna nForce3 ploca, pa zato ne mislim da je Abit idealno resenje. S' druge strane Abit NF8 koji je takodje solidna ploca, i ima FireWire, neopravdano je skuplja od recimo, Epox-a 8KDA3j, koji je po mom licnom iskustvu i misljenju bolja ploca. Dakle, ovde ne poredim Abita i DFI, nego ga poredim sa Epox-om, koji pravi veoma dobre ploce sa dobrim odnosom cena/kvalitet. Ono sta se moze zameriti Epoxu je nesto siromasniji BIOS.
Jel nForce3 ploce favorizujes zbog "virtuelnog" HTT-a koji uzgred ide i na VIA plocama na 275Mhz (koliko sam probao na svom KV8 Pro); To za mene ne predstavlja prednost. Prednosti u pogledu performansi takodje nema. VIA me takodje manje muci sa IRQ raspodelom...Da naglasim da govorim o ljudima koji od ploca ne ocekuju vrhunske domete vec nesto sto ce dovoljno iskoristiti hardver koji poseduju. KV8 Pro takodje ima sjajan layout (pasivno hladjenje chipseta, memoriske slotove koji ne smetaju AGP karticama...), uvek bi mu dao prednost nad Epox-om.
drfedja je napisao(la):
Jeste, glupo je baviti se sa dve ploce, na celom forumu, ali thread govori o DFI-ju, pa bi rasprava oko desetih ploca vec bila offtopic, a sto se tice realnosti, pa ona je svuda oko nas, svakodnevno :d , dakle, ko radi sa ovim stvarima, svaki dan vidja budjave Asuse A** -x , Matsonic-e, kojekakve budjave MSI modele, poneki Epox i Abit, a DFI je ipak nesto sasvim novo, a naravno, ne treba "seci vene" zbog toga sto ti je DFI na stolu. :)

Htedoh reci da kad ja ne ceznem za tim plocama sta da kazu ljudi koji su jos manje hardware adicted. Toliko, da ne odemo jako u offtopic.

Vrh Dno