Šta je novo?

DFI's LANParty UT NF4 Ultra-D

Nedo, videcesh o chemu pricham...Ne juri pred rudu...Moja greshka za MD & Profi, ali to ne menja chinjenicu da DFI ovde nema prodju...Zivi bili pa videli

Cena jedne DFI LANParty UT NF4 Ultra-D u Germaniji je ispod 130 €.
LieferungsZeit je 5 radnih dana, dakle po principu narudzbine,
naruci se ploca u ponedeljak i imas je u petak iste nedelje.Govorim
o najvecoj firmi u Minhenu,ne znam kako kod ostalih funkcionise !
Koliko vas ovde veruje da ce MD&Profi formirati MP cenu iole
pribliznu gornjoj cifri,kad se uzme u obzir da ostale ploce s NF4 Ultra
logikom (MSI,ASUS,GIGABYTE) su precenjene na 175-195 € sa pdv-om.
Ovo kao svetski hit bi nekome bilo isplativo (samo 10 kom.) jedino sa
nekom cenom tipa 180 € sto je nerealno jer ploca stize u krajnje siromasnom
pakovanju bez (frontFX,transpo PC bag ili UV sleeves).Bolji izbor
Chaintech NF4 ultra ploca za krajnju cenu 108 € (ima i 3 PCI slota umesto samo 2
kod DFI-a).

Stize li taj DFI?

da stvarno nista???:)
A abit neki NF4?:))))))))

Nedjo je napisao(la):
Uvoznik nije maloprodavac. Ono sto ja znam jeste da ce ponuditi krajnje korektn cene u rangu vec pomenutih ASUS-a ili ABIT-a. E sad kako ce se ponasati maloprodavci, narocito oni koji znaju o cemu je rec i koliko je "vredna" ova roba, ostaje da se vidi...
Jeste tako, uvoznik nije maloprodaja, ali prakticno ce samo tamo biti dostupna DFI.
Prema tome, nece biti DFI-ja u Sintehu, barem za sada.
Pozdrav!

mitnick je napisao(la):
2) Jel' ste vec zaboravili na NF2 DFI rev.A koja im je skupljala prashinu u magacinu godinu dana?
Zezn'o si se za firmu... ono je bio Computer Dream.
Tj. pajseri iz Computer Dream-a, sa njihovom "stoji mi DFI nF2 LANParty rev. A ploca vec 8-9 meseci u izlogu... a za rev. B nisam ni cuo" famoznom plocom.

I should know that ;)

Oceli taj DFI:) ja sad stvrno ne znam sta trenutno da pazarim od s939 ploca posto abit nikako da dodje a hica mi je sta mislite za msi diamond pci-e?

simpson H je napisao(la):
Jel ja pricam Kineski?

Pa kako nije skup ako kosta koliko i ASUS, ABIT, MSI, EPOX..., a pritom se zove DFI?

Ponavljam, zelim im srecu i uspeh ali cisto sumnjam u to.

Ovde bre ASUS i PentiJum4 dve najbolje firme :d
Pa gledaj na to ovako... DFI nema samo Lanparty ploce, a sto se tice prodaje kod nas, proci ce ako se napravi dobra reklamna kampanja. Seti se samo Chaintech-a koji je bas M&D Profy progurao kod nas. Do tada se valjao PC Chips i ostala boranija.

Hm... Progurati DFI ovde sigurno nece biti lako, prodati 20 ploca je ok, ali od toga se ne zivi... Kod mene je npr. od pocetka novembra do sada prodaja izgledala ovako:

PC Chips/ASUS/MSI/Gigabyte INTEGRACIJE: 50%
PC Chips/ASUS/MSI/Gigabyte KT266/KT400: 40%
Neki nForce2 low-budget: 5%
Neki bolji nForce2: 4%
nForce3/KT800: 1%

Otprilike tako...

Svaka cast ako budemo mogli da kupujemo DFI, uzecu ga i ja, jer, hteo to da priznam ili ne, DFI je jaaaako daleko odskocio i od EPoX-a i od MSI-a i od Abit-a i ostale kompanije....

To je vec politika tvoje firme u kojoj radis, integruse sa Kung Fu kucistima. Znam neke firme koje sasvim lepo rade, a prodaju mnogo bolji hardver. Ipak, nije sve u ceni koja se tresne u halo oglasima "pentium 4 AMD 300 evra", ima nesto i u preporuci i mrezi zadovoljnih kupaca, itd.... Malo firmi ovde o tome misli.
Pristojna masina, sa iole kvalitetnim komponentama kosta 50-60 eura vise od integrisane shitine, na kojoj je zarada mizerna, a nivo reklamacija ogroman, prvenstveno zbog losih napajanja i losih memorija.

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
To je vec politika tvoje firme u kojoj radis, integruse sa Kung Fu kucistima

To ljudi traze. Svi oni hoce (tj. tih 90%) pentijum 4 za igrice i muziku i filmove za 300 eura. I to im nudim, oni kupuju. Cim predlozis nesto skuplje, oni odreaguju otprilike :zgran: Znaci, ja sad treba da ne prodam nekom PC Chips integraciju sa ANS/KME/JNC kucistem i NCP memorijom? Ako on hoce P4 za 300 eura, eto mu ga. Od toga se opstaje u ovom poslu. To sto ja prodam 10 Athlona 64 mesecno i par ozbiljnijih grafika, od toga nema leba...

Upravo sam to hteo da kazem gore...

Ma potpuno te kapiram. A kapiram i ljude koji popizde kada dodju na firmu da vam J. mamu :smash: zbog spaljenog kompa :d , na koji nema reklamacije, zbog "strujnog udara" iz EPS-a.
:crash:

Poslednja izmena:
Pitas vec treci put. Zovi MD & Profy, pa pitaj direktno njih.

Ma nema nista od DFI-ja... Sve sto treba da stigne, vec je rezervisano/prodato... 100%!

Tacno tako ! :d

Inace, evo je jedna SLI ploca kod mene, sam jos da stigne grafika i to je to. :)

drfedja je napisao(la):
Inace, evo je jedna SLI ploca kod mene, sam jos da stigne grafika i to je to. :)

Pravis zazubice, a? ;)

Aj javljaj kako radi, da se kalkulisem odma ako je chemu.

Vule je napisao(la):
Pravis zazubice, a? ;)

Aj javljaj kako radi, da se kalkulisem odma ako je chemu.
Pa sigurno je dobra, ali nasao sam jednu manu, graficka kartica prakticno udara u cipset kuler, sto je malo bezveze. Sutra, nadam se, ce da ide jedan x850 PE u plocu pa cemo da vidimo kako radi.

Ovaj DFI Rula!!!
U pitanju je NF4 SLI DR.
Prvi nezvanicni rezultati daju FSB HTT na 456 Mhz, sa HT multiplikatorom od 5x !!! Ostaje da se to detaljno proveri, ali izgleda da ploca moze svasta. Pored toga Corsair XMS4400 CL2.5 radi na 311 Mhz na 1T !!!!

Usput, pored silnog isprobavanja, overklokovanja itd.... BIOS se nije ni jedanput zaglupeo, ovu plocu je prakticno nemoguce istripovati overklokom. Desavalo mi se da dignem FSB na 300 Mhz, sa najostrijim memorijskim tajminzima, gde se druge ploce ne bude, a da se ploca budi.
Nema ni jednog tripa sa plocom, do sada sve radi kako treba...

Samo informacija da su ploce stigle i regularno raspolozive u MD Profy-ju, kako za dilere tako i za maloprodaju. Za sada ih ima u dovoljnim kolicinama.

Kakaroth je napisao(la):
Samo informacija da su ploce stigle i regularno raspolozive u MD Profy-ju, kako za dilere tako i za maloprodaju. Za sada ih ima u dovoljnim kolicinama.

Kakaroth jel' tebe neko placa za ovo?

Ima 1 komad SLI i 10 komada NF4 Ultra-D i to je tebi dovoljan kolicina za dilere i maloprodaju??

@ Simpson H

Ljudi su lepo pitali da li su ploce konacno stigle. Posto sam ja prvi objavio celu pricu za DFI i MD&Profy, osetio sam potrebu da ljudima na ovom forumu i javim kada se to stvarno desi a ne da ispadnem neki "lazov-lozac-trovac". Samo mi nije jasno cemu tvoja "ogorcena" reakcija...ali to je vec tvoj problem.

Poslednja izmena:
Kakaroth je napisao(la):
@ Simpson H

Ljudi su lepo pitali da li su ploce konacno stigle. Posto sam ja prvi objavio celu pricu za DFI i MD&Profy, osetio sam potrebu da ljudima na ovom forumu i javim kada se to stvarno desi a ne da ispadnem neki "lazov-lozac-trovac". Samo mi nije jasno cemu tvoja "ogorcena" reakcija...ali to je vec tvoj problem.

Ma nisi ti mene skapirao uopste. Daleko od toga da neko pomisli da si lazov to je ipak rezervisano samo za jednu osobu na forumu :d .

Samo sam mozda malo "pregrubo" ukazao na to koliko ce to sa DFI plocama tesko ici ovde u Srbiji. Pogotovo sa 210e MP cene za SLI

simpson H je napisao(la):
Ma nisi ti mene skapirao uopste. Daleko od toga da neko pomisli da si lazov to je ipak rezervisano samo za jednu osobu na forumu :d .

Samo sam mozda malo "pregrubo" ukazao na to koliko ce to sa DFI plocama tesko ici ovde u Srbiji. Pogotovo sa 210e MP cene za SLI
210 MP za SLI je odlicna cena za plocu kojoj nema ravne! Ne razumem cemu toliki skepticizam sa tvoje strane?! Pa ti si prodavao losiji hardver za vise para? Da ti nije frka zbog male margine? :d
Ja sam siguran da ce zastupnik prodavati koliko god bude mogao da uveze. Da se razumemo, sjajna je stvar da ovih ploca u opste ima kod nas, kad se zna koliki je shortage istih u na mnogo vecim trzistima! Umesto da se ceni trud uvoznika i Kakarotha pojedinci ovde pakosno i malicozno omalovazavaju cinjenicu da se neko debelo isprsio da nam u ovoj prchiji obezbedi hardver o kome i mnogo bogatija trzista sanjaju! Tuzno...

Nazad
Vrh Dno