Šta je novo?

DFI's LANParty UT NF4 Ultra-D

Stvorenje

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2004
Poena
649
Review se može pogledati >>> OVDE

Jedva cekam da se kod nas pojavi. :banana:

POZ :wave:

Javite kad dodje da je odmah pazarimo:)
Ili ABIT an.

...In testing, I was able to get the NF4 Ultra-D stable with a 245MHz HyperTransport link, 4x HT multiplier, and 9x CPU multiplier. The system would boot into Windows with a 250MHz HyperTransport link.....

:D :D :D

Pa ovaj geek nije ni naslutio mogucnosti ove ploce. The system would boot into Windows with a 310MHz tako je to trebalo ...mislim to je trenutno stanje stvari :D .

Elem DFI Lan Party stize u utorak u MD& Profy..PROVERENO!

A ti tamo radis ?

Idem sto pre da stanem u red ispred MD&Profy-a. :d

Samo sto ces prvo da sacekas da pogledam ploce :d :d :d A mozda ode i neka masina sa njima i Crucial Ballistix memorijama. ;)

I koliko ce stici kolicinski tih ploca:)
Ja sam vrlo zainteresovan!

A jel ce kasnije MD&Profy postati njihov zastupnik? I da li ce ih imati redovno?
Ili ce tu ulogu preuzeti neka druga firma?

Pa MD vec jeste zastupnik! Sta mislis odakle im mogucnost da direktno od DFi-a uvezu ove ploce, koje je izuzetno tesko kupiti i na mnogo vecim trzistima od ovog naseg?!

Pa to je super vest. Od kada su postali uvoznici?

Niko ne rece po kojim cenama treba da ocekujemo da se pojave DFI ploce?

Dobro bre, chime vi razmishljate? Nogama?

1) Da li se bilo kojoj firmi isplati da uvozi plochu koja koshta ovoliko? Prodace ih 5 u vrh glave i to je to...Znachi NE

2) Jel' ste vec zaboravili na NF2 DFI rev.A koja im je skupljala prashinu u magacinu godinu dana?

Ako zelite DFI NF4, jedino od preko, a i to poprilichno teshko, ako vas ne smara da vas stave na chekanje....

Gidra85 je napisao(la):
Pa to je super vest. Od kada su postali uvoznici?

Od nedavno, a ploce stizu za koji dan i to NF4 Ultra D, NF4 SLI DR (ona sa 8 SATA portova) , NF3 250GB, za S754 i stize za AthlonXP NF2 400U.

Mozda sam dosadan :D , ali drfedja jel znas okvirne cene? :trust:

Zaista je nezahvalno reci tacne cene jer se radi o prvom uvozu ali u razgovoru sa ljudima iz MD-a cene ce biti u rangu sa ASUS, EPoX i MSI plocama. Za tacnu informaciju pozovi MD Profy.

Sudeci po cenama na netu, DFI ne bi trebalo da je znacajno skuplji od konkurentskih proizvoda. Eh sad, zavisi kolika je cena nabavke za MD profy.

Razumno bi bilo da budu koliko i vani. Sve preko toga je suvise, jer im nabavna cena ne moze biti toliko losa pa bio to i prvi uvozni posao.

mitnick je napisao(la):
Dobro bre, chime vi razmishljate? Nogama?

1) Da li se bilo kojoj firmi isplati da uvozi plochu koja koshta ovoliko? Prodace ih 5 u vrh glave i to je to...Znachi NE

2) Jel' ste vec zaboravili na NF2 DFI rev.A koja im je skupljala prashinu u magacinu godinu dana?

Ako zelite DFI NF4, jedino od preko, a i to poprilichno teshko, ako vas ne smara da vas stave na chekanje....
Malko si pobrkao firme! NF2 "partije" je uvozila druga firma koja kod DFI-a nema ni priblizan status kao zastupnik o kom je ovde rec. Takodje mislim, zapravo, siguran sam, da si debelo potcenio mogucnost prodaje ovih ploca na domacem trzistu. Prilicno sam siguran da ce MD prebaciti ocekivanja ljudi iz DFI-a! Zasto "jedino preko"?? Pa ploce su za pet dana u prodaji ovde u Beogradu!?

Ovde ih je gotovo nemoguce nabaviti, Holandija takodje, svi kazu - "da jeste u cenovniku ali dobijamo 2 kom nedeljno". Istina, prave se liste cekanja!

Pa ako je nestasica ploca preko, kako da ocekujemo da ih ovde kod nas bude cesto? :zgran: :wall:

Ne znam za Vas ali ako cena bude bila u rangu sa onom u EU
uzimam je sigurno a onda Barton ide u penziju ( na dobos).
Inace ako budu bili bezobrazni pa lupali po usima ..... e onda
ce moj uvoz da radi :d :d
Trotter independant traders :d

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Ne znam za Vas ali ako cena bude bila u rangu sa onom u EU
uzimam je sigurno a onda Barton ide u penziju ( na dobos).
Inace ako budu bili bezobrazni pa lupali po usima ..... e onda
ce moj uvoz da radi :d :d
Trotter independant traders :d
Uvoznik nije maloprodavac. Ono sto ja znam jeste da ce ponuditi krajnje korektn cene u rangu vec pomenutih ASUS-a ili ABIT-a. E sad kako ce se ponasati maloprodavci, narocito oni koji znaju o cemu je rec i koliko je "vredna" ova roba, ostaje da se vidi...

Uh uh ala ce tu neko da tresne o led :d .

Probijati skupi DFI na trzistu gde je najprodavanija ploca Asus A7V8X-X-X-X-X, je vrlo tezak i mukotrpan posao.
Iskreno zelim im uspeh, a ima i da se uverimo koliko je ustvari dobar (ili nije :d ) taj DFI.

Stvar je u tome da je DFI u poredjenju sa istovetnim modelima ASUS-a, EPOX-a, MSI-a, isti sa cenama, dakle nije skup! To je samo fama stvorena iz meni nepoznatog razloga. Na zapadu je skup zato sto nema razvijenu prodaju preko velikih distributerskih kuca tipa ASBIS, Ingram, Actebis. A radi zestoko, najbolje sto sam do sada imao pod rukama (LP Ultra-D).

Poslednja izmena:
Kakaroth je napisao(la):
Stvar je u tome da je DFI u poredjenju sa istovetnim modelima ASUS-a, EPOX-a, MSI-a, isti sa cenama, dakle nije skup! To je samo fama stvorena iz meni nepoznatog razloga. Na zapadu je skup zato sto nema razvijenu prodaju preko velikih distributerskih kuca tipa ASBIS, Ingram, Actebis. A radi zestoko, najbolje sto sam do sada imao pod rukama (LP Ultra-D).

Jel ja pricam Kineski?

Pa kako nije skup ako kosta koliko i ASUS, ABIT, MSI, EPOX..., a pritom se zove DFI?

Ponavljam, zelim im srecu i uspeh ali cisto sumnjam u to.

Ovde bre ASUS i PentiJum4 dve najbolje firme :d

Poslednja izmena:
DFI me uvek vrati godinu dana unazad i Lan Party UltraB koju sam doneo iz HU. Na PP se javilo 30 "sigurnih" kupaca. Iskesiralo je njih 5 (ni jedan od sigurnih) :D
U slucaju da ih MD & Profy dobije u toku sedmice, verujem da ce imati solidnu prodaju u okviru potraznje nF4 ploca i nesto malo onih poput Tarmi-ja koji bi se nesto ranije odrekli stare platforme zbog fame i prasine koju ovi modeli dizu u svetu. Verujem i to da ce ploca biti veoma malo, jer DFI-jev obim proizvodnje ocito ne moze ispratiti renome koji je ploca stekla u svetskoj O/C populaciji. U svakom slucaju, odlican potez, pa nek` je sto put` pionirski :)

Nazad
Vrh Dno