Šta je novo?

DFI LanParty DK P35-T2

Pa ti imaš skuplji model. Tvoja ploča je skuplja 5€ od moje :(

Pa lepo kazu ne podrzavamo kontrolu ventilatora na value segmantu ploca.Mada bas im je value ploca od 10x evra, a bile su i 130 :)

Inace, dopisivao sam i sa autorom speedfana i izgleda da nije to softverski zakljucano, vec da su jednostavno umesto na ITE + povezali direkt na +12v, sto znaci nista od kontrole.

Evo i linka za to(doduse za bloodiron):
http://www.csd.dficlub.org/forum/showpost.php?p=33714&postcount=7

Ali cim ti ne radi kontrola uz pomoc smartguardiana koji je dosao na cd-u uz plocu najverovatnije je da ono vazi i za tvoju plocu.

@_/Neo\_:Valjda ce da ti potvrdno odgovore na dfi forumu i da ti ploca podrzava kontrolu.

pa neko je napisao (ali za T2RS) da se fan2 i fan3 mogu kontrolisati.
Ja sam problem "rešio" tako što sam ta 2 fana koje hoću da kontrolišem nakačio na 7v, tako da se sad ništa ne čuje. Temperatura je sada pod ORTHOS-om i dalje istao kao i kad je TX2 radio punom parom...tj 53*C

Poslednja izmena:
Ispravka...Temperatura je skočila za 1*C u odnosu na prvobitnu...sada je 55*C

pa neko je napisao (ali za T2RS) da se fan2 i fan3 mogu kontrolisati.
Ja sam problem "rešio" tako što sam ta 2 fana koje hoću da kontrolišem nakačio na 7v, tako da se sad ništa ne čuje. Temperatura je sada pod ORTHOS-om i dalje istao kao i kad je TX2 radio punom parom...tj 53*C

Ajd' probaj Orthos Small FFTs test na 9 prioritetu i uporedi temperature i CoreTemp-a i SmartGuardiana. Meni na BloodIron-u SmartGuardian pokazuje 8-10c vece temperature...

Taj Guardian nisam ni instalirao...Merim temperature sa SpeedFan-om

Taj Guardian nisam ni instalirao...Merim temperature sa SpeedFan-om

Meni je ploca gasila komp kad bi u SmrtGuardianu temp dosla do 85c kako je setovano u BIOSu. U Everestu i CoreTemp-u temperature su bile ispod 75c u ternutku gasenja.

Ako ti nije problem, instaliraj, pa probaj. Zanima me da li je isto i na P35 Dark. Trebalo bi da si dobio SmartGuardian na CDu za plocu. Pozz

U njemu mi očitava da je temperatura 18*C (a speed fan kaže da je 25*C)
Naravno i u SpeedFan-u imam tu temperaturu od 18*C, ali pod Core1 i Core2 piše 25 i 24.

Poslednja izmena:
Isto cita i pri opterecenju? Sta li se onda desava kod mene...
Probaj da kontrolises fan iz SmartGuardian-a. Ja mogu da kontrolisem 4pin box ventilator...
Ako nije problem, napisi koja je temp na 3GHz posle 10min Orthos (SmallFFTs). Moram da menjam kuler, pa razmatram kupovinu TXa...

Pa imaš na predhodnoj strani. Doduše dodao sam struje (+75mV).

Pa imaš na predhodnoj strani. Doduše dodao sam struje (+75mV).

Mislio sam na specificne uslove: 10min Orthos SmallFFTs priority 9 i temperatura iz SmartGuardiana.

Ako ti nije cimanje, odradi to. Ako te mrzi, nema veze, ionako nam se ploce drugacije ponasaju. A tih 55c max mogu samo da sanjam. Jeste TX solidan kuler, ali ne ocekujem da ce mi spustiti temp za 30+c u odnosu na box, makar ne po SmartGuardianu... :wave:

pa ako imaš onaj tanki box cooler kao ja što sam dobio veruj mi da je moguće da spusti temp...
odradiću danas to sa guardianom...

ortos 10 min 68C sa boxom.Treba da montiram mars CM ali nemam pastu.Gde ima da se nabavi arktik silver ili sl?

Evo tako kako si tražio. Stavio sam i SpeedFan i Everest da vidiš temperature CORE-a koje su veće nego što je ta CPU temperatura.

Prilozi

• temp.JPG
    temp.JPG
    107.9 KB · Pregleda: 47
Evo tako kako si tražio. Stavio sam i SpeedFan i Everest da vidiš temperature CORE-a koje su veće nego što je ta CPU temperatura.

Hvala puno :wave:.

Cenio bih kad bi neko sa BloodIronom odradio ovo sa screenshota. I definitivno menjam kuler...

EDIT: Ipak Everest za ukupnu CPU temp prikazuje priblizno onome sto pokazuje SmartGuardian...

Prilozi

• scshot.jpg
    scshot.jpg
    116 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
velika mi to temperatura za 1.31v
mislim da će ti TX spustiti temp za ~20*C sigurno...Samo ako možeš traži baš TX a ne TX2 zbog 4pin-skog konektora...

Poslednja izmena:
Svakako sam hteo da menjam kuler. Samo mi se ne svidjaju ova neslaganja SmartGuardiana i CoreTemp-a. SmartGuardian je vezan za BIOS jer da sam pustio jos koji minut doslo bi do 90c i ugasio bi se komp...

Nazad
Vrh Dno