Šta je novo?

DFI LanParty DK P35-T2

Hvala na savetu!
@ teletabis : NHF

Poslednja izmena:
Vule.... ja imam skoro slicnu konfiguraciju kao sto je tvoja... i uspeo sam da podignem windows sa tvojim podesavanjima (voltaza, magistrala i ostalo), i radi mi stabilno u windowsu dok ne pokrenem Orthos ili bilo koji test cpu i memorije (npr. Everestov test), jel si ti siguran da ti to radi stabilno na tim setovanjima, i ako jesi, da li mozes da napises sva podesavanja koja si stavljao (menjao) u odnosu na default vrednosti.

Uh, mrzi me sad da ulazim u BIOS, ali evo... FSB 450, +75mV za CPU, 2.175V za memoriju, radi na 901Mhz (ne znam ni koji je delilac tamo, znam samo da odmah izbaci koja će frekvencija biti), s'tim da radi na CL5... Ništa drugo ja nisam dirao bukvalno, nikakve voltaže čipseta ili tako nešto, sve je ostalo kako je i bilo, samo sam ovo namestio i radi kao sat od kada sam kupio, sve moguće i nemoguće testove prolazi bez problema i bez prevelikog zagrevanja :p Čak nisam dalje ni pokušavao, nije se bukvalno ni jednom spucao BIOS pri klokovanju, bukvalno je bilo onako amaterski, namestim i radi, bez puno štelovanja :D

Uspeo sam da poteram 334X9(3000GHZ) +50mV CPU,2.15 za mem radi na 802mhz-a....CL5-5-5-15,e sad ne znam da li da probam da poteram jos veci fsb ili da poteram veci mem protok preko 800Mhza ili i jedno i drugo.Trebalo bi da cpu jos moze da izvuce posto imam dobar tt big tower cooler i proc je u full loadu 50 C.Kolike napone za cpu NB i mem preporucujete?

Poslednja izmena:
Teraj ti to još slobodno, memorija mora da radi na 900 Mhz sa tim latencijama, čak bi trebala i sa CL4, ali ova moja neće ni da čuje ispod 5 :)

aj jedno pitanje vezano za ovu ploču...
da li da uzmem nju ili t2rs verziju??
treba sutra da odlučim šta uzimam...uz ploču ide 2180 i 2x1gb transcenda...za početak

Poslednja izmena:
I nisi mi nesto puno pomogao.. mislim.. sve sto si mi rekao sam vec znao... napisao si i prosli put, ali u svakom slucaju hvala... inace... bez dizanja napona meni radi stabilno na 3200, memorija na 800, podesavanja u biosu jedino sto sam menjao je latencije na 4-4-4-12 (default su mi po OCZ-ovoj specifikaciji 4-5-4-15), namerno sam stavio malo ostirje latencije, i magistralu sam podigao na 400 (default za CPU je 333), naravno i delilac memorije na 1:1.
Znam da moze mnogo vise jer sam radio u windows-u nekih pola sata (dok nisam pokrenuo Orthos, koji je radio citavih 10sec) na 3600MHz sa latencijama 5-5-5-15 (probao sam cak i 18), opet bez dizanja voltaze, pri FSB-u na 450MHz i memoriji na 1:1 (znaci 901MHz). Posto ova ploca ima nenormalno mnogo podesavanja u biosu koje ja blage veze nemam sta znace, verujem da ovo nije sve sto mogu da izvucem, ali sta vredi kad ne znam kako.. :)

...Znam da moze mnogo vise jer sam radio u windows-u nekih pola sata (dok nisam pokrenuo Orthos, koji je radio citavih 10sec) na 3600MHz sa latencijama 5-5-5-15 (probao sam cak i 18), opet bez dizanja voltaze, pri FSB-u na 450MHz i memoriji na 1:1 (znaci 901MHz). Posto ova ploca ima nenormalno mnogo podesavanja u biosu koje ja blage veze nemam sta znace, verujem da ovo nije sve sto mogu da izvucem, ali sta vredi kad ne znam kako.. :)

"Radi sve sem Orthosa" su simptomi nedovoljnog napona ili pregrevanja. Ali posto nece vise od 10 sec. verovatno mu nije dovoljan setovan napon. Koliko je V za proc i memoriju?

Upravo tako, nije razlika samo u RAID-u... Vredi 5€ u svakom slučaju :)

Nikako da nateram ove titanijum module na 1000 mhz.Do koliko bi smeo da dajem napona na memoriji.

Nikako da nateram ove titanijum module na 1000 mhz.Do koliko bi smeo da dajem napona na memoriji.

Do 2.1 - 2.2 bez ventilatora, od 2.3 sa ventilatorom.

Trebalo bi da rade na 1Ghz sa 2.1 eventualno 2.2V.

T2 ima 4 SATA porta i ne podrzava RAID, T2RS ima 6 SATA portova,podrzava RAID i ima all solid caps.Inace na DFI sajtu slike ne valjaju, T2 ima 6 SATA i obice kondenzatora (to bi trebalo da je T2R verzija, koja se prodaje a nema je na DFI sajtu), dok T2RS nema all solid caps.

sad još sutra da nazovem EL i da mi kažu da nema, pa da se ubijem :(

jaoooj, jadna mi majka :(
ja našao nedeljom da ugovaram prodaju mog kompa :(

Gotovo sam siguran da nema, ima samo T2 model, ali proveri za svaki slučaj.

proverio :(
sad ne znam šta mi je činiti...

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod ove ploce.

Ima li na netu neko objasnjenje svih parametara u BIOS-u za ove ploce. Nekad je to bilo objasnjeno u knjizici koja stize sa plocom, bar kod Asus-a i Abit-a, DFI nisam imao ranije. Tamo postoji gomila opcija za koje pojma nemam cemu sluze ili za neke samo nagadjam.
Malo mi deluje neozbiljno da to ne objasne krajnjem kupcu. Neko ce mozda nabadajuci neke opcije da pokvari plocu ili neku komponentu.

Takvom kupcu prodaš Biostara a ne DFI.
Znaš kako je neko ovde nekada davno rekao :)

Onaj kome treba objašnjavati njemu nema smisla.
Onaj kome ima smisla njemu ne treba objašnjavati.

Jel tako?

Pa onda ce DFI da propadne ako prodaje samo kupcima koji su clanovi XS foruma.

Nece propasti sve dok ti nepoznati parametri rade na AUTO. Ja sam na BloodIron-u zavrsio posao u BIOSu za minut i sve je sljakalo iz prve. Pre je bilo na DFIStreet-u detaljnijih info-a, ali tog foruma nema vise. Probaj na DFIClub forumu, garant ima nesto od toga sto te zanima...

to sam i uradio...

Neka si, nek te dobro služi :) Ajde sad na klokovanje pa javljaj utiske :p

Nazad
Vrh Dno