Šta je novo?

DFI LanParty DK P35-T2

Sta se tripujes, radice ti bre. Pa ja sam iz prve sa 2180 poterao TakeMS 800 na 1000MHz 5-5-5-15 ili cak i zategnutije, vise se ne secam... Ne boj se, radice ti.

pošto će mi ovo biti prvi intel kog ja OC do koje voltaže da idem? vidim ti si na 1.375v sa vodenim...šta predlažeš za CM TX2 a da se ne gdeje preterano (ventilator neću da mi se vrti na više od 60%)...na a64 3000+ je radio sa naponom od 1.65 i držao je ok temperaturu...nadam se da će i ovde biti ok s'obzirom da je manji napon...

Ja sam na mom a64 isao sa 1.55V i hladio ga Sonic Tower-om i nikad nije presao ~45C.
Sad ne vidim potrebu da ovom mom 2180 dizem napon iznad sadasnjeg za 24/7. 3GHz taman, za sad ! Sa def naponom dolazi do ~2.8GHz...
Temp stize do 56-57C posle prvog sata orthos-a prio 5 i tu stoji...veca mi ne treba.

Mozes slobodno ici do 1.4-1.45 sa TX2, pustis orthos pa proveris temperaturu.

Kako da isključim kontrolu ventilatora, tj da ja iz speed fan-a namestim ventilatore na koliko hoću da se vrte?

Što se OC-a tiče, sad sam samo prebacio sa 200 na 300 i radio je OK, i onda se samo od jednom resetovao. Planiram malo da mu podignem napon. Koji je deff napon? 1.3v? Ako je 1.3 onda ću ga podići na 1.35 pa videti kako će se onda ponašati...

Poslednja izmena:
Kako da isključim kontrolu ventilatora, tj da ja iz speed fan-a namestim ventilatore na koliko hoću da se vrte?

Što se OC-a tiče, sad sam samo prebacio sa 200 na 300 i radio je OK, i onda se samo od jednom resetovao. Planiram malo da mu podignem napon. Koji je deff napon? 1.3v? Ako je 1.3 onda ću ga podići na 1.35 pa videti kako će se onda ponašati...

Moze samo CPU vent da se kontrolishe koliko sam izvalio do sada. Ja to radim iz Smart Guardiana koji stize uz plocu.:)

Poslednja izmena:
hmm, ali kako, probao sam i preko njega, i opet ne mogu da utišam CPU fan...a neću da mi radi na 1900rpm, kad je dosta i 1000.

hmm, ali kako, probao sam i preko njega, i opet ne mogu da utišam CPU fan...a neću da mi radi na 1900rpm, kad je dosta i 1000.
Odesh u Settings, CPU Fan tab, cekirash Software progammable mode i vucesh slajder po svojoj zelji.:)

ovo?

Prilozi

• cpu.JPG
    cpu.JPG
    59.5 KB · Pregleda: 53
Ne vredi? Da nije do toga što nemam 4pin ventilator već samo 3pin?
Kako ne vredi?:trust: Ne bi trebalo da ima veze da li je 3 pin ili 4 pin, meni je na starom DFI Infinity nF4-4x iz istog Smart Guardiana radilo sa 3 pin ventom.
Da nisi slucajno zakacio na drugi fan prikljucak?

Poslednja izmena:
naravno da nisam, cpu fan sam nakačio na PCU fan na ploči

Probaj u automatic modu da slajder vucesh na levo.

probao sam sve živo i neće da se smanji :(

Ma nece. I ja sam zamenio kuler i stavio 3-pin fan. Mozes da saras onim slajderima kako god hoces ali fan ne reaguje. Probao i najnoviji BIOS i nece ni sa njim. Izgleda da bas mora da se koristi 4-pin fan. Gde ima takvih?

e sutra ću da skinem ovaj box vent, valjda je on 4pin pa da probam sa tim ventom (nadam se da može da se nakalemi na TX2)

Posle 2 dana igranja sa pločom, evo dokle sam stigao...Naravno ovo još nije max, tek treba da isprobam dalje, ali ovo mi je za sad dosta...Na ovih 3GHz na deff naponu je pucao Orhos posle par minuta, pa sam dodao još 75mv, da ima dosta i za sledeće poduhvate...Nadam se da je temperatura OK?
Sada mi nije jasno sledeće...Kapiram da ne mogu da kontrolišem CPU fan pošto nije 3pin-ski, ali zašto ona da mogu da kontrolišem ova 2 (jedan nema treću žicu, ali sam njega mogao preko SpeedFana pre da utišam) dodatna fana koji su nakačeni na 3pin-ski konektor?

Prilozi

• test.JPG
    test.JPG
    131.8 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Koja dva dodatna? I gde si ih zakacio?
Za kontrolu venta ne treba treca-zuta zica, ona sluzi za ocitavanje RPMa.

Jedan vent (ovaj što se u SpeedFan-u očitava kao Fan3) je nakačen u dnu ploče i on ima 3 žice (ali NE RADI kontrola obrtaja), dok je drugi (taj nema žutu žicu) nakačen na konektor pored CPU FAN-a (njega sam pre uspeo da kontrolišem, jer ta žuta žica služi samo za očitavanje, i na 70% se ne čuje)...On je neki sleeve vent koji je inače jako tih, ali mene i nervira to i hoću da bude još tiši, a njegova srvra je da hladi grafiku...

Cekaj, znaci taj vent mozesh da kontrolishesh, kad ga zakacish pored CPU fan prikljucka ( FAN5)? Ako je tako zakaci CPU vent tu.

NE MOGU da kontrolišem NI JEDAN ventilator koji nakačim na BILO KOJI fan konektor. Lepo sam na 2 mesta napisao da sam taj ventilator MOGAO da kontrolišem na STAROJ ploči.

Ok, razumem. Koliko sam izvalio samo na CPU Fanu moze da se kontolishe ventilator, e sad ne znam da li mora da bude 4 pin (ne bi trebalo).Jedino da sutra probam da zakacim neki obican 3 pin case vent.
Predlazem ti da postavish pitanje na DFI Forumu u ovoj temi.
http://csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=5132

Poslednja izmena:
NE MOGU da kontrolišem NI JEDAN ventilator koji nakačim na BILO KOJI fan konektor. Lepo sam na 2 mesta napisao da sam taj ventilator MOGAO da kontrolišem na STAROJ ploči.

Nazalost, mislim da neces ni moci da kontrolises, jer su se ljudi isto zalili i za bloodiron i receno im je da je DFI u svojim jeftinijim plocama onemogucio kontrolu fanova, osim na cpu fanu i to ako isti ima 4 pina.Znaci receno je nesto u stilu da ostali fan headeri sluze samo za ocitavanje RPM-a, a ne i kontrole, pa je i prema tvojoj prici izgleda to i slucaj sa tvojom plocom.Kontrola fana je izgleda moguca samo na skupljim modelima.

Ako je to istina, onda su SERONJE ovi iz DFI-a.

Baš bezveze, koji je to fazon kao na skupljim može na jeftinijim ne... Mislim, to je samo glupa kontrola obrtaja ventilatora... Svašta.

I sreća pa nemam ni jedan prikopčan na ploču :p

Nazad
Vrh Dno