Šta je novo?

DFI LANparty DK 790FXB-M2RS / 790FXB-M2RSH

Ja sam radio 3dmark06 CPU test sa NB na 2600 ili 2700 ne secam se i na 2000 i na istom kloku CPU ima isto poena...

Malo da oživim temu i prodam vam jedan trik iz biosa . Ako neko želi da koristi Q&Q na ovoj ploči opcija za napon na cpu-nb mu ostaje zaključana i ne može da je menja . Budući da blago dizanje ovog napona predstavlja priličan dobitak u stabilnosti prilikom dizanja htt frekvencije koristite se ovim trikom . 1 Isključite u biosu Q&Q zatim otiđite do menija za cpu i podesite cpu-nb na željenu vrednost a zatim snimite bios i restartujte mašinu . 2 Ponovo uđite u bios i uklučite Q&Q zatim snimite bios i restartujte mašinu . Kada se digne windows pomoću amd overdrive programa moćićete da primetite dali je nb-cpu podignut na željenu vrednost .

vazi

li to i za moju plocu?pitam onako,jer Q&Q ni ne koristim al me zanima a mrzi me da probam.

Napisao sam to da bi oni koji to žele probali , a ne vidim razlog što nebi radilo . Dolaze topli dani , zašto mučiti mašinu toplotom i dodatnom prašinom zbog bržeg rada ventilatora kad može da se podesi da ti radi hladnije .

Da ne gubite vreme kao ja testirajuci sve i svasta od hardvera ...
evo jedne gluposti kad nece Win7 x64 nikako da se podigne.
Prodje instalaciju normalno i sve odradi lepo ... dolazi na red prvo dizanje
sveze instaliranog sistema i onda TRT !
Sistem se zaglavi se nakon poruke Backup CMOS ... OK a pre samog
dizanja sistema
Resenje:
U bios-u, power management-u opciju ACPI XSDT Table stavite na Enable
posto je Win7 Ultimate x64 naravno 64bit operativni sistem :mad:
I onda sve lepo radi ...

Slicna zafrkancija je i na Biostar plocama cini mi se

Poslednja izmena:
imo sam taj problem prvog dizanja svezeg OS-a, mislio sam da mi winverzija nije ispravna.cacko sam svasta po biosu i nista mi nije pomoglo.i onda nadjoh ovo na nekom turskom forumu;
Kirbeh
Jan 11 2009, 23:55
get the dvd. when you get to the second screen (after you choose your language) go to repair your
computer.
go to command prompt and type this in without the quotes (") :
"bootrec /fixmbr"
press enter.
Type this in without the quotes (") :
"bootrec /FixBoot"
press enter.
Restart.
????
Profit!
e sad,ako je meni pomoglo ne mora da znaci da je i jedino resenje.

Lug11322 ne znam kako ti je pomoglo ali verujem da tebi jeste jer meni nije , ali sam problem rešio na Tarmi Ricmi-jev način .

ne znam kako,al na oba diska imam os na isti nacin.
prvom prilikom provericu u biosu kako mi stoji
Resenje:
U bios-u, power management-u opciju ACPI XSDT Table stavite na Enable
posto je Win7 Ultimate x64 naravno 64bit operativni sistem

imo sam taj problem prvog dizanja svezeg OS-a, mislio sam da mi winverzija nije ispravna.cacko sam svasta po biosu i nista mi nije pomoglo.i onda nadjoh ovo na nekom turskom forumu;
Kirbeh
Jan 11 2009, 23:55
get the dvd. when you get to the second screen (after you choose your language) go to repair your
computer.
go to command prompt and type this in without the quotes (") :
"bootrec /fixmbr"
press enter.
Type this in without the quotes (") :
"bootrec /FixBoot"
press enter.
Restart.
????
Profit!
e sad,ako je meni pomoglo ne mora da znaci da je i jedino resenje.

Bootrec /fixboot komanda sluzi da se popravi mbr (master boot record) ako ga nesto
zezne ... recimo ako se neko igra sa starim partition managerom npr.
Sa tom komandom se izmedju ostalog iz igre izbacuju razni grub loaderi za windows7.
Loaderi za Win7 su softverske emulacije OEM bios-a i sluze da prevare
sam Windows7 da imate OEM masinu i samim tim legalan windows7
Kada Microsoft izbaci novi WGA sistem aktivacije stari loaderi prestaju da rade
pa je potrebno upravo odraditi komandu bootrec /fixboot da bi se sistem uopste
podigao, a nakon toga treba opet "aktivirati" windows sa novim loaderom
Malo sam dublje usao u temu bootrec komande, samo da bih objasnio
da ona nema veze sa samom DFI plocom vec je u pitanju problem sa windows-om.

sad sam bas gledo,ACPI XSDI Table, stoji Disabled,ne znam sta mu je default.moje ,)skromno poznavanje IT-a mi ne dopusta da ulazim u dublje u problematiku.bitno da radi,pozdrav.

Po pravilu:

ACPI XSDI Table stoji na disabled za 32bit operativne sisteme
ACPI XSDI Table stoji na enabled za 64bit operativne sisteme

Iz prakse:
Kada ACPI XSDI Table stoji na disabled (iskluceno) rade svi 32bit operativni
sistemi i skoro svi x64 operativni sistemi sem Windows-a 7
Probano sa Vistom x64 Ultimate, drugar je probao sa 64bit Linuxima i sve radi
Znaci samo za Windows 7 x64 mora na enabled.

Po pravilu:

ACPI XSDI Table stoji na disabled za 32bit operativne sisteme
ACPI XSDI Table stoji na enabled za 64bit operativne sisteme

Iz prakse:
Kada ACPI XSDI Table stoji na disabled (iskluceno) rade svi 32bit operativni
sistemi i skoro svi x64 operativni sistemi sem Windows-a 7
Probano sa Vistom x64 Ultimate, drugar je probao sa 64bit Linuxima i sve radi
Znaci samo za Windows 7 x64 mora na enabled.

Svaka ti cast za info i hvala, drugar je hteo da razlupa svoj racunar kada nije zbog te zezancije hteo da mu se pokrene sistem. :)

pa i ja sam hteo moj da razlupam..
a hteo sa m i 64bit os

Prilozi

• ACPI XSDI Table disabled -.png
    ACPI XSDI Table disabled -.png
    157.2 KB · Pregleda: 76
Kako stvari stoje nijedna AMD DFI ploča sa DDR2 neće imati podršku za Thuban procesore zbog Award biosa jer se Award povlači i nema mikrokoda za podršku kombinacije Thuban i DDR2 .

sick! kupis markiranu plocu, top model DFI-ja i trt za podrsku

Шушка се да је DFI пуко ко звечка.

I meni tako izgleda . Što se tiče podrške i ako sam u početku bio jako ljut nije krivica na DFI-ju . Ploča je zmaj ali za mene neće biti x6-ce .

Poslednja izmena:
Monitor , grafa , cpu sve to treba da se menja ali zasad nema kinte jer sam rešavao stambeno pitanje . Mada iskreno nisam previše zahtevan i kombinacija iako možda ne zvuči tako jako lepo radi pa ne mogu da se nateram da nešto menjam . Ako me WoodooNS sačeka zameniću kuler jer ovaj 9950be baš zna da zagreje atmosferu haha .

Čovek je napravio bios koji podržava Thuban ali nije hteo da ga okači jer nije bio siguran kako će se ponašati na ostalim pločama zbog različitih konfiguracija memorija . Njegove reči su bile da radi na njegovoj ploči ali da nije mogao da koristi award već ami sa ploče DFI LP DK 790FXB M3H5 . Posao koji je uradio je bio više tipa da dokaže da može nego radi omogućavanja šire podrške za Thuban i DFI LANparty DK 790FXB-M2RS . Ja sam još uvek vlasnik ove divne ploče a dokle još videćemo .

Pitanje za nekoga ko je imao ili jos uvek ima tu plocu (790 FXB-M2RSH) - koji BIOS je najbolje staviti ako zelim da koristim PII 955BE. Na sajtu ima desetine BIOSa, pogotovo beta, tako da ne znam koji staviti. Najbolje info iz prve ruke ko je vec testirao. Stavio sam vec 3 biosa, i radi to lepo, samo me brine sto mi je NB790 ali SBje700 umesto 750, pa mislim da tu nesto nije u redu.

LP DK 790FX-M2RS ima SB600
LP DK 790FXB-M2RS(H) imaju SB750
LP UT 790FX-M2R ima SB600

Ne postoji DFI 790FX ploča sa SB700, koji si ti bios tačno koristio? Predlažem ti da skineš i flešneš poslednji BIOS za tvoju ploču a to je R7SDA08.zip od 08.10.2009, poslednja beta na sajtu je starija.

Sve je u redu onda, ne čita cpuz kako treba. Stavi poslednji bios koji sam ti rekao i vozi.

Vazi. Hvala...

Nazad
Vrh Dno