Šta je novo?

Deus Ex: Mankind Divided

U havenu sam primetio da kada nije full screan cpu usage opadne na manje od 20%

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

He he, dođem da pročitam utiske o igri a ono samo tehničke informacije. Meni radi 'vako, meni onako, meni nikako ...

Sve je ovo razumem, ali ovo je, meni barem najgora strana PCMR-a ;).
Kupi je pa je igraj dobra je :)

Okey, odradicu test Heaven, slicne postavke za komponente, sa full screen i bez, pa da vidimo kakvi su rezultati kod mene i da uporedimo. :rtfm:

Samo, moracu da odradim test, kasnije uvece, imam neke goste.....

Ma opusteno druze nemoj se zuris nista nije hitno :)

Kupi je pa je igraj dobra je :)

Jesam, ali za PS4 :D. Izašla me ko onaj Ruski CIS ključ. Malo mi je čudna za igranje doduše, volim RPG igre ali mi je ova dosta slična prethodnoj u tom smislu. Mada, tek sam krenuo. Nemam bukvalno ni sat vremena gameplay-a a 80% su bile cut scene :D

Odradio sam test. :crash: :D

Vrlo su zanimljivi rezultati. :trust:
Ovako izgleda monitoring za Heaven 4.0 :
CPU USAGE 1.png

Vidi se da gpu usage 99%, i da je cpu usage, da kazem dosta veliki. Prvo jezgro ima najvisi load od 20 - 80%, Ostala tri jezgra u proseku oko 20 - 40%. Sva cetiri jezgra imaju povremene pikove i na 60 - 90%.

Morao sam da odradim jos dva testa, da bi uporedio rezultate i da bi malo bilo jasnije kako stoje stvari.
Resident Evil 6 benchmark, je procesorski zahtevan i ovako stoeje rezultati :
CPU USAGE 2.png

Dakle, ovde takodje prvo jezgro ima najvisi cpu load od konstantnih oko 90%. Ostala tri jezgra cpu load oko 40 - 50%. Znaci, visi cpu usage nego kod Heavena.

Treci test je Sniper Elite V2, koji se dosad pokazao kao pretezno gpu bound :
CPU USAGE 3.png CPU USAGE 4.png

I ovde se vidi, jedno jezgro ( ovaj put trece ), ima cpu usage na oko 90%. Ostala tri jezgra su na oko 10 - 20%. Medjutim, uz zadnjem delu testa, dolazi do naglog skoka cpu usage, kod ova tri jezgra na oko 50 - 60%, U tim scenama se dogadja ono usporeno probijanje zrna metaka kroz telo vojnika i verovatno je to procesorski zahtevno i ta radnja ide na obradu cpu-a, iz zato i skace cpu load.

Sta se moze zakljuciti iz ovih testova.
Overklokovana 980Ti je izuzetno jaka kartica, Recimo, na ovim klokovima iz testa, je jaca od klokovane 1060 za oko 30 - 35% , a ova ( 1060 )kartica je dovoljna za ultra igranje na full HD. Zbog toga je i za ovu 980Ti, zaista potreban jak procesor. Vidi se da kod ovog I7 4790K proca na 4.7ghz ( bez HTm znaci kao i neki I5 4670K ), uvek je jedno jezgro zakucano na oko 80 - 100%, dok ostala tri jezgra, u zavisnosti koliko je cpu zahtevna scena u igri, cpu load varira od 10 - 60%.
I to je testirano u ne bas tako cpu bound igrama. Sigurno bi kod GTA V i Witcher 3 igre, sva cetiri bila konstantno zakucana na oko 60 - 90%. Recimo, ljudi su prijavljivali da je neki I5 4670K sa 970 kartom u MP BF4 igri, u nekim trenucima bio zakucan, na sva cetiri jezgra i na 100%....

Deus Ex Mankind Divided, ovde se vidi cpu load razlicitih proceva sa gtx 1080 kartom :
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/deus-ex-mankind-divided-test-gpu

Recimo, FX 8350 na 4.0ghz, zakucan na svih osam jezgara na oko 70 - 90%. I7 2600K na svim jezgrima oko 80%. Cak i I7 5960X na svim fizickim jezgrima oko 50%.
Znaci, ocekivano je da i tvoj proc. i5 6600k na 4.5Ghz sa klokovanom 980Ti, u nekim scenama u gradu, bude u nekom trenutku na oko 100% cpu loada.
Da ne sirim pricu dalje, ipak su i najjaci Hasvell i Skylake overklokovani I5 procevi, sa 1080, 1070 i 980Ti kartama, u odredjenim cpu situacijama, nedovoljno jaki da bi poterali ove grafe u fullu...

Poslednja izmena:
Odradio sam test. :crash: :D

Vrlo su zanimljivi rezultati. :trust:
Ovako izgleda monitoring za Heaven 4.0 :
Pogledajte prilog 209477

Vidi se da gpu usage 99%, i da je cpu usage, da kazem dosta veliki. Prvo jezgro ima najvisi load od 20 - 80%, Ostala tri jezgra u proseku oko 20 - 40%. Sva cetiri jezgra imaju povremene pikove i na 60 - 90%.

Morao sam da odradim jos dva testa, da bi uporedio rezultate i da bi malo bilo jasnije kako stoje stvari.
Resident Evil 6 benchmark, je procesorski zahtevan i ovako stoeje rezultati :
Pogledajte prilog 209478

Dakle, ovde takodje prvo jezgro ima najvisi cpu load od konstantnih oko 90%. Ostala tri jezgra cpu load oko 40 - 50%. Znaci, visi cpu usage nego kod Heavena.

Treci test je Sniper Elite V2, koji se dosad pokazao kao pretezno gpu bound :
Pogledajte prilog 209479 Pogledajte prilog 209480

I ovde se vidi, jedno jezgro ( ovaj put trece ), ima cpu usage na oko 90%. Ostala tri jezgra su na oko 10 - 20%. Medjutim, uz zadnjem delu testa, dolazi do naglog skoka cpu usage, kod ova tri jezgra na oko 50 - 60%, U tim scenama se dogadja ono usporeno probijanje zrna metaka kroz telo vojnika i verovatno je to procesorski zahtevno i ta radnja ide na obradu cpu-a, iz zato i skace cpu load.

Sta se moze zakljuciti iz ovih testova.
Overklokovana 980Ti je izuzetno jaka kartica, Recimo, na ovim klokovima iz testa, je jaca od klokovane 1060 za oko 30 - 35% , a ova ( 1060 )kartica je dovoljna za ultra igranje na full HD. Zbog toga je i za ovu 980Ti, zaista potreban jak procesor. Vidi se da kod ovog I7 4790K proca na 4.7ghz ( bez HTm znaci kao i neki I5 4670K ), uvek je jedno jezgro zakucano na oko 80 - 100%, dok ostala tri jezgra, u zavisnosti koliko je cpu zahtevna scena u igri, cpu load varira od 10 - 60%.
I to je testirano u ne bas tako cpu bound igrama. Sigurno bi kod GTA V i Witcher 3 igre, sva cetiri bila konstantno zakucana na oko 60 - 90%. Recimo, ljudi su prijavljivali da je neki I5 4670K sa 970 kartom u MP BF4 igri, u nekim trenucima bio zakucan, na sva cetiri jezgra i na 100%....

Deus Ex Mankind Divided, ovde se vidi cpu load razlicitih proceva sa gtx 1080 kartom :
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/deus-ex-mankind-divided-test-gpu

Recimo, FX 8350 na 4.0ghz, zakucan na svih osam jezgara na oko 70 - 90%. I7 2600K na svim jezgrima oko 80%. Cak i I7 5960X na svim fizickim jezgrima oko 50%.
Znaci, ocekivano je da i tvoj proc. i5 6600k na 4.5Ghz sa klokovanom 980Ti, u nekim scenama u gradu, bude u nekom trenutku na oko 100% cpu loada.
Da ne sirim pricu dalje, ipak su i najjaci Hasvell i Skylake overklokovani I5 procevi, sa 1080, 1070 i 980Ti kartama, u odredjenim cpu situacijama, nedovoljno jaki da bi poterali ove grafe u fullu...

svaka pohvala za testove nemam reci;)
citao sam malo po drugim forumima izgleda je kod svih u ovoj igri kada se izadje dosta optercen cpu.
ja i dalje ne mogu da verujem da najaci i5 ne moze da isprati 980ti u nekid igrama ali *** desava se :)

moze neko da mi kaze kako da sknem patch za Dx12?

nista mi nije stiglo i dalje ne mogu da stavim na dx12

nista nisam provalio za patch

sta si probao da provalis?
http://steamcommunity.com/games/337000/announcements/detail/917995046550733178

As of today, users are also able to utilize the awaited DirectX 12 Graphics API.
To activate this you are required to do the following:
Within your Steam Library, right-click on Deus Ex: Mankind Divided.
Select ‘properties’ from the context menu and navigate to the Beta tab.
From the dropdown menu, select dx12_preview then close the window.

After the game has downloaded the DirectX 12 supported build you can then toggle DirectX 12 from either the launcher window or from the Display options within the game.

presao igru
Dobra je maglo je malo duze da potraje.
Imam utisak da je dvojka bila duza i teza.
Preporuka za igru ko voli ovaj serijal.

Imas deus ex iz 2000 godine
Deus ex human revolution iz 2013 i ovaj sada.

Ako racunas tu iz 2000 onda moras i invisible war kao dvojku.

Ovo su zapravo prequel igre.

Ako racunas tu iz 2000 onda moras i invisible war kao dvojku.

Ovo su zapravo prequel igre.
Ja sam na to zaboravio totalno nisam je iskreno nesto mnogo ni igrao nije mi se svidjala. Dobro je da si me podsetio.

Ne secas se dobro, taj deo je dobio tolko lose ocene jer je ocajno radio, cak gore i od prvog dela, koji je bar bio igriv, a ovaj se vukao ko slideshow, ali i pored toga sam je odigrao, ok igra, ali ocajne performanse... mada na stranu performanse i sama igra je osetno losija od keca.

Eh da je samo to u pitanju, nego su izbacili i ono malo rpg-a sto je bilo, cini mi se da su ostali samo dijalozi i da je skill sistem skroz izbacen. Takodje su i nivoi ojadjeni, linearni, samo sa jednom putanjom do cilja. U svakom pogledu losija igra od originala, samo eto sto je bolja grafika i nista vise.

Na kom ruskom sajtu ima jeftinih ključeva? Odnosno ima li ih :) (kao za tr)

Jesu ispeglali ovo sa patchevima? Kupio bih igru, ali necu jos ako i se i dalje vuce kao prebijen ker.

Nazad
Vrh Dno