Pa, dobro, tice se same igre i problema koji se desavaju sa prevelikim opterecenjem procesora. :trust:
Da, mozda je grad nesto zahtevniji za procesor. Recimo, GTA V je u gradu, cpu i memorijski zahtevan ( van grada manje ). Witcher 3 je u Novigradu, takodje cpu i memorijski najzahtevniji ( u prirodi je skoro 99% gpu bound ).
Hmmm, deluje nesto mnogo visok taj cpu load kod Heaven. Pogledaj ovu temu.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?384768-Nagli-padovi-FPS-i-gpu-usage-270x
Znaci, decko ima I5 4460 i 270X, u igrama je cpu usage konstantno oko 80 - 100%. Kada je testirao u Heavenu, cpu load je pao na oko 15 - 20% i klokovi su bili stabilni, gpu load je na 99%. To su neke 'normalne' cifre i ponasanje za cpu usage i gpu usage, za ovaj Heaven jer je 99% gpu bound.
Na prvu loptu, deluje da je cpu usage od oko 40%, za i5 6600k na 4.5Ghz i 980Ti, nesto prevelik. Mislim da bi trebalo da se krece na oko 15 - 20%.
Vidi, imam ideju. Da ne bi nagadjali sta i kako, posto imam 980Ti, uradicu test u Heaven 4.0, da vidim kako se ponasaju cpu load i gpu load kod mene.
Postavicu I7 4790K na oko 4.7ghz, ( iskljucicu HT, sa ovim klokom je slican kao i I5 6600K na 4.5ghz i memoriju na oko 2.000mhz ). Samo mi kazi, na kojim klokovima je radila 980Ti u testu. Tako bi bili identicni uslovi testiranja, pa da vidimo, kolike bi bile cifre kod mene u testu....:type:
Sad sam setio, kazi mi, jel si testirao Heaven na maximum graficke postavke ? Nesto mi mnogo 180fps, deluje kao da si smanjio postavke ?....:trust: