Šta je novo?

Deus Ex: Mankind Divided

Odlicno pa da uzmem da vidim kako je to cudo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Završio sam juče igru pa da bacim par utisaka.

Ne bih se mnogo zadržavao na performansama osim da kažem da se igra vuče kao prebijena mačka, a ničim ne opravdava toliku zahtevnost. Drugi problem je loading time prilikom prelaska iz geta u običan deo Praga i obrnuto. Bez obzira što je igra bila instalirana na ssd taj loading traje i trajeeeeeee i trajeeeeeeeeee. Ni ovi što su dizajnirali kvestove nisu mnogo obraćali pažnju na to, igra vas stalno šalje iz jednog u drugi deo grada, čak i na sporednim kvestovima gde za tim nema preke potrebe.

UI je klasičan krupni konzolaški i potpuni je promašaj na PC-u. Prozor za hakovanje je još i pogoršan u odnosu na prošlu igru. Jednostavni i pregledni prozor za hakovanje iz prošle igre su zamenili nekom pseudo 3d perspektivom koja ne može dovoljno da se odzumira i onda još preko toga smetaju ikonice za capture, fortify koje se pojava kada se klikne na neki node. Veliki korak unazad po mom mišljenju!

Što se tiče same priče ona je onako. Dosta je predvidljiva i mlaka, nije ostavila ne znam kakav utisak na mene. Negde na pola odjavne špice, koja traje 100 godina i ne može da se prekine, su ubacili ingame animaciju kojom najavljuju sledeću igru.

Krajnja ocena 7/10, može da se odigra.

Ja sam je odigrao malo nisam presao ni prvu misliju skinuo sam bateriju iz helikoptera i igra me izbacila neznam zasto. Pa me mrzelo opet da ulazim. Ne bi znao zasto je toliko graficki zahtevna mozda na amd 390x i fury bolje radi.

10-ak sati za sada, sve korektno sto se tice performansi, na starijim sam drajverima. Gameplay koliko pamtim, maltene slican starijem HR-u. Nista posebno, neki prosek.

Kako vam se ponasa cpu kada izadjete u grad meni se nekada zakuca na 100% da li i.a jos nekoga sa 6600k da kaze njegovo iskustvo?

Bas mi je cudno da ovaj moj cpu bude zakucan na 100 ali dobro desava se :)

Nema veze sa CPU-om. Lako je bilo koji zakucat na 100% ako se trudis dovoljno.. cek' ne, ako se ne trudis dovoljno ipak..

Sta znaci to djubravo ?

Kod mene radi 1-2 fps bolje i neke senke koje su treperele sad ne trepere.

Cudno da je tolika razlika i to na gore.

Meni se cini da mi radilo bolje, nekih 5-7 frejmova. Ali sam igrao samo poslednju misiju sa DX12. Igra mi je radila 50-80 fps, na 2560x1080. Ponekad padne ispod 50, ali jako retko.

Uglavnom, zabavna i dobra igra, imho.

Prica je... ocekivana, dijalozi su imbecilni povremeno, Prag nije mnogo veliki. Recimo, jako me je nerviralo sto niko nikad nije u stanu, osim ako to neka misija ne zahteva.
Ali sunjanje je fino odradjeno i uvek ima vise puteva do cilja. Kome se svideo prosli deo, svidece mu se i ovaj.

Meni i dalje nije jasno kako se cpu zakuca na 100%?
da li neko igra sa cpu i5 6600k?

Meni i dalje nije jasno kako se cpu zakuca na 100%?
da li neko igra sa cpu i5 6600k?

Cudno, ne bi trebalo da bude zakucan ?

Gledam nesto testove proceva za ovu igru.
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_wydajnosci_deus_ex_mankind_divided_premiera_bez_directx_12?page=0,18
Ovde, recimo, I7 i I5 imaju slicne perfomanse, znaci nije igra toliko procesorski zahtevna, da I7 proc. sa HT ima neku prednost.

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/deus-ex-mankind-divided-test-gpu
Ovde, takodje, I5 procesor ima slican fps kao i I7 procevi, iako je testirana 1280х720 reza, koja skoro uvek daje prednost I7 procevima.

Dakle, igra izgleda nije procesorski zahtevna, i cudno je da je taj i5 6600k na 4.5Ghz, zakucan u nekom trenutku na 100%. Koliko sam procitao, recimo, svaki I5 proc. u MP BF4 , moze da se zakuca na 100%, ali, je ta igra izuzetno cpu bound u MP.

Mozda, da pogledas, kada proc. zakuca 100% load, koliki je u tom trenutku GPU Usage, jer, po teoriji, kada je proc. na 100%, to je znak cpu bottlenecka, i onda automatski pada gpu load grafe.
Da li ti je cpu load na 100% i u nekoj drugoj igri ?

Poslednja izmena:
Pa i nije bas ovde sam najvise primetio da se zakuca na 100% oce i da padne i load grafe. Ali kada sam stavio novi drajver manje opada load grafe. Cudne stvari se desavaju :)

Kakvo je stanje sa cpu load u nekim drugim igrama ?

EDIT: Vidim, reko' si. Probaj malo, testiraj u nekim bench programima, kakav je cpu i gpu load.

EDIT 2: Dobro, ocekivano je da kada je cpu na 100%, da i gpu usage padne, nego je problem, sto taj procesor u ovoj igri, ne bi trebalo da je zakucan na 100%. Mozda da probas koliki je cpu usage u Heaven 4.0, ne bi trebalo da bude iznad 10 - 15%....

Poslednja izmena:
Mozda nije u zatvorenim delivima ali kada se izadje u grad mozda je cpu zahtevnija

Druze ovako stoje stvari u havenu
Cpu usage nekada dodje preko 40%
Kada stavim ga nije na full screan onda padne inispod 20%
156c376d5c9fc9a30d645dd42d4978b3.jpg

efb740c73eb52e0ef02eb87182be6965.jpg

He he, dođem da pročitam utiske o igri a ono samo tehničke informacije. Meni radi 'vako, meni onako, meni nikako ...

Sve je ovo razumem, ali ovo je, meni barem najgora strana PCMR-a ;).

He he, dođem da pročitam utiske o igri a ono samo tehničke informacije. Meni radi 'vako, meni onako, meni nikako ...

Sve je ovo razumem, ali ovo je, meni barem najgora strana PCMR-a ;).

Sta da pisu o igri? vidis da nece prko 80fps? :d

Pa, dobro, tice se same igre i problema koji se desavaju sa prevelikim opterecenjem procesora. :trust:

Da, mozda je grad nesto zahtevniji za procesor. Recimo, GTA V je u gradu, cpu i memorijski zahtevan ( van grada manje ). Witcher 3 je u Novigradu, takodje cpu i memorijski najzahtevniji ( u prirodi je skoro 99% gpu bound ).

Hmmm, deluje nesto mnogo visok taj cpu load kod Heaven. Pogledaj ovu temu.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?384768-Nagli-padovi-FPS-i-gpu-usage-270x

Znaci, decko ima I5 4460 i 270X, u igrama je cpu usage konstantno oko 80 - 100%. Kada je testirao u Heavenu, cpu load je pao na oko 15 - 20% i klokovi su bili stabilni, gpu load je na 99%. To su neke 'normalne' cifre i ponasanje za cpu usage i gpu usage, za ovaj Heaven jer je 99% gpu bound.

Na prvu loptu, deluje da je cpu usage od oko 40%, za i5 6600k na 4.5Ghz i 980Ti, nesto prevelik. Mislim da bi trebalo da se krece na oko 15 - 20%.

Vidi, imam ideju. Da ne bi nagadjali sta i kako, posto imam 980Ti, uradicu test u Heaven 4.0, da vidim kako se ponasaju cpu load i gpu load kod mene.
Postavicu I7 4790K na oko 4.7ghz, ( iskljucicu HT, sa ovim klokom je slican kao i I5 6600K na 4.5ghz i memoriju na oko 2.000mhz ). Samo mi kazi, na kojim klokovima je radila 980Ti u testu. Tako bi bili identicni uslovi testiranja, pa da vidimo, kolike bi bile cifre kod mene u testu....:type:

Sad sam setio, kazi mi, jel si testirao Heaven na maximum graficke postavke ? Nesto mi mnogo 180fps, deluje kao da si smanjio postavke ?....:trust:

Poslednja izmena:
Sve na max sam stavio full hd ali nemam pojma na kojim klokovima sam radi graficka nisam kuci da bi video. Samo znam da sam overklokovao na Jedno za 100mhz a memori na 360 :)

Ram memorija mi radi na 2400mhz

Vrh Dno