Šta je novo?

Deus Ex: Human Revolution

Malo utisaka...

Igrao sam ~2 sata i mogu reci da itekako ima stari Deus Ex smek (po cenu da me popljujete :)). Dijalozi us odlicno reseni i nekako dinamicniji i zivlji, a cesto ste u situaciji da u nekoliko nivoa sagovornika ubedjujete u nesto slatkim ili grubim recima. Svaka deonica ima barem dve alternativne rute, od kojih su one "lagane" obicno skrivene ili teze uocljive. Za ovih sat-dva nisam stigao da unapredim ni jedan "augment", pa verujem da je igra prilcno dugacka. Glasovna gluma je skroz ok (da ne kazem odlicna). Adamov glas je meksa verzija Bejla u poslednjem Betmenu, a i sam lik je prilicno upecatljiv. Na zalost, AI nije sjajan, ali to kompenzije seljacki - preciznoscu, pa se cover u obracunima podrazumeva (ako se odlucite za takav pristup). Prica itekako ima potencijal, a tu si i neki "sajd kvestovi" koje je moguce pokupiti usput.

Momenat koji mi je bio jako interesantan je kada sam pored zida u zgradi bacio eksploziv na daljinsko detoniranje da bi video kako se koristi i (koji je usput rezervisan za Premium Edition :)) i aktvirao ga, a eksplozija je napravila rupu u zidu i prolaz ka drugoj prostoriji u kojoj su bili neki banditi koji su se uspanicili i poceli da me rostiljaju. :)

Grafika je daleko od vrhunske, ali zlatno-tamne nijanse, dizajn i neonska svetla nekako odvlace paznju sa losih tekstura i manjka poligona, pa kao celina igra ima svoj smek i izgleda sasvim ok.

Osim zatamnjene slike u DX11 modu, nisam primetio znacajne bagove, a igra radi u 80 do 150 frejmova u 1080p.

Ovde prestajem sa igranjem i cekam full. :)

Ja sam presao sve skoro u cugu. Nema nekih spojlera u "demou" da se pokvari sama prica, ili to ili ce glavna radnja super kratka. Prakticno sve je vec receno u trejlerima i previewima. Odradi se uvod, Detroit hub, jos jedna misija i kraj.
Sam osecaj u igri je super, i nisam mislio da ce me toliko drzati. Grafika je kao na slikama do sad, ali u pokretu dosta ostavlja dosta bolji utisak. Takodje art stil je cist, prostorije imaju dosta sitnih predmeta pa skrece paznju da dosta bolje deluje. Mislio sam da ce mi zutilo vise smetati, medjutim sama igra odlicno drzi pa se ni ne obraca paznja toliko na to. Jedino sto mi je donekle zasmetalo tu je npr. maltene isti dizajn stanova u koje ulazite. Bio sam u 5-6 i svi imaju isti raspored soba i namestaja. Verovatno je izgled likova i najslabiji, poneki izgledaju kao iz 2005.-e.

Mozda sam imao veca ocekivanja od stealth pristupa. Probao sam da igram da ne ubijem nikoga, ali jednostavno nije islo pa sam posle krenuo da rokam sve redom. Problem sa ventilacijom je da ne ide uvek onako kako biste zeleli, vec ponekad moraju da se prodju 2-3 cuvara da bi se stiglo do nje, ili je jednostavno pravljeno da do druge prostorije morate da se resite grupe vojnika bez obilaznih puteva. AI ponekad ume glupo da reaguje, silent snajerom moze da se sa udaljenosti od 20-ak metara izadje pravo ispred neprijatelja u cucnju i opali u glavu ni da ne reaguje (ovo zapravo redovno pali). Potrosio sam desetak poena za augmentaciju, uglavnom za prosirivanje inventara (mislim da je ovo pod obavezno) i otvaranje viseg nivoa hakovanja.

Ovo cega su se mnogi plasili je prelazak u trece lice. Na kraju ni to nije bio problem jer moze da se igra bez problema u prvom, cak mi je i smetalo jer mora da se drzi desni klik misa. Samo sam za uvod koristio trece lice, a posle sve u prvom.
Osim grafike sve ostalo deluje kao PC igra, i jos bolje ima old school osecaj dok se igra. Sam nacina kako Adam drzi ruku dok se krece ili dok skace za danasnje pojmove deluje zastarelo, ali vraca nostalgiju na vreme kako su se likovi kretali oko 2000-e. Pored toga HUD, kucanje lozinki, inventar, sve doprinosi tom osecaju.

Kome se svideo kec, mislim da ce mu se svideti i ovaj deo; nece sva ocekivanja biti ispunjena, ali u odnosu na ostale igara koje sada izlaze ovo ostavlja mnogo bolji utisak.

I jedna zamerka, a to je loading time. Cak i kada se ucitava ista prostorija kroz autosave kada se zagine, ume da potraje ucitavanje pa ume ide na zivce.

Poslednja izmena:
+1 za oba mini review-a. Skolski primer kako igra nije fail iako niko nije vikao po forumu kako je na pola downloada i jedva ceka kad ce da mu stigne...

Ja mislim da je stealth ok ali je bas tezak... tezi nego u kecu ali sigurno treba provaliti fore... na primer uznemiriti neprijatelja i tako ga odvuci od ostalih.. ja sam prvu misiju presao 95% stealth ali mi je pukao film pri kraju :)
Mada neverujem da cu vise igrati, sacekat cu final... sto se tice grafike moguce da ce jos raditi na njoj, pre svega na efekte a i DX11 treba srediti jer brightnes je bas pokvaren

Igra neverovatno podseca na keca tako da nema sanse da ne bude odlicna

Malo utisaka...

Igrao sam ~2 sata i mogu reci da itekako ima stari Deus Ex smek (po cenu da me popljujete :)). Dijalozi us odlicno reseni i nekako dinamicniji i zivlji, a cesto ste u situaciji da u nekoliko nivoa sagovornika ubedjujete u nesto slatkim ili grubim recima. Svaka deonica ima barem dve alternativne rute, od kojih su one "lagane" obicno skrivene ili teze uocljive. Za ovih sat-dva nisam stigao da unapredim ni jedan "augment", pa verujem da je igra prilcno dugacka. Glasovna gluma je skroz ok (da ne kazem odlicna). Adamov glas je meksa verzija Bejla u poslednjem Betmenu, a i sam lik je prilicno upecatljiv. Na zalost, AI nije sjajan, ali to kompenzije seljacki - preciznoscu, pa se cover u obracunima podrazumeva (ako se odlucite za takav pristup). Prica itekako ima potencijal, a tu si i neki "sajd kvestovi" koje je moguce pokupiti usput.

Momenat koji mi je bio jako interesantan je kada sam pored zida u zgradi bacio eksploziv na daljinsko detoniranje da bi video kako se koristi i (koji je usput rezervisan za Premium Edition :)) i aktvirao ga, a eksplozija je napravila rupu u zidu i prolaz ka drugoj prostoriji u kojoj su bili neki banditi koji su se uspanicili i poceli da me rostiljaju. :)

Grafika je daleko od vrhunske, ali zlatno-tamne nijanse, dizajn i neonska svetla nekako odvlace paznju sa losih tekstura i manjka poligona, pa kao celina igra ima svoj smek i izgleda sasvim ok.

Osim zatamnjene slike u DX11 modu, nisam primetio znacajne bagove, a igra radi u 80 do 150 frejmova u 1080p.

Ovde prestajem sa igranjem i cekam full. :)

^ dx11 problem se javlja kod nvidija usera, kod mene igra izgleda odlicno u dx11.

Pre će biti da je to Gaming Evolved, svetla slika na ATiju a (namerno) zatamljena na enVidiji :p

Dobra igra..Da li ce ovakva grafika biti i u originalu?

Dobra igra..Da li ce ovakva grafika biti i u originalu?

Ne, ovde ne radi skoro ni jedan shader... a mislim da ce se poraditi i na texturama u finalnoj igri... tako da mzoemo da ocekujemo 50% losije performanse mada nece biti zahtevna ...

Meni ide 40 FPS-a prosecno sa svim na high...Odmah sam primetio da je nesto cudno..:D

^Grafika ce da bude ista ovakva i u full verziji, eventualno malo porade na NPC-ievima. Nema oni sta vise da doradjuju sto se toga tice... Ovo je gotov proizvod, ostalo je samo da isprave bagove... jos malo da optimizuju i to je to. :)

Poslednja izmena:
^Grafika ce da bude ista ovakva i u full verziji, eventualno malo porade na NPC-ievima. Nema oni sta vise da doradjuju sto se toga tice... Ovo je gotov proizvod, ostalo je samo da isprave bagove... jos malo da optimizuju i to je to. :)

pogledaj neki screenshot koji je objavio izdavac... videces efekte kojih u igri prakticno nema... tako da je ovo daleko od final... takodje obrati paznju na cut scene to je i ralzog sto je igra samo 3Gb final ce biti 8GB+

pogledaj neki screenshot koji je objavio izdavac... videces efekte kojih u igri prakticno nema... tako da je ovo daleko od final... takodje obrati paznju na cut scene to je i ralzog sto je igra samo 3Gb final ce biti 8GB+
Ne vidim uopste koji su to shader efekti "izgaseni"?! Pokazi nam fino sliku iz ovog demoa i neku koju su autori ranije objavili, pa da uporedimo.

Inace, opste je poznato da se screenshot-ovi doradjuju...

Na sta treba da obratim paznju kako bih utvrdio zbog cega je demo verzija za novinare "samo" 3.98GB?!

Poslednja izmena:
...pa nista preterano zahtevno... kao mass effect 2.
A kako mislis da puste igru na konzolice ako je naprave uber zahtevnom?
Deus Ex 3
System Requirements*
Intel Processor - Core 2 Duo E4700 2.6GHz GD CPU
AMD Processor - Athlon 7750 Dual Core
Nvidia Graphics Card - GeForce 9800 GTX GD GFX
ATI Graphics Card - Radeon HD 4830 512MB
RAM (Memory) - 2 GB
Hard Disk Space - 8.5 GB
Direct X - 9

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
:O

Izašao Beta Preview Build!

Zar to nije ono o cemu se prica na poslednjih par strana?

Ah, nisam u toku xD pročitao sam poslednja 2-3 posta nešto o grafici a i samo što sam se probudio :D oprostite

Novija verzija, deo na 0:20 i 0:40-0:50 je vec ozbiljan goty materijal. :D

[youtube]zYpuzHyEY8Q[/youtube]

Poslednja izmena:
Kakve gluposti, ***!

Sa cime se oni zamaraju?

hahahaha a ono sa ozivljavanjem :d

Ovo žutilo... Ubija mi želju da uopšte startujem igru čim vidim ovakvu art "direkciju".

Poslednja izmena:
da, pa to smo vec ranije apsolvirali, mada se ta ''sjajnost'' zutila vec moze dosta ublaziti gasenjem post processinga, ali i dalje nije to to. Igra kao igra i dalje ima jak DeX smek, bar tih nekih po' sata sto sam odigrao. Iskreno se nadam nekom modu

Neće biti na nivou prvog dela ili ne daj bože ga prevazići, ne ako misle da profitiraju na igri.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno