Šta je novo?

Deus Ex: Human Revolution

...i meni malo lici na ME, ali samo na oko, kad sam iza zaklona. U svemu ostalom ME2 je interaktivni film za teletebise u odnosu na ovo, IMO.

*** ima onu konzolasku ispranu grafiku, isti gameplay osecaj brzine i kretanja, nisanjenja, skokova. Takodje interakcija s likovima, koncept tih gradova i lokacija, trazenje glavnih i sporednih zadataka, itd...sve podseca na ME2. Jedino sto se razlikuje je prica ( mada i tu ima slicnosti: buducnost, nano odela, itd ) i taj akcenat na sunjanju koga nema u ME2.

Poslednja izmena:
*** ima onu konzolasku ispranu grafiku, isti gameplay osecaj brzine i kretanja, nisanjenja, skokova. Takodje interakcija s likovima, koncept tih gradova i lokacija, trazenje glavnih i sporednih zadataka, itd...sve podseca na ME2. Jedino sto se razlikuje je prica ( mada i tu ima slicnosti: buducnost, nano odela, itd ) i taj akcenat na sunjanju koga nema u ME2.

Ako cemo tako onda sve SF igre lice na prvi Deus Ex :)

U ME2 se skoro nista ne menja nacinom igranja, odlukama ili redosledom pristupa nekom zadatku... protrcis kroz igricu kao kroz avanturicu... dok je ovo prava RP igra. Ovde moram da imam upis pre svakog bitnijeg kvesta, da slucajno svojim brzopletim i glupim resenjima ne propustim neko bitno grananje ili onu tzv. zlatnu liniju bogatu XP*om.

Razlika se moze primetiti i u najprostijem obijanju brava. Ovde mora da se prvo kalkulise praxama, tj. da li odma trositi na hakovanje ili odabrati neki drugi pristup, posle, ako sam to augmetovao, kod izbora nacina, da li da ih nuknem virusom ili stopiram crvom, cesto pod pritiskom nekog cuvara koji se svrcka tuda.... Dok je u ME2 to napravljeno tako da i istrenirana shimpaza moze to da odradi...

ajd necemo da preterujemo sad. ja doduse nisam jos zasao u ovaj deus ex da dajem konacnu ocenu, ali ovo mi je bio prvi utisak. Igra jeste odlicna, ali nema potrebe za tolikim uzdizanjem...pogotovo ne na racun ME.

Poslednja izmena:
Ja sam zasao u obe igre i IMHO, ME, a pogotovo ME2 je limunadica za ovo....

me2 nema veze sa ovom igrom... me2 nije ni rpg, akciona avantura pre ce biti

^ Slazem se, ME2 ima samo elemente rpg-a. Ali opet ovaj deus ex me nije bacio u ludilo sa kolicinom rpg elemenata.

A na kraju krajeva ovo je samo jos jedna konzolaska igra, tako da i ne moze biti pravi rpg.

Poslednja izmena:
Ali opet ovaj deus ex me nije bacio u ludilo sa kolicinom rpg elemenata. A na kraju krajeva ovo je samo jos jedna konzolaska igra.

...mozda je do tvog pristupa ;)
I meni se svidela Rambo solucija resavanja kvestova, tj upucaj sve sto mrda

... nekad i najobicniji cuvar moze da te uputi na novi zadatak, lokaciju, nove NPC*ove i njihove zadatke... kao u pravom RPG*u... Naravno mora da ostane ziv prvo :D.

To sam napisao jer poslednjih 10 strana samo citam o pistoljima i prigusivacima pa sam u jednom momentu pomislio da ne postoji rafalna puska u igri. A uostalom, kakve to veze ima kako ja prelazim igru!?

To sam napisao jer poslednjih 10 strana samo citam o pistoljima i prigusivacima pa sam u jednom momentu pomislio da ne postoji rafalna puska u igri. A uostalom, kakve to veze ima kako ja prelazim igru!?

Ima veze, jer zahvaljujuci nacinu prelaska igre ti stvaras utisak o njoj. Bas zbog rambolikog nacinja igranja povezujes DE sa ME2.

Hahahahahaha pa jel ti uopste igras igru ili samo citas o njoj ???
Onako kako je ti igras ona se pretvara u najobicniju pucacinu, sto je ok za nekog, ali posto je igra prvenstveno RPG, mislim da bi trebao da je predjes posle jos jednom u drugacijem stilu. Mozda ti se i dopadne npr. stealth nacin igranja ? Ko zna ;)

^ Slazem se, ME2 ima samo elemente rpg-a. Ali opet ovaj deus ex me nije bacio u ludilo sa kolicinom rpg elemenata.

A na kraju krajeva ovo je samo jos jedna konzolaska igra, tako da i ne moze biti pravi rpg.

poprilicno je dobra za konzolasku igru.... grafika je dobra, ima vise putanja za resavanje kvestova, doduse tek sam proveo u igru 5-6 sati, ne znam kako se dalje razvija prica... ima solidan vajb iz keca

hakovanje je sasvim dobro odradjeno... videh da ima snimak da mozes da igru zavrsis bez i jednog ubijenog za 12 sati, sto je opet omg posle 7 dana su provalili fazon sto ce reci da i nije bas teska ili duboka... ali opet ovo nije sand box, vec igra koja bi trebala da ima veci replay value

I da... uspeo sam da pobrisem pola games foldera i medju zrtvama je bio i ovaj naslov. Da li se savegame-ovi cuvaju u tom folderu ili imaju neki drugi na sistemskoj particiji? Ako je negativan odgovor, molim da ako neko ima save game do misije u Japanu gde uzmes prvi quest od hakera, bude dovoljno fin i posalje mi :)

ako koristis lek od ALI213 onda se nalazi u folderu c:\Users\username\Documents\ALI213\28050\Storage\ (win7)

Da li se desava nekome, da recimo na 45 frejmova kao da igra secne, imam 4830 graficku, ne znam da li je do igre ili grafike, i najnovije AMD drajvere. Znaci frejmovi su odlicni 42,45=60, sa Vsync on, ali eto priemtno secka i ako ima recmo 45 frejmova, i to onako na trenutak samo.

...secne i meni na pocetku nekog novog nivoa ili odma posle loada i to kad padne na 45fpsa... mada sad u Sangaju to nisam primetio...

Seckace i u Sangaju malo na nekim mestima i po ucitavanju. ***...ko kaze da je ovo konzolaska i ne-rpg igra verovatno nije nikada odigrao dobar rpg. Ova igra ostavlja u prasini i Witcher 2 i jadni DA2. Ima jako mnogo fora iz DE1 i bas je prisutan taj osecaj iz prvog dela tokom igranja. Takodje podseca i na Blooodlines u nekim elementima igre. Definitivno GOTY.

Postoji jedno resenje za to seckanje, ali pomalo bizarno. Naime, treba promeniti naziv fajla dxhr.exe u conviction_game.exe ... Tamo gde sam to pronasao to objasnjavaju tim da drajver tako ne detektuje aplikaciju kao deus ex i samim tim ne primenjuje odredjene "optimizacije" ili sta vec... Ja sam probao i zaista se primeti razlika... sad, zasto bas conviction_game.exe, nemam pojma, mozda moze bilo sta, ali sa tim radi...

^i ja sam to bio preimenovao, ali i dalje posle ocitavanja malo secne. Meni to stvarno ne smeta, jer klizi za vreme igre i akcije.

Meni se desi da zalaguje kada izlazim odnekle, ali jako kratko traje i nije bas problematicno.

Inace prodavci u detroitu su ponovo budni po povratku iz hengsha (na svu srecu koristim samo onesvescivanje). Solidno sam nabudzio oruzja, ali ih ne koristim. Koriscenje oruzja daje manji xp, a pogotovo lethal oruzja. Jedino ako bas moram sa daljine nekoga da zveknem onda tranqualizer (obavezno u glavu). Stungun je useless za protivnike. Dok se priblizim za stungun vec mogu da uradim takedown. Jedino ga koristim za elektroniku. Odlican je za iskljucivanje lasera. Pogodim donji laser i provucem se ispod. I robotice moze da iskljuci na kratko.
Voleo bih da sam malo drugacije rasporedio upgradeove za oruzja. Recimo, 10mm pistolj ne koristim skoro uopste, a nakrkao sam mu dmg. Bolje da sam ih stavio na combat rifle da imam cime bosove da rokam. Sa onim dodatkom za "krivljenje" putanje metaka je odlican za bezanje i pucanje. Ostale resavam ili takedown ili revolver sa eksplozivnim mecima.

Nevezano za ostatak posta, jedna od retkih zamerki na igru su glasovi ljudi. Ono sto me bas nervira je eho koji ne odgovara prostoru. U par navrata sam pricao sa ljudima na ulici i cuje se ogromna kolicina eha koja bas pritiska uvo. Jedna sitnica koju ne mogu da oprostim bas zbog toga sto je tako mala stvar. Obicna nepaznja. Jeftine emisije na rts-u se rade bolje.

...razlika je ogromna u dobijanju XP*a. Kolko sam primetio za rucno onesvescivanje se dobija 50 , a kad hakujem turent na enemy samo 10... Jednom mi je bilo sevnulo i nisam primetio sta je pisalo za XP kad sam kroz zid pesnicom odvalio lika...

Stungun je useless za protivnike
...meni dobro dodje jer balansiram sa energijom i trosenjem onih cokoladica... Veceras cu da nabudzim tu energiju na max. Pun sam praxi, ne znam na sta da trosim. Napunio sam samo invent, skok, hakovanje, probijanje zida, soc. i to je to.

Poslednja izmena:
Pun sam praxi, ne znam na sta da trosim.
To je moja najveca zamerka igri - malo temeljniji igrac ce pred kraj igre ili cak vec oko sredine imati skoro sve augmente aktivirane a vecina ce cak biti i odlicno razvijena sto nije bas najbolje resenje u smislu balansiranog kreiranja lika. Verujem da su dizajneri zamislili da se igra prelazi vise puta na razl nacine ali "manje temeljno"...

Poslednja izmena:
... mogli su na hard da smanje XP bar za duplo... bilo bi napetije jer bi bila veca potreba za XP*om...

Hvala, na odgovoru, dobro drago mi je da nisam jedino gde se deava to sto se desava. :) Inace igra stvarno podseca na prvi deo i pun je pogodak!

Igra ima samo 2 kraja ?

o razlicitim krajevima pricajte u spoilerima. Hvala.

XP i bonusi

Aside from completing objectives (primary objectives earn 1000, 1750, or 2500 XP; secondary earn 500 or 750 XP; side quest bonuses earn 100, 300, or 750 XP) and the two mission bonuses of Ghost (500 XP) for getting through an area without ever being spotted by an enemy NPC and Smooth Operator (250 XP) for getting through an area without setting off any alarms, XP awards are divided as follows:
Combat Bonuses
Man Down: neutralize an enemy (10 XP)
Merciful Soul: neutralize an enemy using non-lethal methods (20 XP)
Marksman: perform a headshot (10 XP)
Expedient: use a takedown (20 XP)
Two Against One: use a takedown to incapacitate two enemies (45 XP)
Hunk of Junk: disable a Medium Sentry (45 XP)
Hunk of Junk: disable a Box Guard (250 XP)
Hacking Bonuses
Script Kiddie: hack a Level 1 device (25 XP)
Grey Hat: hack a Level 2 device (50 XP)
Black Hat: hack a Level 3 device (75 XP)
L33t Sk1llz: hack a Level 4 device (100 XP)
Master Hacker: hack a Level 5 device (125 XP)
Exploration Bonuses

The following bonuses are all tied to entering secret areas, but the actual mechanics determining how one is awarded rather than another is still unclear to me.
Traveler: enter a secret area (100 XP)
Explorer: enter a secret area (200 XP)
Pathfinder: enter a secret area (300 XP)
Trailblazer: enter a secret area (400 XP)
Miscellaneous Bonuses
Silver Tongue: win a "social battle" (1000 XP)
Life Lesson: infuriate an NPC (100 XP)
Scholar: read a Hugh Darrow Ebook (200 XP)

Meni se desilo da turret pogodi lika u glavu pa sam dobio marksman, ali ne radim to vise nego samo iskljucujem.

Inace, mislim da nije previse xp-a u igri. Ja sam se sad vratio u detroit (ne znam koliko je to do kraja) i imam skoro sve sto mi je bitno, ali mi i dalje fali celih 17 da imam bas sve. A izgubio sam jako puno vremena da nadjem nacin da sve onesvestim, da sve hakujem, trazio sam razne puteve svaki put, citao sve e bookove (nisam citao, nego otvarao), nisam dozvoljavao da me vide zbog ghost bonusa... Stvarno sam se zestoko namucio da izvucem svaki xp koji sam mogao i opet mi fali dosta. Druga je prica sto su neki upgrade stvarno glupi. Recimo onaj koji prikazuje na kojoj razdaljini me cuju. Osim sto samo prikazuje mali krug koji sam mogao da pretpostavim bez trosenja praxisa, jos nije ni tacan. Cuju me sa vece razdaljine dok sam u drugoj sobi.

btw, jos malo xo se moze izvuci iz neaktiviranih robota. Hakujete terminal i aktivirate robota samo na sekund da se vrata otvore i onda ga opet iskljucite. Unistavanje je najbolje silent pistoljem ili ako ste sve ocistili onda moze i revolver (emp radije cuvam za vece stvari).
Takodje sam primetio da se neki bonusi za otkrivanje prostorija dobijaju samo ako skocite odnekle. Recimo ako nadjete stepenice mozete dobiti bonus ako odmah skocite skroz dole. Ili kod liftova.
Jos samo da provalim kako da iznerviram npc

Energija na max? Veci deo igre sam presao na onoj jednoj bateriji. Sa sve nevidljivoscu. Jedino sto mi ponekad zatreba da pridjem dvojici likova dok sam nevidljiv. I jednom su mi trebale 3 baterije da hakujem terminal dok sam nevidljiv.

Poslednja izmena:
Energija na max? Veci deo igre sam presao na onoj jednoj bateriji. Sa sve nevidljivoscu.
...videcu jos da li cu ici na max. Treba mi za vise neprijatelja, a da ne vadim stun ili trosim cokoladice, ili cekam da se napuni. Preksinoc sam resavao hotel sa kapsulama za spavanje u Sangaju, i propalo mi je dosta XP*a jer sam svakog drugog-treceg morao stun ganom... Probacu da ne budzim onu nevidljivost, jer kontam da se tako bude stvarno OP...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno