Šta je novo?

Desktop Mod (2010)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислио сам да се иконице центрирају, како се додају, а не да се само у десно појављују од задате локације...

Pa tako kako sam i napisao. Napravi neki folder bilo gde i u njega ubaci ikonice ili shortcut-ove. Onda ides na new toolbar i centriras ga na sredini, kada ides desni klik na taj toolbar sto si napravio dobices ovo sto sam stavio u attach - kod view stavi na large, iskljuci text, title ...
Nakon toga lock-ujes taskbar i ikonice ce biti same centrirane na sredini i izgledace kao kod Illidan-a.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    5.5 KB · Pregleda: 128
Ali ako doda par ikonica, morace da pomeri bar ulevo, a (koliko razumeh) on hoce da bar sam stoji stalno centriran...
I cenim da to ne moz' (ovako)...

desk.JPG

Evo ga XP, nafilovan kod mene po prvi put :)
Btw, desktop je moja vezba u 3ds Maxu...

Ali ako doda par ikonica, morace da pomeri bar ulevo, a (koliko razumeh) on hoce da bar sam stoji stalno centriran...

Kako sam napisao tako se to namesta, znaci nema sta da ne moze. Ako hoces npr. 8 ikonica toliko ih i ubacis u folder, zatim namestis ono sto sam napisao u prethodnom postu i nacentriras to lepo na sredinu, lock-ujes taskbar i gotov posao.

Od jednog potrebnog posta napraviste 5-6 ..

Tako je, ne može to da se odradi automatski. Svako dodavanje ikonice zahteva pomeranje dodatnog bara, da bi sve ostalo centrirano.

На аутоматику сам мислио, знао сам да ручно могу да наместим. Хвала у сваком случају.

automatski za sada ne moze. ako neko bude izbacio program stavicu ovde :)
evo sada mozete automatski da menjate start orb, pre je moralo rucno :)

Feb 2010.

Prilozi

• wall2010.jpg
    wall2010.jpg
    244.5 KB · Pregleda: 180
aaaaaa lepih 21C :)

Ne znam zasto, ali ne mogu promenuti ikonice za word i excel.

Poslednja izmena:
koji shortcut si pinovao?

koji shortcut si pinovao?

Ako mislis na excel i word precice sa desktopa sam pinovao, njih posle iskopirao u drugi direktorijum gde sam bezuspesno pokusao da im promenim ikonicu. Pokusacu da napravim poseban shortcut za excel i word, ne direktno vec preko neke vec postojece ikonice samo da promenim target i ostala podesavanja.

Evo ja sam uradio na sledeći način. Idi u Program Files > Microsoft Office pa odatle odradi prečice sa desni klik na npr. Word ikonicu > Send to > Desktop (create shortcut). Desni klik na dobijenu shortcut ikonicu sa desktopa > Properties > Change Icon > izaberi željenu ikonicu > OK > Apply > OK i to onda pinuj ili jednostavno prevuci mišom na taskbar. Meni je ovo uspelo :d.

:wave:

Poslednja izmena:

Prilozi

• Bulb_by_Vlademareous.jpg
    Bulb_by_Vlademareous.jpg
    196.4 KB · Pregleda: 121
:)

Prilozi

• 9-2-2010 2.jpg
    9-2-2010 2.jpg
    316.6 KB · Pregleda: 138
Aman ..konacno sam reinstalirao Windows i nadao se da cu resiti problem sa temama kad ono isti problem ..

Taskbar jednostavno nece da se promeni ..koristim "UxStyle_Core_Jul13_x64". Zar je moguce da sam ja jedini sa ovim problemom ? Sta vi ostali koristite tj. koje fajlove za Windows 7 64bit ?

Prilozi

• Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    426.9 KB · Pregleda: 84
  • Untitled3.jpg
    Untitled3.jpg
    150 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Probao sam i sa njime ranije, i evo opet sam. Potpuno ista stvar, taskbar se ne menja uopste. Pa sta je problem majku mu, verzija nije sugava sigurno, 7600 RTM ..

a kako mislis da se ne menja, ja koliko vidim promenjen je

pa naravno da je isti to se ne menja sa temom, vec stavis modifikovani explorer.exe ili ako imas .bmp slike start orba onda zamenis sa reshacker ili sa programcetom koje sam stavio pre dve stranice http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2084726&postcount=87

:wall: pa to tako ranije nije bilo, nisam ni obratio paznju da imam jos jedan RAR u kome su explorer.exe i ExplorerFrame.dll. Zamenio sam ih (jedva..) i sada ni nema uopste start button-a :d aj makar vazno da se vise ne vrtim u krug, samo jos da vidim sto sad nema button-a uopste ..

@muki85, ta dva gadget-a su sidebar, nisam ih ni menjao vec su takvi po default-u.

:wall: pa to tako ranije nije bilo, nisam ni obratio paznju da imam jos jedan RAR u kome su explorer.exe i ExplorerFrame.dll. Zamenio sam ih (jedva..) i sada ni nema uopste start button-a :d aj makar vazno da se vise ne vrtim u krug, samo jos da vidim sto sad nema button-a uopste ..

Zar nisi odradio backup originalnog explorer-a :zgran:, posle toga odradi ownership istog instaliraj novi i nebi trebalo da ima problema. Uxtheme patcher sigurno radi na x64 bit Win 7, bar kod mene.

@ilidan
To programče kod mene neće da šljaka, samo izbaci grešku kao na slici.

edit: Izvinjavam se, sad vidim da ima nova verzija i ona radi bez problema.

Prilozi

• 2.PNG
    2.PNG
    12.9 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
to je nude od krissirka? procitaj u comments sta pise u vezi start orba :)

sleep, nemam pojma da li radi ili ne, napisi autoru komentar mozda on zna u cemu je problem

Jao da mi nisi rekao ubio bi se pokusavajuci :d

Hocu start button onakav kakav je prvobitno bio, pogledacu da iskopam onda neki drugi ili baj ovaj ukoliko ga ima. *edit* ustvari gledao sam sa tvoj SS-a, button-a zapravo oduvek nije ni bilo ?

Hvala :wave:

@sleep, ma imam backup. Nema problema uopste a sada mi je i resena misterija gde je start button ..

Poslednja izmena:
@muki85, ta dva gadget-a su sidebar, nisam ih ni menjao vec su takvi po default-u.

Ali čekaj, zar na sedmici i visti po default-u nisu narandžaste obe kombinacije? Koji operativni sistem imaš?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno