Šta je novo?

Desktop Mod (2010)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
tu je, samo se ne vidi ;)

probaj visual style

Haha /\ :D

Kada sam video screen pogledao sam na brzinu na Google kako da se iskljuci no nisam nasao nista korisno. Na brzinu sam doduse pogledao i samo 4-5 sa prve strane. Mozda i moze da se iskljuci preko registra ...pogledacu kasnije.

Probao bi visual style ali jos od kada sam inst. W7 (jos kada se pojavio 7600 RTM) imam problem da se taskbar ne promeni uopste sa klasicnog Aero izgleda ...mrzi me jos uvek da reinst. sistem zbog toga.

malo sam redizajnirao desk :p.... namucio sam se dok sam namestio ovo sto sam hteo, malo je dosadno editovanje CFG fajlova ali evo rezultat se vidi

Ljudi instalirao sam Windows blind i sad ne mogu da ubacim gedzete. Kliknem desnim klikom na desktop i kad pritisnem add gadgets nista se ne desava. Takodje sam instalirao xwinows docks ali on mi se pokrenuo u dnu ekrana iza trake u dnu i nikako ne mogu da ga pomerim mada sad kad sam ukljucio komp njega nigde nema i ne znam kako da ga pokrenem.

Xwindows dock ne može da se pomera, a koji će ti moj windows blinds, odma deinstaliraj to i koristi normalne visual style-ove.

do sada najlepsi visual style za 7 :)

koja verzija Avedeska? ja koliko vidim ljudima radi, ja jos nisam probao

Poslednja izmena:
I niko nece da mi kaze sta je bolje od windows blinds za ove stvari?Hajde ljudi budite solidarni...

koristi obicne visual styles (.msstyle) samo moras da imas patched uxtheme.dll u system32

A moze li malo objasnjene kako se to kopristi?Gde se skida kako pa patchujem taj uxtheme? Koristim W7. Mnogo dobro izgleda to sto vi radite ocu i ja malo!

Potrebno je da skines modovane fajlove (uxtheme.dll, themeui.dll, themeservice.dll) i njih zamenis umesto orig. fajlova u System32 folderu. Skines fajlove za tvoj build naravno ..(pretpostavljam RTM tj. build 7600 da imas ?) i 32bit ili 64bit.

Sada je sa W7 to vec uprosteno pa i postoji "tool" koji skines pa on to sam uradi tako da ne moras ti manuelno.
Cini mi se da ovo radi posao za obe verzije (64/32bit):

http://uxstyle.com/

Teme skidas uglavnom sa deviantart.com u Customization > Windows&Themes > Windows 7 Utilities sekciji i njih ubacujes u Windows\Resources\Themes folder.

Poslednja izmena:
Hvala druze to je ono sto mi je trebalo! Sad ima da se zamlacujem celu noc :D
Jos samo koj mi je program najbolji za Dock?

rocketdock, stardock objectdock, xwindow

mada u w7 ti je taskbar otprilike kao dock

A kako da zamenim sliku ikonice kada skinem neku u PNG formatu?Windows dozvoljava samo ico ekstenziju? I skinuo sma jednu temu crne boje i kada sam je instalirao nervira me jedino sto mi i ove boxove gde se pise kao sto je ovaj na forumu i kao sto su na fb farba u crno jel mogu to da vratim na standardno belo?

Ikonice moraš da pretvoriš iz png u ico ako hoćeš baš te da koristiš.

Pa ukucaj u google, ja koristim aicon sushi.

Snasao sam se u medjuvremenu ali hvala u svakom slucaju!

A kako se koristi ovaj Rain meter?Instalirao i pojma nemam de teram?Znam da sam dosadan ali drugacije ne mogu da naucim.

Poslednja izmena:
I jeste taskbar, unlock-uj taskbar i napravi novi toolbar - folder gde ces staviti shortcut-ove. Dok ti je taskbar unlock-ovan mozes da namestis poziciju.

Мислио сам да се иконице центрирају, како се додају, а не да се само у десно појављују од задате локације...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno