Šta je novo?

Dell U2713HM, 1440p

Iscitah dosta rivjuova po netu i ljudi uglavnom hvale monitor ali i zale se manje vise svi na istu stvar, glow u donjem levom uglu, i malo manji glow u donjem desnom...kao i "crosshatching", e sad koliko sam skapirao valjaju samo REV A00, od jul pa do oktobra?
Moje pitanje je da li je ok ovaj monitor za neku malo profesionalniju upotrebu(PS, ILLY)...nista igrice, po neki film.
Znam da je po nekim stvarima gori od U2711 a po nekim bolji....a o U2713H ne smem ni da razmisljam, van mog domasaja je, ovaj mu dodje neka zlatna sredina samo ako se ubode dobar primerak?

Koji je najjeftiniji 1440px monitor? Zna neko?

Probijanje bele je najveći problem kod rev A01. Sad su izbacili, još noviju reviziju, oznake HMt i vidim da kukaju na odziv i sl. Sve u svemu, samo rev A00 valja.

a kako ja da znam koja je rev verzija kada kupujem monitor? da li to pitam u radnji ili pise negde na poledjnini monitora/kutiji itd.?

Ima na kutiji oznaka revizije. Samo A00.

uzeo sam jul a00 , za sada je sve pod konac, prezadovoljan sam sa njim... imam na stolu samsung t260 , neki samsung 27" i viewsonic 27", ovaj dell ima ubedljivo najbolju sliku. dobro to je i razumljivo s'obzirom da je ips, da je noviji model od gore nabrojanih i da je skuplji ( do duse t260 kad sam kupio bio isto oko 450-500e) . mozda samo mnogo sija bela boja kad se otvori word ili tako nesto... uglavnom zavrsava mi sve i prezadovoljan sam za sad. videcemo dalje.. :)

Da li je iko primetio kako su nasi prodavci zaracunali novi porez?
U Emiju je U2713hm bio 45.000. Sada je 54.000. Dakle preko stare cene samo opalili jos 20%. :lupko:

Ne sećam se da je bio 45k u Emmi-ju ikad.

Da su hteli da podizu marze, uradili bi to valjda pred Novu godinu kada je bila najveca potraznja. Sada bi to bilo pucanje u sopstvene noge jer nisu kompjuteri ni benzin ni lekovi. A i šverc fino radi.

Inace, najnize sto sam ja video da ovaj monitor kosta bilo je oko 48.000.

Poslednja izmena:
Ne sećam se da je bio 45k u Emmi-ju ikad.
Bio je 45k 100%. Ja sam ga nesto merkao ali sam na kraju odustao kad sam poceo da citam o revizijama i komplikacijama.
@Rio
Cini mi se da i jesu dizali marze na razne stvari. Valjda da bih nas lagano navikli na vise cene.
Mislim da cu da okusam srecu sa nekim korejskim monitorom.

Mene je izašao 50500 pre dva meseca u Ewe-u po veleprodajnoj ceni.

Mene 47500, po veleprodajnoj, lud zbunjenog.

I sad ga nema nigde... pozvah 5-6 firmi koje se reklamiraju da ga imaju...

A ko bi normalan promenio kutiju u prodavnici kad mora imati isti serijski broj kao i na monitoru?! :d
Jedino biti slep pa uzeti otvaranu kutiju, ili ako je varijanta ispod ruke ili polovnjak... :smash:

ili ako je monitor neko vratio pa prodavci ponovo stavili u prodaju.....ili ako je monitor danima/nedeljama/mesecima stojao u izlogu ili na polici,pa prodavci resili da ga prodaju....(sa objasnjenjem "evo juce smo ga tu stavili i ukljucili")....

doduse ovaj monitor o kojem pricamo je dosta skup,pa verujem da ga je malo ljudi uopste kupovalo....ali eto,i iz ove teme vidimo da ga je jedan covek vratio u prodavnicu jer mu se nije dopao...i sta mislite,gde je sada taj primerak?..............vracen u juznu koreju na popravku?...:)

a za sve to vreme,zanimljivo je sta se desava sa svim kutijama tih vec otvorenih monitora...:)

Poslednja izmena:
ja svakako necu kupiti "nov" monitor koji je imao otvorenu kutiju(tj monitor koje je koriscen),hocu ja prvi da je otvaram...ali verujte,svasta se desava u nasoj budjavoj Srbiji i sa prodavcima hardwera (i svega ostalog) pa samo kazem da ljudi obrate paznju da je kutija od bas tog monitora i po moguctvu neotvarana...

nego,onome ko ima monitor iz naslova,bio bih zahvalan ako moze da napise da li pise koja je revizija i datum na samom monitoru ili ne?

ja svakako necu kupiti "nov" monitor koji je imao otvorenu kutiju(tj monitor koje je koriscen),hocu ja prvi da je otvaram...ali verujte,svasta se desava u nasoj budjavoj Srbiji i sa prodavcima hardwera (i svega ostalog) pa samo kazem da ljudi obrate paznju da je kutija od bas tog monitora i po moguctvu neotvarana...

nego,onome ko ima monitor iz naslova,bio bih zahvalan ako moze da napise da li pise koja je revizija i datum na samom monitoru ili ne?

I ja sam pobornih da prvi otpakujem ono sto kupim iz vise razloga da ne polemisem ovde...

Sto se tice revizije i svega ostalog procitaj prethodnih 8 strana pa ce ti biti jasnije...

Da ti skratim muku, piše pozadi na monitoru. Moj je recimo REV A00, a datum proizvodnje je September 2012.

potrebana mi je pomoc kupio sam novi komp graficka gt 640 imam dva monitora dell 23inca i dell 27inca HM2713hm revizija A01 povezo sam ih preko DVI kablova rade na ezoluciji 1920 x 1080 bez problema
ali kada prebacim na 2560 x 1440 dolazi do neke plavo sivog suma na monitoru sad je moje pitanje dal ovo znaci da sam monitor ima gresku ili mi je potrebna jaca graficka ili neko dodatno manestanje?
kupio sam ga u emmiu ako je do greske na monitoru jel da trazim da mi zamene za monitor revizija A00? hvala unapred

1011053_546002028830379_626181926_n.jpg

Po specifikacijama te karte, ona moze da gura 2560x1440, ali je potrebno da koristis dual DVI i da taj monitor koji gura tu rezoluciju bude povezan na kartici gde ti je obelezen DVI-D izlaz, ovaj drugi povezujes na izlaz koji podrzava manju rezoluciju, proveri ispravnost kabla itd...

Dali je neko probao da kroz DP kabl protera punu rezoluciju ovog ekrana?

DP jedini i može da gura osim Thunderbolt-a 4K rezoluciju, a 10-bit paletu ni DVI ne može na 2560x1440..

Max za dual DVI je 8-bit sa 2560x1440. A DisplayPort 1.3 će moći i 8K sa 7680×4320 ili 8192×4320, dva x 4K, ili 4K 3D.

Vrh Dno