Šta je novo?

Dell U2713HM, 1440p

Samo se mora priznati da na ovom 29'' igre izgledaju preterano...

Interesuje me brzina odziva koja je 8ms, da li se oseti neki lag i ima li uopste razlike u odnosu na ove sa 2ms?

Hvala

Kako misliš preterano? Taj 29-inčni monitor je prošireni 23.5-inčni model, tako da ćeš u igrama dobiti samo širu sliku :)

Subjektivno je. Ako si profi gejmer i igraš mnogo FPS-ova osetićeš svakako. Jel si čitao test? :) http://multimedia.benchmark.rs/monitori/test_dell_ultrasharp_u2913wm/strana_4/ . Ili se ovaj drugi deo odnosio na U2713HM? U bilo kom slučaju, oba su 8ms tako da je situacija slična.

Poslednja izmena:
Pa mislim preterano u smislu mnogo dobro, jer je svakako mnogo bolja varijanta od spajanja dva i vise monitora...

A za odziv znam da i jedan i drugi imaju 8ms pa sam zato pitao nevezano za ovaj od 27'' ili 29'';)

Tek sad vidim da je bio test na Benchmark-u:wall:

Poslednja izmena:
I ja uzeh juce ovaj model. Zasad pozitivni utisci i nema onih mogucih nevolja (tj nisam ih jos primetio), kuc kuc :)

Ima nesto probijanja svetla doduse.

E da, umalo da zaboravim- problemcici sa konekcijom. Preko Display Port kabla (kupljen zasebno) nije prepoznavao signal. Preko HDMI-ja, radi - ali ne kao primarni pri boot-u, graficka salje na DVI drugom monitoru, i u win-u nece u native rez - ide samo do 1080p. Sa dual link DVI sve radi kako treba. Kako je islo kod vas?

Poslednja izmena:
Ja koristim Dual DVI.
HDMI po specifikaciji ne moze da istera 4K pri 60Hz pa ti je zato radio sa nizom rezolucijom.

Pa jesam :) Al monitor ga ne konta, mozda je do kabla...
@LazaNS: nisam to znao, thx

Drugar imao nekih problema sa DP na nvidia kartama, cak DP tamo nije ni primarni izlaz. Kod AMD je bolje resenje. Koje duzine je kabl? Mozes li probati monitor sa DP kablom kod nekog ko ima AMD kartu?

Kratak DP kabl, 1-koma-nesto m. Na poslu koristim Dell (2413 i nV preko DP bez problema). Nemam nijedan radeon u blizini pa da proverim sta je posredi:p ... Nije ni bitno uostalom, DVI vrsi posao i iako sam bio skeptican prema ovom monitoru u pocetku, sto vreme odmice sve vise sam odusevljen:)

Nedavno sam dosao u posed ovog monitora i veoma sam zadovoljan. Sto se mene tice, ima jednu veliku manu - ne moze da radi normalno u punoj rezoluciji ako je prikljucen preko HDMI kabla.

Napisah vec, nije to mana monitora vec hdmi standarda. Cak zapravo moze da radi u full rezoluciji i tako ali moras osvezenje ekrana staviti na 24hz, sto opet sumnjam da zelis.

HDMI 1.4 standard dopusta vece rezolucije od 2560 x 1440 na 60Hz (barem bi trebalo).

Naterao sam ga da radi u full rezoluciji na 35Hz, ali je slika neostra.

Jedno pitanje u vezi monitora, koja vam je oznaka pozadi?
Meni pise U2713HMt, sta mu znaci to malo t?

Bilo je dosta prituzbi na ovaj monitor, izgleda da je doslo i do zamene panela u poslednjim serijama ali to jos nije oficijalno.

Uopste uzevsi izbor monitora je ocajan u ovom trenunutku, nesamo u Srbiji nego i generalno u svetu.

Poslednja izmena:
Doslo je do promene panela, opet je LG u pitanju ali novi panel pokazuje znacajan napredak u odnosu na stari.

Doslo je do promene panela, opet je LG u pitanju ali novi panel pokazuje znacajan napredak u odnosu na stari.

Jel' imas link ka user review-u tog novog panela? Malo sam pretrazivao ali nisam nasao da je jos iko dobio taj novi panel.

Inace, novi panel je LG.Display LM270WQ1-SLC1 (prethodni je SLB2).

Poslednja izmena:
i kako će se znati da li je monitor koji neko kupuje iz te novije serije ?

ljudi da li je normalno ovo? Sa leve strane je Dell U2713HM (danas stigao, oko 450e), a sa desne strane je obican stari TN Samsung P2770 (monitori slicne klase danas kostaju oko 200e)

brightness na slikama je 0, 50 i 100% na oba isto uvek, naravno.

inace, kamera malo preteruje (Xperia sola mob, nemam bolju), zato nisam ni hteo da slikam pojedinacno dell i da pitam, jer ne sija bas toliko u prirodi.

00.jpg50.jpg100.jpg

Mislim da to ne bi trebalo da je tako, sudeci po specifikacijama dell bi trebao da sije samsunga. Mozda si dobio falican komad.

Pa i sije ga, ali na fotkama se vidi ips glow na Dellu.

@Rio
da li ti je monitor sa panelom iz nove serije, o čemu je pisano par poruka pre tvoje poruke ?

A01 sam procitao da pise na nalepnici pre nego sto sam spojio na komp, znaci nije.

Monitor je po ostalim stvarima koje su mi bitne bolji od samsunga. Ima drasticno bolje uglove gledanja, ostriji prikaz i naravno vecu radnu povrsinu. Boje kapiram da su prirodnije, mada ja tu nisam preterano ni zahtevan, i bio sam relativno zadovoljan time i na samsungu (mada se na samsungu primecuje blaga promena nijansi na svim bojama u uglovima kao i od dna ka vrhu monitora zbog losih uglova, cak i kada se sedi direktno ispred). Ali kazem, ne bavim se ni grafikom ni fotografijom cak ni amaterski i nije to glavni motiv moje kupovine. Mnogo lakse bih podneo neprecizne boje nego ovo. Odziv i lag nisam ni testirao, i takodje mi nisu preterano bitni.

Ja u principu nisam toliko ni zahtevan, ali ovo mi je malo tesko da mu oprostim, iskreno. Znaci nisam ja to morao da zagledam uopste, cim sam ukljucio komp video sam.

u emmiju sam uzeo, tj narucio online.

garancija ewe.

A mogu da vratim ako me zato pitas, drugacije ga ne bih ni kupio. Prvo sam ih pitao da li moze da se vrati ako ima neki problem ove vrste, i rekli su mi da moze ako nisam zadovoljan radom monitora, tek posle toga sam ga narucio. A obzirom da sam ga otpakovao kao hirurg ne bi smelo da bude problema oko toga.

Sutra cu da odlucim sta cu s njim. Ne bi smeo da ima ovako izrazenu manu za 51.5k cini mi se. Nije bas sitna stvar, iritirajuce je.

Da stvarno, neki manji bleed bi se dao očekivati, ali ne baš da izbija oči, ne za te pare :)

@Rio sta je ispalo sa monitorom? vratio, zamenio? ako je zamena za drugi , kakav je on ispao?...

@Rio sta je ispalo sa monitorom? vratio, zamenio? ako je zamena za drugi , kakav je on ispao?...

I mene ovo interesuje pošto planiram da pazarim ovaj monitor. Doduše ja monitor uvek raspakujem i upalim da proverim kad kupujem na licu mesta da se ne bi cimao posle da vraćam.

Vrh Dno