Šta je novo?

Dell U2412M IPS/LED

Jel moze neko da izmeri minimalnu visinu monitora. Kad je "vrat" spusten skroz.
Poredim sa mojim sadasnjim monitorom i buni me to sto je 10cm visi sudeci po dellovom sajtu.

398mm. Od donje ivice ekrana do podloge ima svega 35mm kad je maksimalno spušten.

Poslednja izmena:
Hvala puno. To je vec druga prica, nalazim na sajtovima dimenzije od pola metra pa me zbunilo.

Pa da, ta dimenzija i stoji na sajtu.

Kupih danas monitor pa me interesuje sta dobijam ako instaliram drajvere?

Ako ti je povezan monitor sa grafickom preko DVI, onda ne dobijas nista, sem sto ti u device manageru umesto 'generic plug&play monitor' pise 'Dell U2412M'.

Na DVI je povezan. Uzgred mogli su da stave kabli od 3m a ne ovaj od 1.8m...

A sto se tice drivera "If it ain't broke, don't fix it"

kao i osnovni kolorni profil, informaciju programima koji tip monitora imaš i kako je povezan.
Nije baš totalno nebitno...

Uzeh pre neki dan ovaj monitor :) Sve mi je extra osim onog cuvenog Ips glow...
Bas mi je izrazeno najvise u donjem desnom uglu... Okacio sam slike na 50 i 100% brightness.
Mora li to tako ili je meni zapao falican primerak (preko neta sam kupio nov).
Ima li tu osnova za reklamaciju?
Pozz
PIC_1408.jpg PIC_1407.jpg

Ovo je sasvim OK, mozes da reklamiras u roku od 15 dana, ali bolje od ovoga neces dobiti. Svakako neces drzati na 100% osvetljenja i svakako neces gledati u crnu pozadinu da bi ovo ikad primetio u normalnim uslovima koriscenja.

Dobro je to kao što reče i Jericho.

No jedna opaska; to o čemu ti govoriš nije IPS glow, već Backlight bleeding.
To su dve totalno različite stvari!! ;)

Drzim ga na 40% maksimum, nekad i manje.
Primetio sam ga odmah cim se dizao win :)
Vidim ga u nekim filmovima gde imam crne trake trake gore i dole...
E, da nije te donje desne ivice ne bih ni primetio nista.... :(
Btw postolje je savrseno, vredi svaku paru. Pomeranje na sve strane - extraaaaaa :)

Tako je to sa LCD. Evo ja sam menjao tri primerka moga zbog drugih razloga i svaki je imao drugačiji Backlight bleeding.
Možeš da menjaš, ali može da ti zapadne i gori, i sa drugim problemima! Vidi sam...

Kad sam prvi put pogledao kakva je slika (u radnji), jako sam se razočarao, ali sam posle dobio na probu 10-tak dana i zaključio da je ipak ok. Glow ili štagod već gotovo se neutrališe smanjenjem svetline (preko dana 5-10/75 b/c, u mraku/polumraku 0/75) nekome to možda nije dovoljno, meni je taman i naravno mesto sedenja centrirano prema monitoru.

Kad sam prvi put pogledao kakva je slika (u radnji), jako sam se razočarao, ali sam posle dobio na probu 10-tak dana i zaključio da je ipak ok. Glow ili štagod već gotovo se neutrališe smanjenjem svetline (preko dana 5-10/75 b/c, u mraku/polumraku 0/75) nekome to možda nije dovoljno, meni je taman i naravno mesto sedenja centrirano prema monitoru.

kako si uspio dobiti na probu,ne 10 dana već uopšte,gde je to moguće?

Maxo, zahebavas, hehe.
Pa sredio sam na kredit, sve papire uradio (znači kao da sam platio) i zamolio da sačekaju sa računom dok ne vidim da li je sve u redu sa ovim monitorom (kad smo probali u radnji i prodavac je primetio taj famozni glow), a i trebalo je da stigne i P2412H u radnju, pa sam rekao ako može da se odlučim između ta dva kad stigne, rekao je da može. No nakon 10 dana čekanja i korištenja ovog u međuvremenu, drugi nije još stigao, a meni ovaj prvi prirastao za srce, rekao sam da mi urade račun i kraj...

Poslednja izmena:
Ne zezam te ozbiljno sam pitao,pošto sam bio u sličnoj situaciji prošle god. sa memorijom nekom,i nisam uspeo da tako kažem prv probam dali odgovara,tako da sam uzeo na zatvoreno oko,i na kraju ipak nije odgovarala,al onda već kasno,prodao je i izgubio na njemu skoro 1000 rsd........al ima se može se:D

Dosao sam u priliku da prodam stari Samsung 2493 hm, sa kojim sam bio zadovoljan zadnjih 4-5 godina. TN panel sa 5ms. Koristim racunar za dosta igranja, rpg fazon uglavnom ali i poneki shooter, i nikad nisam primetio na ovih 5ms neki ghosting. Pored toga, gledam i dosta mracnih filmova na njemu i isto vazi za ghosting, ali su me zato ubijali uglovi gledanja i slab prikaz crnog...
Dakle, sa ovakvim koriscenjem, da li bi mi odgovarao ovaj model? Ili ima nesto aktuelnije u ovoj klasi i velicini? Bas bih presao na IPS zbog uglova i prosto volim, valjda navika, 24" iako znam da bi za filmove bilo prirodnije 16:9. Ali sta cu, kad sednem za 23"-to nije to :)

Sto se uglova gledanja tice,perfektni su, a sto se crne boje tice ,ja ne gledam filmove na njemu ali ne primecujem nista sto mi smeta u vezi crne, nije neka duboka crna kao kod plazme ali je skroz ok i ovaj monitore de i dalje best buy za taj novac iako je izlazilo dosta ips-ova ovaj je proveren LG panel sa Dell-ovim softverskim override-om koji eliminise ghosting skoro u potpunosti za razliku od konkurencije .... Sve preporuke za ultrasharp.....pozz

Hvala, znaci mi kako si opisao. A i gomile strana ove teme, od kojih malo zaboli glava :) Mislim, imam ja ovaj monitor vec oko godinu dana u vidu, a znam da su se pojavljivali jos neki budzetski ips monitori, pa samo da budem siguran da je ovaj i dalje best buy. Uzecu ga definitivno narednih nedelja.

Evo, uclanio sam se u klub! Prvi utisci su vrlo pozitivni. Strah od lose izrade su skroz iscezli i vrlo sam zadovoljan i postoljem i uopste utiskom o kvalitetu. Pohvalio bih i preporucio Winwin, jer su bili vrlo predusretljivi, cak su i sami predlozili da ponesem kolekciju filmova za testiranje :)
Ni fabricka podesavanja nisu losa, sem brightnessa koji sam odmah prepolovio. Igrao sam 2 sata novi Crysis i nisam primetio ama bas nikakav ghousting, a ni mracni detalji nisu losi. Pustao sam i par full hd filmova i odusevljen sam coloritom. Sad trenutno sam sve to probao na standard modu, a u narednom periodu cu probati i movie i games. Ne verujem da cu ikad raditi kalibraciju jer prosto nemam potrebu za vernim stampanjem ili sta vec. "Softversko" kalibrisanje je pokazalo, po mojoj proceni na osnovu tih slika na specijalizovanim sajtovima, sa prepolovljenim brightnessom, odlicne rezultate. Eto toliko za sad.

Stisnuo zube i odradio AG removal sinoć.

Definitivno lakše za čitanje. Primećujem boljitak u čistoći bele boje, samo mi crna izgleda gore nego pre, kao da je bleeding još očigledniji.

Kada sam pre ne znam koliko godina uzeo prvi xbox360-falcon, ljudi su me ubeđivali treba da se odradi x-clamp fix. Imao sam ga 9 meseci, odradio fix, posle mesec dana počeo da RRODuje i zdravo..., tako da se za ubuduće držim one:
"If it ain't broke, don't fix it!" Ja sam monitor prihvatio takav kakav je i savršeno mi odgovara. To ti dođe kao sa ženom, pre ili kasnije moraš pristati na neki kompromis..

nakon toliko lomljenja i ubeđivanja od strane mnogih sa ovog foruma,uzeo sam ovaj monitor i za sad nakon par sati korišćenja sam zadovoljan,al još nisam pustio nikakav film,niti upalio Diablo,al sam odgledao neke spotove i deluje mi da je sve ok.

Videćemo kako će se pokazati...

Jel moguce da je meni ova beda od monitora crkla? Taman sam se navikao na glow koji je bas izrazen u donjem desnom uglu kad pojavi se novi defekt :mad:

https://www.dropbox.com/s/9dptxw3n2dnr7rd/2013-09-02%2023.23.04.jpg

Pojavila se ova crvenkasta boja oko slova. Na nekim pozadinama se ne primecuje uopste, a na nekim bas izrazeno (kao na slici).
Pomislio da je graficka pa povezao laptop preko hdmi-dvi adaptera i ista stvar. Znaci nije do grafike nego do monitora.

Ima li jos nesto da probam pre nego sto ga posaljem na servis (imam garanicju). Drugi strujni prikljucak itd? Podleze li ovo zameni?

Pozdrav forumasi

Ne vidi se dobro problem, mozda zbog previse zumiranja. Reinstaliraj drajver za grafiku, za pocetak.

Prvo procitaj poruku do kraja gde pise da sam probao i na laptopu i problem ostaje.
Drugo ne znam kako ne vidis da su slova crvena,a treba da budu bela.

Ako neko moze da proveri od vlasnika pomenutog monitora ima li kod njh taj problem. Obicno se vidi kad je nela sarena pozadina.

Nazad
Vrh Dno