Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Ne znam sta kaze uvoznik, ali na Dell-ovoj strani pise
Perfection down to the last pixel: Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we'll exchange your monitor at no cost to you.

Izvor - http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?cs=19&c=us&l=en&sku=320-9270

Na srpskoj verziji sajta nema u ponudi U2311H, zanimljivo. Zasto ne probas da zamenis?

Kad se vec spominje garancija - prosle nedelje sam se cimao oko toga.. Prica kaze sledece:
Narucio sam monitor iz svima nama poznatog web shopa i posle pola sata odusevljenja koliko dobro izgleda i koliko sve jos bolje izgleda na njemu, pokrenuo sam jeda dead pixel finder. (Ovaj, lepo radi)
Kako me sluzi sreca sa tehnikom naravno nasao sam jednu crkotinu - inace dosta tesko primetan piksel, ali na beloj povrsini je davao crvenu boju. Posto je davao neku boju, ja sam "strucno" ustanovio da je svetli piksel u pitanju.
Posle par dana cimanja sa shopom, rekli su mi da ga posaljem u servis, tj. PINsoft, a ja odneo sutradan, posto sam iz Novog Sada (van grada su u PM).
Tamo je jedan momak lepo pregledao i gledao i gledao i na kraju rece:
"Ovo je na zalost mrtvi piksel, a DELL daje garanciju samo na 0 svetlih piksela, na zalost ne mogu ti zameniti ovo.. zao mi je"
I u pravu je covek, na 5 ili 6 mrtvih piksela DELL menja monitor, jedino svetle pixele ne tolerisu (kontam posto to mogu u nekim slucajevima popraviti pa na kraju prodati kao da mu nista nije bilo).
Anyways, long stoy short: raskidam ugovor, vratio sam im monitor i u jednoj radnji u NSu sam narucio isti model, pa cu ga dooobro pregledati pre kupovine. Sutra mi stize :)

Tako da ostalim kolegama forumasima porucujem, kupite u nekoj lokalnoj prodavnici gde se moze proveriti zivahnost piksela.
Ja sam hteo ustedeti 1000din i na kraju sam pukao 1000din na kurirske dostave...e, tako mi i treba! :d

ps. markova fotka je toliko mutna (van fokusa) da mozda da ima 3-4 neispravna piksela jedan pored drugog, mozda bi se tad primetili :p

...

e ljudi,da li su se iskristalisale stvari sto se tice revizija i zemlje porekla ovog monitora?.........koliko sam saznao citajuci ovaj forum,ima tri revizije i neki primerci poticu iz ceske a neki iz kine.....

dakle,koja revizija je najbolja,ondnosno koju reviziju je preporucljivo kupiti?....a koja revizija ima,i kakve mane?

Ja sam dobio rev02 i iz Kine je.

Poslednja izmena:
Uvek je bolje uzeti noviju reviziju, a najnovija je A03. Jos uvek se ne zna u cemu je razlika izmedju A02 i A03 (verovatno ce se saznati kad se A02 rasproda), ali je A02 svakako dovoljno dobra i ne verujem da A03 moze doneti neki veliki napredak (sto ne znaci da je ne treba uzeti). Moj je takodje A02 iz Kine, ima ih i iz Ceske, a ne verujem da ima razlike medju njima.

Ja ne verujem ni da moze da se bira, A01 sigurno neces naci sada u prodaji.

Da li se nekom od vas desava tj vide slova ljubicastih ili rozih boja kada se otvori Firefox i par tabova.
Kod mene se to vidi u FF i npr kad otvorim team speak i gledajuci u svoj nik jer su boldovana slova vide mi se te bje na po nekim slovima kao da je osenceno slovo ljubicastom bojom . REV A02 Kina

Nista slicno. Jesi li kalibrisao monitor, ili si na fabrickim podesavanjima?

Sve je na def na fabrickim podesavanjima

Preporucujem kalibraciju, pogledaj nekoliko poslednjih strana ove teme, pisano je o tome.

Otkad je fudbal merodavan za ghosting? Nema ga u FPS, tako da nema razloga da se pojavi u fudbalu.

^Fuca je najzahtevnija po tom pitanju. U odnosu na CRT, bilo koji TFT ima manje tecnu sliku. E sad dal su to duhovi ili je input lag u pitanju, bem ga. Mozda ovi novi modeli od po 120 Hz mogu da se mere sa CRT.

Ne znam sta je u pitanju, ali na crt izgleda tako glatko, dok na TFT kao da se boje zamute kad lopta brzo putuje, pogotovo je uocljivo na igracima. FPS nije nikakav problem.

ima li mozda neko iskustava sa ovim novim DELLovim IPS monitorima?......narocito onom 24orkom?..:)

ustvari,da li se oni trenutno uopste mogu,i gde,kupiti u Srbijici?

Vredi li cekati U2312 ili uzeti U2311 dok ga jos uvek ima? Treba li izbegavati neku prodavnicu? :)

>Ovaj< sajt mi je postao omiljen za ovakva poredjenja. Osim rezultata u igrama, pogledaj i uglove gledanja - deluje da je U2311H bolji. Na testu je U2412, nije bilo U2312 u izboru.
S obzirom na cenu, mislim da se apsolutno ne isplati cekati. A izgleda da ga Dell i ukida, tj. da je 2312 naslednik.
Sto se prodavnica tice, dosad niko nije imao problema, koliko sam ja citao.

Poslednja izmena:
Izgleda da uglovi nisu najsrecnija osobina U2311.

Uglovi vidljivosti su odlicni. :)

Na kojim slikama? Ja monitor imam ispred sebe. Iz iskustva govorim. :)

U testu gore jedina slika koja testira ugao vidljivosti je ova:
88_750_108.jpg

I, po meni, je odlican. Ne vidim nikakav problem ovde.

Poslednja izmena:
@gvlada
Nisi dobro video, na U2311 uglovi su odlicni, na U2412 nesto slabiji. Na koja prelamanja plave mislis, ivice bazena?

88_878_108.jpg
88_750_108.jpg

U2412 vs U2311
Pogledajte grudi bebe, vidi se neka refleksija plave boje.

Ta refleksija plave boje je od bazena, i to sto se na U2412 ne vidi je minus, a ne plus. Takodje se na 2412 detetu jedva primete rebra, tj. primete se tek kad se spaze na 2311 pa uporede.

Hmm.... mislis da je tako? Kakav je Emmi za nabavku? Vidim da ima povoljne cene ali da li je neko dobio monitor kome nesto fali, pixel mozda?

Kupi tamo gde mozes da pogledas onaj komad koji planiras da nosis kuci, velike su varijacije od primerka do primerka kada je u pitanju ljubicasti IPS glow. Upali command prompt, stavi ga na full screen i gledaj donje coskove. Mora da se vidi ljubicasta iz cudnih uglova, samo proveri da se ne vidi stalno. I proveri lose piksele i to je to.

To automatski izbacuje Emmi iz konkurencije, kod ostalih je 2k skuplji monitror heh.....

200-300 dinara nije 2k

MOnitor kosta od 17k (do jutros bio 16.25k) do 24k din, koliko sam video na netu po nasim prodavnicama. Pitanje je vredi li pojuriti 2311 ili sacekati 2312. Sve zavisi od cene novijeg modela.

Nazad
Vrh Dno