Šta je novo?

Dell U2311H IPS

235€ vs 170€? Jeste teska dilema.

Hehehe...... pa rekao sam ceo raspon cena. Na dosta mesta vrti se ipak oko 18-19k din. Najgore ce biti da kada izadje dobar review za 2312 prethodnog modela nece ni biti a interesuje me da li pati od istih decjih bolesti, tipa ips glow i sl tj da li je 2312 malo bolji izbor.

Imajući u vidu koliko je trebalo da se ovi trenutni DELL monitori uopšte pojave na našem tržištu, novi modeli sigurno neće skoro. :d Tako da verovatno i nema neke poente da se čeka...

Hehehe...... pa rekao sam ceo raspon cena. Na dosta mesta vrti se ipak oko 18-19k din. Najgore ce biti da kada izadje dobar review za 2312 prethodnog modela nece ni biti a interesuje me da li pati od istih decjih bolesti, tipa ips glow i sl tj da li je 2312 malo bolji izbor.

IPS Glow nije decija bolest, vec feature na svim IPS monitorima. Filter koji ga ublazava dize trosak bar za 100€. Nista od toga na jeftinim monitorima.

vlado, za koji god se odlucio obavezno uzimaj monitor u radnji gde ga mozes lepo pregledati (ukljucenog :d ) i tertirati (npr. DPT-om, preporucujem ti 1 xo hash) da ne prodjes kao sto sam ja prosao.. (opisao sam svoju avanturu par stranica nazad).
Znaci emmi zaobilazi, a posto im je win win sestrinska firma i monitor je samo 1000din skuplji i jos ti daju garanciju na mrtve piksele (oni garantuju) i imaju radnju u Nisu, ja ti njih preporucujem. Kod njih sam i ja kupio (izvinjavam se ako je ovo reklama, to mi uopste nije bila namera).

ps. Tek treci koji sam vec morao da nateram prodavca da otvori, nije imao neke mrtve/lenje pixele.
pps. Nemoj ovo prethodno da te obeshrabri, samo otvori cetvoro oci :)
ppps. Sa monitorom sam prezadovoljan, ja nisam toliko osetljiv na IPS glow i sl. budalastine sto ljudi izmisljaju, pa mi je fenomenalan.

Uzeo danas u Jakov sistem u Nisu, da cuknem co drvo, monitor je extra i sve je ok. Bili su izuzetno ljubazni i bez problema otvorili i pogledali sta i kako. Revizija je A03. Probijanja i neka cudesa iz cudnih uglova ne provaljujem jer sedim direkt ispred monitora a filmove i sl ionako gledam preko plazme. Boje, slika, rad na ovom monitoru su odlicni. Nego, ima li negde kod nas DisplayPort kabl od jedno 3m? :)

Uzeo moj ortak iz Kraljeva pre 2-3 dana taj Ultra Sharp u Duocom-u za malo jace od 17hiljada + postarina, pitao ih da li mogu da mu provere monitor pre slanja, tako su i uradili, stigao mu eno ga sav srecan. Razmisljam i ja da ga uzmem ali sam navikao da imam tv tuner na monitoru jer mi treba tv :( A sad nesto i nema eksternih tjunera da se nadje, a da valjaju.

Realno.... uzmes D3 HD preko SBB ili IPTV HD box preko Telekoma i na DisplayPort povezes komp a na DVI preko HDMI adaptera povezes risiver. Zvuk mozes odvesti na zvucnike dig ili analogno, zavisno od uredjaja.

Imam kablovsku vec u kuci, a na iptv sam nesto alergican. Meni je moj monitor/tv drugi tv u kuci, malo bi mi bilo mnogo jos da placam i tu dodatnu pretplatu.

Dva meseca nakon kupovine monitora, pojavio mi se mrtav piksel. Reklamirao sam, ali ovi iz "atoma" kazu da jedan nije dovoljan za reklamaciju. Bas sam se smorio:(

Je l ima jos neko mozda da mu se pojavio mrtav piksel posle odredjenog vremena?

Poslednja izmena:
Jel nudi neko garanciju na jedan pixel?
Zar nije ips glow karakteristika tehnologije a ne primerka? Trebali bi svi da imaju isti?:trust:?

Nemaju svi isti glow, nazalost. Mozda kod skupljih modela, kod ovog ne. Moj prvi U2311, koji sam reklamirao zbog kvara, bio je takoreci perfektan, sa neprimetnim glow-om. Ovaj sadasnji je prosecan, i to ne bih ni primecivao, da onaj prvi nije bio toliko dobar.

Gigatron daje garanciju na mrtve piksele za sve monitore, pa i na ovaj. Ali ako se na zamenjenom monitoru pojave mrtvi pikseli, garancija nekim cudom ne vazi.

Poslednja izmena:
Pa nije Gigatron uvoznik da daje garanciju...Pin je uvoznik.

Gigatron ima svoju garanciju + garanciju uvoznika. Svojom garantuje da ako ima cak I jednog pixela, mogu ti zameniti monitor.

I sta vi ocekujete od naslednika(2312), ja sam u procepu da li cekati.....Mada sam video sada Samsung S24A650D(mva)

Ja isto gledam taj Dell i Samsung koji vucko pominje. Ono sto me brine, ne znam kolika je realna razlika ali imaju odziv od 8ms. Do sad sam imao TN panele samo i igram igre dosta.
Odlucio sam da uzmem monitor sa "realnijim bojama" ali vidim da drugi paneli koji su bolji uglavnom imaju veci odziv. :/

Imaju veci odziv ali u praksi se to i ne primeti. ;)

Da li je konkretno za filmove bolje uzeti ovaj ili skuplju 27'icu ? Dakle veci TN vs manjeg eIPS-a,ali za filmove,ne za dizajn ili nesto slicno...Jer je 27 nije malo vece u odnosu na 23...

Teska ti je dilema, kvalitet vs. kvantitet, moras sam odluciti. Nije IPS bas toliko revolucionaran, ako ces samo filmove gledati, mozda je logicnije da uzmes vecu TN dijagonalu.

Da li je konkretno za filmove bolje uzeti ovaj ili skuplju 27'icu ? Dakle veci TN vs manjeg eIPS-a,ali za filmove,ne za dizajn ili nesto slicno...Jer je 27 nije malo vece u odnosu na 23...

Zavisi odakle planiras da gledas filmove, da li sa vece razdaljine ili manje, iz kog ugla,
meni je dell 23 ips taman, neki put i preveliki, cesto gledam preko celog ekrana 16:9 filmove pa taman popune ekran.
Sad kad gledam na TN-u filmove, nekako mi nije to to kao na ips-u.

Ja isto gledam taj Dell i Samsung koji vucko pominje. Ono sto me brine, ne znam kolika je realna razlika ali imaju odziv od 8ms. Do sad sam imao TN panele samo i igram igre dosta.
Odlucio sam da uzmem monitor sa "realnijim bojama" ali vidim da drugi paneli koji su bolji uglavnom imaju veci odziv. :/

mali offtopic:

Ako si gamer, mozda je bolja varijanta LG W2220P ciji je odziv 6ms i panel mu je 8-bit, ja ga koristim vise od godinu dana i nisam primetio nikakav ghosting u fps igramam.

Evo koliko je proslo mesec dana kako sam zamenio monitr jer sam na prvom imao odma mrtav piksel, i sasvim slucajnom malo pre primetim da se i na drugom pojavio jedan mrtvi piksel. Da li se jos nekome slicno desilo posle tako malo vremena?

Ne znam sta da radim, da li da menjam smara me vise to...

Sta vredi sto je monitor dobar kad mu je kvalitet da ne kazem sta...

Poslednja izmena:
Dal je mrtav ili samo zaglavljen, mozda da pokusas da ga vratis u zivot sa nekim od programa, mislim da je 72h garancija na 1 mrtav piksel, posle toga treba da imas vise da bi ti uvazili reklamaciju

Odakle si izvadio taj podatak za 72h? Ja sam kacio nekoliko strana ranije link sa Dell-ove stranice gde kazu da ce zameniti monitor koji je u garanciji ukoliko ima samo 1 mrtav (beo) piksel. Inace, Eyewan, bas nemas srece. Ako pogledas temu unazad, videces da nema puno ljudi koji su se zalili na mrtvake. Do tebe je, *** :D

Da, ali zamenjeni monitor nema tu garanciju, sto nema nikakvu logiku.

Po zakonu vazi garancija i na zamenjeni, a za njega pocinje da vazi nova garancija od datuma zamene.

Vazi proizvodjacka garancija, ali ne i Gigatronova garancija "zamena za 1 mrtav piksel". To daju samo na prvi monitor, ne i na zamenu. Medjutim, to se ne tice Eyewan-ovog problema (osim ako je tamo kupio) - koliko dugo traje Dell-ova "limited warranty" iz: Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we'll exchange your monitor at no cost to you.

Dal je mrtav ili samo zaglavljen, mozda da pokusas da ga vratis u zivot sa nekim od programa, mislim da je 72h garancija na 1 mrtav piksel, posle toga treba da imas vise da bi ti uvazili reklamaciju

Ne znam da li je mrtav ili zaglavljen, sa kojim programom to mogu da proverim i da probam da vratim u zivot?

Nisam uzeo kod Gigatrona uzeo sam u Atomu, i da nova garancija vazi za novi monitor.

Nazad
Vrh Dno