AtiRage
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.12.2002
- Poena
- 620
Ne znam sta kaze uvoznik, ali na Dell-ovoj strani pise
Perfection down to the last pixel: Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we'll exchange your monitor at no cost to you.
Izvor - http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?cs=19&c=us&l=en&sku=320-9270
Na srpskoj verziji sajta nema u ponudi U2311H, zanimljivo. Zasto ne probas da zamenis?
Kad se vec spominje garancija - prosle nedelje sam se cimao oko toga.. Prica kaze sledece:
Narucio sam monitor iz svima nama poznatog web shopa i posle pola sata odusevljenja koliko dobro izgleda i koliko sve jos bolje izgleda na njemu, pokrenuo sam jeda dead pixel finder. (Ovaj, lepo radi)
Kako me sluzi sreca sa tehnikom naravno nasao sam jednu crkotinu - inace dosta tesko primetan piksel, ali na beloj povrsini je davao crvenu boju. Posto je davao neku boju, ja sam "strucno" ustanovio da je svetli piksel u pitanju.
Posle par dana cimanja sa shopom, rekli su mi da ga posaljem u servis, tj. PINsoft, a ja odneo sutradan, posto sam iz Novog Sada (van grada su u PM).
Tamo je jedan momak lepo pregledao i gledao i gledao i na kraju rece:
"Ovo je na zalost mrtvi piksel, a DELL daje garanciju samo na 0 svetlih piksela, na zalost ne mogu ti zameniti ovo.. zao mi je"
I u pravu je covek, na 5 ili 6 mrtvih piksela DELL menja monitor, jedino svetle pixele ne tolerisu (kontam posto to mogu u nekim slucajevima popraviti pa na kraju prodati kao da mu nista nije bilo).
Anyways, long stoy short: raskidam ugovor, vratio sam im monitor i u jednoj radnji u NSu sam narucio isti model, pa cu ga dooobro pregledati pre kupovine. Sutra mi stize
Tako da ostalim kolegama forumasima porucujem, kupite u nekoj lokalnoj prodavnici gde se moze proveriti zivahnost piksela.
Ja sam hteo ustedeti 1000din i na kraju sam pukao 1000din na kurirske dostave...e, tako mi i treba! :d
ps. markova fotka je toliko mutna (van fokusa) da mozda da ima 3-4 neispravna piksela jedan pored drugog, mozda bi se tad primetili