Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Bio sam danas do jedne firme u BG-u koja ima istaknut ovaj monitor. Ja sam pao na **pe, da izvinete, koja je to razlika izmedju tog monitora i ostalih istaknutih koji imaju TN panel. Na tom primerku nisam primetio nista lose, cak je i crna boja, bas duboko crna (deo kada se sistem butuje). Odusevio sam se, i jedva cekam da ga kupim. :D

Poslednja izmena:
Procitao sam na nekoliko mesta, da ima nekoliko serija ovog monitora sa true 8bit panelom. Tacnije, koristi ovaj panel: LM215WF3-SLA1. Ne bi bilo lose, kada bi svi koji su kupili U2311H, da napisu koji panel ima njihov monitor. :)

Cena je pala više od 22% za 45 dana! Nije čest slučaj.

vidim da U2311 ima isti (očajni) anti-reflex sloj kao U2410. jel vam smeta u svakodnevnom radu? jel ga primećujete kad gledate slike?

Cena je pala više od 22% za 45 dana! Nije čest slučaj.

A da li su pale i cene drugih monitora iste velicine? Ne znam da li je do Dell-a ili do cele industrije...

A mozda su i nasi trgovci videli da je trazen model pa se utrkuju ko ce bolju ponudu da da... :sceptic:

vidim da U2311 ima isti (očajni) anti-reflex sloj kao U2410. jel vam smeta u svakodnevnom radu? jel ga primećujete kad gledate slike?

Da se ne lažemo, primećuje se ali ne smeta.
Provedem makar 6 sati radeći sa njim. Više smeta onaj ljubičasto ili zlatni "cast" na crnoj naveče. Sve se čini ferlauf.

Ja sutra idem da pazarim.. Osim ako mi neko večeras ne napiše da za par dana stiže U2312 ili U2412...mada neće oni još 2 meseca ja mislim ;) Može i neka preporuka za firmu sa NBGa na PM ;) (ja imam 2 u planu)

Da se ne lažemo, primećuje se ali ne smeta.
Provedem makar 6 sati radeći sa njim. Više smeta onaj ljubičasto ili zlatni "cast" na crnoj naveče. Sve se čini ferlauf.
otkud sad ta ljubičasta i zlatna?? nisam video da se neko žali i na to! jel si kalibrisao monitor?

Bio sam juče poslom u Ewe Comp, koji su uvoznik Dell-a (inače se ne bavim ni sa čim vezano za računare). Posle sastanka, pitam nekog glavonju -- kako je tako pala cena za Dell U2311H.
Ewe je Dell-ov gold partner, uvozimo u ogromnim količinama, dobijamo extra popust.
Hm, ne viđam baš Dell monitore po Srbiji. A ni okolnim zemljama, da kažemo da je cena bagatela (ako uvoze za region).

Bacio sam na brzaka pogled na cenu ovog monitora, evo par primera (mrzelo me da kopam):

Mađarska: 180-200e
Britanija: 267e i više
Hrvatska: 221e

otkud sad ta ljubičasta i zlatna?? nisam video da se neko žali i na to! jel si kalibrisao monitor?

Upravo...

To jedino što može da ti privuče pažnju i natera da uzmeš pipetu :d

Bio sam juče poslom u Ewe Comp, koji su uvoznik Dell-a (inače se ne bavim ni sa čim vezano za računare). Posle sastanka, pitam nekog glavonju -- kako je tako pala cena za Dell U2311H.

Hm, ne viđam baš Dell monitore po Srbiji. A ni okolnim zemljama, da kažemo da je cena bagatela (ako uvoze za region).

Bacio sam na brzaka pogled na cenu ovog monitora, evo par primera (mrzelo me da kopam):

Mađarska: 180-200e
Britanija: 267e i više
Hrvatska: 221e

Na kutiji stoji da je uvoznik Asbis.
Datum uvoza: 19.04.2011
Količina uvoza: 50komada

Taj "glavonja" je izgleda neki bombaš.

Poslednja izmena:
Da li neko zna u cemu je fora sa razlikom u ceni u pojedinim radnjama? Samo sam u dve radnje (emmi i winwin), video da je cena oko 24000 din, dok je u ostalim oko 18500.

Da li to ima veze sa kvalitetom? Manji broj losih primeraka? :)

koliko vidim na ovim klipovima, taj glow se javlja samo pod oštrim uglovima gledanja? ili uvek?
ispade da je neupotrebljiv za obradu fotografija... :(

Da li to ima veze sa kvalitetom? Manji broj losih primeraka? :)

Ma jok... Verovatno uvezli ranije. Do nedavno je bila ta cena svugde...

koliko vidim na ovim klipovima, taj glow se javlja samo pod oštrim uglovima gledanja? ili uvek?
ispade da je neupotrebljiv za obradu fotografija... :(

Da je neupotrebljiv - vratio bih ga.
Za svaki slučaj ti pogledaj svojim očima.

U ovom drugom klipu je preterano. Ne zaboravi da ti sediš pred ekranom, ne letiš oko njega :))

@owim
kako izgledaju filmovi na ovom monitoru, da li si zadovoljan kvalitetom boja i prikaza u filmovima, 720p, full hd ?

@owim
kako izgledaju filmovi na ovom monitoru, da li si zadovoljan kvalitetom boja i prikaza u filmovima, 720p, full hd ?
Veoma zadovoljan. Gledao sam u svim rezolucijama. Na Dell-u ni na svom 37" LCD-u ne vidim razliku između 720p i 1080p kada pustim isti materijal (recimo, isti trejler sa trailers.apple.com). Primećujem razliku između 480p i 720p. Napominjem da nisam zahtevni korisnik koja lako uviđa mane.

@owim
Nisam uspeo da ispratim koji si monitor imao pre i recimo neka poredjenja sa dosadasnjim monitorima koje si imao ?

@owim
Nisam uspeo da ispratim koji si monitor imao pre i recimo neka poredjenja sa dosadasnjim monitorima koje si imao ?
Možda nisam prava osoba za "stručne" komentare jer nisam zahtevan korisnik. Imao sam pre 2 x Samsung SyncMaster 913N (19", 4:3), jedan do drugog, dual display. Meni su bili sasvim ok (2004. kupljeni, 500-600 evra bio jedan tada).

Drugi monitori koji imam su TN, na laptopu, netbuku, klasika. Zatim ovaj Dell 23" i 37" LCD TV LG kupljen krajem prošle god. Meni su svi ok :).

Stigao je monitor. :)

Svidja mi se, mada ima IPS Glow, ali ne smeta. Vidi se samo kada se gleda odozgo. Ovih dana cu da se pozabavim kalibracijom. :)

@ Milos_SD
Moze neka poredjenja, kako ti se cini prilikom gledanja full hd,720p filmova, igranje igrica ?

Nisam imao vremena da isprobam. Ali HD filmovi izgledaju super, a koliko mogu da vidim, na primer Harry Potter najnoviji, koji je bas mracan, i koji na starom TN-u od 17" nisam video skoro nista, ovde se sve lepo vidi, cak i u mracnim scenama. Igre necu moci da isprobam nesto mnogo, jer imam slabu graficku (7600GT), jedino HoN. :) U odnosu na taj stari monitor, ovo je fenomenalno, gradijenti se raspoznaju, bolje lepe i jake, itd... Samo da napomenem da jos nisam uradio kalibraciju. Sve u svemu, zadovoljan sam.

Moram da dodam da primecujem IPS glow u donjim uglovima ekrana na crnoj pozadini (bilo da je upaljeno svetlo u sobi ili ne), cak i kada sedim ispred monitora, bez menjanja ugla. Ali kada se udaljim na razdaljinu odakle gledam filmove (oko 2-3 metra), ne primecuje se uopste.

Rev. A02, Made in China, March 2011.

Otprilike je i kod mene ovako: http://www.youtube.com/watch?v=fPlx42Gj1Nw

Da li je ovo mnogo lose? U normalnom radu se ne primecuje, samo kada odem u TTY (crna pozadina).

Poslednja izmena:
A ako se odaljis na pola metra, metar da li iritira IPS glow i da li ga vidis u normalnom radi, net, neke aplikacije ili igrice koje su mracne ?

Nisam siguran, ali mislim da sam udaljen oko pola metra od monitora i na onakvoj pozadini kao iz snimka, primecujem plavo isijavanje u donjim uglovima. Isto tako se primecuje u donjem desnom uglu u COD MW (od ivice ekrana do pocetka puske), misija "The Bog" u delu kada koristis night vision (jedino sam se te igre setio koja ima mracne scene).

Kada koristim net ili bilo koje druge aplikacije, problem se uopste ne primecuje. Probao sam malo pre jedan film ciji pocetak nisam mogao da odgledam lepo na starom TN monitoru, jer je previse mracno. Ovde se mracne scene detaljno vide i sa razdaljine od oko 3 metra isijavanje se uopste ne primecuje, osim kada bas legnem u krevet i gledam monitor sa jedno 45 stepeni sa desne strane i 30 stepeni odozdo (ali se i tada jedva primecuje).

Poslednja izmena:
Vidim da mu se cena krece oko 17k, tako da bi za te pare trebalo da je super monitor, ima malo mane, ali koliko vidim ovde dosta je vas koji su odusevljeni.

Nazad
Vrh Dno