Šta je novo?

DELL 2410 vs HP ZR2440w

imarkovic

Cenjen
Učlanjen(a)
20.08.2010
Poena
180
ukratko,
koji bi monitor od ova dva bio vas izbor?
Koristio bi se za gaming, filmove, neku manje ozbiljnu graficku obradu itd..
Gledao sam review-ove oba i tu su negde, s tim da malo vise ipak se okrece ka hp-u zbog novijih tehnologija a i cene, moze se naci za 38k, dok dell ide 50-55k, pa me cisto zanima zbog cega tolika razlika u ceni ako je bolji hp..

Ja sam zadovoljan a koristim ga upravo za ono sto si ti naveo da ti treba, naravno ukusi i dzep su svima nama drugaciji pa reko da ti spasem koji dinar ;)

da dodam, za te novce bi u tvom slucaju gledao u2711

Poslednja izmena:
Ja sam zadovoljan a koristim ga upravo za ono sto si ti naveo da ti treba, naravno ukusi i dzep su svima nama drugaciji pa reko da ti spasem koji dinar ;)

da dodam, za te novce bi u tvom slucaju gledao u2711

za te novce tesko, njegova cena je oko 70k.. nego ajde reci ti meni kao vlasnik tog monitora, imaju li ikakve logike ovi komentari na itsvetu:
http://itsvet.com/proizvod/dell-u2412m/comp_comp_monitor/177/2920

ili je od primerka do primerka...?
gledam 2411, cudi me da je za njega tajac.. problem je sto je 1920x1080 za razliku od 2412..

Vidi, fotograf sam po zanimanju i meni radi savrsen posao, naravno odigra se po neka igra, internet itd... Za ove novce best-buy! Monitor je 1920x1200

Vidi, fotograf sam po zanimanju i meni radi savrsen posao, naravno odigra se po neka igra, internet itd... Za ove novce best-buy! Monitor je 1920x1200

ok, hvala na informacijama, videcu sta mi je ciniti.. samo ne znam zasto se niko drugi ne javlja, mora da jos neko ima bar neki od navedenih monitora...

Zato što je već raspravljeno u dve ili tri teme. 2410 je bolji IPS panel, pa je i skuplji. ZR2440w i 2412 imaju isti LGjev panel, na HP je odziv 6 ms zbog druge elektronike, ima HDMI i metalni okvir ekrana. Pošto sam video oba uživo i odlučio se za 2412, mislim da se zaključak nameće. Razlika u ceni je u vreme moje kupovine bila 100 evra.

P.S. obavezno pogledaj primerak na delu :)D) pre konkretnog plaćanja.

Zato što je već raspravljeno u dve ili tri teme. 2410 je bolji IPS panel, pa je i skuplji. ZR2440w i 2412 imaju isti LGjev panel, na HP je odziv 6 ms zbog druge elektronike, ima HDMI i metalni okvir ekrana. Pošto sam video oba uživo i odlučio se za 2412, mislim da se zaključak nameće. Razlika u ceni je u vreme moje kupovine bila 100 evra.

P.S. obavezno pogledaj primerak na delu :)D) pre konkretnog plaćanja.

ok, `fala razbonice:) ..sistem pretrage mi se ne svidja ich:)

Kupio sam HP ZR2440w i zadovolčjan sam. Konstrukcija postolja je odlicna.
Test mozes pogledati na adresi http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2440w.htm
Sa njihovog sajta sam preuzeo ICC profil.
http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm#h
Pri kupovini sam imao mali problem. U prvoj firmi, kod koje sam porucio monitor, kutija je bila otvarana. Poklopac je vidno bio labav. Trazio sam da otvore kutiju i stiropor je bio polomljen a kablovi nisu bili u kesi. Za par dana doneli su drugi. Situacija je bila ista (polomljen stiropor). Odustao sam od kupovine. U drugoj firmi je sve bilo u redu. Fabricki zapakovana kutija i kablovi u kesama (naponski kabl se samo pakuje van kese).
Ima probija nja svetla u gornjem desnom i donjem lvom uglu. To se primecuje samo na crnoj pozadini. Pri radu u nekom programu to se u opšte ne primećuje. Ne koristim ga za filmove i za igre tako da tu ne mogu ništa da kazem.

pantas, kakav je utisak, u pogledu spektra i kvaliteta kolorita , na tom monitoru ?

Poslednja izmena:
Preporuka DELL

ukratko,
koji bi monitor od ova dva bio vas izbor?
Koristio bi se za gaming, filmove, neku manje ozbiljnu graficku obradu itd..
Gledao sam review-ove oba i tu su negde, s tim da malo vise ipak se okrece ka hp-u zbog novijih tehnologija a i cene, moze se naci za 38k, dok dell ide 50-55k, pa me cisto zanima zbog cega tolika razlika u ceni ako je bolji hp..

Kod DELL Ultra Sharp serije nema losih modela.Jedini problem je kad treba uklopiti cenu i realne potrebe.Ja imam vec duze vreme DELL U 2410f koji je daleko iznad proseka ali ga tebi nebih preporucio jedino zato sto je 16:10 a tebe najvise zanimaju filmovi i igre.Moja preporuka bi bila DELL U2312HM dobar je za igre i filmove a duplo je jeftiniji od U2410f ili ako ti cena nije problem apsolutni top model U2711 on je 16:9 i filmovi su na njemu fantazija.

Kupio sam HP ZR2440w i zadovolčjan sam. Konstrukcija postolja je odlicna.
Test mozes pogledati na adresi http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2440w.htm
Sa njihovog sajta sam preuzeo ICC profil.
http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm#h
Pri kupovini sam imao mali problem. U prvoj firmi, kod koje sam porucio monitor, kutija je bila otvarana. Poklopac je vidno bio labav. Trazio sam da otvore kutiju i stiropor je bio polomljen a kablovi nisu bili u kesi. Za par dana doneli su drugi. Situacija je bila ista (polomljen stiropor). Odustao sam od kupovine. U drugoj firmi je sve bilo u redu.

Podeli svoje lose iskustvo sa prodavcima na ovoj temi, navedi i koja je radnja u pitanju.

Moja preporuka bi bila DELL U2312HM dobar je za igre i filmove a duplo je jeftiniji od U2410f ili ako ti cena nije problem apsolutni top model U2711 on je 16:9 i filmovi su na njemu fantazija.

pa ja i ishtem 16:10 monitor jer mi odgovaraju njegove dimenzije, kao i rezolucija, za igre jos bolje, ma i za filmove je dobar, meni ne smeta sto ce mi slika biti odsecena, to je samo stvar navike.. ali 2410 je kod nas nerealno skup, nekako okreni obrni najisplativije izadje U2412M, video sam da ima i H, ne znam sta predstavljaju te oznake na kraju i ne znam da li je bolji H ili M..

Problem je uvek uklopiti cenu i realne potrebe

pa ja i ishtem 16:10 monitor jer mi odgovaraju njegove dimenzije, kao i rezolucija, za igre jos bolje, ma i za filmove je dobar, meni ne smeta sto ce mi slika biti odsecena, to je samo stvar navike.. ali 2410 je kod nas nerealno skup, nekako okreni obrni najisplativije izadje U2412M, video sam da ima i H, ne znam sta predstavljaju te oznake na kraju i ne znam da li je bolji H ili M..

Ukoliko zeles 16:10 onda najisplativije izadje U2412M a najbolje U2410.

Ukoliko zeles 16:10 onda najisplativije izadje U2412M a najbolje U2410.

e sad se vracamo na pocetak.. voleo bih da mi neko objasni zbog cega je 2410 od 50 i kusur k dinara bolji izbor od hp-a ZR navedenog gore sa maltene istim LG panelom(tj novijim) a sa cenom 38k..? znam da taj dell ima S-ips, a ovaj e-ips, ali kazu da daje fenomenalnu sliku

Taj HP bi trebalo porediti valjda sa U2412M a ne U2410.

Po sećanju, kad sam kupio moj 24'' HP glavna razlika je bila sledeća:

- DELL 2411 ili 2412 (davno beše): 6 bit + FRC (cca 250 e) link, panel LG e-IPS LM240WU8-SLA2;
- HP zr24w (ne 2440): 8 bit (cca 320 e) link, panel LG e-IPS LM240WU8-SLA2;
- DELL 2410: 8 bit + FRC (fake 10 bit) (cca 500+ e tada) link, panel LG H-IPS LM240WU8-SLA2.

Karakteristike panela na jednom mestu (24'').

E to vam je glavna caka za cene u ovoj cenovnoj kategoriji, nije odziv niti odnos strana i sl., već koju dubinu boja prikazuje panel. Sve ostalo su nijanse koje utiču na cenu (kvalitet završne izrade, način nošenja, broj konektora i sl.).

EDIT:
Pošto se ne baviš ozbiljnom obradom grafike gde ti je bitna precizna predstava boja moj savet ti je da odeš u prodavnicu i isprobaš 2410 i 2440 jedan pored drugog (pregledaj panel, kvalitet izrade postolja, koji ti se više dopada ''na oko''). To ti je sasvim dovoljno, saberi utiske i uporedi ih sa cenama... I kupuj :).

Poslednja izmena:
Gde mogu kalibrisati svoj u2410? Jel zna neko nekog ko radi te stvari i koliko kosta?

eto ovo je prva stvar koja mi se ne svidja kod ovog monitora.. toliko kosta i mora da se i kalibrise..

@5xeVo e hvala ti na korisnim informacijama, jedino sto ne postoji varijanta da isprobam te monitore zajedno, vec samo odvojeno na razlicitim mestima:)

Poslednja izmena:
Moram ispraviti samog sebe :S:

Pošto se ne baviš ozbiljnom obradom grafike gde ti je bitna precizna predstava boja moj savet ti je da odeš u prodavnicu i isprobaš 2410 i 2440 jedan pored drugog (pregledaj panel, kvalitet izrade postolja, koji ti se više dopada ''na oko''). To ti je sasvim dovoljno, saberi utiske i uporedi ih sa cenama... I kupuj .

Umesto na 2410 mislio sam na 2412, suština je bila da ti nije potreban 10 bit panel i sva dodatna (a jako sitna za tebe) funkcionalnost koju donosi skoro duplo skuplji 2410.

Probaj monitore i odvojeno, proveri mrtve piksele, proveri kvalitet baze (da li se ljulja monitor, koliko ''teško'' se okreće, obrati pažnju na škriputanja plastike i sl.).

Po pitanju kalibracije, par stvari mora biti jasno od početka:
1. besmisleno je kalibrisati 6 bit (RGB 18 bit) panele je fizički ne podržavaju potrebnu dubinu boja, minimum je 8 bit (RGB 24 bit);
2. svaki, pa i najskuplji monitor je potrebno kalibrisati (za one koji se bave profesionalno obradom grafike i štampom), to važi i za najskuplji EIZO (s' tim što u njega dobijete i spajder kalibrator ;)).

EDIT:

AL se meni spavalo sinoć...
Ispravka panela:
- DELL 2412 panel LG e-IPS LM240WU8-SLA2 (6 bit + FRC);
- HP zr24w panel LM240WU7-SLB1 (8 bit);
- DELL 2410 panel LM240WU4-SLB1 (8 bit + FRC).

Poslednja izmena:
Moram ispraviti samog sebe :S:

Umesto na 2410 mislio sam na 2412, suština je bila da ti nije potreban 10 bit panel i sva dodatna (a jako sitna za tebe) funkcionalnost koju donosi skoro duplo skuplji 2410.

Probaj monitore i odvojeno, proveri mrtve piksele, proveri kvalitet baze (da li se ljulja monitor, koliko ''teško'' se okreće, obrati pažnju na škriputanja plastike i sl.).

Po pitanju kalibracije, par stvari mora biti jasno od početka:
1. besmisleno je kalibrisati 6 bit (RGB 18 bit) panele je fizički ne podržavaju potrebnu dubinu boja, minimum je 8 bit (RGB 24 bit);
2. svaki, pa i najskuplji monitor je potrebno kalibrisati (za one koji se bave profesionalno obradom grafike i štampom), to važi i za najskuplji EIZO (s' tim što u njega dobijete i spajder kalibrator ;)).

EDIT:

AL se meni spavalo sinoć...
Ispravka panela:
- DELL 2412 panel LG e-IPS LM240WU8-SLA2 (6 bit + FRC);
- HP zr24w panel LM240WU7-SLB1 (8 bit);
- DELL 2410 panel LM240WU4-SLB1 (8 bit + FRC).

sad si me ubio u pojam, sad sam izgubio zelju uopste da kupujem monitor :) :p

Ja bih uzeo Dell-a bez mnogo razmisljanja .
Dell po meni ima nekako prijatnije ,zivopisnije boje ili sam ja mozda navikao na to pa je to neki subjektivni utisak.
U svakom slucaju bela i crna su jako dobre mada S-PVA panel ipak sto se toga tice je neprikosnoven mada S-IPS ipak spada
u najbolju varijantu..

@imarkovic
Nema veze ako dva monitora imaju isti panel,poenta je iu samom interfejsu.
Uzmi Dell i ne razmisljaj mnogo,kad si vec odvojio kintu za nesto kvalitetno onda uzmi pravu stvar.
P.S.Poredis dve razlicite klase monitora!

Ja bih uzeo Dell-a bez mnogo razmisljanja .
Dell po meni ima nekako prijatnije ,zivopisnije boje ili sam ja mozda navikao na to pa je to neki subjektivni utisak.
U svakom slucaju bela i crna su jako dobre mada S-PVA panel ipak sto se toga tice je neprikosnoven mada S-IPS ipak spada
u najbolju varijantu..

@imarkovic
Nema veze ako dva monitora imaju isti panel,poenta je iu samom interfejsu.
Uzmi Dell i ne razmisljaj mnogo,kad si vec odvojio kintu za nesto kvalitetno onda uzmi pravu stvar.
P.S.Poredis dve razlicite klase monitora!

znam da su 2 razlicite klase monitora, pokusavam da se opredelim za pravu stvar, tj. da li se isplati ili ne davati toliko para... Svakako bih uzeo Dell, ali koji to cu verovatno da odlucim ko zna kad:)

PS desi baba 100 godina ej :)

Skoro sam nabavio jedan U2412 i monitor je skroz ok pogotovu za te pare..
Ako neces da ulazes toliko novca a ne planiras neki ultra ozbiljan profi posao onda ti je i ovo super deal!
U2410 je vec ozbiljnija varijanta ..
P.S.Tu sam baba,haram i dalje .. :D

Skoro sam nabavio jedan U2412 i monitor je skroz ok pogotovu za te pare..
Ako neces da ulazes toliko novca a ne planiras neki ultra ozbiljan profi posao onda ti je i ovo super deal!
U2410 je vec ozbiljnija varijanta ..
P.S.Tu sam baba,haram i dalje .. :D

ma jok bre, kakvi prifi poslovi, hocu samo dobru sliku 16:10 i ne zelim probleme, to je to.
pa nema te nesto u zadnje vreme, drago mi je da si se javio ;)

Nazad
Vrh Dno