Šta je novo?

DeepSeek, kineska AI platforma

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Upravo su prestigli OpenAI po broju downloada na Apple store-u.

Evo ja kupio API da testiram DeepSeek r1 u VS Code-u i ne radi vec 24h. Te su upoznati s problem te su resili a zapravo nisu. Sad su uveli da mora registracija s brojem telefona od silne navale. Sve u svemu iako je model dobar, smesno je sto nisu mogli da predvide popularnost nakon objave rezultata... Kad bi samo postojalo nesto sto ih je moglo upozoriti na potencijalne probleme sa skalabilnoscu :)

Ja sam uspeo da se registrujem, malo sam isprobavao, deluje dobro

Kada ćemo dobiti AI oslobođen stega vaspitanja i da ga lokalno pokrenemo? Da ne glumi korektnost već sipa istinu. Plus da generiše slike opet bez ograničenja osim da ne crta maloletna lica i slično.

Ooo da, zvace dupe gace u silikonskoj dolini pa krenuli da diskredituju DS.

Koliko su smekerski odigrali, odusevljen sam.
Ajde sto je bolji model, ajde sto je mnogo efikasniji, ajde so su kao 6 miliona potrosili na razvoj u odnosu na stotinak milijardi koje su potrosili Gejts, Mask, Zuck i ekipa, ajde cak i sto su ga objavili dan-dva posle najave Stargejta, ali slag na torti evo vam source kod na githabu....igrajte se 😎

Bukvalno samarcina na sve one najavljene sankcije, poreze na uvoz, embargo na izvoz itd itd...
Simple yet effective.

Due to large-scale malicious attacks on DeepSeek's services, we are temporarily limiting registrations to ensure continued service. Existing users can log in as usual. Thanks for your understanding and support.

🤕

Od jutros pokušavam da se registrujem, ali za sada bezuspešno :)

Kinezi su samo pokazali da su programeri na zapadu lenji, niko više ništa ne optimizuje, svi se uzdaju u snagu hardvera i izvlače ogromne pare od korisnika za neoptimizovan softver. Tramp jutros reče da ga ovo raduje, jer znači da verovatno neće morati da spuca onih 500 milijardi dolara na Stargate projekat, sad kad postoji dokaz da se to može uraditi i dosta jeftinije i efikasnije :D

Ko bese pravi te cipove i danas je (dobro mozda ne vise danas, ali do pre neki dan) je bila najveca korporacija po trzisnoj vrednosti?
Isti oni koji godinama lazu gamere da im treba RT u 3 igre za 3000 evra?
Naslucuje se sablon, ali kojiii.... 🤔

automatizacija, ikea AI jeftini a svuda prisutan, komercijalan, upotrebljiv i efikasniji
ali bojim se da to ljudima svakako neće ostaviti previše slobodnog vremena.... videćemo

Uspevate li da se registrujete?

@DukeLander

Ja sam za dva sata nekih dvadeseta puta kliknuo na send i stigao je kod na mejl.

Čemu žurba? Bolje je sačekati par dana da se vidi da li uopšte mogu da opsluže taj broj korisnika.

Ja sam batalio registraciju na koraku broj jedan.

Gemini mi nije legao, Grok mi ne pada na pamet da koristim, debilan je. ChatGPT je ubedljivo najbolji. Želeo sam da proverim šta Deepseek nudi, ali mislim da je samo hipi koji će proći brzo.

Prilozi

• Screenshot_20250127-144218.png
    Screenshot_20250127-144218.png
    85.9 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Vrh Dno