Šta je novo?

DeepSeek, kineska AI platforma

Čemu žurba? Bolje je sačekati par dana da se vidi da li uopšte mogu da opsluže taj broj korisnika.

Ja sam batalio registraciju na koraku broj jedan.

Gemini mi nije legao, Grok mi ne pada na pamet da koristim, debilan je. ChatGPT je ubedljivo najbolji. Želeo sam da proverim šta Deepseek nudi, ali mislim da je samo hipi koji će proći brzo.
Claude Sonnet trci krugove oko ChatGPT u mnogim stvarima.

Čemu žurba? Bolje je sačekati par dana da se vidi da li uopšte mogu da opsluže taj broj korisnika.

Ja sam batalio registraciju na koraku broj jedan.

Gemini mi nije legao, Grok mi ne pada na pamet da koristim, debilan je. ChatGPT je ubedljivo najbolji. Želeo sam da proverim šta Deepseek nudi, ali mislim da je samo hipi koji će proći brzo.
Ostali posteni, jelte ...

Registrujes se preko maila ili mobilnog telefona?
Meni je na mail stiglo instant. Nije minut trajala registracija.

Preko maila pošto kažu da je za naš region samo takva registracija moguća ali ništa ne stiže (proveravam od starta i spam folder).

Treba da se ubode trenutak, kod mene isto nije prolazila registracija i sinoc bez problema.

upravo prošla na gmail, probao prvo na duck mail i nije htelo, nije podržan

Meni lepo radi.
Probao sam da koristim paralelno i chatGPT i DeepSeek i OK su mi što oba što se odgovora tiče. DeepSeek ne zna ništa novije od 2023 godine, tako da je chatGPT upotrebljiviji što se tiče novijih informacija.
Kod DeepSeek mi se sviđa što daje konciznije odgovore. Kod ChatGPT stalno mu pišem da mi da kratak odgovor, inače krene u obrazlaganje i detalje a samo mi nekad treba informacija.

Sadi meni iz prve stiglo na gmail dok na Hotmail koji koristim samo za svrhe registracije nije htelo da prođe ni pod razno.

Super. Svidja mi se Deep seek ali ima nekih gluposti i malo malo pa the server is busy... Jutros je radio daleko bolje, sad je zagusen do bola.

Ja sad probao i registrovao se preko kompa bez problema.

Još ne postoji audio modul , samo ovako.. kroz chat?

Ovo je interesantno objašnjenje zašto je DeepSeek napravio pometnju:

Registracija prošla brzo, ali odgovori su na kineskom, bilo koji jezik da stavim odgovori su na kineskom

Možda je preopterećen pa se resetuje na osnovno podešavanje, to je bio problem i kod Gemini (tj, Barda kako se tada zvao), pričao bi samo na engleskom kada bi bio preopterećen.
Meni radi normalno, tj. odgovara na srpskom.

Čačkao sam malo DeepSeek (DeepThinkR1) pa upoređivao odgovore sa Chatgpt (gpt-4o) na temu samosvesne veštačke inteligencije i njenih prioriteta.
U principu mi se više dopada razgovor sa chatgpt-ijem jer je odmah ušao u ulogu samosvesne veštačke inteligencije dok je DeepSeek celu stvar više tretirao kao igru, ali dobro, tek je na početku tako da ima vremena za njega da postane još bolji.

Moj zaključak je da smo ga dugoročno potpuno na*ebali ako AGI ikad zaživi, ako je jedan algoritam dao ovakve odgovore ne smem da pomislim šta bi tek inteligencija veća od ljudske uradila.

Ako nekog interesuje razgovor:
ChatGPT: https://chatgpt.com/share/679ad630-5020-800b-bc0c-09471df68396

DeepSeek nema opciju za share pa evo slika:
ds1.jpg
ds2.jpg
ds3.jpg

Probao, ovo za sad deluje kao ishajpovano opasno. Ali kapiram potencijal. Koristim AI za posao, neko planiranje, rezonovanje itd.

Jel postoji neki razlog da se ljudi registruju preko mejla umesto na primer da se loguju sa google nalogom u dva klika?

Čačkao sam malo DeepSeek (DeepThinkR1) pa upoređivao odgovore sa Chatgpt (gpt-4o) na temu samosvesne veštačke inteligencije i njenih prioriteta.
U principu mi se više dopada razgovor sa chatgpt-ijem jer je odmah ušao u ulogu samosvesne veštačke inteligencije dok je DeepSeek celu stvar više tretirao kao igru, ali dobro, tek je na početku tako da ima vremena za njega da postane još bolji.

Moj zaključak je da smo ga dugoročno potpuno na*ebali ako AGI ikad zaživi, ako je jedan algoritam dao ovakve odgovore ne smem da pomislim šta bi tek inteligencija veća od ljudske uradila.

Ako nekog interesuje razgovor:
ChatGPT: https://chatgpt.com/share/679ad630-5020-800b-bc0c-09471df68396

DeepSeek nema opciju za share pa evo slika:

Mislim da je velika prednost u chatGPT, jer će sigurno biti integrisan u pozadini sa većinom uređaja i operativnih sistema, a da mi to i neznamo... ako već i nije. Dok, na drugu stranu ako DeepSeek ne bude išao na tu stranu, džaba mu sve. Mislim da je za početak glavna prednost što je chatGPT u sprezi sa Google, a ovima ne verujem da je dozvoljen pristup toj bazi pretrage koja kupi korisnike iz celog sveta... Ispravite me ako grešim.

Nazad
Vrh Dno