Šta je novo?

Dead Space

Ovo je poprilicno napredna grafika za Wii, sto se da primetiti po nestabilnom framerate-u.

Inace igra izgleda odlicno i iako je u pitanju rail shooter sam gameplay nije nesto bitno razlicit od originalnog Dead Space-a (koji je i sam imao krs gameplay).

Poenta Dead Spacea je u prici a ovde je ona (cini mi se) bolje ispricana nego u prvom delu. Glasovna gluma i zvucni efekti su odlicni. Inace meni je prica u Dead Space prequelu je mnogo zanimljivija, a koliko vidim ova igra obradjuje to poprilicno detaljnije od filma.

Definitivno cu morati da pozajmim Wii od ortaka da odigram ovo.

Poslednja izmena:
Mnogo dobro izgleda igra, delujem mi dosta napetije od Dead Space-a.
Au bre ovo bi bas odigrao na Wii, al ne znam nikog ko ga ima. :(

Radi na emulatoru, probacu ga kasnije, samo da predjem NFS, pa cu da javim utiske kakav je.

Kako je ovo dobra igra covece! Nisam se ovako istraumirao odavno. Savrseno dobar zvuk. Ubedljivo najbolji horor od RE 4.
Presao sam 6 chaptera, skoro 7h, znaci ima 15tak sati da se igra, sto je odlicno. Jos ja necu da igram vise od 1 levela u danu, ocu svaki dan pomalo da se uplasim. :)
Kako su ludi tripovi sa Zero G, znaci pogubis se, ne znas gde si.
Jedino sto mi smeta sto je kamera preblizu Isac-a, pola ekrana pokrije, a oni monsteri ne mase, najvise mrzim ona mala cuda, ko neki pauci, strasno nerviraju.
Stvarno su pokupili sve najbolje elemente horor igara i filmova u sklopili u jedan master piece.

ima razlike, i to velike. prvo, ja sam rekao jednom sta sam imao o DS i to sto neko posle pola godine, ili godinu dana od tad (vise se ni ne secam kolko je proslo) se odusevljava je njegova stvar. ja ne idem po DS temi i smaram kako je igra glupa/predvidiva/neznamsta i iscudjavam se sto ljudi odusevljavaju kad ima boljih igara.

a DS-ov horor bi uporedio sa doom3: ima ga do neke cetvrtine igre. kad jednom provalis patern pojavljivanja karakondzula tu vise horora nema. samo razlika je sto je napucavanje u d3 ipak bilo zanimljivo pa sam ga odigrao do kraja..

Eto sad si ti tvrdoglav, a meni nesto kazes.
Dead Space postaje zanimljiv posle 5,6 chaptera. Zasto ? Zato sto tek tu pocinju Statis i Kinesis zezalice, pojavljuje se Necromor koji se stalno regenerise, ne moze da umre (secas se Nemesis iz RE 3 :-devil-:).
Pocinju sekcije koje traze strateski pristup borbi ako oces da ostanes ziv. Oruzja u igru su genijalna, sva imaju jako zanimljive nacine za upotrebu.
Velika je greska sto nisi odigrao DS do kraja veruj mi. Znas koje zezanje je sa Zero G basketom, extra dobra fora.
Jos samo reci da se programeri nisu trudili da igra bude poprilicno drugacija, inventivana ? Mislim da otkidanje zglobova i oruzja i naravno Zero G, kinesis i statis su vidjeni vec u dosta igara.
Po meni je ovo najbolji horor jos od RE2, sto je naravno licni utisak.

like i said, ja tebe ne ubedjujem da je igra sh1t, ko sto ti mene ubedjujes da je igra /\. presao sam oko pola igre i znam o cemu pricam, ne radim to napamet. igrao sam je silom samo zbog price koja mi je bila zanimljiva, ali ni to mi nije bilo dovoljno da se nakanim da je predjem jer mi je gejplej bio katastrofa dosadan. ali ipak, drago mi je sto se tebi svidja i sto uzivas :) ja sam samo reagovao sto si poceo da preterujes sa ds u u2 temi iako te 2 igre nemaju nista zajednicko.

i zasto si odusevljen ds-om kad je kz2 sto puta bolja igra :D

igrao sam je silom samo zbog price koja mi je bila zanimljiva, ali ni to mi nije bilo dovoljno da se nakanim da je predjem jer mi je gejplej bio katastrofa dosadan.

Ovo je kljucna recenica. Gejmplej je stvarno dosadan (predvidljiv) ali je prica onim koji vole horror i vise nego zanimljiva. Pazi kad nisam osetio da nemam kontrolu nad likom dok sam igrao Dead Space: Extraction za Wii, toliko je bezvezan gameplay originalnog Dead Space. Ali meni se svejedno dopada jer mi se cela ideja Dead Space dopada.

I meni, pogotovo je bio odlican onaj animirani prequel, ali sam si*a, priznajem.. posle igranja demoa odustao sam od nabavljanja jer ne volim ta strecanja iz mraka :) Sad bi mogao konacno da ga nabavim kad je malo pala cena, i odigram sa upaljenim svetlima :)

Kimi meni je su horor igre zakon, znaci to obozavam od kad znam za sebe. Rekao sam 100 puta da nema boljeg osecaja dok igram nesto nego kad se isprepadam, valjda volim kad me nesto uplasi (cuj mazohist :D). Zbog toga sam obozavao RE, Undying. Silent Hill nije za mene jer me igra irtira jer nikad nemas pojma gde i sta, al verujem da je pravi teror za igranje.
Sad je tu Dead Space, pokupio je sve fore iz survival horor zanra i ubacio neke nove (statis, kinesis, oruzja). Hvala bogu da postoje timovi koji misle da ne treba da postoje 2 zanra u gameing svetu.

GoW ne znam kako ti je bio dosadan gameplay ? Sta ste ocekivali od napucavanja u sprcenim hodnicima svemirskog broda ? Cover sistem ko u Unchartedu ? Dal bi tad ta igra bila horor ? Svaki horor se radi da glavni lik bude kilav, tezak, trom, da se u trenutcima frke osecas nemocno. Zasto u RE nema trcanja i pucanja ? Da ubace cover sistem u horor igre nikad je ne bi igrao. Moje misljenje o cover sistemu da je to ****** isto ko i regenartion health, uzas, mrzim to.

Prica Dead Space je pokusala da bude koliko je mogla orginalna, meni se veoma svidja. Fore sa Untilolozima i sl stvari su extra legle jednoj horor igri. Nema mora uvek da bude neka Umbrella bad ass.

Borise recicu ti za Dead Space isto sto i za MGS serijal, ako ne odigras stvarno si budala. :p

Daj bre, koliko treba imati godina da bi se lozio na rechi Necro, Blood, Gore, Death i nekim "klasama" nechega shto ima zvuchna imena sa ovim rechima u sebi ? :) Gameplay u Dead Spaceu je uzasan. Nishta se ne vidi, samo te neko odjednom zabode sa ledja, i treba ti pola minuta da se okrenesh i nadjesh ga uopshte, shta je bre tu interesantno ? :)

Daj bre, koliko treba imati godina da bi se lozio na rechi Necro, Blood, Gore, Death i nekim "klasama" nechega shto ima zvuchna imena sa ovim rechima u sebi ? :) Gameplay u Dead Spaceu je uzasan. Nishta se ne vidi, samo te neko odjednom zabode sa ledja, i treba ti pola minuta da se okrenesh i nadjesh ga uopshte, shta je bre tu interesantno ? :)

Atmosfera, recimo...

Ah da, zaboravio sam, cim igra nema veze sa automobilima i ne dolazi iz Japana, to automatski znaci da je sra*je... :d

Atmosfera, recimo...

Svaki horor mora da ima takvu atmosferu jer bi u suprotnom bio komedija ;)

Ah da, zaboravio sam, cim igra nema veze sa automobilima i ne dolazi iz Japana, to automatski znaci da je sra*je... :d

Otkud ti to, evo sad bash zavrshavam Uncharted 2, kao i prvi deo, najbolja igra u zanru, daleko daleko ispred svega, i ja takve igre igram, ne ove koje ti naprave atmosferu tako shto ti ugase svetlo i puste izmishljene karakondzule s ledja :)

Atmosfera, recimo...

Pa ako neko ne voli horor, kako da se uživi u atmosferu?

Poslednja izmena:
Kimi meni je su horor igre zakon, znaci to obozavam od kad znam za sebe. Rekao sam 100 puta da nema boljeg osecaja dok igram nesto nego kad se isprepadam, valjda volim kad me nesto uplasi (cuj mazohist :D). Zbog toga sam obozavao RE, Undying. Silent Hill nije za mene jer me igra irtira jer nikad nemas pojma gde i sta, al verujem da je pravi teror za igranje.
Sad je tu Dead Space, pokupio je sve fore iz survival horor zanra i ubacio neke nove (statis, kinesis, oruzja). Hvala bogu da postoje timovi koji misle da ne treba da postoje 2 zanra u gameing svetu.

GoW ne znam kako ti je bio dosadan gameplay ? Sta ste ocekivali od napucavanja u sprcenim hodnicima svemirskog broda ? Cover sistem ko u Unchartedu ? Dal bi tad ta igra bila horor ? Svaki horor se radi da glavni lik bude kilav, tezak, trom, da se u trenutcima frke osecas nemocno. Zasto u RE nema trcanja i pucanja ? Da ubace cover sistem u horor igre nikad je ne bi igrao. Moje misljenje o cover sistemu da je to ****** isto ko i regenartion health, uzas, mrzim to.

Prica Dead Space je pokusala da bude koliko je mogla orginalna, meni se veoma svidja. Fore sa Untilolozima i sl stvari su extra legle jednoj horor igri. Nema mora uvek da bude neka Umbrella bad ass.

Borise recicu ti za Dead Space isto sto i za MGS serijal, ako ne odigras stvarno si budala. :p

Dosadan je gameplay jer je predvidljiv. Igra vata na istu foru kao Doom 3 i The Suffering a to kod mene odavno ne pali. Posle predjenog Dooma na impossible ili whateveriscalled lvla tezine covek nauci da anticipira odakle ce monster i kada da iskoci (nema veze sa ucenjem igre napamet, kad provalis kako to funkcionise u jednoj igri provalio si svaku). Isto tako Suffering mi je bio strasan prvih pola sata dok nisam provalio da imam uzasno puno municije i da monsteri uopste nisu agresivni niti teski za ubiti. Poslednje dve igre koje su me solidno uplasile su onaj niskobudzetni Wrath of Malachi (dobro uradjeni monsteri) i Penumbra (jeziva igra). Mada verujem da je nekim ljudima i DS strasan jer sam video lika koji je vristao dok je igrao Dead Space.

Neki ovde ne razumeju kakav gameplay mora biti u horor igarama da bi se stvorila atmosfera i osecaj nemoci.
Za trenutak zamisli da postoje stvarno takve karakondzule (kako ih nazivate), mislis da bi imao muda da ides na njih ko sto vozis Nissan GTR ?! :) Bi djavola!
Driveru, Dead Space me je odusevio jer me uplasio kad igra, imas onaj osecaj u stomaku ko kad sam kao klinac gledao horor filmove. Znaci ovu igru ne mogu da uplaim svako vece, jer me strecaju samo tako ovi Nekromori. I cuj nemam 15 god. :)

Ma pustite bre drajvera.. Fora je da naprave da zivuljke ne izlecu svaki put sa istog mesta (ne znam da li je tako?) Pa kad igras nivo ponovo da ne znas odakle ce da iskoci, a ne ono skriptovano, "kad igrac nagazi tu plocicu nek iskoci cudoviste broj 3". Retko koja igra radi po tom random sistemu.. secam se Rainbow Six 3, svaki put su teroristi na drugom mestu u nivou, sto neverovatno doprinosi tenziji i atmosferi..

Fora je da naprave da zivuljke ne izlecu svaki put sa istog mesta (ne znam da li je tako?) Pa kad igras nivo ponovo da ne znas odakle ce da iskoci,

sve si pogresno razumeo. ne radi se o tome da kad igras PONOVO karakondzule iskacu na istim mestima. problem je sto igras PRVI put, i posle otprilike cetvrtine igre skapiras patern pojavljivanja i tacno znas kad ce i gde kad ti iskoci :)

Ama lupetaju da je toliko predvidivo odakle izlaze Nekromori, ima 100 malih caka oko toga, ko ih popamti svaka mu cast.
3,4 puta u igri te uhvati glista iz zida i vuce te u svoju rupu, ti moras da ga skenjas pre nego sto te povuice, vrhunska fora za tenziju, svaki put se uspanicis i ne znas de pucas.
Pogledaj kako se umire.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QQglxqoMod8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QQglxqoMod8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

De brate imas jace pesme u igri ? :d

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wrhw44_noR4&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wrhw44_noR4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

@ kimi

Ma ok, to je druga stvar ako su napravili neki patern da mozes da prepoznas kad ce da te "uplasi", tipa neka muzika napeta pocne ili slicno, to je los dizajn, treba to malo kombinovati tako da igrac nikad ne zna sta ga ceka.. Ali nikako ne smeju uvek biti na istim mestima, da kad igras ponovo, opet imas osecaj kao da je prvi put..

Poslednja izmena:
Ama pusti Kimija, vidis da lupeta o igri, presao je 5 chaptera koja su najdosadnija i misli da zna igru, nije 70% dobrih stvari video.
Ko voli horor ovo je mnogo mocna igra. Po meni nakbolji zvuk u svim igrama koje sam u zivotu igrao.

ja mozda lupetam o igri koju sam presao pola i batalio jer me smorila, a od tebe slusamo ovo stalno o igrama koje nisi ni na klipovima video..

Pa nisi presao igru do kraja i nisi merodavan da sudis o njoj, kontas ?
Druga polovina igre je 3 puta bolja, teza, zanimljivija.
Nego Uncharted sam presao 65% i igra me smorila, znam posnesto o jump, cover igri. :eyebrows:

Znači ti, Marli Bob, nemaš pravo da pričaš ni o jednoj igri osim o GoW?

Samo nju si prešao, zar ne. Ostale si igrao i batalio jer su te smorile. A kad nekog drugog smori Dead Space, odma po bubrezima udaraš. :)

Nije to Cvejo, nego ne moze neko da lupa da je Dead Space copy/paste glupost od igre kad je igra vrhunski horor.
Druga stvar je kad neko ne voli horor igre, ali to ne daje pravo da se blati jedna genijlna igra.

Ti isto tako blatiš Uncharted zato što ti se nije svideo. Izgleda su milioni ljudi u zabludi. Možda bi promenio mišljenje da si je prešao?

Navedi post kad sam ja blatio Uncharted ? Nisam rekao da je igra losa, samo nije nista posebno.

Kakav je Isac bad ass brate sa ovim odelom ! :d
specialsuitbp3au2.jpg

Nazad
Vrh Dno