Šta je novo?

Dead Space

a u drugom prelazu ima vise para i nodova ? (pitam) Ja sam trenutno na odelu br2, nasao sam br3 al nemam para, ili odela ili healt packs :wall:. Upgrejdovo sam odelo da imam malo vise hp, al dzaba kad nemam cime da ga punim.

Ima isto, samo sto ne trosis na sve vec samo na ono sto nisi kupio u prvoj rundi. Recimo na kraju prve runde tj. kad sam presao igru imao sam kompletno apgrejdovan Stasis, Plasma Cutter, Kinesis, Armor Level 5, Ripper i mozda jos jedno ili cak dva oruzja. Tako da u prvom prelazu se moze apgrejdovati dosta toga a da je bitno. Recimo vrlo brzo po pocetku drugog prelaza dobio sam i Armor Level 6 (military armor) i onda recimo na 10 nivou druge runde imao sam sve apgrejdovano (dobije se za to achievement).

Ja danas upalio, stigao do treceg chaptera. Za sada mi se svidja. Btw, kazhu kao da ne treba pucati nego ih treba seci. Jel se to odnosi na plazma cutter to jest, to sto ispaljuje je secivo ili ja nisam izvalio alternativni closeup fire mode gde ih secam kao machem :D

Najvishe me podseca na The Thing. Mislio sma da ce biti strashnija ali ono...nije loshe, mada je sve na bum.

Ja danas upalio, stigao do treceg chaptera. Za sada mi se svidja. Btw, kazhu kao da ne treba pucati nego ih treba seci. Jel se to odnosi na plazma cutter to jest, to sto ispaljuje je secivo ili ja nisam izvalio alternativni closeup fire mode gde ih secam kao machem :D

Najvishe me podseca na The Thing. Mislio sma da ce biti strashnija ali ono...nije loshe, mada je sve na bum.

Malo podseca i na lost planet samo sto je i malo drugacije od toga:D

Pucaj u krake tj. ruke. Da bi bilo lakse prvo stasis u frika pa onda u ruke (lakse da se pogodi). Kad se ostane bez stasis-a onda je lakse prvo u noge da se uspore pa onda u ruke. Ovo se odnosi na plasma cutter i plasma rifle. Dobar je i ripper kad se posteno apgrejduje jer lepo secka. Poprilicno sam siguran da recimo ako u inventaru stoji samo plasma cutter (a ostalo u sefu recimo) da se tokom igre nalazi uglavnom municija za plasma cutter odnosno oruzje koje je u inventaru. Kad se ostane bez municije ili da bi se ustedela vredi i stasis pa melee.

Ima isto, samo sto ne trosis na sve vec samo na ono sto nisi kupio u prvoj rundi. Recimo na kraju prve runde tj. kad sam presao igru imao sam kompletno apgrejdovan Stasis, Plasma Cutter, Kinesis, Armor Level 5, Ripper i mozda jos jedno ili cak dva oruzja. Tako da u prvom prelazu se moze apgrejdovati dosta toga a da je bitno. Recimo vrlo brzo po pocetku drugog prelaza dobio sam i Armor Level 6 (military armor) i onda recimo na 10 nivou druge runde imao sam sve apgrejdovano (dobije se za to achievement).

cekaj, oces da kazes da upgrejdovi od prvog prelaza ostaju ? (ili da si zesce izhebo pa upgrejdovo stasis koji koristis jednom u sat vremena ? :D )

...ili da si zesce izhebo pa upgrejdovo stasis koji koristis jednom u sat vremena ? :D )

Evo malo pre ubih Leviathana na Impossible i dodjoh do sedmog Chaptera i mogu samo prokomentarisati da stasis na ovoj tezini predstavlja razliku izmedju Isaka u jednom i vise komada. U situaciji kad navali nekoliko slashera i onih mutiranih odojcadi stasis se i te kako koristi, a da ne pricam o Bruteovima, koje je skoro nemoguce ubiti bez stasisa.

Poslednja izmena:
mmm...nisam znao da stasis moze i na nemehanicke objekte...silly me.

@Muzzy: Brate, ovo je bilo u PC sobi kunem se ! :d

cekaj, oces da kazes da upgrejdovi od prvog prelaza ostaju ? (ili da si zesce izhebo pa upgrejdovo stasis koji koristis jednom u sat vremena ? :D )

Ostaju i bar meni stasis je bio veoma bitan narocito kad se radi o jacim protivnicima ili kad ih navali vise. Kada se zavrsi igra, ista zatrazi da se snimi i ona se snimi pod nazivom "cleared game". Tako, da bi se islo u round 2 ne pocinje se "new game" vec ucitava "cleared game".

Poslednja izmena:
cool, hvala. Ja sam mislio da to sluzi samo za usporenje mehanickih objekata, kao sto mi je na pocetku igre receno

Cemu radovanje kad je igra za Wii? Da stvar bude gora, igra ce biti on-rails FPS (WTF? Zar ovo jos uvek prave?), tipa House of Dead, pravljena za light gun.

Poslednja izmena:
Možda čovek ima Wii.
I najava da je Dead Space Extraction on-rails shooter, nije nikog oduševio.
Mada su rail shooteri u proseku dobri na Wii-ju. Odličan je ovaj novi House of the Dead: Overkill.

Poslednja izmena:
Naravno da je odličan. Sve su to dobre igre, preporuka!

On-rails shooter...da mi je znati ko će da izdvoji 30-40-50 dolara za te stvari...

Kako sad da izdvoji? Zar se ne menjaju igre? Kupiš jednu-dve i onda se te dve izvrte kod 10 ljudi?
Na kraju si kupio dve a odigrao 20? :trust:

Možda čovek ima Wii.
I najava da je Dead Space Extraction on-rails shooter, nije nikog oduševio.
Mada su rail shooteri u proseku dobri na Wii-ju. Odličan je ovaj novi House of the Dead: Overkill.

Pih,vidi se da se ne igras 25 godina.
Da imas potrebno gamesrsko iskustvo da rasudjujes igre skapirao bi da igre koje izlaze za wii nemaju uopste fiziku a i ovi silni ljudi sto su ga pokupovali su samo neznalice koji se nisi makli dalje od wii sporta.:D
Al naravno to nikako ne moze da zakljuci covek koji u igrama trazi zabavu.
Kad budes pozeleo fiziku kojoj bi pozavideo i sam Nikola Tesla a i igre koje imaju ,,dusu,, znas sta ti je ciniti.

Mr. Sarcasmus

A sad ja.
Ne kapiram zasto je na Bench-u wii toliko neomiljen.
Odlicno je sto ce dead space izaci i za ovu konzolu,cini se kao igra kojoj ovakvi uslovi idealno leze.
Posto je RE4 na wii-u vrhunski,moralo bi biti ovo zbog gotovo identicnog nacina igranja.

Poslednja izmena:
hvala za ono objašnjenje :d . Zaludele me velike glave u Wii Sportsu.

Posto je RE4 na wii-u vrhunski,moralo bi biti ovo zbog gotovo identicnog nacina igranja.

Ali sa ovim nisi u pravu, nažalos'.
RE Wii je TPS, a ovo će biti rail shooter, kao RE:Umbrella Chronicles i House of the Dead igre. Iako su obe ove igre dobre, zbog tog rail shooter fazona su dosta kratke (u odnosu na RE4 Wii recimo). Ali nisu mnogo kraće od generičkih svemirskih FPS-ova. :)

A sad ja.
Ne kapiram zasto je na Bench-u wii toliko neomiljen.
Odlicno je sto ce dead space izaci i za ovu konzolu,cini se kao igra kojoj ovakvi uslovi idealno leze.

Zato što se ljudi sa Bencha igraju godinama i imaju određenog i direktnog iskustva sa igrama, a nisu likovi koji kupuju detetu novu konzolu ili likovi koji nikada nisu imali veze sa igrama sve dok sada nisu videli da može da se maše.

Nemam ja ništa protiv što će Dead Space izaći za ovu konzolu, ali je problem što ta igra nema veze sa originalom, osim što je u sličnom okruženju i što se isto zove. Tako se može napraviti reli vožnja kroz Transilvaniju i njene močvarne i blatnjave staze koja će nositi ime Vampire: Bloodlines.

ali je problem što ta igra nema veze sa originalom, osim što je u sličnom okruženju i što se isto zove.

Što je problem što nema veze sa originalom?

Igre dele samo okruženje. Wii verzija će se zvati Dead Space Extraction, a priča je ustvari prolog Dead Spacea.

According to EA, the title will be a prequel to last year's survival-horror romp aboard the USG Ishimura.

Ček, ti nemaš problem sa on-rail pucačinom kao konceptom?

A i dešavanje...pa to je praktično ono što se dešavalo u anime prequel-u.

Je l' sad problem što nema veze sa "originalom" ili što je rail shooter? Ili što je rail shooter za Wii?

Šta fali rail shooteru "kao konceptu" ? Igra kao igra. Nije RPG, nije ni FPS, a ni MMORPG, ni simulacija nego je rail shooter.

Problem je što nema veze sa izvođenjem originalne igre, što je rail shooter i što ima ljudi koji se raduju izlasku rail shootera i svrstavaju ih u kategoriju igara na ravnopravnom nivou sa RPG, FPS i ostalim žanrovima. Šta fali? ***, pa to je igra sa automata. Ako to voliš da igraš...[u ovom trenutku se pali kliker gde je problem...]...mora da se igraš na Wii-ju...[/u ovom trenutku se pali kliker gde je problem...] :d

Mislim, i iks-oks je društvena igra, isto kao šah, mice, monopol i čoveče ne ljuti se, ili još bolje - kao stoni rpg.

Problem je što nema veze sa izvođenjem originalne igre,
spin-off , zvuči poznato? nije ovo jedina igra koja dobija "nastavak" u drugom žanru.

što je rail shooter i što ima ljudi koji se raduju izlasku rail shootera i svrstavaju ih u kategoriju igara na ravnopravnom nivou sa RPG, FPS i ostalim žanrovima.

pa samo vlasnici Wiija i posetioci klubova sa aparatima (kod nas i nema takvih) mogu da se raduju rail shooteru :d

Mislim, i iks-oks je društvena igra, isto kao šah, mice, monopol i čoveče ne ljuti se, ili još bolje - kao stoni rpg.

Nemoj da mešaš frogs and grandmothers, društvene i video igre.
Takođe ne možeš da upoređuješ recimo tabačinu sa RPG-om, Flower sa KZ2... ali i jedno i drugo su video igre, ne?

Malo PR bull---ta od strane EA a u vezi najave igre, koja će krajem godine, možete pročitati ovde.

Poslednja izmena:
e jel ce biti jos nekog Dead Space filma ? onaj mi skroz OK, steta sto nije 3D animacija kao RE Degeneration

igra koju sam jednostavno batalio na pola.. jeste, ima horor elemenata i pricu koju sam hteo da vidim do kraja jer sam i film gledao ali par jako glupih stvari preko kojih stvarno nisam mogao da predjem.

1. kvazistrecovi1: vidis u daljini mrtav lik ti iskuliras prelazis preko njega kliknes dugme koje si trebao i kad se vracas u trenutku kad si tacno ispred on se pretvori u karakondzulu i skoci ispred tebe, strecne te, udari te i uzme cetvrtinu energije pre nego sto reagujes. posle toga 20 puta vidis les preko koga moras da predjes i znas da ce da se pretvori u karakondzulu kad si tacno ispred, spremis se za fajt, on se naravno strvori kad si odma uz njega i zabode te odma pre nego sto stignes da reagujes i opet uzme cetvrtinu energije. mislim, wtf?
2. kvazistrecovi2: kad god nesto uradis, uvek se spawn-uju iza tebe. prvi put strec, ali kasnije vec zns sta ce se desi ali lik je jaaako trom i dok se okrenes oni te masakriraju. mislim, wtf?

Ni jedan ljudski les na zemlji se nece pretvoriti u nekromorfa osim ako ga infektor ne dohvati i pretvori ga u Super Slashera. Oni sto leze na zemlji pa skoce na tebe kad dodjes blizu su vec pretvoreni u necromorpha i prave se mrtvi dok ti ne dodjes blizu. Ako naidjes na nekromorfa koji lezi na zemlji i nije raskomadan, taj se 100% pravi mrtav. Jedan pogodak iz plasma cuttera je dovoljan da ga 'probudi' i da krene na tebe.

Sto se tice spawnovanja, da li si nekada pobegao od nekromorfa u drugu sobu? Prokleta zivina koristi ventilacione otvore, pa ako pobegnes iz neke sobe liftom i ne ubijes pre toga sve sto se mrda, sansa je da ce dopuzati do tebe kroz ventilaciju i iskociti sa plafona ispred ili iza tebe.

Poslednja izmena:
...uglavnom iskaču iz plafona, iz poda, iz zidova...ko u Doom 3, samo što su demoni koristili portale na zidovima/podovima/plafonima, a nešto se ne sećam da sam u Doom mogao unapred da vidim de će šta da iskoči. DS je jaaako skriptovana igra, ako zagineš, znaš sledećih 5 min šta će da se zbiva, a necromorfi su mi više preko glave, iskaču iz Isaac-ovog d*pe*a kad ne znaju odakle će.
Zaglavio sam na čapteru posle ubijanja ogromnog crva u Food Storage, dosadili mi više cheap thrills.
Ne znam da li se tempo igre kasnije menja, ali malo me podseća na Asassins Creed, idi 12 puta uradi istu stvar (tram/prekidač/lift/prekidač/tram).....................................

Latest Articles for Dead Space 2
EA's Working on Two More Dead Space Games
PS3 News | Jul 27, 2009

According to a new report on Variety's blog (via Eurogamer.net) Electronic Arts is planning two more games from its Dead Space stable along with a feature film adaptation of the series.

The article details that two new instalments are currently in the works, and that Eagle Eye director D.J. Caruso has been pegged to head up the movie.
"Dead Space" is set in the 26th century in deep space, where an engineer who responds to a distress signal from a mining ship finds the vessel infested with monstrous creatures called Necromorphs. The creatures are human corpses, reanimated by an alien virus.

EA launched the game in 2008 and is working on the second and third installments.
As Eurogamer notes, it's not known if the upcoming Wii title Dead Space: Extraction is being included as one of the two new Dead Space games mentioned above. More soon.

bice makar jos jedan nastavak..... ;)

jupi! :)

extra, mada sam vec video ovo u PC sobi. Otvoricemo vec temu ovde kad izadje neki info od Dead Space 2. Ja se radujem novom filmu, jer mi se prvi svideo skroz, steta sto nije 3D animacija samo.

Nazad
Vrh Dno