Šta je novo?

Dead Space Remake

Kako vam se čini sad, posle par patcheva, jel funkcioniše igra dobro?
Ja čekam da mi stigne Denuvo ticket preko cs rin sajta, pa da zaigram preko tog Origin bypass-a xD

Radi dobro, ali se desavaju stutteri kada se ucitavaju odredjene lokacije.
Trenutno nema resenja za to. Nije idealno, ali ni ne utice drasticno na utisak.
Dosta rade na igri, verovatno ce biti jos patcheva u sledecih par nedelja.

Finito

Untitled.jpg

FPS ili third person shooter na kontroleru, uf uf mucenje...

Pa, igre se danas primarno i prave za kontroler.
Ako sa istim nivoom tezine igras na m+k, to se moze smatrati varanjem :) .
Kako mi je samo bilo drago kada je REmake 2 ubacio ono sa smirivanjem nisana, pa sam ovde citao kako se ljudi zale sto njihov fenomenalni skill (bas je tesko misem pogoditi u glavu) nije adekvatno nagradjen.

Meni je fluidnije iskreno. A nije nimalo precenjen haptic feedback i trigeri, kad osetiš dobovanje kiše pod prstima u Returnalu, predivno. Ili kad kopljem otvaraš gepek raspalog automobila u Horizon Forbidden West :D
Naravno ima i bednih implementacija, i nekima se ne sviđa uopšte jer im odvlači pažnju al meni je sjajan osećaj. Naravno, ne igram FPS gotovo uopšte pa mi ne smeta manja responzivnost.

Kako kome, meni je apsolutno precenjen (doduse Returnal nisam probao).
A za kontroler za tps/fps... heh. Not in a million years. Jedino u igrama gde ne samo da su pravili za kontroler, vec nisu znali da implementiraju m+k (kao GotG)

Kontrolisanje kamere s mišem je nekako uvek neprirodno, tj previše brzo, i onda zna da zamori oči, s palicom na kontroleru je fluidnije. Naravno gubi se responzivnost zarad fluidnosti, ali makar mi ne zamara oči :D

Jes' da to u igri poput Ded Spacea zna da bude problematično, al opet, i sam glavni lik je tu trom i spor tako da kontrole kamere ne znače mnogo.

"Kontrolisanje kamere s mišem je nekako uvek neprirodno, tj previše brzo, i onda zna da zamori oči"

Meni je upravo problem suprotno. Kada kontrolisem palicama, nemam osjecaj da ja kontrolisem kameru i stvara mi motion sickness. Sto u stvarnosti i jeste, ne okreces kameru manuelno vec na komandu. Zato sve sto mogu igram na PC-u dok sam se na PS5 naucio igrati na 100% senzitivitetu tako da je kamera jako brza gotov u rangu misa.

Kontrolisanje kamere misem je prirodnije jer je direknti input ali nije "sinematik".

30fps vs 60fps ili gamepad vs tastatura+mis, ne zna se koje je besmislenije trabunjanje

Pocela igra da mi crashuje, mislim da je chapter 7, ili mozda 8, lansirao sam asteroid u orbitu sa onom sondom sto emituje SOS signal, snimio poziciju par minuta posle toga, i bam, crash.
Odradio repair files, restart kompa, nema sanse pokrenem igru, idem na continue, i opet crash.
Probao da ucitam i autosave pre toga, opet crash.....
googlam, ne nalazim nista.......
Ima li ko ideju sta moze biti?

Proveri eventviewer, nadji kod greske, pa probaj da izguglas.
Mozes probati one klasicne stvari - niza rezolucija, lockovanje na 30fps.
Meni je igra zakucavala na jednom mestu (nije kretao cutscene), restart je resio problem.

ma nema sanse, puca nonstop....
uradio i windows update, nista, opet puca.....

ladno se nesto sa drajverom spucalo, odradio clean install drivera sad, i proradila igra.
ali interesantno, samo je dead space pucao, ostale igre radile pre reinstalla drivera

au bre, igra je dupe i oko na 22.5.1 i na 22.11.2....... na prvim, klizi, nista stuttera, na ovim novijim, katastrofa!!!!!!!!!!!!!

to je do tebe neki problem, ja sam presao celu igru sa 22.11.2 drajverima i nisam imao ni jedan jedini crash ni slicno, jedino je bio stutter kad sam prvi put pokrenuo igru

au bre, igra je dupe i oko na 22.5.1 i na 22.11.2....... na prvim, klizi, nista stuttera, na ovim novijim, katastrofa!!!!!!!!!!!!!
Shader cache se briše kad instaliraš nove drajvere, to je možda zeznulo stvari, pogotovo ako nije došlo do compilinga pri startu igre pa onda učitava tokom igranja.

Shader cache se briše kad instaliraš nove drajvere, to je možda zeznulo stvari, pogotovo ako nije došlo do compilinga pri startu igre pa onda učitava tokom igranja.
odradio ih je na startu, cak sam i igru deinstalirao i instalirao ponovo na drugu lokaciju.
ali definitivno zilion puta bolje radi na 22.5.1 nego na ovim zadnjim.
Svakako sam planirao da odradim svez install windoeze, pa cemo videti onda.

30fps vs 60fps ili gamepad vs tastatura+mis, ne zna se koje je besmislenije trabunjanje
Naravno da je bolje 30 fps od 60, mada onda je i 15 bolje od 30...
Nije pitanje sta nekome odgovara, nego sta je bolje/preciznije.
Zanima me Kaunter Strajk ekipa na kontrolerima protiv mis+tastatura ekipe, sa 0 rezultat bi bio.

Dakle bolje se zna, a ako nekome ne smeta kontroler, to je nesto drugo, ne?

Naravno da je bolje 30 fps od 60, mada onda je i 15 bolje od 30...
Nije pitanje sta nekome odgovara, nego sta je bolje/preciznije.
Zanima me Kaunter Strajk ekipa na kontrolerima protiv mis+tastatura ekipe, sa 0 rezultat bi bio.

Dakle bolje se zna, a ako nekome ne smeta kontroler, to je nesto drugo, ne?

Majstore, poenta mog posta je da se s vremena na vreme vec 5-10-15-20 godina vrte stalno te iste bespotrebne price i prepucavanje (ne samo na ovom forumu).
Dokle vise?! :)

Naravno, neka igra svako na cemu hoce i kako hoce... lezeci, stojeci, u fotelji, u trpezarijskoj stolici, s tastaturama, gamepadovima, s jednom rukom, s obe ruke, vezanih ociju......................

dva puta sam ga pregazio sa DDU sada, i vratio na 22.5.1.
izgleda cu neko vreme izbeci svezu instalaciju windoze, evo radi sada kao podmazano, bez stuttera , kao pre otog sr***nja sto mi se desilo juce.

i ja, konacno :)
samo sam vrv promasio pola side misija hahahahaha
1675950065230.png

Zavrsio na impossible
Zatim odigrao na impossible sa najlosijim oruzijem u igri, pulse rifle (i bukvalno nijedno drugo oruzije nije korisceno)

Sad idem na imposibile ali jedino sto smem da apgrejdujem sa power nodovima jer odelo/rig,
oruzija ce sva do kraja ostati na default/neapgrejdovana.

Neki predlog savet za jos neki jedinstven "run" ?

Zavrsio na impossible
Zatim odigrao na impossible sa najlosijim oruzijem u igri, pulse rifle (i bukvalno nijedno drugo oruzije nije korisceno)

Sad idem na imposibile ali jedino sto smem da apgrejdujem sa power nodovima jer odelo/rig,
oruzija ce sva do kraja ostati na default/neapgrejdovana.

Neki predlog savet za jos neki jedinstven "run" ?
Živo me zanima zašto to radiš pored toliko dobrih igara koje mozeš igrati ti vrtiš te jednu te istu?

Vrh Dno