Šta je novo?

Dead Space Remake

Ne secam se da je neki remake osim witcher 3 bio besplatan ako si imao originalnu igru.

Poslednja izmena:
^ slažem se, ali da kažemo da je poenta slična. Ko ima original dobija verziju sa RT bez doplate.

Da, remaster debelo naplacuju. Evo igram TLOU Remaster. Igra isto iz 2005te. I sad je po treci put trebaju izdati. To sto je CDPR uradio je za svaki respekt. Ali ti nece moci pokloniti W1 remake.

Iz 2013. je TLOU.

Da, remaster debelo naplacuju. Evo igram TLOU Remaster. Igra isto iz 2005te. I sad je po treci put trebaju izdati. To sto je CDPR uradio je za svaki respekt. Ali ti nece moci pokloniti W1 remake.
Slažem se da će za W1 i W2 remake naplaćivati

Poslednja izmena:
Odigrao prvi nivo. Solidan rimejk, barem za sada. Igra veoma dobro izgleda pogotovo osvetljenje i kontrast izmedju svetlih i mracnih delova okruzenja. Radi ok i iako igra kompajlira shadere pre nego sto se udje u glavni meni na pocetku, stutter je povremeno prisutan pri ulasku u vece celine koje se prvi put posecuju. Valjda ovo mogu srediti nekim updejtom.

Gejmplej nije mnogo diran sem sto mi deluje da je igra malo brza u smislu kretanja kao i rate of fire plasma cuttera. Takodje, cini mi se i da plasma cutter nema onaj ooomph kao u originalu. A mozda je to i do mene, jer prosla je skoro decenija i po od originala koji sam poslednji put igrao pre izlaska dvojke.

Ne svidja mi se sto Isaac sada trtlja, al dobro, moderna vremena ovo ono.

Ono sto bih zaista voleo je da odrade ponovo celu trilogiju, i da treci deo bude logican nastavak prve dve igre, barem sto se tice gejmpleja i atmosfere. Secam se kad sam krenuo da igram trojku, obrisao sam je cim sam video da su odradili univerzalnu municiju, nisam je tak'o od tada...

^ gde si je uzeo?

@Lemaja

Uzeo mesec dana EA Play Pro, taman da obrnem i novi NFS.

^ hvala za info

Šteta sto sam je igrao pre par meseci, nadam se da cu imati katkad osecaj da ne igram po treci put :)

Odlicna je igra, dobro radi i odlican je feeling.
Nego, imam povremeno jedan problem.
Desava mi se nasumicno da igra odjednom uspori, tj. padne mi drasticno Power Usage graficke. Iako pokazuje jos uvek GPU usage 100% i frekvencija oko 1900MHz, power usage padne na 150-200W i igra postane stutter fest. Ovo je prvi put da vidim ovakav problem i ni u jednoj igri mi se nije desavalo. Reload save-a resava problem, ali se moze opet javiti. Nekada traje par sekundi, nekada i dosta duze.

@Shimec

I meni se to desilo dva puta, vrv bag prilikom ucitavanja nivoa jer se oba puta desilo bas pre nego sto cu uci u novi deo nivoa pa sam umesto par sekundi stuttera dobio takvo hardcore usporavanje.

Prvi put je prestalo nakon sto sam sejvovao (desilo se taman pre nego sto sam dosao do save stanice) a drugi put samo od sebe, posle jedno 10-15 sekundi.

Takodje, igri treba vremena da se stabilizuje nakon menjanja DLSS i volumetric resolution podesavanja, a potonje je i jedina opcija koja donosi primetne dobitke u performansama.

Ali da sem tih par problema i malkice razocaravajuceg zvuka plasma cuttera igra kida.

Uglavnom su se drzali formule originala ali mi se svidja sto su ubacili nove delove nivoa koji se nalaze uzmedju paluba, gde se vidi prava razmera Ishimure i koliko je brod ogroman. A i odlican je kontrast sa klaustrofobicnim hodnicima gde se desava veci deo igre.

A da, tramvaj sada povezuje sve palube u jednu celinu, tako da se igrac slobodno moze kretati izmedju stanica. I onaj momenat da igra ucita poziciju tokom splashcreena tako da akcija krece odmah cim se klikne na continue, fenomenalno.

^ verovatno će kroz update da upeglaju tu grešku. Jel klasična verzija ili deluxe? Vidim da uz deluxe se dobijaju neki oklopi?

Deluxe se dobija sa EA Play Pro

@Shimec

I meni se to desilo dva puta, vrv bag prilikom ucitavanja nivoa jer se oba puta desilo bas pre nego sto cu uci u novi deo nivoa pa sam umesto par sekundi stuttera dobio takvo hardcore usporavanje.

Prvi put je prestalo nakon sto sam sejvovao (desilo se taman pre nego sto sam dosao do save stanice) a drugi put samo od sebe, posle jedno 10-15 sekundi.

Takodje, igri treba vremena da se stabilizuje nakon menjanja DLSS i volumetric resolution podesavanja, a potonje je i jedina opcija koja donosi primetne dobitke u performansama.

Ali da sem tih par problema i malkice razocaravajuceg zvuka plasma cuttera igra kida.

Uglavnom su se drzali formule originala ali mi se svidja sto su ubacili nove delove nivoa koji se nalaze uzmedju paluba, gde se vidi prava razmera Ishimure i koliko je brod ogroman. A i odlican je kontrast sa klaustrofobicnim hodnicima gde se desava veci deo igre.

A da, tramvaj sada povezuje sve palube u jednu celinu, tako da se igrac slobodno moze kretati izmedju stanica. I onaj momenat da igra ucita poziciju tokom splashcreena tako da akcija krece odmah cim se klikne na continue, fenomenalno.
Hvala na potvrdi. Vec sam poceo da brinem da mi nesto sa HW-om nije ok, iako je ovo jedina igra gde se desava.

@Lemaja

Kao sto je Shimec rekao, deluxe je verzija.

A sto se tice bonus armora samo sam ih opremio jednom da vidim kako izgledaju i vratio se na default model. Nije neki bonus.

^ puno hvala na informacijama, idem na godišnji za 3 dana pa kad se vratim da uplatim na EA i da ne spavam jedan vikend.

Sve u svemu, odlican remake uz po neki stutter na pocetku, odigrao sam nekih sat vremena sinoc i atmosfera je vrhunska, nastavlja se veceras :D

3,99 je obican EA play.
Dead Space ima samo na EA play Pro, a on je 15e mesecno.

Ja imam kombinaciju da uzmem godinu dana turski EA play Pro za 70e, ako je neko zainteresovan neka mi se javi, mozemo da napravimo share 2-3 osobe pa podelimo to.
Sad je izasao Dead Space, kasnije ce izaci i SW Jedi Survivor, Wild Hearts, Immortals of Aveum itd..

Dobro je, nije mi proslo transakcija - kontam da treba vise para na kartici od cene necega... Kako sam ja mislio da je EA play Pro samo bolji sto nemas ogranicenje na 10h po igri..Ali imas pristup svim igrama :rolleyes:

Ja ga zavrsio sinoc, chapter 12 ima vise smisla i mnogo je bolje uradjen od originala, pogotvo scena na kraju kada isaac gleda ceo snimak
Inace postoji i secret ending, ima na ga yt, jezivo bas :D

jel neko obracao paznju na CPU load, potrosnju i temperature u ovoj igri?
Imam ryzen 5800x, podesen na base clock 3800MHz i fiksirao voltazu na 1.175V.
ovo je jedina igra za sada koja mi ga nateze na 60-65% loada, potrosnja ide i do 80W, i temperatura dostigne posle sat igranja i 73-74C.
probao sam i one PBO varijante sa YT za undervolt, ali nista se ne menja.
Cinebench posle sat vremena drndanja CPU nije presao 69C, pa me ovo malo cudi u ovoj igri.....
Druge igre ni priblizno ga ne natezu (na vodi je, i igram u 4K, ako nesto znaci)

Ako zelite dodatne performanse, force-ujte ReBAR. Dobije se oko 5-25% fps vise. Doduse, stutteri i dalje ostaju.
Zanimljivo je kako je sam kraj igre drasticno zahtevniji od ostatka. Na 3070 sam citavu igru odigrao u 1440p/dlss quality, tu sam imao oko 40fps, morao sam da spustim skroz na dlss performance da bih imao locked 60.

ja da kucnem o drvo, nemam problema sa stutterima, nekad, ali bukvalno nekad, mizerno stucne na delic sekunde, inace klizi, u 4K, sve na ultra, FSR na performance, ide na stabilnih 110fps.
Trenutno sam na 3em chapteru.
Jedino ovaj load CPU-a 50-65% i grejanje me zbunjuje.....

1675423778999.png

I kod mene je cpu load oko 50% bio nezavisno od rezolucije i fpsa, ovo je denuvo kriv verovatno

Nazad
Vrh Dno