Šta je novo?

Dead Space 2 (& 3 + Movie)

Ok, hvala, SOCOM me podsetio da je caka u pipcima, zaboravih skroz.

Nema na čemu:p

Inače ovo nije baš horor, il sam ja mnogo nadrkan, pa se svađam sa necromorfima i ebem im sve po spiska.
Čapter 10 je fin, tu počinje zanimacija, al baš, budi stare uspomene:D

A našao sam i neku peng lutku i prodao je za neku kintu:p

ok evo skidam upravo, nadam se da se necu *****ati :zgran:

Pitanje za vas koji ste presli ili pri kraju ds2. Koja 4 oruzja preporucujete da se imaju? Posto samo 4 moze da se nosi. Plasma gun, line gun, ali koja jos 2 bi bilo najpametnije imati?

pulse rifle je meni obavezna zbog onih malih zabica a alternate fire izbacuje granate koje skenjavaju onu spodobu u zidu sa pipcima...u sustini plasma cuter i pulse rifle ako se budze su dovoljne za sve...ostatak modovanja dajem na odelo i to je to ;)

pulse rifle je meni obavezna zbog onih malih zabica a alternate fire izbacuje granate koje skenjavaju onu spodobu u zidu sa pipcima...u sustini plasma cuter i pulse rifle ako se budze su dovoljne za sve...ostatak modovanja dajem na odelo i to je to ;)
+1

Pitanje za vas koji ste presli ili pri kraju ds2. Koja 4 oruzja preporucujete da se imaju? Posto samo 4 moze da se nosi. Plasma gun, line gun, ali koja jos 2 bi bilo najpametnije imati?

Ja volim javelin gun, kad se unapredi do kraja alternate fire daje i eksplozivni efekat koji je jako snazan. Pored plasma cuttera jos koristim i force gun i on je upravo najbolji za one spodobe sto napadaju u grupama.

1 plasma cuter 2 pulse rifle 3 Line Gun (rack) kad se nabudži jako je širok i bije sve živo seče kroz šta prođe.
Inače dal ste primetili kako lud i jak zvuk emituju one laserske mine kad se postave na zemju ili zid i kad im se priđe blizu , tačno se čuje kako energija prolazi kroz njih :shock:

Koja je fora sa onom iglom pri kraju igre, nikako da provalim kako da predjem taj deo.

Jel igra neko multy?

extra,svaka cast onima koji ovo mogu da predju na hard,sobzirom da su na easy onako za*ebana cudosvista kad krenu u coporima.ja na easy predjoh za 6sati i 43min.
najjaca mi je fora ono kad Isac opet ode na USG ISHIMURU :DDDDD

evo ja tek danas instalirao igru,i mogu vam reci da sam stvarno odusevljen!!!!prvi deo nikako nisam mogao igrati,pokreti mi bili jako cudni i kao da sam imao neki lag misa,ali zato ovaj drugi deo mi je savrseno legao!optimizovan je extra,sve lepo klizi preko 90 fps-a.....ni sama grafika mi nije losa,u nekim momentima jako lepo izgleda.

Fantasticna igra!:) Meni je na survivalist trebalo 11:03:51. Od oruzija sam koristio standardni plasma cutter, javelin gun i line gun. Javelin je najkorisniji, AOE alt fire prosto rastura, narocito protiv one mutirane dece sto napadaju u coporima i protiv onih beba sa tri pipka, a da ne kazem da je municja dirty cheap kad se nabavi vintage odelo/oklop. Za bebe jedan hitac + altfire ubija ko od sale, dok za onu coporativnu decu ide sledeca formula, koplje u zemlju pa alt fire kad ih vise dodje blizu - ubije ih struja 4-5 od jedanput.

Inace, hteo sam da krenem igru na Hard Core tezini, ali kad sam video da ima samo 3 savea na CELU igru :zgran:... neka hvala :smash: moji zivci i slobodno vreme ce biti na nesto drugo utroseni.

Poslednja izmena:
Da, stvarno su se potrudili oko igre.Meni iskreno nije bolja od 1 dela,ali me nije ni razocarala,onako... fino potroseno slobodno vreme.Inace na normal, sa plazma cut. i pulse rifl.kad ih ojacas, bez problema prodjes do kraja sa :).

meni se bas svidela,jednako je dobra kao i prvi deo ako ne i bolja ali ni jedna igra ne moze tek tako bolja biti od prvog dela,tu je sve pocelo na tom brodu itd.
znam da me je ova vise isprepadala :D

posle pocetnih problema sa setovanjem drivera odigrah ovu igru na hard i mogu reci da je igra u najmanju ruku na nivou prvog dela a to je odlicna.
Ne menjaj konja koji pobedjuje je dobra deviza prilikom prvog nastavka...mozda i prilikom drugog ali vec cetvrta igra iz serijala bi valjala da ponudi nesto novo. Obzirom da je ovo tek drugi deo onda nemam zamerke.
Sve je isto kao i u prvom delu, od interfejsa do gameplay-a, prica je skoro pa ista s tim da se naslanja na prvi deo price, teskoba je tu, horor je tu a za nekog ko nije igrao prvi deo a odigra samo drugi doziveo bi potpuno isti osecaj kao i da je igrao prvi deo. Bolje je optimizovana od prvog dela a i slicne je duzine oko 10-tak sati aktivnog gameplaya na hard tezini...
Dopada mi se deficit u municiji na hard tezini koji ipak znacajno utice na igru i doprinosi osecaju straha i teskobe po meni svako bi trebalo da je igra na toj tezini da bi iskusio pravi horor. Nisam shvatio pojedine komentare kako igra nije strasna i pretvorila se u pucacinu jer ja to nisam primetio, po meni je podjednako horor kao i prvi deo. Za onog ko je igrao keca mozda zna sta da ocekuje pa se manje plasi ali objektivno igra je identicna prvom delu po svemu.
Treci deo , ako ga bude, moze da dosadi ako bude identican 1 i 2 delu i moze upasti u COD like zamku u kojem se dobar naslov preziva bezbrojeno puta na isti nacin i pretvara se u nesto sto je dosadno i nezanimljivo.
Ova igra ima potencijal za raznovrsnost a ono sto bih ja voleo su malo vise darksider-a u dead space-u, tj logicke zavrzlame, vise mini igara u samoj igri a i neki rpg elementi.
Ova igra ionako ima to seme rpg-a mogucnost da budzite naoruzanje i opremu na bench-u pa zasto neiskorititi sve to i napraviti nesto bolje.
Ono sto je najteze napraviti u gejmingu je dobra atmosfera i prepoznatljiv gameplay sto ova igra vec ima uz razvijen sistem upgrade-a, deonice bez gravitacije koje jednostavno mame za logickom zavrzlamam tokom igre i odlicno okruzenje svemirskih stanica, brodova, koje jednostavno tesko moze da dosadi...
Ocena 8.0

Poslednja izmena:
Pre neko vece i ja pokrenuh igru an PC-u, jer mi ova orginal za PS3 jos nije stigla. :( Grafika je fenomenalna, kad sam spojio na 40inch LCD TV bruka izgleda ono osvetljenje. Ako uspem da namestim Dual Shock 3 da radi na PC-u mozda krenem i da igram. Nervira me sto cekam orginal najvise zbog Extractiona, ocu da vidim pricu u tom prequelu.
Koja ironija, platio 45e za orginal da bi igrao prvi, a igracu skoro zadnji. :( :(

@Bob Marli

Ako ces igrati na PC, nemoj bez dzojpeda ni pokusavati... mucno je igrati na tastaturi (da ne pominjem nedostatak vibracije).

Ja sam prvi deo prešao na DS3, pošto su m+t kontrole bile katastrofalno odrađene i nisam imao većih problema, dok drugi još nisam stigao da degustiram. Ionako je igra balansirana kao i nažalost 99% multiplatform igara sa gamepadom na umu.

Probao i na tastauri i misu i na XBOX kontroleru. Prva varijanta mi je daleko opustenija za igranje, nije mi trebalo ni 5 min. da se adaptiram dok sam se na kontroleru bas patio... Verovatno stvar navike, ali meni svaki shooter mnogo vise lezi na tasaturi i misu. Recimo nekada davno sam presao Turoka 2 par puta na N64, bilo mi opsutenije nego na PC-ju da ga igram. A sto, nemam pojma :p

Prvi prelazak Dead Spacea sam odradio sa misom i tastaturom, kad sam kupio zicani Xbox 360 kontroler presao sam ga jos jednom, na nightmare tezini - trebalo mi je nekih 5 minuta da se prilagodim, posle toga igra je bila boza. Dvojku kad sam upalio i nisam ni pipno tastaturu i misa osim u glavnom meinju. Dzojped od pocetka do kraja igre na survivalist tezini i uzivao sam u svakom trenutku igre. Sve komande pod rukama i nema pogibanja jer sam pobrkao tastere, a da ne pominjem vibracija koliko upotpunjuje kompletan utisak o igri.

Kao sto Bob Marli rece, stvar navike. I ja sam udarao u istu tamburu pre nekoliko godina dok je GeoW bio aktuelan, no kad sam probao igru za dzojpedom sve nedoumice su nestale.

Poslednja izmena:
@ mLaki
Ako te ne mrzi napisi na PM kako si uspeo da namestis Xbox gamepad na PC-u, ja ne uspevam ni Xbox ni DS3 preko Motionjoy-a. :(

Xbox gamepad se sam od sebe namesti cim se utakne;)

Zavisi koji OS ;), za Win 7 x64 sam morao skidati drajvere. Inace cim se instaliraju drajveri, sve igre portovane sa 360ke ce raditi bez ikakvih podesavanja, sve skupa sa vibracijom (cak i Crysis koji nije bio na konzolama ima punu podrsku za 360 kontroler). Evo LINK za M$ driver selector.

Poslednja izmena:
@ mLaki
Ako te ne mrzi napisi na PM kako si uspeo da namestis Xbox gamepad na PC-u, ja ne uspevam ni Xbox ni DS3 preko Motionjoy-a. :(

Motionjoy je samo za DS3, ne za x360 kontroler. Instaliraš ga, ideš na "driver manager", povežeš DS3 na USB, klikneš "refresh", štikliraš port/hub na kojem je povezan ds3 i ideš "load driver", zatim "install all". Restartuješ računar, inače svaki put kada povežeš ds3, moraš izababrati u "profiles" "xbox 360 controller emulator", pa "enable", da bi radio u svim igrama, ili napraviš custom profile. To je to.

Možeš koristiti i bluetooth, ako hoćeš bežično, ali tada ti treba kompatibilan bluetooth adapter, ne rade svi. Da bi to odradio, ideš opet driver manager-refresh, štikliraš hub u kojem je uboden bluetooth, load driver, install. Zatim ideš na tab "Bluetooth pair", i tu klikneš na "Supported Features", potrebno je da bt adapter ima opcije 25,26, 39 da bi radio sa ds3, to je uglavnom svaki adapter koji ima EDR, ali ne mora biti pravilo.

Prilozi

• ds3.jpg
    ds3.jpg
    199.3 KB · Pregleda: 44
Potpuno se slazem s njegovim opisom. Nema tu horora, nema ni price a ni previse originalnosti. Ali OK igra svejedno. Prvi deo mi je bio bolji samo iz razloga sto je bio - prvi deo:p

Nazad
Vrh Dno