Šta je novo?

Dead Space 2 (& 3 + Movie)

Dead Space 2 Officially Announced

Visceral Games--formerly known as EA Redwood Shores--today made the unsurprising formal announcement of Dead Space 2, sequel to its 2008 sci-fi horror-shooter.

The imaginatively-titled sequel had already been revealed through EA statements and various job listings--including one for a "Senior Online Level Designer."

Dead Space's mute protagonist Isaac Clarke will return in the sequel with "new tools to gruesomely slice and dismember," and new supporting characters as he "[takes] the fight to the Necromorphs" and apparently "this time, he calls the shots."

"The infection continues to spread throughout space and our hero Isaac Clarke is the only person able to contain it. There are still loads of Necromorphs that need killing," explained executive producer Steve Papoutsis in a press statement. "In Dead Space 2, not everything is exactly as it seems. Expect plot twists that will surprise you and a huge cast of twisted, disgusting monsters that are sure to scare the daylights out of you."

Dead Space 2 is under development for PC, Xbox 360 and PlayStation 3, with no mention made of a release date. Visceral Games is currently working on the bizarre action allegory Dante's Inferno and a Dead Space movie is also in the pipeline.

Info from latest issue of Game Informer

- DS2 will take place in more open environments at space city station "Sprawl" - shopping malls, schools, churches, and a lot more.
- Issac will speak this time
- Could change direction in zero-G by shooting in opposite direction
- Hints to a multiplayer
- Visceral Games wants to make DS2 more "epic"
- More monsters, more guns and so on

Opširniji tekst: http://www.relyonhorror.com/content/depth-dead-space-2-info

Hmmm DS2 zvuci zanimljivo...mada sto se price tice,ona je po mom zavrsena ,ali naravno EA nece da gaji krave za klanje kad mogu da imaju kravu muzaru :p ...

~p.s. za one koji ne znaju,ima i Anime/Crtana verzija DS-a,tj ,to je original po kom je bazirana igra. http://www.imdb.com/title/tt1267379/
Ja odlgedao jos odavno,odlicno uradjeno :)

Samo mala ispravka...nije po animi bazirana igra, vec je anima uradjena kako bi izreklamirala igru i kako bi dala neki prequel tj. uvod u igru :)

Ali u svakom slucaju je odlicna, i bas mi se svidja taj tip igre :) Steta sto nema vise igara iz tog zanra :(

Bleh iz EA kazu nije planirana verzija za PC. + izlazi tokom prvog kvartala 2011:(

Ali kako Isaac, zar on nije prso?

Pa, vidis da nije. Eno ga sedi za stolom:D

Kako mislis prso, psihicki? Sto se mene tice kraj je mogao znaciti bilo sta i potpuno je otvoren za nastavak.

[YOUTUBE]<object width="580" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xZxZLdeRMyk&hl=en_US&fs=1&rel=0&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xZxZLdeRMyk&hl=en_US&fs=1&rel=0&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="580" height="360"></embed></object>[/YOUTUBE]

Isaac nije prsao, koliko se sećam.

Bilo bi lepo kada bi barem uradili nastavak tako da oni koji žele da igraju na jačim nivoima težine mogu da importuju sačuvanog lika, a da monstrumi budu jači :) Znači, da bude korisno i da postoji kontinuitet u praksi, a ne kao u Mass Effect-u. Je li uopšte najavljena takva neka mogućnost? Trula mi je totalno fora u ovim igrama da ako hoćeš da igraš na težem nivou prvo prelaziš igru prvi put, pa onda tek moraš ponovo, bilo bi lepo da makar u igrama za koje se sigurno zna da će biti nastavci to reše na opisan način.

Veoma dobar predlog !pogotovo za ovako slične nastavke ...

I je l' će na kraju izlaziti za PC ili ne?

Hoce...

Q4 FY 2011- January 1 through March 31, 2011

* Dead Space 2 (Console, Handheld/Mobile, PC)
* Dragon Age Title TBA (Console, Handheld/Mobile, PC)
* Bulletstorm [Co-Published] (Console, PC)
* Need For Speed TBA (Console, PC)
* EA SPORTS Fighting Title TBA (Console, Handheld/Mobile)
* New Sims Title TBA (PC)
* Spore Title TBA (PC)

[YOUTUBE]<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Dh1RlWlRKNk&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Dh1RlWlRKNk&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Dobra vest,
prvi deo je bio dobar mozda samo malo kontrole:)

Prvi deo je bio super, jedva čekam drugi, jedna od vrlo retkih igrica koje sam obrnuo dvaput.,)

excellent-burns.jpg

Poslednja izmena:
Planiram da nabavim Dead Space 1. Samo me zanima da li su nivoi i radnja raznovrsniji od onih u Doom-u 3.

Tnx.

Dead Space 2: An interview with Steve Papoutsis

[YOUTUBE]<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kw8l5-77HFQ&hl=en_US&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kw8l5-77HFQ&hl=en_US&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>[/YOUTUBE]

Nove slike...

Ma sve je ovo lepo, ali ako budu očajne kontrole (a samim tim i igrivost) kao u prvom delu preskačem i drugi deo ***. Po meni su upropastili zaista sjajnu igru lošim kontrolama, sećam se da smo drugar i ja čupali kosu zbog odvratno sporog kretanja itd. pa smo odustali na pola igre.

ps-recimo GOW mi je ok, jeste 3rd person, ali su kontrole prilično dobre..

Meni su kontrole bilo prilično dobre, još sam FPS zaludjenik:D

Kontrole su ocajne u jedinici, jedva se kamera okrece a pri tom mora da se drzi desni taster non stop... I sto je jos vaznije sve je bilo toliko ne pregledno i generalno lose postavljena kamera... Smara me ovo "moderno" kadriranje sa strane ne dobija se toliko na preglednosti vise na nekom filmskom ugodjaju. Mislim da je sve to poteklo od Splinter Cella... ;)

Mislim da ti odskora igras igre.:D
Kamera i kretanje je "namerno" tako postavljeno da bi se dobio osecaj horora i tenzije. Posle nekog vremena se naviknes i shvatis zasto je tako. Inace, meni uopste nije smetalo a hardcore fps sam fan.

slazem se sa M. da nije tako namerno postavljeno igra bi bila kao Doom 3. nije se tesko bilo navici na komande.

Mislim da ti odskora igras igre.:D

Pa ne mislis dobro, vjerovatno imas neke predrasude jer sam "novi" clan na forumu. Igram igre sigurno duzi vremenski preiod nego ti, da ce za godinu dana.:d

Kamera i kretanje je "namerno" tako postavljeno da bi se dobio osecaj horora i tenzije. Posle nekog vremena se naviknes i shvatis zasto je tako. Inace, meni uopste nije smetalo a hardcore fps sam fan.

A ja mislio da su "ne namjerno" tako postavili kameru... :D Procitaj malo bolje moj post, fino sam rekao da je kadriranje sa strane bez veze (za moj ukus) i da je kretanje iste u Dead Space-u prilicno lose rijeseno! Inace to je i jedna od najvecih mana igre. Fino sam cak rekao da takvo postavljena kamera moze samo da ima dobar filmski ugodjaj, nisam rekao da je to njima "slucajno" tako ispalo...

Ti smatras da su takva kamera i jadno i nezgrapno kretanje elementi koji podspjesuju horor atmosferu u igri?! - Znaci ako igra ima sto losije izvojenje to bolje za hororisanje necijih zivaca... Salu na stranu, to i jeste samo stvar navike, nije ni meni tolio smetalo nezgerapno okretanje kada sam se navikao ali ako se uporedi sa nekim dr. igrama moglo je mnogo bolje da se rijesi upravljanje kamere. Nadam se da ce to ispraviti u ovom nastavku. :D

Inace ako sebe smatras nekim velikim i starim/prekaljenim gamerom a mene novajljom ili n00b-om, onda mi nadji jednu igru prije SC: Chaos Theory koja je imala kameru postavljenu sa strane (ne racunaj Res4 jer je on upravo pozajmio takvo izvodjenje od prvog SC-a), jer smatram da je SC serijal dosta revolucionarnih stvari donio u TPS zanr i u njihovom izvodjenju, pa tako i kameru koja je kadrirana sa strane. ;)

Poslednja izmena:
Kontrole su bile savrsene za jednu horor igru. Nece sigurno Isac da se krece ko Spide. :D
Inace u ovom intervju naglasavaju da ne prave neki rail shooter od DS vec samo zele nove elemente da ubace u gameplay, kao sto je unistiva okolina, sto zvuci krajnje zanimljivo ako se izvede na pravi nacin.

@r0nIn

Ajd sad ljuti se...:D

Kao prvo, niko te ne naziva "noobom" ili sta vec postoji od tih kul klinackih net izraza. Drugo, koliko igras dugo (a stariji si koliko vidim jednu godinu od mene) ne znaci nista specijalno ako nisi racionalan pri nekom kritiziranju i ocenjivanju necega u vezi sa igrama. Probao sam i presao igara mnogo vise nego vecina mojih savremenika, u to ubrajam i krseve koje neki nisu ni smeli da probaju a i vrhunske igre koje je skoro svako igrao. Sa ovim recenim imam pravo da komentarisem jer znam sta sam igrao i smatram da imam neko racionalno rasudjivanje i kritiziranje kada su igre u pitanju.

Kao drugo, kamera jeste tako namerno postavljena zbog tenzije koju podize i to ti je valjda jasno. Zato su i kontrole takve. Zamisli da npr. u ovom novom Residentu kamera bude free i koliko bi to onda odstupalo od samog Residenta koji drzi takav smek iako je igra ubrzana sa vecim brojem protivnika.

Kao trece, ne znam sto si se uhvatio Splinter Cell-a toliko i o kojoj kameri ti to pricas? :trust: On je imao normalnu kameru, koja se prolagodjavala uglovima ako Sem se prilepi uz zid ili ako izvadi pistolj. Ne secam se da je kamera konstantno bila preko njegovog ramena. I sta je to uopste "moderno kadriranje", nesto sto braca Limijer nisu znali na pocetku filmske karijere?:D

I da u vezi Dead Space-a 2, bice ubrzano sve u ovom novom delu, tj. predmeti ce se lakse podizati, oruzje ce biti takodje brze, a nigde insam cuo da je lik na kraju intervjua rekao da ovo izlazi za PC. Covek samo spomenu PS3 i X.

I da u vezi Dead Space-a 2, bice ubrzano sve u ovom novom delu, tj. predmeti ce se lakse podizati, oruzje ce biti takodje brze, a nigde insam cuo da je lik na kraju intervjua rekao da ovo izlazi za PC. Covek samo spomenu PS3 i X.

EA Confirms Dead Space 2 For PC
Survival horror returns to PC next year.
May 12, 2010
by Jim Reilly

An Electronic Arts spokesperson confirmed to IGN that Dead Space 2 is headed to the PC platform.

Electronic Arts' fourth quarter financial results listed the game for PC, ending speculation that Dead Space 2 would remain a console-only title. The company's third quarter results released in February did not list the title for PC, which is when the initial concern began.

Dead Space 2 is currently planned for an early 2011 launch. It's unclear as of now if the PC version will be released alongside the console versions.

electronic Arts bi bio Electronic Farts da ne izadje za PC ! tacka

Nazad
Vrh Dno