Pazi, odmah da ti odgovorim sto se tice GT5 vs. TDU. Mislim sve je jasno oko GT5, ko kupi GT5 zna sta dobija, ali to ne znaci da onaj sto igra TDU ispada kao smesan. Ok, oko realnosti se ne mogu porediti, a mogu li se porediti po zabavi

. Pa ja sam ovu igru igrao nedeljama (recimo da je izmedju simulacije i arkade), a veruj mi da sam malo sta tako dugo igrao.
Mislim, jel sad ja ispadam smesan, ako tvrdim da mi je TDU zabavniji od GT5 (iako sam ovaj igrao samo par dana, i par trka). Ovo je sve sa aspekta casual race igraca

, ko je hard core race igrac, pa taj nece ni upaliti TDU, a pitanje je koliko uopste ima pravih hard core igraca na obe platforme, veoma veoma malo.
Ok, ne kazem da GT5 ne moze biti ekstra zabavan i casual igracima, ali kazem da je meni manje zanimljiviji nego TDU, i to je bila citava prica, koju sam u nekom od prethodnih postova napisao. Moze PS3 da ima neku kvalitetnu ekskluzivu, ali ce se naci i igra iz istog zanra na PC-ju (moze biti i neekskluziva

), koja ce pruziti isto ili vise zabave nekom igracu.
(Za U2 se tesko moze naci odgovor na PC-ju za sad

, mozda to moze biti Alan Wake recimo).
E sad sto se tice ovog drugog.... ne znam da li se komentar odnosio na mene, ali ja nigde nisam rekao da je PS3 inferioran. Kad rade ekskluzivu za njega, onda se ljudski potrude da odrade graficki odlicno i da to sljaka const 30 ili (mada retko) 60 frejmova. Nisam slep pa da vidim koliko U2 ili MGS4 ili GT5 mocno izgledaju. Ali..., te igre se prave/razvijaju godinama (dobro U2 ne toliko dugo).
E onda kad se pravi multiplatform igra, i sad ja cekam recimo nastavak neke moje omiljene igre (recimo primer za Operation Flashpoint 2, a ima zilion primera), pa ne zelim ja da cekam godinama da oni to istovremeno valjano odrade i na PS3 i na PC-ju, ali onda dobijem igru koja je radjena na PS3 mesecima (nasuprot gore pominjanih godina), i onda portovana na PC, i sta dobijem, veoma veoma lose teksture i grafiku generalno.
Tako da, ovako gledajuci, svakako da su, graficki gledano, PC igre robovi hardverske ogranicenosti konzola (pa i PS3-ke).
Evo zamisli da je Crysis multiplatformska igra (ili port sa konzola), pa da li bi izgledala 50% onako dobro kako izgleda

?
E sad, ti si medju retkima koji ima/moze da priusti obe gaming platforme.
Ali, kad neko treba da se odluci izmedju PS3 i PC-ja kao gaming platforme (Xbox ne znam cemu sluzi

, osim da otima sebi ekskluzive, kao sto je Alan Wake

), e tu je vec zahebano odluciti, Clash Of The Titans

.
Pritom,
da zanemarimo finansijski aspekt (kupovanja originalnih igara sa jedne strane / jedno-dvogodisnji upgrade graficke sa druge strane, iako $ racunica nije na istom nivou, u korist PC-ja je), e onda teska filozofija stupa na scenu :d.
Eksluziva X vs. ekskluziva Y (recimo Killzone 2 vs. Stalker, GRID/ TDU vs GT5,...), nacin igranja (rekvizit) A vs nacin igranja B, moj izbor je jasan, no dopustam

da je neciji izbor drugaciji. Problem je u nerazumevanju tudjeg izbora i razloga, i preteranog hvaljenja svoga konja

.