Šta je novo?

DC++ uputstvo?

Hmm, mozda da probate da stavite u settings -> advanced vrednost za rollback na 0? Ali to samo pod uslovom da ste sigurni da je alternativni fajl pravi, jer se nece proveravati konzistentnost

baltazar je napisao(la):
Evo vec 3 dana po ceo dan pokusavam da nastavim sa skidanjem ostatka fajla (vec imam oko 65%) i nece pa nece :wall: Stalno izlistava korisnike, search-uje taj isti film i pronalazi ~50 istih verzija (sve su iste po velicini u bajt) ali nece da nastavi pa bog :mad:
Kako da ga "nateram" da krene sa nastavkom? Jel mogu sam da odaberem neki isti fajl koji je vec pronasao i da ga nateram da nastavi sa njim? Nesto mi se ne skida od pocetka pa da me opet smori na polovini...
Ajde pomagajte, pocinjem da :bottle:

Evo posto sam imao 2 puta slican problem (isto su bili u pitanju poveci video fajlovi) da probam da ti pomognem.

Mozes da ga "nateras" da nastavi da skida taj isti fajl koji ima drugaciji TTH hash string. To ti je ono "7F2FSVFVPLMONDI4UI3FGF22AAIJKVJDQHGAEBI" sto pise pored fajla kad pretrazis hub.

Dovoljno je da otvoris i da editujes Queue.xml fajl koji se nalazi u folderu gde ti je dc++ instaliran.(dok je program zatvoren)
Otvori ga sa wordpadom ili notepadom i nadji sekciju gde je fajl koji zelis da nastavis i tamo samo promenis postojeci tth sa tth stringom fajla od usera koji ima identican fajl.
Znaci prepisi negde taj drugaciji tth od drugog usera. Ali moras da budes 100% siguran da je fajl identican.

Naravno prvo napravi kopiju tog queue.xml fajla i stavi ga na sigurno mesto za svaki slucaj.

A mozes i da obrises kompletno taj info o tth (to ti je ono gde pise TTH=)
Tad valjda program racuna da ti je taj fajl ostao u queue-u jos od neke starije verzije dc-a koja nija imala podrsku za TTH hash.
Ovo nisam probao pa ne znam koliko je sigurno.

Desilo mi se vec nekoliko puta da fajl koji hocu da nastavim da skidam ima isto ime i u bajt istu velicinu ali drugi tth i onda ne moze da nastavi uopste. To je valjda neki bug.

Nadam se da ce ti biti od koristi ovo.

ljudi jel moze neko da mi kaze kako se pravi HUB server.?!?! Bio bi pozeljan neki linkic ili uputstvo :D

Evo posto sam imao 2 puta slican problem (isto su bili u pitanju poveci video fajlovi) da probam da ti pomognem.

Super fora. Hvala za tip covece.

Nego, provalim da mi nesto ne radi search opcija? Ima li neko ideje sta bi moglo biti po sredi? Pouzdano znam da su fajlovi koje trazim na nekom od hubova na kojima sam se zakacio... :trust:

baltazar je napisao(la):
Super fora. Hvala za tip covece.

Nego, provalim da mi nesto ne radi search opcija? Ima li neko ideje sta bi moglo biti po sredi? Pouzdano znam da su fajlovi koje trazim na nekom od hubova na kojima sam se zakacio... :trust:

Ne znam sto se mnogi zale na ovo, meni search radi kako treba. Probaj sa na nekom drugom verzijom clienta koji koristis....

dobro je, ovde pishe za promenu public hub liste, a bash sam to hteo da pitam

baltazar je napisao(la):

Prebaci se u passiv, i radiće...

Prebaci se u passiv, i radiće...

Jel mora tako? Voleo bih da sebi ne limitiram opcije sa prelaskom u passive...
Mora da ima neko podesavanje koje sam ja zeznuo, pa sad nece da mi radi? Ima li neko neku ideju? :trust:

Zdravo

Ja imam jedan poveci problemcic sa DC++-om (a i ostalim download programcicima)... Radim u racunskom centru ETF-a i ovde link dostize i 500 KB/s, ali administratorske prepreke su poprilicne - instalacije nekih programa su nemoguce, firewall je aktivan... Sve u svemu - DC++ jednostavno ne nalazi ni HUB-ove. Nista ne radi.
Predpostavljam da je to sto sve radi preko proxy-ja. Problem je u tome sto ja bas i nisam strucan po pitanju tehnologije kojom ovo sve radi, tako da jedino sto mogu pouzdano da kazem je da Internet Explorer radi iskljucivo ako se u Internet Tools-u u Lan opcijama podesi Proxy i Port... taj isti Proxy i Port sam ubacivao u Active, probao sa Passive-om... i nista.

Jel neko zna kako da nateram ovo cudo da radi? Postoje veoma bitni poveci fajlovi koji mi trebaju, a do kojih drugacije ne mogu da dodjem.

Hvala

Pa posto vec radis u RC-u, trazi od admina da ti da pristup.
p2p ne radi na akademskoj, tj. radi ali moras preko nekog stranog proxy-ja. Ukucaj "proxy servers" u google-u pa iskopaj neki.
ftp na akademskoj ne radi uopste, tj. valjda radi samo 1h dnevno.
Poz!

npetar je napisao(la):
Pa posto vec radis u RC-u, trazi od admina da ti da pristup.
Da ti mogu, i kad bi ovaj imao zivaca i vremena - ne bih se raspitivao okolo...

p2p ne radi na akademskoj, tj. radi ali moras preko nekog stranog proxy-ja. Ukucaj "proxy servers" u google-u pa iskopaj neki.
ftp na akademskoj ne radi uopste, tj. valjda radi samo 1h dnevno.
Poz!
E ovo je vec nesto.

*isprobao*

Izgleda da ne pomaze... U "active" stavim IP i Port nekog proxy servera, jel?

Bas nesto i ne pomaze...

Konzul je napisao(la):
Izgleda da ne pomaze... U "active" stavim IP i Port nekog proxy servera, jel?

Nije :)
Treba ti Socks5 proxy, upisujes ga ispod active i passive

//edit: probaj socks ip:24.14.176.111, port:29992
Username i pass ostavi prazno

Poslednja izmena:
Ukucao sam kako si rekao...

Jok.

Umalo nije blokirao program kad sam mu to zadao...
Jel da ukljucim "Use Soks5 Server to resolve hostnames"?

Mozda ja nesto ne radim dobro posle toga... Imam nekoliko HUB-ova... a zar ne bi trebalo da se izlistaju na "Public Hubs", "Refresh"?

Jel' znas URL neke liste HUB-ova? Mozda ova ne radi... Hm...

Jel' imas jos neku ideju? :wall:

Edit: Jel znas adresu nekog HUB-a? Mozda ovi koje sam ja probao direktno ne rade...

Poslednja izmena:
Pa fora je verovatno u tome sto nemate direktan pristup netu, vec morate da idete preko tog vaseg proxy-ja, a u tom slucaju ti dzaba sta podesis u dc-u, jer se neces pomaci iz LAN-a :)
Jedino ako vam je taj proxy i socks5, probaj, sta te kosta :)

chivitli je napisao(la):
Jedino ako vam je taj proxy i socks5, probaj, sta te kosta :)

Probao sam... to je prvo sto sam probao... :bottle:
Hmm... jel' imas neki URL Public HUB liste? Mozda i radi al' je lista losa... (sto mrzim to kompjutersko sujeverje, al' ovo je cist ocaj)

Btw. dobar ti onaj "represivni" sajt... ,)

Ne... Ne radi.

Ovo je, majke mi, strasno... 30 sati nedeljno sedim pred masinom koja gura do 500 KBs, a ne mogu da skinem nista zanimljivo...

Jel' ima ikoga ko se razume u ove zezalice?
Ja sam skoro 100% laik, kad je rec o serverima, portovima, proksijima i podesavanju istih... cak nemam pojma ni kako ovde sve funkcionise. :S:

Ocigledno je i socks zabranjen na akademskoj.
Probaj p2p program winMX, njega sam naterao da radi preko proxy-ja na akademskoj.

Juri ostale kolege tamo, neko mora da zna kako dobiti full pristup.

Poz!

Hm... mozda treba ozbiljnije da shvatis svoje radno mesto. Ti sedis tamo da bi radio to zasta te placaju, a ne da bi koristio akademski link...

Geek_master je napisao(la):
Hm... mozda treba ozbiljnije da shvatis svoje radno mesto. Ti sedis tamo da bi radio to zasta te placaju, a ne da bi koristio akademski link...

Ispravka - placaju me da sedim 28 sati nedeljno, uglavnom nocu i da gledam u ulazna vrata. Bez godisnjeg odmora, bez grejanja - nocu za novu godinu, slavu i bozic, i da slusam counter-strike/techno-party sesije administratora po celu noc kako tresu zgradu... A kad bi proveo tamo samo mesec dana i video najredovnije korisnike i njihove aktivnosti malo bi drugacije razmiljao...

Dobro si se setio da mu odgovoris posle tri i po meseca. :)

vidis da je covek zauzet, da predano radi cele noci :)

LM, konzule, znam o cemu pricas, jedan ortak mi radi u RCu :)

ljudi ja imam dc++ i cuo sam da je jako dobar program ali problem je u tome sto kod mene nista ne funkcionise . udjem u hub koji trazi toliko i toliko giga to sve lepo spakujem probam da trazim a rezultata nema.nije mi jasno sta su ti slotovi i kako se to podesava.bilo bi dobro da mi neko lepo objasni

fala

pise ti u postovima ispred sve u vezi toga............
kad si vec iskopao temu da i ja pitam nesto.............
Znaci kod obicnog DC++ mi smeta sto kad trazi alternative mora da skida fajl liste pa mi
je tako jednom krenuo da skida 6 lista odjednom i zauzeo sav protok i diskonektovao mi
skidanje fajla.Fajl liste kao sitni fajlovi ne potpadaju pod broj download slotova a nisu uvek sitni neke liste su i preko 1MB a i dok se to sve skine user ume da ode offline.
U svakom slucaju ovo je ocajno reseno u dc++.
oDC++ cak nece da skida fajl listu ako user ima sve zauzete slotove kad sam ovo video
poludeo sam ,ali ima neki brz hash fajlova ali dzaba mu....
StrongDC++ mi je sasvim odgovarao ali pocese da pljuste banovi na sve strane zbog
"fake client" tako da sam morao ponovo na dc++ i muka mi je..........
Znaci zbog cega se ljudi teraju da koriste bas DC++ i nijednu drugu modifikaciju kad je
skoro svaka bolja ??? Neki komentar....

Pa kad bi svi koristili StrongDCC++ uskoro ne bi uopste bilo slobodnih slotova. Inace, ne znam zasto ti smeta sto skida user liste od ljudi koji nemaju slobodne slotove? Pa to je jedini nacin da udjes u listu cekanja za DL nekog fajla. Ja cesto za neki redji fajl cekam po par sati da dodjem na red, ali uvek imam dovoljno stvari u queue-u da mi nesto curka.

Poslednja izmena:
Ovo za strongDC++ i njegov segment download stoji ...nisam tako razmisljao
A za liste si me pogresno shvatio,naravno da mi ne smeta kad moze da skine listu pri svim zauzetim slotovima nego oDC++ to ne moze pa sam to izneo kao njegovu veliku manu.
A druga stvar u vezi lista je da obican dc++ pri trazenju alternativa samoinicijativno krene da skida liste a strong to ne radi.
Evo primera kad to moze biti problem npr. imas 1 download u toku i 1 za koji stoji user offline i dc++ krene da trazi alternative za ovaj neaktivan i nadje 5 ili
6 potencijalnih i zapocne skidanje 6 lista odjednom i one prosto izbace onaj
aktivni download diskonektuju ga. Bas bez veze.Prosto nezgodan je za vise
istovremenih downloada sto je jako korisno kada imas vise user-a od kojih
ne mozes pojedinacno izvuci svoj puni protok .

Probajte rmDC++, on se koristi na beogridu, super je.

Dajte nekoliko adresa koje rade sa pasivnim korisnicima,da proverim da li sam dobro podesio.

BTW Da li je problem da ako neko ima IP.ide na pasiv mod

dopuna
Upravo mi je izbacio listu Public Hubs, gde treba da kliknem da bih se konektovao.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno