Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Tesko da si mogao da iskopas 1 drk sa 12,5 mhsa za 2 dana na Coinotronu.....

U pravu si/ste pobrkao sam dane ***, poceo sam u sredu uvece a ne cetvrtak, nisam bas najtacnije racunao posto sam i podesavao u medjuvremenu...od srede uvece do sinoc je bilo confirmed rewards 0,98DRK na coinotronu (sad imam 1,36), znaci za 3 dana sa oko 12MH...slabo je to al *** diff je velik.

Naravno da ima, jer svi oni koju su unovcavali na mesecnom nivou sad se kidaju, na ovaj posao treba gledati kao na neku ratarsku kulturu i setvu koja se na pr poseje u jesen , a pokosi se u leto ( zito na pr) e onda je zarada maximalna i onda idu kuce, kamioni avioni i ostalo ( naravno uslov je min 20- tak) kartica
Tako treba da se radi da se ima plan, a varijante da nisam prodao black coin zimus sad bi imao brdo Btc-a
Znaci smisljeno insmireno cekati najpovoljniji trenutak za unovcavanje

Kakve su tvoje prognoze u narednom periodu za drk , ltc, btc... ?

Niko ne moze da zna sta ce biti sa DRK-om, svi nagadjamo. To zavisi od mnogo faktora. Sto bi rekli u jednoj reklami: Budi svoj, sledi svoje instinkte - DARK!

Jedno samo znam, Dark propasti nece. S onim stepenom anonimnosti koju pruza ima skoro zagarantovanu buducnost. Ja cu ga sigurno rado koristiti gde god mogu.
ltc/btc pada kao sto sam i pricao. BTC lagano raste, ltc stagnira sada posle onog manjeg pada i odnos se lagano blizi 0.015.

Koji si ti promoter, pa crknutu domacu macku bi prodao po ceni zivog mladog tigra :D. Apliciraj da te prime u DRK promotion team, bez zezanja.

Ma jok, ici ce sigurno ako isprodajemo novcice svakog meseca :p
Jedinu gresku mozes da napravis je ako prodas jeftino, nista vise. Cuvanje nije greska jer uvek mozes da sacekas cenu.

Bilo nekad.... :D Mislim da su se sa poplavom ovih P&D gov@na pravila i mentalitet ljudi malo promenili....

Poslednja izmena:
Bilo nekad.... :D Mislim da su se sa poplavom ovih P&D gov@na pravila i mentalitet ljudi malo promenili....

Tačno, pravila nisu postojala, a i ono na šta si se kao mogao osloniti poput gore rečenog definitivno više ne važi. Sve se pravi namenski da bi se zaradio koji BTC više i vremenom, iskustvom mnogi to uviđaju i tako se i odnose prema novčićima. E sad, uvek će biti i novih rudara koji će se zalepiti za neki coin, pa "pući"...

Naravno da ima, jer svi oni koju su unovcavali na mesecnom nivou sad se kidaju, na ovaj posao treba gledati kao na neku ratarsku kulturu i setvu koja se na pr poseje u jesen , a pokosi se u leto ( zito na pr) e onda je zarada maximalna i onda idu kuce, kamioni avioni i ostalo ( naravno uslov je min 20- tak) kartica
Tako treba da se radi da se ima plan, a varijante da nisam prodao black coin zimus sad bi imao brdo Btc-a
Znaci smisljeno insmireno cekati najpovoljniji trenutak za unovcavanje

Kakve su tvoje prognoze u narednom periodu za drk , ltc, btc... ?

Kako se stvari sada odvijaju izgleda da cemo imati prvo povratak cene btc-a ( oko 2000$ mozda i malo vise), onda i oporavak cene Ltc-a na ~35-45$, a pravi veliki skok nas ocekuje pred kraj ove ili pocetkom sledece godine, a za Dark po mom misljenju ne verujem da ce opstati mislim da ce proci kao i Doge ( znaci jos jedan veliki skok i cao) polako ce skliznuti sa cenom

ako ti sa 0.0012 na 0.027 nije bio dovoljan ne znam šta može da te zakrpi :d

taj prvi je nekako naivno prosao , povratio sam ltc ulozen u drk ,a nesto i drka dokupio, medjutim ostadoh bez tog istog drka u zahebanciji na menjacnici :)
u svakom slucaju imam vise novcica nego pre tog pumpa , sada treba da istresem sve to :)

edit: i 50 dolarcia po novcicu mi je dosta :)

Ja mislim da je to previse mala cifra za izlazak ali ajd videcemo.
Ja ne verujem da cu po toj ceni prodavati.

Kad bih docekao 25 usd po DRK-u u narednih 1-2 meseca, sve bih rasprodao i sutao bi se u dupe.

Pa sve to zavisi od kretanja BTC-a. Ako BTC skoci dovoljno visoko ta cena ce biti smesna. E sad ne verujem da ce se to desiti bas za mesec dana.

Svaka čast! Ne gajim pande, doduše, ali stvarno si lik! :)

Ulog od 100-1000 Pandi :smack: ? 1.000.000 PND u ovom momementu vredi nesto preko 1 LTC cini mi se.

Nesicu, jel kvota na Brazil 2? Ako jeste jel prihvatas vece uloge :D?

Poslednja izmena:
Ako je neko voljan da postavi ovde svoja podešavanja za 3-4 7950 karte ili mešano sa 7950, 7870, 6850 evetualno. Sa novim majnerom pretpostavljam da se dobija oko 2,5-2,7Mh za 7950. Sa 3 x 280x mi radi ok (doduše malo manje nego kod ostalih, možda treba noviji drajver).

Podesavanja za 7950 su manje vise ista kao i za r9 280x.Stavi Int 18, Gpu 2, TC8192 1050/1500, sa ovim podesavanjima dobijam oko 2,6-2,7 Mhsa.

karanovicz, svako dobija svoje nazad :p

mica, a samo zbog probe da vidimo kako ide, a bar pandi imamo dosta pa ako nesto podje po zlu nije opasno :d

nego da nam admin ne deli opomene da se vratimo na temu

koliko se kopa sa trenutnim diffom sa jednom 280x, da vidim dal da pustim da kopa ili da kupim neku kolicinu pa da se malo zanimam

Slabo ti se isplati da palisa masinu da bi kopao sa 1x r9 280x. Sa trenutnom difom sa 10 R9 280x kartica ili snagom preko 30 Mhsa, tesko da mozes da iskopas 1 DRK dnevno....

Podesavanja za 7950 su manje vise ista kao i za r9 280x.Stavi Int 18, Gpu 2, TC8192 1050/1500, sa ovim podesavanjima dobijam oko 2,6-2,7 Mhsa.

Ok, ali me buni da na kompu gde imam 3x7950 i 1 7870 jedva radi sa 0,9MH po karti. Dobro nisam posebno nameštao, razdvajao zarezima itd, ovo je bilo onako na brzinu, ali sam pustio isti miner ista podešavanja kao i sa 3x280X gde to radi lepo, a ovde jedva. Moguće da 7870 pravi problem, ali bi valjda ostale karte trebale da rade dobro a ova da baguje. Moraću da vidim i bez 7870 kako stoje stvari.

Da ja pitam ovde ima li nekog ko kopa DRK na linuxu? Konkretno me interesuje Pimp, mada ako neko ima neki dobar how-to za Ex0-bamt, moze i to.
Ja sam pokrenuo kopanje sa Pimp verzijom 1.4 ali sam sa 280x dobio samo 2Mhs, stavio gore 1.5 koji ima onaj x11mod, medjutim nece da mi krene kopanje i pored toga sto sam u opt/ifmi u conf fajlu ubacio ista podesavanja kao na 1.4. Any help?:)

Matthias

Ovo ti je skripta za instalaciju sph-sgminer_x11mod na Ex0-Bamt

cd /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/
git clone https://github.com/lasybear/sph-sgminer_x11mod
cd sph-sgminer_x11mod
cp -r /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sgminer-sph/ADL_SDK/* ADL_SDK
./autogen.sh
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I /opt/AMDAPP/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMDAPP/lib/x86" ./configure --enable-scrypt --enable-darkcoin --enable-opencl --bindir="/opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sph-sgminer_x11mod" --prefix="/usr/local/bin"
make
cd ..
mv sgminer-sph/ sgminer-sph_ren
mv sph-sgminer_x11mod/ sgminer-sph
cd ~

promenis u conf fajlu kernel iz "darkcoin" u "x11mod" i to je to.

Matthias

Ovo ti je skripta za instalaciju sph-sgminer_x11mod na Ex0-Bamt

cd /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/
git clone https://github.com/lasybear/sph-sgminer_x11mod
cd sph-sgminer_x11mod
cp -r /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sgminer-sph/ADL_SDK/* ADL_SDK
./autogen.sh
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I /opt/AMDAPP/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMDAPP/lib/x86" ./configure --enable-scrypt --enable-darkcoin --enable-opencl --bindir="/opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sph-sgminer_x11mod" --prefix="/usr/local/bin"
make
cd ..
mv sgminer-sph/ sgminer-sph_ren
mv sph-sgminer_x11mod/ sgminer-sph
cd ~

promenis u conf fajlu kernel iz "darkcoin" u "x11mod" i to je to.

Hvala, medjutim meni posle ovog "cp -r /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sgminer-sph/ADL_SDK/* ADL_SDK" izbaci:
cp: missing destination file operand after /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sgminer-sph/ADL_SDK/* ADL_SDK

Sada vidim da kada pristupim rigu preko browser-a u ovom Ex0-Bamtu nemam uopste dugme za start/stop mininga, podesavanje conf fajla. Znam mogu preko terminala i RDP ali ovo mi je najprakticnije i to ima u smos-u. Steta sto ga singerica vise ne azurira. :(

Ja ne kopam DRK ali kopam x11 sa pimp os i dobijam 2.9 MH/s na 280x. Bio je prije bug u pool manageru pa se u liniji za pass pojavljivao , na kraju linije. Provjeri da nije do toga.

Primjer:

"pass" : "x"

"pass" : "x",

Prvo je ispravno, drugo nije.

Nazad
Vrh Dno