Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Hvala, medjutim meni posle ovog "cp -r /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sgminer-sph/ADL_SDK/* ADL_SDK" izbaci:
cp: missing destination file operand after /opt/Ex0-BAMT/Ex0-Miners/Ex0-Build/sgminer-sph/ADL_SDK/* ADL_SDK

Sada vidim da kada pristupim rigu preko browser-a u ovom Ex0-Bamtu nemam uopste dugme za start/stop mininga, podesavanje conf fajla. Znam mogu preko terminala i RDP ali ovo mi je najprakticnije i to ima u smos-u. Steta sto ga singerica vise ne azurira. :(

Ne znam sta da ti kazem. Evo ja sam sada opet probao copy-paste sa ovim sto je napisano gore u postu, rekoh da mozda nema neka greska u sintaksi i nema. Sljaka bez problema, sto mozes da vidis sa prilozenih fotki, da te ne zbuni hashrate u pitanju je 7870 i 7850.

New Picture (9).jpg

New Picture (11).jpg

Probaj ovo sto ti je rekao shoma za Pimp a imas i za Smos je instalaciju odradio kolega veljaNS

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?324475-Darkcoin-DRK-(X11)&p=3761922&viewfull=1#post3761922

Sta raditi sa DRK-om? Do juce sam razmisljao da ga zamenim po 1.1 kursu za LTC, a sad vise ne znam sta da radim, deluje mi kao da DRK moze visestruko da prevesla LTC. A opet bilo bi cudno da LTC pukne, mozda se nece ponoviti BTC scenario koji svi iscekuju. Sve je ovo berza-kocka i mali igraci gube, da bi se veliki obogatili. Opet mnogo je LTC kitova i onih koji su ulozili ogromne pare u scrypt asic farme ne moze LTC tek tako da pukne bez borbe....

kolega , zasto tebe sada hvata panika? unovcices svoj LTC bez nervoze, bice ona cena od kraja novembra, a bice i visa, a za Drk ne znam sta da ti kazem i dalje mislim da ce biti jos jedan pump i da ce mu cena polako dole kao sto se desilo sa Doge

kolega , zasto tebe sada hvata panika? unovcices svoj LTC bez nervoze, bice ona cena od kraja novembra, a bice i visa, a za Drk ne znam sta da ti kazem i dalje mislim da ce biti jos jedan pump i da ce mu cena polako dole kao sto se desilo sa Doge
Nije panika zbog LTC-a ili DRK-a nego zbog godišnjeg odmora....treba platiti brčkanje u slanoj vodi...:D

Sta raditi sa DRK-om? Do juce sam razmisljao da ga zamenim po 1.1 kursu za LTC, a sad vise ne znam sta da radim, deluje mi kao da DRK moze visestruko da prevesla LTC. A opet bilo bi cudno da LTC pukne, mozda se nece ponoviti BTC scenario koji svi iscekuju. Sve je ovo berza-kocka i mali igraci gube, da bi se veliki obogatili. Opet mnogo je LTC kitova i onih koji su ulozili ogromne pare u scrypt asic farme ne moze LTC tek tako da pukne bez borbe....

Na tvom mestu ne bih menjao DRK za LTC nikako, posebno ne po ovom odnosu.

Daleko od toga da sam siguran u uspeh DRK koncepta, ali sam mnogo sigurniji nego u propali LTC. Odluku svakako donosis sam ali ako izvagas sve za i protiv, jednostavno dolazis na kraju do zakljucka da DRK ima sta da ponudi u poredjenju sa BTC-om, doneo je neke novine a jedina prednost LTCa je ranija adopcija i jos uvek sira rasprostranjenost, medjutim i Dark je na tom polju toliko napredovao da se i ta jedina uslovno receno prednost dovodi u pitanje.

Sustina: LTC ne nudi ama bas NISTA drugacije u odnosu na BTC i NEMA potrebe niti mesta na trzistu za BTC klon, kao sto je mnogo puta objasnjavano, sasvim je dovoljan jedna novcic iste vrste.

DRK s druge strane nudi ponesto inovacije(mada u tehnickom smislu to isto ali na visem nivou nude neke druge kriptovalute, najpre Monero ali DRK je ugrabio startnu poziciju) i za njega bi imalo smisla da opstane.

Dakle-ja bih uradio obrnuto, LTC bih promenio u Dark.

Poslednja izmena:

Nemam pojma, ja bas imam neki osecaj da se nece ponoviti proslogodisnji scenario za LTC i da nece biti nekog velikog pumpa do kraja godine. Valjda gresim. Zato se i razmisljam da sacuvam DRK i da cekam njegov pump. Dobar broj gpu minera je jos na LTC-u, a to su manje vise ljudi koji igraju na sigurno i njihov sledeci korak bi trebao biti DRK.

@karanovicz Pare za slanu vodu su vec obezbedjene :D

@magnus hvala na savetu, odustajem definitivno od zamene DRK-a za LTC i ja tako nekako razmisljam, LTC koji trenutno imam cu ipak sacuvati,opet nema logike da svi LTC kitovi i scrypt asic farmeri sa ogromnim ulaganjima izgube pare. Doci ce vreme i za pump ltc-a, samo po meni ne u skorijoj buducnosti.

Poslednja izmena:
ja se slazem sa Phoenixom. smatram da je DRK samo nesto privremeno . Isto sam rekao i za Doge kad je bio na vrhuncu i na vreme ga zamenio.

Na tvom mestu ne bih menjao DRK za LTC nikako, posebno ne po ovom odnosu.

Daleko od toga da sam siguran u uspeh DRK koncepta, ali sam mnogo sigurniji nego u propali LTC. Odluku svakako donosis sam ali ako izvagas sve za i protiv, jednostavno dolazis na kraju do zakljucka da DRK ima sta da ponudi u poredjenju sa BTC-om, doneo je neke novine a jedina prednost LTCa je ranija adopcija i jos uvek sira rasprostranjenost, medjutim i Dark je na tom polju toliko napredovao da se i ta jedina uslovno receno prednost dovodi u pitanje.

Sustina: LTC ne nudi ama bas NISTA drugacije u odnosu na BTC i NEMA potrebe niti mesta na trzistu za BTC klon, kao sto je mnogo puta objasnjavano, sasvim je dovoljan jedna novcic iste vrste.

DRK s druge strane nudi ponesto inovacije(mada u tehnickom smislu to isto ali na visem nivou nude neke druge kriptovalute, najpre Monero ali DRK je ugrabio startnu poziciju) i za njega bi imalo smisla da opstane.

Dakle-ja bih uradio obrnuto, LTC bih promenio u Dark.
Pa ja ne znam sta treba da nudi ltc drugo od ovoga sto sad ima? Brzi je od btc-a to je sasvim dovoljno. Stvar je u tome da dosta ljudi jos nije ni culo za btc, a kamoli za ltc. Koja trgovina ce da prihvati drk kao nacin placanja? Nijedna, sta ce im anonimno placanje, sem ako nije rec o "kompaniji" kao sto je silkroad. :D
Tako da te price o propadanju ltca batali,ako neki novcic posle btca treba da uspe onda je to ltc...

Ja jos nisam menjao drk za ltc i mislim da necu.
Imam neku kolicinu ali nisam bas najsigurniji sta ce da se desi kada krene pumpanje btc-a. Ltc se sasvim sigurno da skoci i isprati to ali ne znam sta ce u tom slucaju biti s drk-om. Da se razumemo, ne ocekujem da ce pasti ali dali ce skociti i koliko ne znam.
A ono poredjenje s kerovima ne stoji nikako. Jednostavno necu ni da gubim vreme da objasnjavam zbog cega.

ALa pumpaju Crypt..isto kao DRK ranije..kupio po 10Kprodao po 15K sav zadovoljan pre 2-3 dana i uopste nisam video da izlazi na mint palu i evo sad je 270K ..uzeo bi 20 puta za 2 dana..ko ume da oseti ove epic pumpove moze da se obogati za mesec dana.

ALa pumpaju Crypt..isto kao DRK ranije..kupio po 10Kprodao po 15K sav zadovoljan pre 2-3 dana i uopste nisam video da izlazi na mint palu i evo sad je 270K ..uzeo bi 20 puta za 2 dana..ko ume da oseti ove epic pumpove moze da se obogati za mesec dana.
To se desi sa jednim ili dva novčića a onda pukneš sve zaradjeno (ako si srećan, samo to) na ostalih 20 koji se štancaju ko dinar devedesetih :d

Da li ovo neko može da protumači u čemu je problem? Osim što je krešovao sgminer :) Šta je onaj amdocl.dll?

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: sgminer.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 530550a6
Fault Module Name: amdocl.dll
Fault Module Version: 10.0.1348.5
Fault Module Timestamp: 52a24325
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0002f246
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 9242
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Neće na mašini koja ima 3x7950 i 1 7870 da proradi ni onaj standardni sgminer (bez mod11).
Stavio sam i novije drajvere 13.12 mislim, te imam i na glavnom kompu gde mi taj isti sgminer radi sa 3 različite karte. Probao sam i onaj mod 11 ali taj samo bljesne kad se pokrene bat i nestane. Kako se može videti na duže šta mu smeta kad samo bljesne, šta se kuca i gde? znam da sam već pročitao kad je neko objašnjavao ali se ne sećam..

Hoce sutra fork i cena dole?

Kucaš pause na kraj bat fajla

evo sta kaze:'"lookup-gap"' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Chabex\Desktop\sgminer>"gpu-engine" : "1100",
'"gpu-engine"' is not recognized as an internal or external command,

C:\Users\Chabex\Desktop\sgminer>"gpu-memclock" : "1250",
'"gpu-memclock"' is not recognized as an internal or external command,

C:\Users\Chabex\Desktop\sgminer>"gpu-powertune" : "20",
'"gpu-powertune"' is not recognized as an internal or external command,

C:\Users\Chabex\Desktop\sgminer>"gpu-vddc" : "1.075",
'"gpu-vddc"' is not recognized as an internal or external command,

C:\Users\Chabex\Desktop\sgminer>"gpu-threads" : "2"
'"gpu-threads"' is not recognized as an internal or external command,

C:\Users\Chabex\Desktop\sgminer>pause
Press any key to continue . . .

Znaci isti folder sgminer prekopiran samo na drugoj masini i nece da krene. Idem sad da gledam utakmicu `bem ti ovo :whip:

sudeci po mintpal grafikonu , cena ide gore lagano proteklih 12 h , samo da tako nastavi !

Videcemo. S jedne strane krenuo je i LTC, DRK odrzava isti tempo i skoro 10% vecu cenu. E sad dali je zbog LTC-a ili zbog najavljenog forka videcemo.
Mislim da sam prekjuce napisao da se pomalo plasim dali ce DRK pratiti LTC cenom ako krene pumpanje. Licno ocekujem da hoce jer je vec bez problema prelazio 0.025. Moj strah se najvise zasnivao na tome dali prevacivati sve u LTC ili ne jer imam solidnu kolicinu DRK-a ali kako stvari stoje mislim da ce mi biti svejedno skroz.

Videcemo. S jedne strane krenuo je i LTC, DRK odrzava isti tempo i skoro 10% vecu cenu. E sad dali je zbog LTC-a ili zbog najavljenog forka videcemo.
Mislim da sam prekjuce napisao da se pomalo plasim dali ce DRK pratiti LTC cenom ako krene pumpanje. Licno ocekujem da hoce jer je vec bez problema prelazio 0.025. Moj strah se najvise zasnivao na tome dali prevacivati sve u LTC ili ne jer imam solidnu kolicinu DRK-a ali kako stvari stoje mislim da ce mi biti svejedno skroz.

Po meni, ltc ima dosta vece sanse za pump do kraja godine. Ako nista drugo, moraju ga izgurati proizvodjaci Asic-a.

kako se ponasa drk sa manjim sumama za slanje, recimo 0.1 ili 0.15? posle koliko leze na menjacnicu?

Po meni, ltc ima dosta vece sanse za pump do kraja godine. Ako nista drugo, moraju ga izgurati proizvodjaci Asic-a.

Dali? Sve se posmatra kroz odnos sa btc-om. DRK moze da nagura odnos bez frke a LTC se oporavi. Realnu cenu u dolarima ce odredjivati samo cena BTC-a, nista vise. Ako se BTC nagruva nema zime ni za DRK ;)

@Nesic, jako brzo leze DRK i na menjacnice i u wallet.

Jedno pitanje koliko moze da se dobije drk dnevno sa 15xr9 280x 10x7950 i 3x270 jer sada da li je bolje nesto da se kopa i vredili sada ova snaga jer posto je diff otisao u nebesa a nisam u toku sa desavanjima a ovo moram da uzmem za dug pa sada cisto svaet dali kopati ili prodavati masineriju .Unapred Hvala

Ne znam kome ces je samo prodati. Ja bih to upregao. Steta sto nisi ranije zaplenio to pa da napravis neku kolicinu vec jer ja licno ocekujem skok.
Sa tom masinerijom pravices oko 2 komada dnevno mada to je relativno jer se diff cesto menja pa je nemoguce bas tacno izracunati. Ja sam racunao u odnosu na moju snagu i moju prosecnu zaradu tako da ne brines ;)

Hvala na brzom odgovoru kako kazu bolje ranjen nego mrtav samo da rana nije velika :) iskreno neznam sta da kopam sad gledam sa ta dva drk dobijam 2.1 ltc mallo kako god da ga okrenes :) ali Hvala jos jedamput ;)

x 100$ po komadu. Jel i dalje zvuci malo? :d Ja sam nepopravljivi optimista po tom pitanju ali uopste nisam nerealan.
Probaj da zavaljas sta mozes a ostalo upregni sto pre. S tim sto prodas, ako prodas, ja bi kupovao novcice sto pre. Cenim da ces tako najbrze izvuci lovu a mozes i dobro da zaradis.

Sa tom opremom možeš da uzmeš minimum 10-ak BTC za mesec dana uz malo sreće.
Pratiš @DedicatedPool na twitter-u.
Kopaš svež coin nekoliko dana dok je relativno mali diff i prelaziš na sledeći.
Većina coin-a doživi solidan pump, poslednji primer CLOAK.

Nista poslusacu vas sta se proda proda sta neporda pustam da kopa lutajuci po temi drk naiso sam na ova podesavanja za R9 280x i 7950

sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090 -u x -p 12345 -g 1 -w 256 -I 20 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 16384

jeli ovo i dalje ovako ili ima nekih izmena i dali su ovo prava podesavanja za drk sto se tice r9 270x
sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u 123 -p 123 -g 2 -w 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8193 --shaders 2048
I hvala na uputama i savetima i naravno brzim odg ;)

Moja preporuka je da koristis coinotron a evo ti moj conf za 7950:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://coinotron.com:3341",
"user" : "WORKER",
"pass" : "PASS"
},
{
"url" : "stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090",
"user" : "WORKER",
"pass" : "PASS"
}
]
,
"intensity" : "18",
"vector" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "x11mod",
"thread-concurrency" : "8192",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-threads" : "2"
}

Obrati samo paznju koji miner skidas, provrti desetak stranica unazad.

Vrh Dno