Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

E izgleda radi ovaj kupus fajl :D, trenutno imam oko 2,85 po karti na 1000/1250 i intensity 16, malo testiram minimalan napon i podesavanja. Samo sam ubacio onu tvoju izmenu i proradilo. Dobro pucalo je na pocetku, jer je bio I 18 i verovatno nizak napon za jednu kartu ali za sada ovo radi. Hvala (i ostalima) na pomoci.
Jos samo da namestim na 2 masine gde imam i 7870 i 7950 i bice dobro, mada mi se cini da ne moze da se mesa 280x sa ostalima zbog g-2 al videcu ;).

može u sgmineru, odvajaš zarezima kao sve ostale parametre. ali ti to ovde ne treba jer sve karte rade bolje na g2 za x11
digni intensity, malo je to, na 950/1250 treba da ide preko 2.9 mhs.

@sam663 -Da u pravi si, evo tacnije:

ovo je Vojkan napisao da stavim (samo sam smanjio I na 16 i klokove za pocetak jer je pucao drajver) sgminer -k x11mod -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u asterixxx.1 -p 1 -I 18 -g 2 -w 256 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500 --thread-concurrency 8192

sam stavio u bat fajl (u isti) iznad ovoga:

"intensity" : "16",
"vector" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "x11mod",
"thread-concurrency" : "8192",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-engine" : "1000",
"gpu-memclock" : "1250",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "1.093",
"gpu-threads" : "2"

i radilo je sat i po sa 2,85 po karti (doduse posle puka sgminer ali moguce zbog manjeg napona za losiju kartu).

Poslednja izmena:
obriši to ispod bre :)
samo ovo što sam ti napisao stavi
eventualno prepravi klokove

može u sgmineru, odvajaš zarezima kao sve ostale parametre. ali ti to ovde ne treba jer sve karte rade bolje na g2 za x11
digni intensity, malo je to, na 950/1250 treba da ide preko 2.9 mhs.

da vidim da je fora u intensity, na 13 daje isto kao i stari maltene....kad sam ostavio 18 onda je pukao odma drajver ali verovatno zbog mog optimisticnog napona od 1,075 sto nije dovoljno za dualx. A za zareze i odvajanje...znam da kod skripte neke karte nisu mogle da se mesaju, jel moze da se izmesa recimo 280x, 7950 i 6850 a da rade sa jednim minerom? Verovatno 6850 ne radi sa g-2

obriši to ispod bre :)
samo ovo što sam ti napisao stavi
eventualno prepravi klokove

ok obrisacu :d, i prepravicu malo klokove itd jer vidim da je pukao i na I 16.

edit- inace super je ovo sve ali za masine namenjene samo kopanju, uvek mi je za glavni komp vise odgovarao guiminer jer je mnogo prakticnije kada zelis da igras nesto, gledas film itd, samo iskljucim glavnu kartu ili smanjim intensity a ostale kopaju u fulu, vreme je ostale 2 iz kompa izmestim negde..

Poslednja izmena:
zbog klokova puca, njih smanji (ili digni napon) a I slobodno na 18
nije do scrypta kao algoritma nego do cgminera, tamo ne mogu zajedno g2 i g1 u jedan miner. kod sgminera može da se meša.

edit: možeš i ovde. G pa I pa 0 (verovatno) pa ukucaj neki mali intensity ako ćeš da se igraš... možda možeš i disable/enable, to nisam probao.

Poslednja izmena:
Na koju menjacnicu menjate DRK za LTC ?

Hvala na odgovoru

Gde ti izbunaris te nindza coine da mi je znati :D.
Cena DRK se stabilizovala izmedju 0,0175 i 0,018, nece da mrdne iz te zone. Odnos LTC/DRK je 1:1. Ovo je nesto novo za DRK,videcemo sta ce da bude :D.

Poslednja izmena:
Trebao sam te poslusati i zameniti DRK za LTC kada je odnos bio 1,4 u korist DRK-a, sad ne mogu da zamenim DRK za LTC ni po 1.15.....

Ćuti....dobro je da nisi poslušao sebe, sad bi bio u još goroj situaciji...Ja da imam "dovoljno" novčića ja bih 50% držao u BTC a ostallih 50% podelio na LTC/DRK i čekao bolju cenu za "unovčavanje". Ono što bih nakopao u medjuvrmenu pretvarao bi u fiat radi održavanja sistema a eventualne viškove opet u novčiće (BTC/LTC/DRK) u istom odnosu (%) ;)
Ako neko ima bolji plan ....slušam....:)

Poslednja izmena:
Naravno da ima, jer svi oni koju su unovcavali na mesecnom nivou sad se kidaju, na ovaj posao treba gledati kao na neku ratarsku kulturu i setvu koja se na pr poseje u jesen , a pokosi se u leto ( zito na pr) e onda je zarada maximalna i onda idu kuce, kamioni avioni i ostalo ( naravno uslov je min 20- tak) kartica
Tako treba da se radi da se ima plan, a varijante da nisam prodao black coin zimus sad bi imao brdo Btc-a
Znaci smisljeno insmireno cekati najpovoljniji trenutak za unovcavanje

Niko njima nije kriv sto nisu slusali. Ima pametnih ljudi ovde koji su sve vreme pricali ali nije imao ko da slusa.

Samo što je taj "najpovoljniji trenutak" prilično relativna stvar

Naravno da ima, jer svi oni koju su unovcavali na mesecnom nivou sad se kidaju, na ovaj posao treba gledati kao na neku ratarsku kulturu i setvu koja se na pr poseje u jesen , a pokosi se u leto ( zito na pr) e onda je zarada maximalna i onda idu kuce, kamioni avioni i ostalo ( naravno uslov je min 20- tak) kartica
Tako treba da se radi da se ima plan, a varijante da nisam prodao black coin zimus sad bi imao brdo Btc-a
Znaci smisljeno insmireno cekati najpovoljniji trenutak za unovcavanje

Ko zna koliko je to pametno kolega,pravilo u kriptovalutama je da nema pravila. Sta ako na ratarsku kultutu udari neka prirodna nepogoda kao sto su grad, poplave ili sl? Ja bih pre vrapca u ruci nego goluba na grani ;)

Ma lako je posle pametan biti, puno puta sam sebe mucio sebe sta je trebalo kako je trebalo. Sad je recimo 48$ za ltc fantasticna cena, a kad je toliko bilo nismo ni pola prodali itd itd.
Nego koliko vi kopate DRK-a, ja sam za 2dana iskopao oko 1 sa 12.5 MH drk snage na coinotronu. Jel ima neki bolji pool npr?

Tesko da si mogao da iskopas 1 drk sa 12,5 mhsa za 2 dana na Coinotronu.....

Ako je mislio na scrypt snagu onda bi trebao blizu 3 DRK-a za 2 dana da izvuce.

Nema sanse da je toliko iskopao. Ja tucem 0.5-0.6 sa 22MH. On se mozda zabrojao i racunao 3 umesto 2 dana, nema druge.

Nema bolji pool, sedi tu i uzivaj ;)

Ko zna koliko je to pametno kolega,pravilo u kriptovalutama je da nema pravila. Sta ako na ratarsku kultutu udari neka prirodna nepogoda kao sto su grad, poplave ili sl? Ja bih pre vrapca u ruci nego goluba na grani ;)

i shitvalute su za ljude, da samo znate koliko imamo pandi , pa sta i one ce doci na red, ali glavnicu cuvajte uvek u BTC-u ili LTC-u , najbolje od svakog po pola, a one koji hoce vrapca uvek mogu da ga nahvataju, ali onda nista od kuca, kamiona, aviona itd... :)

Ja sam 80% pandi prodao po 0,00000120 Ltc/satoshija i odlicno sam prosao sa njima, ostavio sam jos 20 milki da cekaju neki bum.... A sto se tice aviona/kamiona o tome svi mastaju i cine gresku, na kraju ni tog vrabca ne uhvate. Ja bih voleo da se svi obogate, ali jednostavno to ne ide tako. Cast izuzecima.

Ma jok, ici ce sigurno ako isprodajemo novcice svakog meseca :p
Jedinu gresku mozes da napravis je ako prodas jeftino, nista vise. Cuvanje nije greska jer uvek mozes da sacekas cenu.

Vrh Dno