Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ja ne volim te ventilatore, jeftini su i losi. Ali karta ubija na X11, ozbiljno se razmisljam da sklopim rig ali me cena uvek malo odbije.

Usput, ode diff na 3200+, isplativost je i dalje ocajna, ocekujte novi skok. Nemoj da bude da nisam rekao ;)

Postoji strah samo zato sto ovo prebrzo raste, svi se bojimo da ce da bude dump barem na pola a onda ima da nas boli glava. :/

Sve dok cena ne raste brze nego diff nema bojazni da ce cena padati. Osim ako neko namerno ne sabotira ali apsolutno nema razloga jer ovo moze bez problema prirodnim putem ici gore. Sve dok diff raste ok je ;)

E pa ko nece da rizikuje onda bez pohlepe i stepenasto prodavati ... I na tu sigurniju varijantu se moze lepo uzeti...

malo pre sam računao. ko je kopao i štekao od kraja februara do danas, pri difu od 3000 bi mu trebalo grubo oko 6 godina da duplira ono što ima :d
jednostavno: broj godina za dupliranje = br.novcica koje posedujete / ( 365 * br. novčića koje dnevno iskopate)

imaš sve promenljive, pa ubaci u formulu tih tvojih ~ 2 DRKa dnevno, pa sračunaj koliko si mogao imati(ako već i nemaš toliko :D ) Sa tom snagom da si konstantno kopao imao bi oko 4k darkova :guitar:

A zamisli ko je umesto qubita kopao dark od samog pocetka i istresao se danas... e taj je bogatiji za 100.000+$

Ali obicno ko prvi kopa , prvi se i istresa , tako da bude bogatiji za ~1000$ :D

Ja znam bar jednog koji se nije jos istresao... po meni lood co'ek...

Hmm,jel' nije nikom palo na pamet da tezina raste zato sto su svi moguci multipoolovi koji kopaju x11 ovih dana uzjahali dark za sve pare?
I cim im ne bude isplativo da kopaju-prodaju na dnevnoj bazi ima isto tako i da sjasu za sve pare... :d

Ne tvrdim da sam u pravu,nego,eto,pade mi na pamet :D

Uhvatio sam sebe kako trazim stari Xcoin wallet, da nisam slucajno nesto tamo nakopao :D

A kad vidim ovo iz attach-a, malo mi se place.DRK.png

Hmm,jel' nije nikom palo na pamet da tezina raste zato sto su svi moguci multipoolovi koji kopaju x11 ovih dana uzjahali dark za sve pare?
I cim im ne bude isplativo da kopaju-prodaju na dnevnoj bazi ima isto tako i da sjasu za sve pare... :d

Ne tvrdim da sam u pravu,nego,eto,pade mi na pamet :D
Stvarno nam nije palo na pamet. Da si pogledao video bi da je isplativost ocajna. Nijedan mutipool se na ovo nebi kacio jer bi ostao bez korisnika ;)
Trenutna isplativost je toliko ocajna da se kopajuci ltc moze zaraditi 3x vise. Samo da napomenem, diff je 3800 trenutno. Sad vi vidite dali ce cena jos gore i dali je ovo do sada pumpanje ;)
Ja sam spao na to da kopam pola drka dnevno, eheeeeej. Pa cena za tako nesto mora da ide preko 15$ po novcicu. Ne zezam se.

Bas to sam i pomislio. Postoji previse isplativijih valuta od DRK-a, a bogme i X11. DRK je po ovoj ceni uzasno neisplativ. Ne znam samo za sta da kupim jos, imam neku sicu.

Ma ja sam sitan... imam nepunih 20 DRK a jedino sto mogu da prodam je MRO i Bytecoin a ne znam koliko je to pametno.

Ja i dalje smatram da je drk djubre...a shvatice i masa kad dev-ovi izbace "optimizovaniji" miner,pa kad lagano krenu da dumpuju onih 1,5 milion sto su iskopali u prvih par dana itd. To sto pruza anonimnost ne predstavlja nista posebno,to imaju i bytecoin i monero,a njihov potencijal ce tek doci do izrazaja. A sto se maxa tice, tek ce biti pump za njega,samo polako. ;)

Ovde si u pravu. Ja takodje mislim da ce uskoro developeri da izbace optimizivani x11 miner za Ati karte, gde ce r9 270 davati bar onoliko mhsa koliko daje gtx750-ti, ako ne i preko. Ovo ce nazalost dovesti do veceg pada cene u nekom momentu i stvoriti priliku za kupovinu DRK-a.

Sto mislis da ce zbog toga pasti cena? Tu se apsolutno nista ne menja, samo ce skociti diff i to je to. Cena zbog toga samo moze da poraste ne da padne ;)

Bitcoin requires ~1.62mn USD per day (3600 coins X 450$)
Litecoin requires ~288k USD per day (28.800 coins X 10$)
DOGE requires ~81.3k USD per day (180.000.000 coins X 0.000452$)
DRK requires ~24-30k USD per day (4000-5000 coins X 6$)

If DRK goes to 10$ (0.023 like LTC) and block rewards falls to 5 due to the new nvidia miner which can bring tons of hashpower, it'll be 10$ x 2880 coins per day =28.8k USD per day - which is still 1/10th of LTC
Malo sirovih podataka. Nagrada po bloku je većim delom već tih 5 drka.

Poslednja izmena:
Tu je racunica malo komplikovanija jer su umesani ASIC-i a i vezan je ltc za dosta shitvaluta preko kojih se izvlaci i unovcava... Potraznja je isto na niskom nivou, sto meni nije bas najjasnije, ko god da hoce da ubaci novce u btc/ltc cene nece ici jos mnogo dole, ako uopste budu isle...

Može li neko da mi protumači jedan matematički problem? Kada sam pre dva dana poslednji put svukao drk sa poola u novčanik ostalo je još 0,6 nepotvrđenih, a potvrđenih 0,003. Od tada ga je uredno kopalo 6 280x kartica i posle 48 sati ni jedan drk nisam iskopao. To bih pripisao diff-u, gremlinima, čemu god, da nisam pogledao pool i video da je broj nepotvrđenih sada pao na 0,003, a broj potvrđenih i dalje ostao isti (u novčaniku niti je bilo, niti ima nepotvrđenih). Šta se desilo sa tom razlikom? Nisam neki paranoik, ali mi ovo pomalo smrducka. :trust:

Sajber sta onda sprecava LTC da raste, i tu diff skace?
Diff ne odredjuje cenu, potraznja odredjuje. Diff moze da bude samo dobar orijentir kako bi cena trebala da se krece.
LTC diff tek treba da krene da raste, ovo sada je nista.
Kod drk-a je odlicna stvar sto je cena novcica vise nego niska i jasno je svima da ce morati da skace i zbog toga je toliko trazen i zato je toliki obim trgovine.
DRK treba da bude primer kako novcic treba da se razvija.

Diff ne odredjuje cenu, potraznja odredjuje. Diff moze da bude samo dobar orijentir kako bi cena trebala da se krece.
LTC diff tek treba da krene da raste, ovo sada je nista.
Kod drk-a je odlicna stvar sto je cena novcica vise nego niska i jasno je svima da ce morati da skace i zbog toga je toliko trazen i zato je toliki obim trgovine.
DRK treba da bude primer kako novcic treba da se razvija.

mislio sam da će LTC da bude 100$ al sad vidim da je to ipak DRK ;)

ozbljno sad, mislim da mi relano nije ni bitno da BTC bude 1000 dolara, niti LTC 100 dokle god ima valuata koje će lepo da skaču i padaju u toku nedelje i da se hvataju talasi ;)

Pa bitno je. Ako btc ode na 1000$ i taj novcic ce vredeti duplo vise u novcanim jedinicama. To je para na paru :)

Pa bitno je. Ako btc ode na 1000$ i taj novcic ce vredeti duplo vise u novcanim jedinicama. To je para na paru :)

realno govoreći, pošto je opet sve stalo sa rastom i to toliko da izgleda nema novca da se pumpa više od jednog novčića, ne verujem da će to da se desi (BTC 1000 $ u skorije vreme), sem ako opet ne ponovimo priču da neko jako jak treba da uleti u celu priču sa kriptovalutama..
kad se naprimer pumpa DRK ovigh dana, sve ostalo pada ili stagnira, pa pa čak i BTC stagnira - to pokazuje koliko opet fali sveže love u celoj ovoj priči.. to malo svežeg kapitala se samo preliva sa novčića na novčić.
Naravno jako dobra stvar je da se BTC u zadnje 3 nedelje lepo drži i pored svih onih srnja oko Kine. jer naravno on i jeste najbitniji. ali Volume je prilično jadan, i stavr koja me ponovo brine je da se na dan iskopa više BTC-a od prosečnog Volume-a NA Bitstampu.. not good :/

taj neko, neka velika kompanija kao E-bay bi mogla ako je pametna i ako već oće da uleti u Kripto, da uleti u mnogo bolje i i modernije od BTC-a, a to DRK i mnoge druge valute i jesu.
Naravno BTC je i dalje OGROMAN u poređenju sa svime ostalim.

mene kao pojedinca koji gleda da zaradi na berzi, opet ponavljam mnogo više raduju konstatni skokovi i padovi određenih valuta.. tu su pare ;)
naravno i ovo što se desilo sa DRK-om u zadnjih par dana je sjajno.. mislim da će nastaviti da raste.. lično ću ga kupiti kad bude opet oko 0.010 jer bi trebalo da ode preko 0.017 opet..

Poslednja izmena:
Prvo pitanje koliko je realno da ikad vise BTC dosegne 1000USD? I drugo ima li koristi sad kopati DRK? Koliko se moze nakopati sa 3,5MHasha x11 na dan?

Treba da ode preko 0.02 ako mene pitas. To je vec uzasno blizu ceni LTC-a. Neko rece da ce DRK prestici LTC, iako sam bio skeptik po tom pitanju, stvarno nije nerealno.

Zar se nismo dogovorili da anonimnost kao osobina nekog novcica nema buducnost u borbi sa vladama, bankama? Da najozbiljniji investitori nece uci sa novcica ukoliko sve ne bude do tancina regulisano i definisano zakonom? A sad odjednom se pominje DRK kao zamena za BTC u buducnosti...

Prvo pitanje koliko je realno da ikad vise BTC dosegne 1000USD? I drugo ima li koristi sad kopati DRK? Koliko se moze nakopati sa 3,5MHasha x11 na dan?

Pa realno je, jer da nije, svi bi odmah prodali i novcice i hardver jer od 2$ dnevne isplativosti nema se leba jesti... Ja jos uvek ne kopam DRK, nego MAX ali kupujem DRK jer hocu jos mesec dana da iskoristim vreme da skupim vise DRK-ova a kad dodje leto onda cu da bacim na DRK i odmaram... Moze oko 0.3drk koliko sam ja upucen...

Ja ocekujem da se ponovi scenario koji smo imali kada je DRK vredeo 0.0062

Dakle totalna stagnacija i eventualno BLAGI rast barem u narednih nekoliko dana rast od recimo ~0.001 dnevno ... A posle veliki skok i ako cena zaista preskoci LTC (sto se lako moze desiti za 7 dana, i ako se to dogodi onda cu lepo da quotujem sve svoje postove gde sam to pricao :p ) + ako menjacnice poput BTC-e uvedu DRK .. onda je samo nebo granica (kad kazem nebo onda mislim bukvano na cenu tipa 0.05 -> mada su sanse da se sve to poklopi relano dosta male)..

Trenutno smo u situacije da ce DRK 95% rasti, e sada sa ovolikim 24 HR VOLUME osecam kao da jasemo ne talase nego "bujicu"

Poslednja izmena:
Da zabiberim malo temu.

Ovaj forum je postao gori nego btctalk, toliko trolovanja da je to neverovatno.

Vidim da mnogim prekaljenim rudarima nije dovoljno ono sto su zaradili ovih godina vec hoce i da uzmu i to malo mi novi sto smo uspeli da iskopamo za ovih par meseci.

Pricate o nekim suludim cenama za 1 DRK, kako bi novi/naivni/neiskusni usli u dark po ovoj visokoj ceni i time podigli cenu novcica kako bi ste se mogli istresti sa vecim profitom. Neiskusni ce stvarno poverovati ovim suludim prognozama i ostati bez ulozenog btc/ltc-a kada ih stigne hladan tus 25. maja.

Darkcoin ce uci u udzbenike kao jedan od scam koina koji je uspeo uzeti najvise btc-a od naivnih i lakovernih.

Vrh Dno