Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ja bih ipak sacekao sa prodajom tamo do 13-og mislim da ce tada cena biti znatno veca, a posle hard forka oscilacije....

Ovih dana je hype oko darka sutra ce biti nešto drugo. Ne zalećite se...

moze li neko da mi pojasni sta je to fork hard fork polovnjenje nagrade i to

Oscilacije ce krenuti svakako, bez obzira na fork. Ovo je vec ozbiljan rast novcica sto se cene tice a diff se jos uvek nije stabilizovao tako da je moguce da bude variranja. Neka vam diff bude glavni parametar kolika bi bila realna vrednost ovog novcica, nista vise. Ako diff ne poraste na 2000 cena ce pasti malo sigurno. Mada posle forka i kad krene Coinotron lako moze da se desi da diff ode jako brzo i da cena to isprati bez problema. Ko trguje morace malo da obrati paznju da ne pukne lovu ;)

Gde kopas i kako ide kopanje?
Pool radi ili se glupira do besvesti?

nego el ima tema negde o ovom euro coinu???

Je li neko od vas što kopate DRK probao ovaj sgminer 4.1.271... Da li daje nešto više od uobičajenog i zvaničnog sgminer 4.1?

Puko izgleda zvanicnjak. drkpool

prebacio sam se na www2.coinmine.pl za sad radi. smanjili su tamo fees na 0% . Juce je diff toliko sabijao da je slavina bila zavrnuta. Danas je malo popustilo, valjda ce nasto da kane ako budu pool-ovi radili.

Treba proveriti ovo. Cifre deluju nerealno dobro. Samo me cudi, pre neki dan je izasao miner i te cifre je pravila 780-ka sto mi je bilo ok. Da 750-ka toliko pravi, bilo bi cudo.

Nije to nerealno. Dobar deo kolača je nVidia prepustila AMD-u u poslednje dve godine, a na lovu nisu nikako gadljivi, tako da je bilo za očekivati da će čim pre promeniti dizajn arhitekture kako bi ušli u priču.

Ne pratim šta se dešava sa minerima za zelene karte, ali mislim da je veći problem u tome da se naprave mineri koji će moći da kopaju sve algoritme podjednako dobro ili bolje, ako to dozvoljavaju nVidia karte nego što je problem u efikasnosti serije 7 glede mininga.

rekoh ja za ove 750-tke da deluju jako dobro ;)
a sad kad je izašo novi rovokopač, još i bolje..

šteta što nema vremena da se bavim Rigom više..

Ima logike. Ati je prodao enorman broj kartica iz high segmenta poslednjih par godina, dok se Nvidia nije zaletala da parira u svetu kriptovaluta. Zato Atiju sada sledi period kada ce izdvajati enormnu kolicinu novca za reklamirane karte. Dok je Nvidia za to vreme razvila gpu arhitekturu sa minimalnom potrosnjom, samim tim i zagrevanjem koje znatno produzava zivotni vek karte....

Treba proveriti ovo. Cifre deluju nerealno dobro. Samo me cudi, pre neki dan je izasao miner i te cifre je pravila 780-ka sto mi je bilo ok. Da 750-ka toliko pravi, bilo bi cudo.

780-ca i 750-ca nemaju istu arhitekturu.

780-ca je Kepler, a 750 je Maxwell i generalno se dosta razlikuju. Moguće da je nešto kod Maxwell-a pogodno za X11 mining, mada dok ne bude više rezultata ja bih ovo uzeo sa rezervom. A i treba sačekati da vidimo jače modele od 750-ce sa Maxwell arhitekturom.

Poslednja izmena:
E i to!

Zaboravih da naglasim i da ispravim sam sebe, kada sam rekao serija 7 mislio sam na narednu, kako god se ona zvala - u svakom slučaju, na Maxwell čipove. Stoji ono, pitanje je da li je prihvaljivo samo za kopanje X11 ili i ostalih algoritama, a to ćemo znati samo, ako neko nagrne da ozbiljno optimizuje miner za zelene karte.

I kad sve to uzmete u obzir, ništa se ne zna. Jer ko kaže će narod hteti da se odrekne scrypt algoritma u potpunosti i ostalih zarad X11 u narednih godinu dana i da bude deo populacije u kojoj će se samo kopati X11, jer činjenično time se ograničava na jedan algoritam.

Pa ima ljudi ovde koji imaju vidie, imate drugare s vidiama... Upadajte kod njih i probajte. Ja ne znam nikoga sa 750-kom inace bi vec bio na putu da probam. Nerealno mi je visoka ona cifra, malo mi je tesko da poverujem u to. Ko je onaj nas rudar koji je imao onaj rig sa nV kartama?

Da li neko zna setup za te 750ti pa da isprobam ovih dana kod drugara .

Nazad
Vrh Dno