Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Mene i ovaj mesec ugrobarise sa strujom. Ocekivao sam racun 8.000 din, stiglo 20.000 din. Svaki mesec idem na salter za reklamacije, odlepicu vise.

off topic
700-1000e dodje neki cika i bazdari sat. Ali to je krivicno delo! Primamljivo za neke vece rudare, za nas sitne to je neisplativo.
PS. Ako ovo procita policija salila sam se, mama.

Na brojilu je 8 komada Asus 7950Dc2 (1020/1000), scrypt se kopao u martu. Pre nego sto sam stavio masine da kopaju racun je bio 1500 din. Pre ovog racuna stigli mi objedinjeni racuni za januar i februar 38.000 din, taj racun su mi umanjili za 18.000 din, mada i 20.000 je puno..... 2-tarifno brojilo.
a ja kad govorim da je hiro i dark dosta isplativiji , pogotovo kad se racuna struja , jer ljudi sa manjim rudnikom ispod 6-7 MH/s jednostavno ne znaju sta znaci 40 tak i vise kartica i koliko je racun , ja od kada kopam x11 (vise od mesec dana) struja mi je manja za preko 50% u odnosu na scrypt, a plus sto se nista ne cuje, asus kartama se ventovi skoro i ne vrte, a na ga-280 i sapphire 7970 ventovi staju, jednom recju milina

Poslednja izmena:
Na brojilu je 8 komada Asus 7950Dc2 (1020/1000), scrypt se kopao u martu. Pre nego sto sam stavio masine da kopaju racun je bio 1500 din. Pre ovog racuna stigli mi objedinjeni racuni za januar i februar 38.000 din, taj racun su mi umanjili za 18.000 din, mada i 20.000 je puno..... 2-tarifno brojilo.
Za 8 komada samih na brojilu struja bi morala da bude oko 8.500 u zelenoj i plavoj tarifi na tim klokovima i 1.05V, to je oko 1300 KW potrosnje. Na kojim naponima ti rade karte?

karte rade na 1.05V. Pocetkom aprila sam presao na X11, pa za naredni mesec ocekujem duplo manji racun. Javljam kakva je situacija :D.

Za 8 komada samih na brojilu struja bi morala da bude oko 8.500 u zelenoj i plavoj tarifi na tim klokovima i 1.05V, to je oko 1300 KW potrosnje. Na kojim naponima ti rade karte?
Pa vidis da mu je racun bio 1500 i dodaj tih tvojih 8500 i eto ti 10000 ;)

drk.coinmine.pl
Na ovom sam poolu i imam problem sa update acc. Tacnije na da mi da unesem svoju adresu. Sigurno negde gresim ali ne ynam vise sta da radim.

Moras da uneses pin dole i uradis unlock.
Stici ce ti mail posle toga i onda iskljucivo preko linka iz mail-a mozes da promenis adresu ;)

Poslednja izmena:
Ali ne stoji mi unlock ispod account detals nego update account i to crveno. Dzabe kucam pin, ne raguje ninasta.

edit
Uspeo sam, nadam se. HVALA

Poslednja izmena:
Ljudi, ja sam zadnja dva dana malo kuckao s Coinotronom... Ja nekako gledam da ih nagovorim da ubace DRK i da kopamo to ljudi preko leta. Ako je neki pool dovoljno posten i pouzdan, to je Coinotron.

To bi bilo odlicno. Gomila ljudi bi presla tamo, mada i ovaj officialni radi ok (kraduckanje included :D).

Lep i postojan rast ima darkcoin u poslednjih mesec dana... Pre mesec dana je vredeo cca 0.8$, danas vredi 1.2$ ako pricechartovi ne lazu...
http://www.cryptocoincharts.info/v2/pair/drk/btc/cryptsy/10-days

Jedno pitanjce samo, razmisljam da i ja prebacim jedan rig od 1150 khs (scrypt), koliko je to khs u x11, i koliko otprilike DRK dnevno da ocekujem (po ovom diff-u)?

Poslednja izmena:
Pa bas zato sam i krenuo da ga nagovaram. Rekao sam mu da cu sigurno preci na DRK uskoro jer je gpu za scrypt na izdisaju. On je vec ubacio VTC kao najvevi non scrypt novcic ali rekao sam mu da to nije dovoljno. Iskreno, coinotron ima jaaaako dobru reputaciju kao posten i pouzdan pool i ako bi voleo negde da kopam tu bi voleo. Mislim da je i njemu u cilju da zadrzi sve gpu minere. Scrypt n je ok ali nece svi kopati to, dosta ljudi ce otici na X11.

Jutros sam procitao mail i ozbiljno sada razmislja o tome. Nema covek bas puno vremena da istrazuje ali mislim da sam odlican posao odradio oko nagovaranja. U obostranom je interesu da to proradi, mi dobijamo 100% pouzdan pool, on zadrzava usere i dobija nove. Verujem da ce ga uvesti.

Thumbs up za lobiranje oko uvodjenja darka na coinotron...

Nepouzdani poolovi sa tendencijom da kradu su jedan od glavnih razloga zbog kojeg majneri ne prelaze tako lako sa proverenih, tako je bar u mom slucaju.

Kako je krenulo bice 0,003 do kraja dana. Pokusavaju da ubace DRK i na BTC-e....
Bas me nece sa trgovinom, prodam juce neku kolicinu DRK-a za 0,00234,kako bih obrnuo nesto, sad cu da ga kupim nazad po 0,003.... Ipak se okrece....

Poslednja izmena:
drk ili neki drugi samo da je x11 (da nas struja ne ubije ;) )

Kakva vam je to logika... struja je duplo manja ali je i zarada duplo manja.

Isto ste mogli da postignete kopajuci skript ali da ugasite polovinu masina, eto vam struja duplo manja a i zarada...

Isto ste mogli da postignete kopajuci skript ali da ugasite polovinu masina, eto vam struja duplo manja a i zarada...

Neko voli i hladan gpu i naponsku uz smešne obrtaje ventova ;-)

Ako DRK postigne finu cenu, šta ćemo sa multipulovima (POS novčića)? Ima da se nakače na njega ko smrt na babu i da ga ugrobare (povećaju diff a dump da i ne pominjem)...

Poslednja izmena:

Zarada je trenutno duplo manja. Za 10 dana sve to moze da se promeni drasticno. Vidi kako raste diff na LTC-u. To je sica, tek ce da raste.
Sad dolazi period jako tezak za rudare, X11 je sjajna stvar zbog male potrosnje. Smanjicemo racune, preguracemo leto bez frke od vrucina, stekacemo novcice a cenu ce strpljivi sacekati ;)
Ako stvarno BTC-e razmislja o ubacivanju DRK-a to ti je odlican nagovestaj kako ce se kretati situacija.

aj da probam i drk da ustekam malo, pocim pricate o njemu ver vredi da se napravi neka kolicina u steku

ako se ne varam trenutno sa 8x 280x iskopa se 7 novcica za 24h/

Poslednja izmena:
Vrh Dno