Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Kopa li se DRK? Imam gigabyte 280x i greje se ko luda (asic joj je 50 lol :d tako da od spustanja napona nema nista),tako da nemam drugog izbora nego na DRK u narednim meecima da se bacim . Sutra cu da prostdiram gradivo od prve strane pa ako negde stanem trazicu pomoc.

Predpostvljam da je isplativost kao max ili tu negde pa se jedino stekovanje i cuvanje za bolje dane isplati.

imas MunitiCoin i LimeCoin neke nove x11 coine pa vidi njih, trenutno se vise isplate od DRK

DRK ide prema 200k sat. tj oko 1$ ubrzo ako nastavi ovim tempom

DRK je sad u fazi "Pritajeni tigar, skriveni zmaj". Kad izleti iz sklonista ima da :exploder: :D.

DRK ide prema 200k sat. tj oko 1$ ubrzo ako nastavi ovim tempom
a i da dodje na tih 200k, trebalo bi da ga vadis oko 2 po 1 mh/s (scrypt) da bi ti isplativost dosla na nivo LTC-a otprilike, mozda gresim.... al nesto nisam siguran da se dobije toliko....

a i da dodje na tih 200k, trebalo bi da ga vadis oko 2 po 1 mh/s (scrypt) da bi ti isplativost dosla na nivo LTC-a otprilike, mozda gresim.... al nesto nisam siguran da se dobije toliko....

Pa niko ne ceka 200k za prodaju, ceka se jaca cena, vec je bio na +200k, sada mu je vrednost oko 175k satoshija.... Kako se leto priblizava sve je veci dan DRK kopaca iz dana u dan. Potrosnja struje je manja 50% u odnosu na scrypt. Povecanjem broja scrypt Asic masina na trzistu povecava se popularnost X11 i slicnih algoritama...

Pa niko ne ceka 200k za prodaju, ceka se jaca cena, vec je bio na +200k, sada mu je vrednost oko 175k satoshija.... Kako se leto priblizava sve je veci dan DRK kopaca iz dana u dan. Potrosnja struje je manja 50% u odnosu na scrypt. Povecanjem broja scrypt Asic masina na trzistu povecava se popularnost X11 i slicnih algoritama...
dobro to ok, i opet je to dosta spekulativno, a ako se poveca broj kopaca skoci diff pa opadne profit, a ni sad nema profita u tome, pa se to cini ko vrzino kolo.... a ima isplativijih X11 novcica trenutno od darka..... i drugih isplativijih algoritama, cak i stedljivijih i od X11, daj boze da DRK ispliva, al sve to moze a i ne mora da se desi. mislim nije ga lose imati nesto u steku, al mozda je bolje igrati na vise kombinacija :)

U pravu si da je bolje ici na kopanje razlicitih coina, ali ja recimo nemam vremena,a ni zivaca da se prebacujem sa jednog na drugi coin. DRK je koliko mi se cini prvi X11 coin i ima odlican support i jak community, tako da sam odabrao njega, sta bude bice. U svetu kriptovaluta nista nije sigurno.

edit: ubacite zetone, ko zna mozda krecemo :D

Poslednja izmena:
U pravu si da je bolje ici na kopanje razlicitih coina, ali ja recimo nemam vremena,a ni zivaca da se prebacujem sa jednog na drugi coin. DRK je koliko mi se cini prvi X11 coin i ima odlican support i jak community, tako da sam odabrao njega, sta bude bice. U svetu kriptovaluta nista nije sigurno.

edit: ubacite zetone, ko zna mozda krecemo :D

Krecemo uzeto na 130k cekamo 260 :D ne znam kako je za kopanje mozda je i 260k ne isplativo, ali znam da je moralo doci neko vrjeme da krene jedan x11 novcic bilo je pitanje vremena za mene je 260k extra cjena... sad cekamo sta ce se desiti bice zanimljivo ili bi bar trebalo biti u narednim satima :p

Na kom pool-u kopate DRK ovih dana? Smorio me scrypt a trenutno ne vidim ništa pametnije za kopanje :D

Hvala... baš nisam u toku sa ovim coin-om.

Elem, MSI 2x 280X, da li je ovo ok?

drk.jpg

Malo zbunjuje što ne piše WU (bar ne kao scrypt) kao i accepted/rejected...

Poslednja izmena:
@omnik Moja podesavanja izgledaju ovako

sgminer -k darkcoin -o stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090 -u User.1 -p pass -I 19 -d 1 -g 2

I uzimam 1.916M sa jednom 280x dualkom

EDIT. Sad vidim da ti uzimas 2.2M (ja se istripovao da vidim 1.2 M) ...

da trebalo bi da je OK (ako racunas da sam ja undervolovao to bi bilo to stim sto sam ja spustio napon ko da kopam scrypt itd ...)

Poslednja izmena:
I moje su undervolt-ovane... default im je sada 0.956v ali to naravno nije moguće na 1150MHz :)

E sad, kratko sam testirao na 1.150v i nisam video bilo kako da utiče na temperature...

dobro to ok, i opet je to dosta spekulativno, a ako se poveca broj kopaca skoci diff pa opadne profit, a ni sad nema profita u tome, pa se to cini ko vrzino kolo.... a ima isplativijih X11 novcica trenutno od darka..... i drugih isplativijih algoritama, cak i stedljivijih i od X11, daj boze da DRK ispliva, al sve to moze a i ne mora da se desi. mislim nije ga lose imati nesto u steku, al mozda je bolje igrati na vise kombinacija :)

Na koji novcic mislis kada kazes da je isplativiji i stedljiviji od DRK?

Idi na cointweak tamo imas 3-4 komada na x11 algu da analiziras

Proučiću malo detaljnije, po cointweak je Groestl duplo manje isplativ od LTC-a.

Omnik slobodno idi na 1100mv za 1150MHz i treba da imas 2.26 max

Proučiću malo detaljnije, po cointweak je Groestl duplo manje isplativ od LTC-a.
sta znam koliko su pouzdani ti kalkulatori, i sigurno je manje isplativo od LTC-a al ja sam mislio da smo pricali o isplativosti u odnosu na DRK, gde mislim da se dobije vise, plus manje struje.
al DRK smatram pouzdanijim za cuvanje na duze staze.

Hm, onda je najbolje kopati najisplativiji scrypt i prebacivati u recimo DRK, dok razlika u isplativosti ne bude toliko mala da opravda direktno kopanje.

Mene i ovaj mesec ugrobarise sa strujom. Ocekivao sam racun 8.000 din, stiglo 20.000 din. Svaki mesec idem na salter za reklamacije, odlepicu vise.

Koliko masina imas i koja im je potrosnja i koliko si placao struju pre mininga .

Na brojilu je 8 komada Asus 7950Dc2 (1020/1000), scrypt se kopao u martu. Pre nego sto sam stavio masine da kopaju racun je bio 1500 din. Pre ovog racuna stigli mi objedinjeni racuni za januar i februar 38.000 din, taj racun su mi umanjili za 18.000 din, mada i 20.000 je puno..... 2-tarifno brojilo.

Pa da ti ne bi smeo imati vise od 10000 racun na scrypt ...

Ma više me brinu temperature sad pred leto patku ću da kopam scrypt.

Nazad
Vrh Dno